************************************ BETY NOVA PREDSJEDNICA HMS-a **************************************

U nedjelju se desila Skupstina HMS-a.

Nakon 9 godina predsjednik vise nije Branimir Radic Bilin iz Osijeka, nego je to postala Elizabeta Mikelj iz Lovrana. Branimir se zahvalio svima na suradnji, zamolio je novo rukovodstvo da nastavi graditi HMS na cvrstim temeljima koje je postavilo rukovodstvo sa njim na celu, te da je uvjeren kako ce nova predsjednica to ciniti jos bolje nego sto je to cinio on. Naglasio je da odlazi radi obiteljskih razloga, tj. sto je postao «24-satna mama i tata» svojoj brojnoj obitelji, obzirom da mu se supruga zaposlila na carini.

Nova predsjednica je Elizabeta Mikelj, internacionalni senior sudac sa delegatskim satusom, dosadasnja predsjednica Sudackog odbora HMS-a. Izvrsno je to sto je ona proizasla iz samog mazoret plesa i prva je predsjednica koja je velik broj godina plesala u mazoretkinjama, konkretnije bila je predvodnica Rijeckih mazoretkinja. Zivi i radi u Lovranu, a sama kaze da je rodjena Dubrovcanka sa boravistem u Lovranu. Ima vlastito poduzece i predivna je cura sa izvrsnim karakterom. Najbolji moguci odabir za HMS.

Za direktora HMS-a reizabran je Alen Scuric, a dopredsjednica je Zeljka Maksan iz Pakostana. Clanovi Upravnog odbora su: Nikola Ivcec iz Jastrebarskog, Ivana Zujic iz Vukovara, Jelena Ragus iz Pule, te Tomsilav Matulin iz Klinca Sela. Predsjednica sudackog odbora je Anita Lalovic iz Osijeka.

Donesena je odluka o nastavku projekata stipendiranja mazoretkinja nizeg imovinskog statusa, te financijskoj pomoci sastavima za odlazak na Europsko prvenstvo i to prema projektu koji je razradio Pool HMS-a. Zagrebacke mazoretkinje su naglasile da ce sredstva koja ce na ovaj nacin prikupiti pokloniti jednom sastavu koji je loseg imovinskog stanja. Takodjer je donesena odluka o izradi Pravilnika o sankcioniranju neprihvatljivog ponasanja mazoretkinja i navijaca na natjecanjima koji se mora izraditi do Drzavnog prvenstva ili najkasnije do iduce Skupstine.

Regionalna prvenstva su u Puli (30.3.), Zupanji (29. ili 30.3.) i Glini (Sisku u slucaju loseg vremena) 6.4. Drzavno prvenstvo je u Biogradu od 2-4.5. ili od 9-11.5.

Savez je primio 5 novih clanova koji su podnijeli molbe: Zadarske mazoretkinje, Pisarovinske mazoretkinje, Oroslavske mazoretkinje, Umaske mazoretkinje i Mazoretkinje otoka Ugljana.

Donesen je jos niz odluka koje su tehnickog i strukovnog karaktera. Jednoglasno je prihvaceno financijsko izvjesce HMS-a u kojem se vidi da je savez u prosloj godini imao prihod od cak 157.122,12 kn, rahoda od 125.492,3, sto znaci da je savez financijski pozitivan (financijska rezerva za iducu godinu) cak 31.629,75 kn.


U postu od cetvrtka imat cete skeniran izvrsan putopisticki clanak Arene iz turneje Zagrebackih mazoretkinja u Castellion de la Planu 2000.


I da - PRESLI SMO 50.000 POSJETA NASEM BLOGU (nakon nesto vise od pola godine)! U to vrijeme smo napisali 94 posta (prosjecno 3,2 posta po tjednu), te dobili 2.963 komentara (prosjecno 31,5 komentar po postu). To je poprilicno fascinantna brojka, zar ne?

(objavljeno: utorak, 19.02.2008. u 10:03) komentiraj (32)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.