yazza

nedjelja, 05.06.2011.

trchati, trchati, vazhno je trchati!

danas sam prvi put u svom zhivotu, nikako kratkom, osjetila zhelju da potrchim. I potrchala sam. onako tromavo, sve se treslo sa mnom, ali sam eto iznenadila samu sebe. ma nisam ja trchala dugo! opazi me bozhe, da pripadnem negdje na cesti! gdje bi to moje srce izdrzhalo! ali sam eto nekih 100tinak metara barem pretrchala.
za osobu koja vjeruje da su duge shetnje, a u zadnje vrijeme i one krace, masazhe i odmor u prirodi pravi sport, ovaj je dogadjaj danas bio pravo chudo!

a da tek vidite kakvo mi je jelo moj slatki dragi dechko spremio!!! mmmm! neshto shto normalni jedu u zimu, i neshto shto je totalno u konfliktu s mojom dijetom. kuvalo se to nekih 24 sata u rerni, na 90 stepeni celzijusa. teletina, humus, tri vrste pasulja, pshenica i - krompir! teshko jelo, ali moram priznati da mi je nakon toga stomak bio u dobroj ravnotezhi, nije mi bilo teshko, nije mi se prispavalo.

otkako sam proshlog proljeca, zabezeknuta tezhinom od 74 kilograma, odluchila krenuti dijetu, izbacila sam ulje osim maslinovog. ne jedem paradajz i ne jedem crveno meso. jedem ribe, piletinu i puretinu. e sad, ne pratim bash toliko rezhim. u stvari, otkako sam u februaru prestala da pushim, kao da sam otkrila nove ukuse i mirise!

kad se primakne kraj radnog vremena, a meni u glavi pochne da se vrti misao kako cu da odem kuci, da spremim neshto za jelo i kako ce to biti ukusno! prije neki dan sam spremila fashirane shnicle od tunjevine sa prijelivom od susamovog tahana s limunom. mmmm ne da je bilo! hvalila sam u mislima Saru - moju dragu prijateljicu iz Netanje, koja mi je pokazala to chudo prirode i civilizacije!

i tako, mijesim hljebove kakve mozhete samo zamisliti. pripremam strashno jednostavna i ukusna jela i uzhivam. a eto, danas je moj dragi meni spremio neshto shto veze nema s mojim novim pravilima ishrane - i hvala mu! da nije, ko zna da li bih na kraju dana tako zadovoljno potrchala :)

- 18:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #