Vojvoda i njegove marionete

petak , 21.11.2014.




Šešelj nije idiot i nije budala.
On je jako pametan i inteligentan. I zna retoriku.
Jednom davno, gledao sam zaplijenjenu sirovu snimku njegovog posjeta Benkovcu nakon pada Vukovara. Tip je odličan, način na koji pojašnjava daljnje ciljeve, propagandu, pa čak i kako predviđa moguću budućnost (koja se tim Srbima u Hrvatskoj i dogodila) je strašan. Do tada sam ga smatrao budalom. Nakon toga sam promijenio mišljenje. Čak i njegove eskapade u Haagu....pa on je tipu koji sutra daje intervju za neke naše novine, haškom tužitelju, fino rekao da mu može popušiti "kuvac". :) Koliko god to vulgarno izgledalo ostavilo je utjecaja i dojam na njuegovu ciljanu publiku.Šešelj je pušten iz Haaga kako bi poremetio planove sadašnjim srbijanskim vlastima. Neki od njih vuku prema EU, ali još je tu struja koja smatra da se Srbija ne bi smjela maknuti od Rusije. Jedan od njih je Šešelj. To je ekipa koja se nije makla od ciljeva zacrtanih još u 19. stoljeću. Sad on muti vodu u Srbiji.
Ono što je strašno, je da mu naši pomažu. Voditi saborsku polemiku o njegovim izjavama? Tražiti u EU parlamentu da se donese....rezolucija? O čemu? O izjavama tipa kojeg treba ignorirati i ne spominjati. Ovako se Šešelju daje prostor. Srbi su ga mislili ignorirati, ali sada ne mogu. Jer smo mi digli halabuku sad će, preko nas, i EU dignuti halabuku a Srbi će se malo udaljiti od EU. Malo dalje od EU, a malo bliže Rusiji.
Ono što smo mi trebali uraditi je trebalo biti napravljeno prije nekoliko mjeseci. Kad je prvi put na repertoaru Haškog suda bilo puštanje Šešelja na slobodu. Ono što smo trebali napraviti godinama ranije je to da smo trebali vršiti pritisak na haški sud da ubrza procese. Ali nismo se uopće kačili sa sudom, dapače, bili smo poslušna kučkica haškog tužiteljstva. Zato se Prliću i ostalima sudi više od 10 godina. Zato smo se godinama mučili sa Gotovininim slučajem. Jer imamo idiote i nesposobnjakoviće, da ne spomenem koju goru riječ, koji vode vanjsku politiku.
Vratimo se na Šešelja....prije nekoliko mjeseci on je sam rekao da neće poštivati uvjete suda za puštanje na prijevremenu slobodu. Ako nismo nikad prije, onda smo tad trebali izaći pred sud i zatražiti da, ili ne pusti Šešelja na slobodu, ili da ubrza proces. Ali naš predsjednik je zaboravio da je htio biti haški sudac, ministrica je zaboravila da ministrica vanjskih poslova, damica se bavi svojom partijom i nekadašnjim kolegom Čačićem.
Sad je dobila i odlikovanje....promovirao ju je Šešelj u počasnu "četnikušu". Bravo hrvatska diplomacijo.

Oznake: Vojvoda, srbija, Šešelj, Vesna Pusić, Ivo Josipović, diplomacija, haški sud

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.