Izmedju dva stupa

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 47. dio

U drugom slučaju radilo se o maloj djevojčici koja je namjeravala preci preko mosta i na drugoj strani potraziti hranu za svoju majku i drugu djecu koja su umirala od gladi .
Svuda uokolo nalazili su se vojnici pa je taj poduhvat bio izuzetno opasan . Čekala je pogodan trenutak , onaj za koji je ona mislila da je pogodan i potrčala je preko mosta .
Dospjela je .do sredine mosta kada je velika grupa poraženih vojnika banula na most bježeći pred neprijateljskim granatama . Ljudi su panično trčali i padali jedan preko drugog, a neki su bili odbačeni na ogradu mosta . Djevojcica nije imala gdje pobjeci., stajala je nepomično gotovo irgladnjela od gladovanja

Cyril se odmah materijalizirao, pomogao joj da prijeđe preko ograde i da se uvuče između ova stupa. Tamo je bila dok opasnost nije prošla. Potom se opet vratila na most i ostvanla svoj plemenit naum.
Cyril je otkrio novi način pomaganja - spašavanje brodova od mina utječući na um kormilara. U svom astralnom tijelu mogao je otkriti i raspoznati mine bez većih poteškoća. Uspio je postici da nekoliko brodova izbjegne smrtonosnu zamku. Pokušao bi priopciti kormilaru da se na njegovom putu nalazi mina, ali očito je da takvu zamisao nije bilo lako staviti u njegovu glavu. Cyril bi ga tada pokušo nagnati da na nekoliko trenutaka skrene s kursa, toliko koliko mu je potrebno da ukloni prepreku. Probudio bi kormilara koji bi s užasom primjetio promjenu smjera okrećuci kormilo u nadi da nitko nije ništa primijetio. U jednom je slučaju brodski časnik primijetio promjenu kursa i probudio je kormilara koji je brzo skrenuo brod, ali opasnost je vec pršla.

Cyrilov je uspjeh bio osobit jer iskusne mornare mje bilo nimalo lako navesti na promjenu smjera. Jednom nikako nije mogao navesto kormilara da promijeni kurs, a s obzirom da je opasnost zaista bila velika Cyril je materijalizirao ruku i sam okrenuo kormilo. Čovjek je vidio ruku, ispustio kormilo i preplaseno pobjegao. Nastupila je zbrka tijekom koje je Cyril udaljio brod od mine. Kada je časnik preuzeo kontrolu nad brodom opasnost je mi nula i Zakljucili su da je mornar bio pijan ili da je sanjao . Smijali su mu se, ali on je tvrdoglavo govorio kako je mala bijela ruka uhvatila kormilo i počela ga pomicati. I tako je nastala nova prica o duhovima jer mornari vole povjerovati svemu što je nadnaravno.

- <> - Komentari (8) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 46. dio

NEKI MANJI SLUČAJEVI

Ponekad su na fizičkoj razini naši mladi pomagači sposobni djelovati puno izravnije. Npr, kada su neki seljaci grozničavo bježali pred njemackim vojnicima koji su nasrnuli na njihova sela, nasi mladi pomagači odveli su četvoricu bjegunaca u malu pećinu obližnje rijeke, gdje su ostali sakriveni sve dok vojnici nisu otisli dalje. Tada se vratiše u svoje selo gdje su nastojali ugasiti požar u jednoj od kuća. Tamo su prespavali, a iduceg dana uputili su se u obližnje selo koje je izbjeglo razaranja.

Dva dana kasnije Cyril je spasio dva nova života , djecaka i djevojcicu. Jedini su preživjeli napad na selo. Svi su ostali stanovnici ubijeni. Nekako su uspjeli sakriti se. Kada su vojnici napustili spaljeno selo , pokusali su neopaženo pobjeći. Namjeravali su pobjeći između kuća, ali brzo pregrupiranje preprečilo im je put. Kada ih je Cyril pronašao ponovno su bili sakriveni. Ovaj put u plitkoj udubini usred gustare koju su stalno probijale granate i meci .Plitka udubina spasila ih je od metaka, ali neprijatelj je bio šumi pa je postojala opasnost da budu uhvaćeni i ubijeni. Kasnije se bitka prenijela malo dalje i neprijatelj je napustio šumu .
Djeca se nisu usudila ni pomaknuti. Hladnoća i vlaga bili su strašni.
Kad vih je Cyril pronašao nisu ništa jeli vec dva dana, a dječak je svukao sa sebe gotovo svu odjecu kako bi zaštitio svoju malu sestru. Gotovo je umirao, a ni njegova sestra nije bila bolje, iako joj je bilo malo toplije.

Cyril se materijalizirao ali oni ga nisu razumjeli. Bili su jako uplašeni. Nisu znali tko je i kako je ovdje dospio. Zbog toga je pozvao starijeg pomagaca koji jh je umirio protumačivsi da im ne zele nauditi. Cyril je prvo u dječaka izlio toplinu i snagu, a kada je ustvrdio da se osjeca puno toplije i bolje, pronašao je za njega malokruha i kobasice u torbi jednog mrtvog vojnika. Čak i tada djecak je hranu prvo ponudio svojoj sestri ali bilo je dovoljno za oboje. Kada su ojacali Cyril ih je odveo dalje. Uzdignuvsi se u zrak Cyril je vidio čitavo bojno polje i odredio najsigurniji put. Ohrabrivao ih je i pomagao im.
Konačno ih je uspio dovesti iza vatrenih linija do grupe francuskih vojnika koji su im dali nešto hrane te ih odveli u poljsku bolnicu gdje ih je zbrinulo medicinsko osoblje. Ovdje su bili sigurni. Kako su svi njihovi rođaci ubijeni, brigu o njima preuzeli su neki dobri Ijudi.


- <> - Komentari (2) - Isprintaj - #

<>

Sretan božić i nova 2007.g !

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


- <> - Komentari (8) - Isprintaj - #

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 45. dio

Mladi pomagač je bio očajan . Pozvao je svog starijeg i iskusnijeg prijatelja .
ali i njegovi su napori ostali bez uspjeha . Na kraju je dječak rekao :
"Nećemo nikad uspjeti sve dok ne uzmognemo govoriti s njima licem u lice .
Ako me materijaliziraš mislim da bi ih mogao uvjeriti "
Stariji se pomagač složio , nekoliko minuta kasnije , nestrpljivi i uzbuđeni dječak
žurio je prema nesretnom paru govoreći im :

"Donosim vam poruku od Harolda , želi da se vjenčate i budete sretni . Šalje vam svoju ljubav i blagoslov"

Možete zamisliti iznenađenje , Julijana i Uršule . Bili su previše zbunjeni da bi neobičnom djetetu zamjerili iznenadno prodiranje u područje njihovih njaskrovitijih emocija . Ali uskoro se Uršula opopravila i izustila
"Tko si ti ? , Što si mislio reći time da dolaziš od Harolda ? Zar neznaš da je Harold mrtav ?

Dječak je odgovorio : "Ja sam Cyril ali ne obazirite se na mene . Nema za to vremena ,
pokušajte shvatiti što vam govorim i učinite što Harold želi ."

Tada je žurno protumačio zato jer je znao da energija nesmije biti gubljena predugim
održavanjem materijalizacije , da smrt nepostoji i da u datom trenutku Harold stoji kraj njih , svjestan ljubavi koju su pažljivo skrivali , odobravajući njihovu ljubav i zabrinutost zbog njihove sreće .
"Uršula , uzviknuo je Julijan čitavom dušom vjerujem da je to istina , osjećam to , znam to " . "Oh , kada bih u to samo mogla vjerovati ." Rekla je Uršula zapanjujući svojom rezerviranošću . " Kako u to mogu biti sigurna ? Kažeš da je Harold ovdje "
Reče okrećući se prema dječaku . "Pokaži mi ga na trenutak. Neka mi on to kaže i tada ću vjerovati ".

"Možemo li " pitao je mlađi starijeg pomagača . Potonji je sagnuo glavu i sjenovito Haroldovo obličje stajalo je tamo smijući im se sjajnim očima . Učinio jej jedan korak i uzeo Uršulinu ruku i ljepo je položio u ruku odstraha preneraženog Julijana .
Tada je podigao ruku kao što to čini svećenik prilikom blagoslivljanja i iznenada se nečega sjetio . Pipkao je po nečemu ispod svoje odore i iznenada je izvukao maleni
zlatni križić koji je čuvao za Uršulu ali prije nego što joj ga je uspio vratiti poginuo je .

Cyril se okrenu starijem pomagaču i upitao : " Možemo li to učiniti za nju ?"
Stariji se pomagač udaljio na nekoliko trenutaka, a kada se vratio u Cyrilove je ruke stavio fizički križ. Dječak ga je odmah dao Uršuli govoreći : "Vidiš ovo je križ koji ti je Harold htio dati "

Zaljubljeni su stajali još uvijek se držeći za ruke ,nemalo se iznenadivši.
Uzevši križ Uršula je rekla : "Ovo konačno dokazuje da sve nije samo san ,ovaj križ dala sam Haroldu prije odlaska u rat . Evo ovdje su inicijali koje sam dala ugravirati "

Julijan se iznenada sabrao i rekao Cyrilu : " Nismo ti se zahvalili , neznam tko si ti
i zapravo sve ovo nerazumijem , ali učinio si nam nešto što se ničim nemože vratiti .
Ako postoji nešto što mogu učiniti kao izraz svoje zahvalnosti . . . "

I. tada je iznenada nastupila Uršula naglo se saginjući, očito pokušavajući poljubiti Cyrila , ali dječak se dematerijalizirao brzinom svjetlosti . Njene su ruke zahvatile prazan zrak . Oboje su bili preplašeni i razočarani . No Julijan je pronašao način utjehe i oni su proveli mnogo sati razgovarajući o čudesnom doživljaju.

Julijan je iskreno požalio što nije imao priliku iskazati štovanje za ono što je dječak učinio . Zaželio je ukoliko im bog podari potomstvo , da njihov prvorođeni sin dobije ime po Cyrilu , kao znak sjećanja na ovaj dan . Na to se Uršula zacrvenila i svim srcem zaželjela isto .

Događaj je u njoj pobudio istinsko zanimanje za život nakon smrti kao i za nefizičke fenomene . Cyril je nekoliko dana navraćao do nje i vidio je još jednu mogućnost .
Kada je šetala šumom sama , u pratnji psa čuvara , ishodio je dozvolu ponovnog materijaliziranja na nekoliko minuta kako bi joj sugerirao neke knjige .
Bila je presretna što ga ponovno vidi , a Cyril je ovaj puta bio pažljiv i držao se na sigurnoj udaljenosti . Bilo je zanimljivo primjetiti da ga je pas , iako isprva uznemiren i znatiželjan , potpuno prihvatio pokazujući mu svoje prijateljstvo na dostojan način.

- <> - Komentari (6) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 44. dio

Uskoro je izbio rat i oba su brata unovačena . Julian nije imao sreće . Ubrzo je ranjen i onesposobljen za vojnu službu. I tako je ostao kod kuće gdje nije mogao izbjeći druženje s Uršulom koju je volio više nego ikada . Uskoro je i ona postala svijesna njegovih osjećaja i na vlastiti užas otkrila da ih uzvraća . Među mladim ljudima nije bila izmjenjena ni jedna ljubavna riječ . Oboje su bili posramnjeni zbog svojih strasti, osjećajući se nevjerno prema vojniku u ratu koji naravno ni u šta nije sumnjao .
Vrijeme je prolazilo , a Julian i Uršula osjećali su veće nezadovoljstvo . Čak je i Harold prilikom svoje kratke posjete , osjećao da nešto nije u redu iako nije znao što .

Uskoro je Harold ubijen , poginuo je vodeći svoje ljude u pobjedu . Smrt je pojmio krajnje filozofski . Jedino je žalio Juliana i Uršulu jer je znao da će oboje osjećati veliku tugu . Nastojeći im ublažiti bol gotovo stalno se nalazio uz njih . Profinjenom sposobnošću opažanja kakva je karakteristična za astralni svijet uskoro je otkrio jaku privlačnost među njima . Odmah je u tome vidio nadu brzog olakšanja i utjehe za oboje .
Pokušao ih je ohrabriti . Jake predrasude u njihovim umovima dovele su do krivog razumjevanja njegovih dobronamjernih pokušaja kojima je nastojao na njih utjecati .

Haroldove česte astralne posjete stalno su držali u svom umu . Što je intenzivnije nametao svoj lik više su se sramili svoje nelojalnosti prema njemu i ostali su uporni u naumu da odole iskušenju . Uršula se mentalno zavjetovala da će čitav život posvetiti samotnom životu . U međuvremenu se harold zabrinuo nad njihovom neobjašnjivom nenaklonošću prihvaćanja poteškoća koje je toliko žudljivo nastojao otkloniti .

Mladi pomagač Cyril ( ne Cyril iz prošlog stoljeća nego njegov nasljednik koji je uzeo njegovo ime ) kojem je dotični slučaj bio povjeren , ubrzo je otkrio da njegov "štićenik "
neće prikloniti svu svoju pažnju astralnom radu sve dok se ne riješi porodični slučaj .
Zbog toga se zajedno sa Haroldom uputio u njegov prvobitni dom želeći vidjeti dali se nešto može učiniti na razjašnjavanju situacije . Stigli su do Julijana i Uršule koji su šetali šumskim puteljkom ,sretni što su zajedno ali u isto vrijeme osjećajući nelagodu i krivnju .

Cyril im je prvo pokušao utisnuti istinu , ali nije mogao nadići njihovo pogrešno usmjereno vjerovanje . Oni su osjećali energične sugestije , da Harold odobrava njihovu vezu , ali prepoznavali su je kao iluziju rođenu iz bolesne želje .

- <> - Komentari (5) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 43. dio

Često čovjek nezna da je mrtav i ne želi u to povjerovati .Pokušava razgovarati sa živim prijateljima ., ali ga oni nečuju . Pokušava ih dodirnuti , ali bez rezultata .
Reći će pomagaču : " Kažeš mi da sam mrtav a osjećam se više živ nego prije 10 minuta ", ponekad se želi boriti i tada je potrebno smiriti ga i protumačiti mu kako stvari stoje . Kada vojnik konačno shvati svoj položaj , obično iskazuje veliko zanimanje pronalazeći bezbroj novih mogućnosti . Neopažen se može kretati neprijateljskim položajem , ali rijetko kada uspjeva svojima javiti poteze neprijatelja . Ipak postoje slučajevi u kojima se može djelovati na nečiji um . No primatelji to obično primaju kao posljedicu imaginacije , ne pridajući joj previše pažnje .

Neki su ljudi zabrinuti zbog obitelji , drugi žele naučiti sve što se može o novom stanju u kojem su zatečeni . Posao nevidljivih nadjačati svoje osjećaje zbog privrženosti Haroldu pomagača sastoji se u spremnosti susretanja sa raznoraznim zahtjevima . Prvo što se od njega traži su poučavanja određene vrste , ne da bi se na njega prenjelo neko vjerovanje , već zato što učenje predstavlja činjenice o slučaju i namjenjeno je onima koji pitaju .
Kada im je materija protumačena mnogi od vojnika spremni su i željni učiniti sve što mogu za svoje prijatelje , bez obzira dali su već na astralnoj ili još uvijek na fizičkoj razini . Njihove su aktivnosti tada različite i od najveće koristi .

Nemogu ovdje otvoriti široko polje opisivanja tih mnogobrojnih čuda ,ali izložit ću nekoliko primjera povezanih s ratom i s nekim od mlađih članova grupe pomagača sa čijim smo se poduhvatima već upoznali u prethodnim poglavljima .

Pravi je Cyril živio u 19 st. i bio i bio je časnik u Britanskoj vojsci . Dva puta je teško ranjavan . Bio je zarobljen i utamničen u Njemačkoj odakle je oslobođen razmjenom . Mladi pomagač rođen je kasnije . Iskreno mu se divio i iskazao je svoje poštovanje uzimajući kao pseudonim njegovo ime . Iznjet ću neke od njegovih postignuća .


PRIČA o URŠULI

Vršeći svoj posao sreli smo na bojnom polju izvjesnog kapetana , nedavno dospjelog u astralni svijet , kojeg ćemo zvati Harold .
Spremno je prihvatio sva naša tumačenja o novom životu postavši miroljubiv i sretan . Ali nešto je tištilo njegov um .

Bio je očev najstariji sin . Imao je brata godinu ili dvije mlađeg . Bili su jako povezani. Čak ni ljubav prema istoj ženi nije narušila njihov odnos . Prije rata Harold se zaručio s Uršulom. Brat Julijan je također bio u nju zaljubljen , ali je odlučio nadjačati svoje osjećaje zbog privrženosti Haroldu.

- <> - Komentari (6) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 42. dio

RAD U SVEZI S RATOM

Puno je ljudi pitalo dali je moguće da grupe pomagača učine nešto u svezi s ratom .
Članovi grupe pomagača tijekom rata plemenito i predano rade . Mislim i mogu reći da su od neprocjenjive koristi i pomoći . Za tu svrhu naša je grupa znatno povećana . Čak postoje i pomagači izvan našeg kruga . Za rata nam tisuće ljudi nudi pomoć , oni koji vjerojatno nikada prije nisu razmišljali o mogućnosti takvog rada .

Stanje koje nameće rat na mnogo je načina neobično . Tisuće i tisuće ljudi iznenada je bačeno u astralni svijet . Uglavnom su to jaki i mladi ljudi , a gotovo većina njih pripada najnaprednijim rasama svijeta . Čovjek koji umire u starioj dobi iscrpio je većinu svojih emotivnih energija . One koje su još uvjek aktivne ipak su slabe , lako ih kontrolira i uglavnom mu ne zadaju puno poteškoća . U čovjeka koji umire u cvijetu mladosti i u punoj snazi emocije su na najvišem stupnju . Sposoban je patiti kroz njih jednako kao što je sposoban kroz njih uživati . Zbog toga njegov astralni život predstavlja različit spektar problema koje treba riješiti .

Što je sa ljudima koji umiru iznenada ?
Neki od njih su dugo vremena nakon smrti nesvjesni svijeta u kojem se nalaze, poglavito zahvaljujući posljedicama prestruktuiranja materije astralnog tijela o čemu
se govorilo u prethodnom poglavlju . Cjelokupna grublja astralna materija stavljena je na površinu astralne ovojnice što rezultira time da se djelovanje primanja i izražavanja
odvija kroz grublji tip materije ( vibracije na koje će odgovoriti )

Čovjek koji je vodio umjeren život nije navikao koristiti tu grublju materiju . Sve više emocije - ljubav, devocija , simpatija , patriotizam - koriste finije djeliće astralnog tijela .
Samo niže emocije kao što su - senzualnost . ljutnja, zloba ,mržnja koriste grublje dijeliće . Smrću čovjek ne mjenja iznenada narav i ne počinje odmah koristiti vibracije na koje je navikao . Svjestan može biti kroz vanjski omotač astralnog tijela , a ostaje zatvoren unutar ljuske od grube materije , može živjeti u nekoj vrsti ružičastog sna , sretno nesvjestan svih neugodnosti oko sebe sve dok se grublji djelići potpuno ne istroše i dok se ne probudi na višoj razini . Taj proces može trajati tjednima , ponekad čak i mjesecima .

Neki u trenutku smrti doživljavaju samo trenutnu nesvjesnost, poslije jakog šoka osjećaju se puno bolje i lakše nego ikada prije . Razlog tomu nije samo oslobađanje težine tijela . Više je to posljedica atmosferskog tlaka ( 15 funti na kvadratni inč ; 1 inč =2.54 cm; 1 funta =453,59 grama ) u iznosu od dvije tone na čitavo tijelo .
Toliko smo naviknuti na njega da ga podnosimo ne znajući za njegovo postojanje .
Tek kada ga se oslobodimo vidimo da smo izgubili nešto izuzetno teško i deprimirajuće

- <> - Komentari (4) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 41. dio

Određeni broj početnika svake noći putuje u pratnji starijeg pomagača.
Dođemo tako do neke žene u velikoj tuzi . Kažem joj : "U čemu je problem ? Što možemo učiniti za vas Žao mi je ali siguran sam da ćete se osjećati puno bolje sada kada ste mi sve ispričali "
Tada okrećući se prema jednom od učenika kažem : "Gospođo X dali bi htjeli ostati uz ovu damu neko vrijeme ? "

Susrećemo se s novim slučajem , ostavljamo jednog od naših početnika i tako dok ne zaposlimo sve naše pratitelje . U međuvremenu se neki od njih vrate nakon što su ispunili zadatak . Vremeno se nauče izvršavati zadatke sami , bez tuđe pomoći .
Izvršavaju ih kada steknu povjerenje u sebe i tada prianjaju na posao kao potpuno spremni pomagači .

Umrli koji se već dugo vremena nalaze na astralnoj razini također mogu primiti pomoć , naravno ,ukoliko je žele prihvatiti . Pomoć se sastoji u tumačenju i davanju savjeta koji ovise o njihovim različitim položajima . Mogu npr . biti upozoreni na opasnost i otkloniti uzroke nastojeći komunicirati sa živim putem medija , a ponekad ( iako rijetko ) biće povučeno u spiritistički krug može biti odvedeno u viši i zdraviji život . Učenje koje se daje osobama te razine nije izgubljeno . Sjećanje se nemože izravno odnjeti u sljedeću inkarnaciju , ali uvjek ostaje kao stvarno znanje . Stoga postoje jake predispozicije za njegovim trenutnim prihvaćanjem u novom životu .

Prilično znakovit slučaj pomaganja mrtvima bio je prvo postignuće novog člana grupe pomagača . Taj mladi aspirant izgubio je dugogodišnju vezu prema kojoj je imao najdublje osjećaje . Njegova žudljiva molba bila je da je posjeti zajedno s iskusnijim prijateljem kako bi joj mogao pomagati . Tako je učinjeno . Predivan i dirljiv bio je susret živog i mrtvog . Astralni život starije osobe približavao se svome kraju , ali stanje apatije dosade i nesigurnosti sprečavali su je da učini neki neposredniji korak .

Kada je dječak koji joj je toliko puno značio u zemaljskom životu , ponovno stupio pred nju i zrakama svoje ljubavi raspršio gustu maglu potištenosti oko nje , ona se probudila iz svoje obamrlosti . Shvatila je da joj je došao protumačiti situaciju i pričati joj o slavi višeg života prema kojem su sada trebale biti usmjerene njezine misli i težnje .
Kada je to u potpunosti ostvareno u njoj su se probudili uspavani osjećaji , takav izljev iskrenih emocija prema mladom pomagaču da je slomljena posljednja spona kojom je bila vezana za astralni život . Ogromno izljevanje ljubavi i zahvalnosti odvelo ju je višoj svijesti nebeskog svijeta . I , zaista nepostoji veća i dobrohotnija snaga u univerzumu od čiste i nesebične ljubavi .

- <> - Komentari (1) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 40. dio

Učenicima je pod uobičajnim okolnostima fizičke razine strogo zabranjeno davati bilo kakav pojavni dokaz . Činilo se da bi slučaj ovakve vrste teško potpao pod to pravilo :
s obzirom da nije bilo primjedbi od viših "autoriteta " ocu je prenešena molba, a on je poslao poruke koje su se odnosile na događaje prije sinova rođenja .
Mrtvog je čovjeka to uvjerilo u stvarnost postojanja njegovog mladog prijatelja , a time i razine na kojoj su oba djelovala . Spoznavši to njegov je znanstveni instinkt oživio i žudljivo nastojao dobiti sve raspoložive informacije o novom svijetu .

Naravno, poruka koju je tako spremno prihvatio nije predstavljala nikakav dokaz , jer je priopćenje činjenice vrlo lako moglo pročitati , iz njegovog uma ili zapisa prošlosti ,biće s razvijenim astralnim osjetilima.
Njegovo neznanje o tim mogućnostima omogućilo je stvaranje konačnog dojma , a instrukcije koje mu svake noći daje njegov mladi prijatelj nedvojbeno će imati predivan učinak na njegovu budućnost , one će utjecati na nebesko stanje koje leži neposredno pred njim kao i na njegovu narednu zemaljsku inkarnaciju .

Glavni posao koji pomagači vrše za novo umrle sastoji se u umirivanju i utjesi , kao i izbavljivanju od užasnog , ali nerazumnog straha koji ih tako često ispunjava , uzrokujući toliko nepotrebne patnje , što onemogućava njihovo napredovanje prema višim područjima . Time ih se u što je moguće većoj mjeri , osposobljava za razumjevanje budućnosti koja se otvara pred njima .

Uzimajući svoj rad kao primjer , želim napomenuti da svake noći posjećujem veliki broj mrtvih ljudi, a stalno dolaze novi . Jedna od osobitosti u radu sa mrtvima je njihov nemir Nalik su djecu u mraku . Sve dok sjedite uz djete i držite ga za ruku ono se osjeća sigurnim i sretnim . Kada ga napustite oko njega se zatvara tama i on ponovno postaje plašljiv . Stoga ponovno sjedate do njega i držite ga za ruku dok ne zaspi . Slično je s većinom umrlih . Poštena i časna osoba koja je mrtva već dulje vrijeme jako je uplašena Nezna kad će se pod njom otvoriti i kad će pasti u pakao . Sve dok sam uz nju osjeća se razuvjereno , ali čim odem njeni se strahovi počinju ponovno javljati . brine je čak nisam li ja prerušeni đavo . Stoga radim s njom kao što se radi s malom djecom. Ostavljam nekog uz nju . Neofit pri astralnom radu nemora znati što treba učiniti s neobičnim i teškim slučajevima , ali može sjediti uz sobu , tiješiti je i reći joj toliko toga o novom životu . Mora biti tamo , mora biti pri ruci i nesmije se bojati To je ono što ponovno umiruje mrtve . Ako pomagač pokazuje nervozu , mrtva će se osoba opet početi bojati .

- <> - Komentari (0) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 39. dio

Premda neki autori smatraju da je njihova dužnost energično inzistirati na zlu koje često prati održavanje spiritističkih seansi , poželjno je priznati da je u nekoliko slučajeva obavljen "dobar posao" sličan onome iz posljednjeg slučaja , posredovanjem kroz medije ili nekog od prisutnih u krugu . Spiritizam ponekad zadržava duše koje bi drukčije postigle brže oslobođenje, ali moraju mu se pridati zasluge da omogućava oslobađanje drugima otvarajući im puteve napredovanja .

Postoje slučajevi u kojima se pokojnik pojavljuje bez ikakve pomoći pred rođacima
i prijateljima objašnjavajući im svoje želje . Takvi slučajevi su prilično rijetki , a većina se duša , koje su vezane uz zemlju zabrinutošću ( onakvu kakvu smo naznačili ) može zadovoljiti jedino služeći se medijima ili svjesnim pomagačima .

Na astralnoj razini često se susreću ljudi koji nemogu vjerovati da su mrtvi . I zaista ,
većina ljudi uzima za činjenicu stanje svoje svijesti kao nepobitni dokaz da nisu prošli kroz vrata smrti , što se doima podrugljivo glede praktične vrijednosti našeg hvaljenog vjerovanja u besmrtnost duše . Međutim veliki broj onih koji umiru , s ciljevima i namjerama , tijekom zemaljskog života, mogu se opisati kao materijalisti u srcu .
Oni koji su sebe na zemlji tako nazivali, često se nemogu ni usporediti s onima koji čak i na spomen tog imena doživljavaju šok .

Nedavni primjer govori o znanstveniku koji se zatekao pri punoj svijesti , ali pod drukčijim okolnostima od onih koje je poznavao ili ikada doživio .
Uvjerio je sebe da još uvijek živi i da je jednostavno žrtva neugodnog i produljenog sna . Na njegovu sreću među grupom sposobnih za djelovanje na astralnoj razini , bio je sin njegova starog prijatelja , mladi čovjek čiji ga je otac ovlastio da potraži umrlog znanstvenika te da mu nastoji pružiti pomoć . Nakon što ga je pronašao i pristupio mu , umrli mu je znanstvenik otvoreno priznao da se nalazi u stanju velikog nemira i zbrke , ali da još uvijek zastupa svoju teoriju o snu jer to mu izgleda najnormalnije tumačenje onog što je vidio . Išao je toliko daleko da je napomenuo kako njegov posjetitelj nije ništa drugo nego lik iz sna i da zaprav predstavlja njega samog .

Predložio je mladom pomagaču jednu vrstu testa : "Ako si ti , kao što tvrdiš živa osoba ,
sin mog starog prijatelja , donesi mi od njega neku poruku koja će mi dokazati tvoju objektivnu stvarnost "

- <> - Komentari (3) - Isprintaj - #

<>

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 38. dio

Čovjek tada nevidi ništa osim materije te vrste . Neugodna okolina te podrazine bit će jedini prizor koji će vidjeti . Sretne li prijatelja neće ga vidjeti onakvim kakav jest, već samo onaj dio koji se izražava kroz grubu materiju , znači da će vidjeti njegovu krajnje žudljivu stranu ( ono što pripada željama ) njegovu senzualnost , niskost ,ljubomoru razdražljivost- ukoliko posjeduje bilo koju od zlih osobina .
Ako je prijatelj mrtav neko određeno vrijeme , vjerojatno se već riješio tih karakteristika i izgubio grublju materiju kroz koju su one bile izražene. U tom slučaju njegov ga novopridošli prijatelj ( čije je tijelo već promjenjeno ) uopće neće vidjeti .

Svojim dolaskom nevidljivi pomagač slama koncentrične ljuske i obnavlja cirkulaciju ,
a novopristigli čovjek vidi čitavu razinu uživajući u društvu prijatelja koji se već duže vrijeme nalazi u astralnom svijetu . Tako je obeshrabren nastavak djelovanja elementala.

Događa se da su mrtvi vezani za zemlju zabrinutošću . Ponekad su zabrinuti zbog neizvršenih dužnosti i nepodmirenih dugovanja , ali češće zbog dijece i žene koje ostavljaju nedovoljno zbrinutima .
U takvim slučajevima potrebno je prije nego što mrtav čovjek bude smiren i zadovoljan,
te mirno i smireno nastavi svoje putovanje prema gore , da se pomagač ponaša , do neke mjere , kao njegov zastupnik na fizičkoj razini te da umjesto njega nastoji srediti poslove koji su mu predstavljali toliko problema . Neki od naših nedavnih događaja vjerojatno će potonje tumačenje učiniti jasnijim .

Jedan od pomagača pokušao je pomoći nedavno umrlom čovjeku. No bilo mu je nemoguće odvući njegov um od zemaljskih stvari , jer je čovjek bio zabrinut za dvoje djece koje je ostavio bez ikakve potpore . Bio je radnik , nije ništa uštedio a žena mu je umrla prije dvije godine . Kućevlasnica kod koje su živjeli bila je izuzetno dobra žena , voljna učiniti sve što je u njenoj moći , ali i sama presiromašna da bi ih mogla usvojiti .
Zbog toga je bila prisiljena , što je prilično nerado učinila , dati ih na skrb parohiji
(ustanovi koja se samostalno brine za odgoj i za pomaganje sirotinje )
Umrlo je ocu to pričinilo poprilično velike jade .Nije krivio kućevlasnicu ali ni sam nije mogao učiniti mnogo .

Naš ga je prijatelj upitao dali ima kakve rođake kojima bi povjerio djecu , ali se otac nije mogao sjetiti ni jednog tko bi bio voljan učiniti nešto takvo . Rekao je da ima mlađeg brata koji bi rado učinio nešto za njega ali on se izgubio prije nekih 15 godina pa tako nije znao dali je živ ili mrtav . Posljednje što je čuo o njemu je da živi i radi na sjeveru kao stolar i da je smiren , dobrostojeći mladi čovjek .

Uporište s kojeg je trebalo krenuti zaista je bilo jako slabo , ali kako se nije nadzirao ni jedan drugi način kojim bi se djeci pomoglo , naš je prijatelj odlučio krenuti tim tragom .
Zajedno sa umrlim čovjekom započeo je traganje za bratom . Nakon puno muke i problema ipak su ga pronašli . Vodio je dobro razgranati stolarski posao . Bio je oženjen , ali bez djece koju je iskreno želio . Mogao je pomoći .

Sada se kao pitanje nametnuo najbolji način prijenosa informacije . Nasreću , pronašla se osoba koja može prenjeti vjest o bratovoj smrti i bijedi njegove djece . To mu se jasno predočilo u snu i ponovilo tri puta , jasno mu je naznačeno mjesto , pa čak i ime
kućevlasnice . San je djelovao .

Porazgovarao je o svemu sa ženom koja ga je savjetovala da piše na adresu priopćenu u snu . Ideja mu se nije previše dopala . Htio je odputovati i otkriti dali postoji kuća kakvu je vidio u snu i izmisli neki razlog za svoj dolazak . Kako je bio poslovan čovjek naposljetku je odlućio da nemože gubiti radni dan zbog nečega što se može pokazati kao besmislica .

Napori u tom pravcu nisu urodili plodom . Trebalo je pokušati neku drugu metodu .
Jedan od pomagača napisao je čovjeku pismo opisujući okolnosti pod kojima je brat umro i položaj napuštene djece što je već vidio u svom snu . primivši pismo nije okljevao . Narednog dana uputio se u naznačeni grad gdje ga je širokih ruku primila dobra kućevlasnica. Zbog toga što je bila dobra duša pomagačima nije bilo teško uvjeriti je da zadrži djecu još neko dana zbog mogućnosti da im netko pomogne .
Bila je sretna i zadovoljna što je tako postupila . Stolar je uzeo djecu sa sobom i
osigurao im sretniji dom. Umrli otac više nije bio zabrinut , veselo je krenuo putem prema gore .

- <> - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

  • <3

    Kao i svaki cvijet, svaka mladost vene, starosti uzmice,
    cvjeta svaka mudrost i svaka vrlina u svoje vrijeme
    i vjecno nesmije trajati. Srce na svaki zov zivota
    mora spremno biti na oprostaj i nove pocetke,
    da bi se hrabro i bez tuge predalo novim,drugim vezama.
    Neka car se krije u svakom pocetku,
    ona nas stiti i pomaze nam zivjeti.

    Koracajmo veselo kroz prostor u prostor,
    ne prionimo nijednom
    kao domovini, duh svijeta
    ne zeli nas okovati i ograniciti, korak
    po korak zeli nas uzdignuti, prosiriti.
    Tek sto smo u jednom zivotnom
    krugu domaci i prisni postali.
    Samo tko je spreman na polazak i put,
    moze se odhrvati navici
    koja koci.

    Mozda ce nas jos i smrtni cas ka novim prostorima
    mlade poslati, zov zivota nikada nece prestati...
    Stoga hajde, srce, oprosti se i iscjeli"

    Hesse





    "Mudro je imati snove koji su dovoljno veliki
    da ih ne izgubimo iz vida dok ih slijedimo"

    Oscar Wilde


    "Cijeli svijet razdijeljen je na dva dijela. Jedan je vidljiv, a drugi nevidljiv.
    Ono vidljivo samo je odraz onog nevidljivog."

    Zohar 1 , 39

    "Priroda je duzna, kad nebude mogla da izdrzi moj sadasnji oblik
    da mi podari novi oblik postojanja"

    Goethe

<>3>

  • A. M. O. R. C.

    !Virtualni muzej!

    !!! Pr




    Bnei baruch Kabbala

    TJ


    Opstanak planeta



    !Fraktali - kolekcija slika


    [LINK=http://www.esotheria.com/]Knjige ezoterija[/LINK
    Nuit templAPOD

    Giza Piramid
    J.Krishnamurti - Unutrašnja revolucija


    Na dan moje smrti, kada budu nosili moje tijelo
    Ne misli da ću osjećati bol za ovim Svijetom.
    Ne plači i ne govori: "Šteta, šteta."
    Kada se mlijeko pokvari veća je šteta.
    Kada vidiš da me polože u grob, ja neću nestati.
    Zar Sunce i Mjesec nestanu kada zađu?
    Tebi se čini smrt, a to je rađanje.
    Grob ti se čini tamnica, a duša je slobodna postala.
    Koje to zrno ne nikne kada se stavi u zemlju?
    Pa zašto da sumnjaš u zrno čovjekovo?

    Al-Ghazzali


    Još nisam susreo čovjeka od kojega se ne bi moglo nešto naučiti
    ( Alfred de Vigny)

    " ... Vjera je individualni čin.
    Organizirana vjera ima
    tendenciju odumiranja,
    kristaliziranja, teži postati
    praznovjerje, sekta, religija
    radi dogmatskog nadmetanja
    s drugima.
    Istina je zemlja bez puteva
    ( KRISHNAMURTI)

    Siromaštvo nije jednostavno nedostatak novca.
    U krajnjem slučaju to je nedostatak osjećaja osobe
    za stvarnost vlastitog unutarnjeg bića ( PROGOF)

    NEBESKA PJESMA

    Duh se nikada nije rodio
    i nikad nece prestati.
    Prije njega vrijeme nije postojalo
    Kraj i pocetak su samo sni.
    Neroden , besmrtan i nepromjenjiv
    ostaje duh zauvijek
    Smrt ga uopce ne dotice,
    iako njegova kuca izgleda mrtva .

    !Fantastic art!

  • MOLITVA ZA NOVO DOBA

    Ja sam Kreator svemira.
    Ja sam Otac i Majka svemira.
    Sve je poteklo iz Mene.
    Sve ce se vratiti k Meni.
    Um, duh i tijelo Moji su hramovi
    za Sebstvo da ostvari u njima
    Moje vrhovno Bice i Postanje.
    -----------------------------------

  • "Želis li spoznati sebe, onda znaj da si iz dvije
    stvari stvoren. Jedno je ta vanjska ljuska,koja se
    naziva tijelo i kojom vanjsko oko moze gledati.
    Ono drugo je unutarnje, koje se jednom naziva
    duša, jednom duh, jednom srce i koje se može
    spoznati samo unutarnjim očima"

    Al - Ghasali

    R. Steiner.
    Knjige
    M. Pogačnik
    Pogacnik
    G. R. Hodson

    Blog.hr
    Forum.hr
    Internet Monitor
    Kozmički plesači
    Knjige ezoterija
    NUITemple
    APOD


    Giza Piramid
    J.Krishnamurti - Unutrašnja revolucija

    Još nisam susreo čovjeka od kojega se ne bi moglo nešto naučiti
    ( Alfred de Vigny)

    " ... Vjera je individualni čin.
    Organizirana vjera ima
    tendenciju odumiranja,
    kristaliziranja, teži postati
    praznovjerje, sekta, religija
    radi dogmatskog nadmetanja
    s drugima.
    ISTINA JE ZEMLJA BEZ
    PUTEVA ( KRISHNAMURTI)

    )Siromaštvo nije jednostavno nedostatak novca.
    U krajnjem slučaju to je nedostatak osjećaja osobe
    za stvarnost vlastitog unutarnjeg bića ( PROGOF)

    NEBESKA PJESMA

    Duh se nikada nije rodio
    i nikad nece prestati.
    Prije njega vrijeme nije postojalo
    Kraj i pocetak su samo sni.
    Neroden , besmrtan i nepromjenjiv
    ostaje duh zauvijek
    Smrt ga uopce ne dotice,
    iako njegova kuca izgleda mrtva .