Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 41. dio

Određeni broj početnika svake noći putuje u pratnji starijeg pomagača.
Dođemo tako do neke žene u velikoj tuzi . Kažem joj : "U čemu je problem ? Što možemo učiniti za vas Žao mi je ali siguran sam da ćete se osjećati puno bolje sada kada ste mi sve ispričali "
Tada okrećući se prema jednom od učenika kažem : "Gospođo X dali bi htjeli ostati uz ovu damu neko vrijeme ? "

Susrećemo se s novim slučajem , ostavljamo jednog od naših početnika i tako dok ne zaposlimo sve naše pratitelje . U međuvremenu se neki od njih vrate nakon što su ispunili zadatak . Vremeno se nauče izvršavati zadatke sami , bez tuđe pomoći .
Izvršavaju ih kada steknu povjerenje u sebe i tada prianjaju na posao kao potpuno spremni pomagači .

Umrli koji se već dugo vremena nalaze na astralnoj razini također mogu primiti pomoć , naravno ,ukoliko je žele prihvatiti . Pomoć se sastoji u tumačenju i davanju savjeta koji ovise o njihovim različitim položajima . Mogu npr . biti upozoreni na opasnost i otkloniti uzroke nastojeći komunicirati sa živim putem medija , a ponekad ( iako rijetko ) biće povučeno u spiritistički krug može biti odvedeno u viši i zdraviji život . Učenje koje se daje osobama te razine nije izgubljeno . Sjećanje se nemože izravno odnjeti u sljedeću inkarnaciju , ali uvjek ostaje kao stvarno znanje . Stoga postoje jake predispozicije za njegovim trenutnim prihvaćanjem u novom životu .

Prilično znakovit slučaj pomaganja mrtvima bio je prvo postignuće novog člana grupe pomagača . Taj mladi aspirant izgubio je dugogodišnju vezu prema kojoj je imao najdublje osjećaje . Njegova žudljiva molba bila je da je posjeti zajedno s iskusnijim prijateljem kako bi joj mogao pomagati . Tako je učinjeno . Predivan i dirljiv bio je susret živog i mrtvog . Astralni život starije osobe približavao se svome kraju , ali stanje apatije dosade i nesigurnosti sprečavali su je da učini neki neposredniji korak .

Kada je dječak koji joj je toliko puno značio u zemaljskom životu , ponovno stupio pred nju i zrakama svoje ljubavi raspršio gustu maglu potištenosti oko nje , ona se probudila iz svoje obamrlosti . Shvatila je da joj je došao protumačiti situaciju i pričati joj o slavi višeg života prema kojem su sada trebale biti usmjerene njezine misli i težnje .
Kada je to u potpunosti ostvareno u njoj su se probudili uspavani osjećaji , takav izljev iskrenih emocija prema mladom pomagaču da je slomljena posljednja spona kojom je bila vezana za astralni život . Ogromno izljevanje ljubavi i zahvalnosti odvelo ju je višoj svijesti nebeskog svijeta . I , zaista nepostoji veća i dobrohotnija snaga u univerzumu od čiste i nesebične ljubavi .



Post je objavljen 06.12.2006. u 16:35 sati.