Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 38. dio

Čovjek tada nevidi ništa osim materije te vrste . Neugodna okolina te podrazine bit će jedini prizor koji će vidjeti . Sretne li prijatelja neće ga vidjeti onakvim kakav jest, već samo onaj dio koji se izražava kroz grubu materiju , znači da će vidjeti njegovu krajnje žudljivu stranu ( ono što pripada željama ) njegovu senzualnost , niskost ,ljubomoru razdražljivost- ukoliko posjeduje bilo koju od zlih osobina .
Ako je prijatelj mrtav neko određeno vrijeme , vjerojatno se već riješio tih karakteristika i izgubio grublju materiju kroz koju su one bile izražene. U tom slučaju njegov ga novopridošli prijatelj ( čije je tijelo već promjenjeno ) uopće neće vidjeti .

Svojim dolaskom nevidljivi pomagač slama koncentrične ljuske i obnavlja cirkulaciju ,
a novopristigli čovjek vidi čitavu razinu uživajući u društvu prijatelja koji se već duže vrijeme nalazi u astralnom svijetu . Tako je obeshrabren nastavak djelovanja elementala.

Događa se da su mrtvi vezani za zemlju zabrinutošću . Ponekad su zabrinuti zbog neizvršenih dužnosti i nepodmirenih dugovanja , ali češće zbog dijece i žene koje ostavljaju nedovoljno zbrinutima .
U takvim slučajevima potrebno je prije nego što mrtav čovjek bude smiren i zadovoljan,
te mirno i smireno nastavi svoje putovanje prema gore , da se pomagač ponaša , do neke mjere , kao njegov zastupnik na fizičkoj razini te da umjesto njega nastoji srediti poslove koji su mu predstavljali toliko problema . Neki od naših nedavnih događaja vjerojatno će potonje tumačenje učiniti jasnijim .

Jedan od pomagača pokušao je pomoći nedavno umrlom čovjeku. No bilo mu je nemoguće odvući njegov um od zemaljskih stvari , jer je čovjek bio zabrinut za dvoje djece koje je ostavio bez ikakve potpore . Bio je radnik , nije ništa uštedio a žena mu je umrla prije dvije godine . Kućevlasnica kod koje su živjeli bila je izuzetno dobra žena , voljna učiniti sve što je u njenoj moći , ali i sama presiromašna da bi ih mogla usvojiti .
Zbog toga je bila prisiljena , što je prilično nerado učinila , dati ih na skrb parohiji
(ustanovi koja se samostalno brine za odgoj i za pomaganje sirotinje )
Umrlo je ocu to pričinilo poprilično velike jade .Nije krivio kućevlasnicu ali ni sam nije mogao učiniti mnogo .

Naš ga je prijatelj upitao dali ima kakve rođake kojima bi povjerio djecu , ali se otac nije mogao sjetiti ni jednog tko bi bio voljan učiniti nešto takvo . Rekao je da ima mlađeg brata koji bi rado učinio nešto za njega ali on se izgubio prije nekih 15 godina pa tako nije znao dali je živ ili mrtav . Posljednje što je čuo o njemu je da živi i radi na sjeveru kao stolar i da je smiren , dobrostojeći mladi čovjek .

Uporište s kojeg je trebalo krenuti zaista je bilo jako slabo , ali kako se nije nadzirao ni jedan drugi način kojim bi se djeci pomoglo , naš je prijatelj odlučio krenuti tim tragom .
Zajedno sa umrlim čovjekom započeo je traganje za bratom . Nakon puno muke i problema ipak su ga pronašli . Vodio je dobro razgranati stolarski posao . Bio je oženjen , ali bez djece koju je iskreno želio . Mogao je pomoći .

Sada se kao pitanje nametnuo najbolji način prijenosa informacije . Nasreću , pronašla se osoba koja može prenjeti vjest o bratovoj smrti i bijedi njegove djece . To mu se jasno predočilo u snu i ponovilo tri puta , jasno mu je naznačeno mjesto , pa čak i ime
kućevlasnice . San je djelovao .

Porazgovarao je o svemu sa ženom koja ga je savjetovala da piše na adresu priopćenu u snu . Ideja mu se nije previše dopala . Htio je odputovati i otkriti dali postoji kuća kakvu je vidio u snu i izmisli neki razlog za svoj dolazak . Kako je bio poslovan čovjek naposljetku je odlućio da nemože gubiti radni dan zbog nečega što se može pokazati kao besmislica .

Napori u tom pravcu nisu urodili plodom . Trebalo je pokušati neku drugu metodu .
Jedan od pomagača napisao je čovjeku pismo opisujući okolnosti pod kojima je brat umro i položaj napuštene djece što je već vidio u svom snu . primivši pismo nije okljevao . Narednog dana uputio se u naznačeni grad gdje ga je širokih ruku primila dobra kućevlasnica. Zbog toga što je bila dobra duša pomagačima nije bilo teško uvjeriti je da zadrži djecu još neko dana zbog mogućnosti da im netko pomogne .
Bila je sretna i zadovoljna što je tako postupila . Stolar je uzeo djecu sa sobom i
osigurao im sretniji dom. Umrli otac više nije bio zabrinut , veselo je krenuo putem prema gore .


Post je objavljen 01.12.2006. u 17:53 sati.