Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 46. dio

NEKI MANJI SLUČAJEVI

Ponekad su na fizičkoj razini naši mladi pomagači sposobni djelovati puno izravnije. Npr, kada su neki seljaci grozničavo bježali pred njemackim vojnicima koji su nasrnuli na njihova sela, nasi mladi pomagači odveli su četvoricu bjegunaca u malu pećinu obližnje rijeke, gdje su ostali sakriveni sve dok vojnici nisu otisli dalje. Tada se vratiše u svoje selo gdje su nastojali ugasiti požar u jednoj od kuća. Tamo su prespavali, a iduceg dana uputili su se u obližnje selo koje je izbjeglo razaranja.

Dva dana kasnije Cyril je spasio dva nova života , djecaka i djevojcicu. Jedini su preživjeli napad na selo. Svi su ostali stanovnici ubijeni. Nekako su uspjeli sakriti se. Kada su vojnici napustili spaljeno selo , pokusali su neopaženo pobjeći. Namjeravali su pobjeći između kuća, ali brzo pregrupiranje preprečilo im je put. Kada ih je Cyril pronašao ponovno su bili sakriveni. Ovaj put u plitkoj udubini usred gustare koju su stalno probijale granate i meci .Plitka udubina spasila ih je od metaka, ali neprijatelj je bio šumi pa je postojala opasnost da budu uhvaćeni i ubijeni. Kasnije se bitka prenijela malo dalje i neprijatelj je napustio šumu .
Djeca se nisu usudila ni pomaknuti. Hladnoća i vlaga bili su strašni.
Kad vih je Cyril pronašao nisu ništa jeli vec dva dana, a dječak je svukao sa sebe gotovo svu odjecu kako bi zaštitio svoju malu sestru. Gotovo je umirao, a ni njegova sestra nije bila bolje, iako joj je bilo malo toplije.

Cyril se materijalizirao ali oni ga nisu razumjeli. Bili su jako uplašeni. Nisu znali tko je i kako je ovdje dospio. Zbog toga je pozvao starijeg pomagaca koji jh je umirio protumačivsi da im ne zele nauditi. Cyril je prvo u dječaka izlio toplinu i snagu, a kada je ustvrdio da se osjeca puno toplije i bolje, pronašao je za njega malokruha i kobasice u torbi jednog mrtvog vojnika. Čak i tada djecak je hranu prvo ponudio svojoj sestri ali bilo je dovoljno za oboje. Kada su ojacali Cyril ih je odveo dalje. Uzdignuvsi se u zrak Cyril je vidio čitavo bojno polje i odredio najsigurniji put. Ohrabrivao ih je i pomagao im.
Konačno ih je uspio dovesti iza vatrenih linija do grupe francuskih vojnika koji su im dali nešto hrane te ih odveli u poljsku bolnicu gdje ih je zbrinulo medicinsko osoblje. Ovdje su bili sigurni. Kako su svi njihovi rođaci ubijeni, brigu o njima preuzeli su neki dobri Ijudi.




Post je objavljen 29.12.2006. u 16:23 sati.