Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 40. dio

Učenicima je pod uobičajnim okolnostima fizičke razine strogo zabranjeno davati bilo kakav pojavni dokaz . Činilo se da bi slučaj ovakve vrste teško potpao pod to pravilo :
s obzirom da nije bilo primjedbi od viših "autoriteta " ocu je prenešena molba, a on je poslao poruke koje su se odnosile na događaje prije sinova rođenja .
Mrtvog je čovjeka to uvjerilo u stvarnost postojanja njegovog mladog prijatelja , a time i razine na kojoj su oba djelovala . Spoznavši to njegov je znanstveni instinkt oživio i žudljivo nastojao dobiti sve raspoložive informacije o novom svijetu .

Naravno, poruka koju je tako spremno prihvatio nije predstavljala nikakav dokaz , jer je priopćenje činjenice vrlo lako moglo pročitati , iz njegovog uma ili zapisa prošlosti ,biće s razvijenim astralnim osjetilima.
Njegovo neznanje o tim mogućnostima omogućilo je stvaranje konačnog dojma , a instrukcije koje mu svake noći daje njegov mladi prijatelj nedvojbeno će imati predivan učinak na njegovu budućnost , one će utjecati na nebesko stanje koje leži neposredno pred njim kao i na njegovu narednu zemaljsku inkarnaciju .

Glavni posao koji pomagači vrše za novo umrle sastoji se u umirivanju i utjesi , kao i izbavljivanju od užasnog , ali nerazumnog straha koji ih tako često ispunjava , uzrokujući toliko nepotrebne patnje , što onemogućava njihovo napredovanje prema višim područjima . Time ih se u što je moguće većoj mjeri , osposobljava za razumjevanje budućnosti koja se otvara pred njima .

Uzimajući svoj rad kao primjer , želim napomenuti da svake noći posjećujem veliki broj mrtvih ljudi, a stalno dolaze novi . Jedna od osobitosti u radu sa mrtvima je njihov nemir Nalik su djecu u mraku . Sve dok sjedite uz djete i držite ga za ruku ono se osjeća sigurnim i sretnim . Kada ga napustite oko njega se zatvara tama i on ponovno postaje plašljiv . Stoga ponovno sjedate do njega i držite ga za ruku dok ne zaspi . Slično je s većinom umrlih . Poštena i časna osoba koja je mrtva već dulje vrijeme jako je uplašena Nezna kad će se pod njom otvoriti i kad će pasti u pakao . Sve dok sam uz nju osjeća se razuvjereno , ali čim odem njeni se strahovi počinju ponovno javljati . brine je čak nisam li ja prerušeni đavo . Stoga radim s njom kao što se radi s malom djecom. Ostavljam nekog uz nju . Neofit pri astralnom radu nemora znati što treba učiniti s neobičnim i teškim slučajevima , ali može sjediti uz sobu , tiješiti je i reći joj toliko toga o novom životu . Mora biti tamo , mora biti pri ruci i nesmije se bojati To je ono što ponovno umiruje mrtve . Ako pomagač pokazuje nervozu , mrtva će se osoba opet početi bojati .

Post je objavljen 05.12.2006. u 15:54 sati.