Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 43. dio

Često čovjek nezna da je mrtav i ne želi u to povjerovati .Pokušava razgovarati sa živim prijateljima ., ali ga oni nečuju . Pokušava ih dodirnuti , ali bez rezultata .
Reći će pomagaču : " Kažeš mi da sam mrtav a osjećam se više živ nego prije 10 minuta ", ponekad se želi boriti i tada je potrebno smiriti ga i protumačiti mu kako stvari stoje . Kada vojnik konačno shvati svoj položaj , obično iskazuje veliko zanimanje pronalazeći bezbroj novih mogućnosti . Neopažen se može kretati neprijateljskim položajem , ali rijetko kada uspjeva svojima javiti poteze neprijatelja . Ipak postoje slučajevi u kojima se može djelovati na nečiji um . No primatelji to obično primaju kao posljedicu imaginacije , ne pridajući joj previše pažnje .

Neki su ljudi zabrinuti zbog obitelji , drugi žele naučiti sve što se može o novom stanju u kojem su zatečeni . Posao nevidljivih nadjačati svoje osjećaje zbog privrženosti Haroldu pomagača sastoji se u spremnosti susretanja sa raznoraznim zahtjevima . Prvo što se od njega traži su poučavanja određene vrste , ne da bi se na njega prenjelo neko vjerovanje , već zato što učenje predstavlja činjenice o slučaju i namjenjeno je onima koji pitaju .
Kada im je materija protumačena mnogi od vojnika spremni su i željni učiniti sve što mogu za svoje prijatelje , bez obzira dali su već na astralnoj ili još uvijek na fizičkoj razini . Njihove su aktivnosti tada različite i od najveće koristi .

Nemogu ovdje otvoriti široko polje opisivanja tih mnogobrojnih čuda ,ali izložit ću nekoliko primjera povezanih s ratom i s nekim od mlađih članova grupe pomagača sa čijim smo se poduhvatima već upoznali u prethodnim poglavljima .

Pravi je Cyril živio u 19 st. i bio i bio je časnik u Britanskoj vojsci . Dva puta je teško ranjavan . Bio je zarobljen i utamničen u Njemačkoj odakle je oslobođen razmjenom . Mladi pomagač rođen je kasnije . Iskreno mu se divio i iskazao je svoje poštovanje uzimajući kao pseudonim njegovo ime . Iznjet ću neke od njegovih postignuća .


PRIČA o URŠULI

Vršeći svoj posao sreli smo na bojnom polju izvjesnog kapetana , nedavno dospjelog u astralni svijet , kojeg ćemo zvati Harold .
Spremno je prihvatio sva naša tumačenja o novom životu postavši miroljubiv i sretan . Ali nešto je tištilo njegov um .

Bio je očev najstariji sin . Imao je brata godinu ili dvije mlađeg . Bili su jako povezani. Čak ni ljubav prema istoj ženi nije narušila njihov odnos . Prije rata Harold se zaručio s Uršulom. Brat Julijan je također bio u nju zaljubljen , ali je odlučio nadjačati svoje osjećaje zbog privrženosti Haroldu.


Post je objavljen 09.12.2006. u 18:19 sati.