30

četvrtak

ožujak

2023

Money, money


Radim u ovoj kompaniji skoro dvije godine. Plata je izvrsna i imamo super moderan ofis. Atmosfera nije toksična, ali je “hladna”. Možda očekujem neku bolju atmosferu jer sam 10 godina radio u malim organizacijama i postao sam više od kolege sa većinom ljudi. Ovdje ne.

Doduše na prošlom projektu je bila malo bolja situacija i uspio sam se povezati sa par ljudi. Na ovom novom projektu, atmosfera je onako prava američka. Stalno si pod lupom, performansi, feedbacks. Kompanija odnosno projekat je brz, ali generalno ne ispunjava me nešto posebno I work for money i to je to.

Jedino što me gura je to što je ovo nova prilika za učenje i moje usavršavanje. Bio sam zaljubljen u ovu kompaniju, sada želim naučiti što više skilova i otići u neku drugu kompaniju koja ima svoj product i gdje se moji skilovi realno mogu primijeniti.

26

nedjelja

ožujak

2023

Žene bez imena

Imao sam nekih obaveza u ZG i odlučio sam produžiti 200-ak km i otići zabaviti se u jednom klubu za muškarce. Dok sam išao prema toj lokaciji stomak mi se grčio iako sam i prije posjećivao slična mjesta. Hotel sam rezervisao tokom puta i ni tada nisam bio siguran da ću zaista tu otići.

Na kraju sam se prepustio i rekao sebi, šta bude bude, ako ne budem mogao, provest ću par sati u tom klubu, popiti par pića i prespavati i to je to. Kako sam se približavao tom gradiću uzbuđenje je raslo, ali i nervoza.

Napokon sam stigao i taman kad sam parkirao pored mene su parkirali neki momci s naših prostora. Po mojim tablicama su skontali odakle sam i kad sam izašao iz auta kažu: “Đe si, zemoo! Vidimo se kod šanka, zemoo!”

Dolazim na recepciju, prijavim se. Tu je još nekih ljudi, uglavnom su nešto stariji. Iza mene, čini mi se po naglasku, Amerikanac. Izgleda pismeno. Desno od šanka ulaze i izlaze gole žene. Gole žene zapravo svuda. Nervoza još veća.

Uđem u sobu i odlučim da odmorim barem sat vremena jer sam vozio oko 7 sati. U sobi sam sebi dodatno stvorio strah i nervozu od one dvojce zemljka. Iskonstruisao sam sebi priču da su to likovi koji će me možda ucjenjivati ako skontaju moj identitet te čvrsto odlučim da se s njima neću družit unutra.

Odmorim 45 min, istuširam se i krenem. Ponesem samo pare i cigare. Da, za ovu priliku sam rekao da ću pušiti. Pročitao sam da se u klubu može pušiti pa pošto mobitel ne smijem unijeti, cigare bi trebale amortizirati moju nervozu. Uđem, ali zrak čist, niko ne puši. Gole žene svuda, a ja ne znam gdje da gledam.

Glumim samouvjerenost, prilazi mi jedna obučena u neki kombinezon od mrežice, a ja je pitam - je li se ovdje može pušiti? Kaže ne, jedino vani, pored bazena. Odem tamo i tu su naravno gole žene i neki muškarci u bijelim mantilima. Nervozno otvaram cigare i zapalim. Prvo sam htio samo da fućkam, ali nervoza je bila prevelika pa sam pušio normalno.

Vratim se unutra i sjednem za šank. Iako imam iskustva sa ovakvim mjestima, znao sam šta me čeka. Gole žene su se smjenjivale i dolazile i nudile da idemo gore u sobu. Na uho mi šapuću šta mi sve mogu raditi… Da se razumijemo, nemam nekih seksualnih fantazija i neispunjenih želja pa me to baš i ne loži.

Ne sjećam se da li je bila prva koja mi je prišla za šankom, ali bila je upečatljiva. Crna, visoka, vitka sa ne toliko velikim sisama. Želi da me vodi u sobu, ali poučen iskustvom od prethodna dva puta na ovim mjestima ne treba žuriti. Vremena imam sasvim dovoljno, a žena ima na pretek. Reći zgodnoj i goloj ženi da ne želiš seks i nije baš tako jednostavno, bar za mene i to mi stvara pritisak. Ipak sam izmislio neki razlog i ona je otišla, poprilično izirtirana. Prepoznao sam da je neka “ljutka” u pitanju i često sam je poslije vidio sa nekom ljutom ili kiselom facom.

Prilazi još djevojaka i pritisak raste, a i moja nervoza. Izađem vani i pušim. Pušim i gledam u bazen izgubljeno. Vraćao sam se unutra i ponovo izlazio nekoliko puta. Od šest sati služe večeru i tu sam uzeo nešto da jedem, ma da nisam bio siguran da ću uopće moći išta pojesti.

Ipak sam pojeo cijeli obrok i hodam bezciljno, malo sjedim za šankom, malo na kaučima. To je klub od nekoliko stotina kvadrata i unutra je cca 50-70 žena raznih profila. Svako nešto može nešto naći za sebe. Odbijanje žena koje mi se ne sviđaju stvara pritisak, ali jednostavno one prilaze. Ona crna ljuta mi je još jednom prišla, ponovo sam je odbio i sad je još više iziritirana.

Od ovih koje sam odbio ostala mi je u sjećanju jedna koja je bila zaista ljupka, fina i kao da ne pripada ovom mjestu ali da ju je neka nevolja natjerala. Prišla mi je prije ručka, rekao sam joj da ću ručati da nakupim energije nakon puta. Nakon ručka je ponovo došla i pitala me da li sam napunio baterije, ali jednostavno mi nije imala dovoljno neke energije da idemo gore.

Ono što je još posebno čudno je da sam se slabo snalazio u toj nekoj priči s njima. Nisam tip koji je kreativan za dirty talk, ali realno, ponavljam, nemam nekih fantazija o kojima bi s njima pričao ili ih od njih tražio.

Ne žuriti je bila dobra odlukau iako mi se neke od njih i smiju - ne razumiju šta čekam. Posebna je priča što ima par njih koje u tandemu prilaze i nude da idemo u troje gore. Možda bih na to i pristao da mi se i jedan od tih tandem svidio, ali sve su mi bile nekako očito k…ve.

Polako hvatam ritam i vidim bolje. Ipak, ne mogu nikako da pronađem neku koja ima sve - prirodnu ljepotu i tijelo. Na kraju pronalazim jednu koja je sjedi i ja njoj prilazim. Prije toga sam odlučio da će prva djevojka biti crnokosa jer oduvijek volim takve. Crna je i ima malo tamniji ten. Prelijepe prirodne sise i lijepo tijelo i obline. Njena prijateljica nudi da idemo sve troje, to odbijam i pitam dotičnu da li želi da sjednemo negdje drugdje pa pričamo.

Nađem neki kutak kluba i tu dogovorimo posao. Cijena je veća nego norme u ovom mjestu, ali prihvatam. Ovaj put sam iskusnije postupio, dogovorio usluge i nema upsellinga. Idemo gore. Sobe su taman i imaju u tuš što puno olakšava. Oboje smo se istruširali i prešli na krevet. BJ je bio savršen. Uživao sam i gledajući njeno prekrasno tijelo. Prešli smo na seks. Prvo se ona popela na mene i nabijala se snažno. Gledao sam njene velike prirodne sise savršenog oblika. Uh…
Prebacili smo se na misionarsku, ali kratko smo se zadržali. Tako teže svršavam, a želio sam svršiti što prije. Prebacili smo se na doggy i ona je dahtala. Kroz kratko vrijeme, svršio sam.
Kad sam se zavalio pored nje ona je rekla “Wow, happy birthday!” Haha, ne znam zašto je to rekla.
Njoj ime nisam zapamtio i volio bih da je to slučaj i sa ostalim, ali nije nažalost. Već mi sjećanje blijedi i ne znam šta smo pričali dok smo se tuširali prije i poslije seksa. Uglavnom pričali smo odakle je, komentario sam joj tijelo i pitao je da li vježba u teretani. Sjećam se da je rekla da ide za pola sata i zaista je i otišla, nisam je više vidio kad smo se rastali na dnu stepenica.

Ja sam otišao odmah na bazen i zapalio. Tu sam odmarao. Djevojke su ponovo dolazile i prolazile. Sjećanje mi već blijedi… Izgleda da je ostalo samo ono što je manje zaboravno.
Ponovo sam ulazio i izlazio napolje, i mislim da je u toj jednoj pauzi se desila jedna čudna situacija. Ponovo su tu bili neki tandemii i ponovo su nudile svoje usluge, ali više sam izgubio živce i samo sam im rekao “Ne!” pa im je to bilo baš smiješno i počele su me zezati kako sam previše zamišljen i da sam “too deep” za ovo mjesto. Pa vjerujem da je tako i izgledalo, ali moje razmišljanje je bilo ako sam već tu, i izbor je velik, onda ću birati ono što je na vrhu ponude.

Zapazio sam kraičkom oka u par navrata jednu vitku djevojku. Ipak, bila je u tom trenutku sa nekim gospodinom pored šanka. Bio sam siguran da je porijeklom iz Južne Amerike. Kroz neko vrijeme i u mojoj sada standardnoj šetnji od bazena do šanka i vice versa pogledi su nam se sreli. Rekla mi je: “Hey, idem uskoro, želiš li gore?” Naravno, na to je dodala asortiman svojih usluga i dala mi neke ideje. Ne tražim ništa ekstra i idemo.

Ona je prelijepa. Iako nisam fan super vitkih djevojaka ona je sve to. Vitka, ali ne mršava. Grudi srazmjerne takvoj proporciji tijela, ali nisu priorodne. Ipak, lijepo urađene. Tijelo zategnuto maksimalno. Ljubi me po vratu i polako se spušta dole. Tako to dobro i realno radi i izgleda ka da je sve ovo stvarni svijet. BJ je savršen, ali prebacamo se na posao. Ne sjećam se redoslijeda, ali odlučio sam s njom završiti u misionarskoj. Prelijepa je i želio sam da je gledam. Kaže “Hajde probaj, baby milk.” Sise preslatke, a cijelo tijelo joj je prelijepo mirisalo… Ono što mi je bilo interesantno je da mi je i ona i prethodna dirala nježno mošnje i to mi je tako godilo i pomagalo da brže svršim. Ona je bila malo uža i orgazam je bio predobar.

Neću namjerno da joj kažem ime, ali imena se sjećam savršeno dobro i nije iz Južne Amerike. S njom sam imao bolju komunikaciju nakon seksa. Pričali smo o tome koliko često idem na ova mjesta. Kaže: “Ne treba ovdje dolaziti često. Možda jednom godišnje. Ovo nije realan svijet, a ljudi se nekad izgube.” - “Dolaze mladi momci. Plate i misle to je realan svijet i da tako mogu dobit sve što požele.” Složih se s njom i rekoh da je to “insta” generacija koja želi sve i odmah. Bila mi je nekako sva simpatična dok je sređivala sobu. Prelijepa je. Ne znam koliko sam to puta rekao - ali ne sjećam se da sam i vidio ljepšu ženu, barem uživo. Kad bih mogao, držao bih je sa sobom do jutra. Rastali smo ispred stepenica. Rastanak mi je malo blurry, ali zagrili smo se, poljubila me je u obraz i otišla.

Plan je bio biti sa dvije. Ipak primijetio sam djevojku sa upečatljivom frizurom, miksom pramenova nijansi plave boje i nekih tamnijih dezena. Zračila je nekom privlačnom energijom i nekako je dominirala klubom po nekoj mojoj observaciji. Pošto je već bilo hladnije vrijeme, pored bazena je nosila crveni mantil koji joj je sjajno pristajao uz boju kose. Ipak, bilo mi je teško upratiti gdje se nalazi. Otišao sam do sobe, uzeo još novca da imam za svaki slučaj ako je sretnem jer je već bilo kasno i klub se počeo prazniti, a djevojke su izgubile energiju i uglavnom su sjedile ili ležale na sofama. Našao sam je i sjeo sam za šank. Sjedila je sa kolegicom tačno nasuprut mene. Pogledi nam se nisu sreli pa sam gestikulirao njenoj kolegici i ubrzo je došla. Upoznali smo se i rekla mi je da je iz Lebanona. Osmjeh joj je bio nekako specifičan i kao da je druga osoba kad se nasmije. Ipak, bila je prelijepa u svakoj verziji, a tijelo jednako krasno. Oko struka je imala kao neku majčicu - vjerovatno da sakrije opušteni dio stomaka.

Otišli smo gore. Iskreno, nisam više bio siguran da ću i moći… Krevet je škripao i to me je još iritiralo. Nažalost, sjećanje mi već blijedi i polako mi nestaju crte njenog lica. Žao mi je što ih nisam duže gledao, možda bi ih bolje zapamtio. Imala je sjajne proporcije i vrhunsku pozadinu. Ništa nije falilo i ništa nije bilo višak. Poslije seksa, s njom sam imao i najsadržajniji razgovor. Bilo mi je nevjerovatno kad mi je rekla da ima 36 godina jer ne bih nikad rekao da je prebacila 30. Pričali smo o mojim ambicijama da se preselim u inostranstvo. Rekla mi je ako imam dobar život u svojoj zemlji, zašto onda se seliti jer ću tamo biti uvijek stranac. Ona je već 30 godina tu i idalje osjeti da je uvijek gledana drugim očima zbog njenog imena i porijekla, bez obzira što ima i državljanstvo i govori jezik savršeno. Rekao sam joj da imam savršen život i da mi ništa ne fali, ali eto, političke tenzije su takve da me tjeraju da razmišljam o odlasku. Nisam je baš uspio ubijedit da je to dovoljno da se napusti takav život i krene ispočetka.

Ispušili smo cigaru u sobi i tako opušteno pričali. Vrijeme je brzo prošlo. Izašao sam ponovo pored bazena i ispušio ostatak cigara. Za tih 6-7 sati sam ispušio cijelu kutiju. Sagledavao sam kako je prošla noć - mislim da sam bio sa najljepšim ženama u tom klubu. Ali nisu bile samo lijepe nego se s njima moglo i razgovarati van domena fantazija koje muškarci žele da ispune.

Na kraju, sve je ličilo na djelić raja. U vožnji nazad razmišljao sam kako bi bilo da sam nešto boljeg izgleda i otvoreniji za priču sa ženama - da li bi odolio svakodnevnim iskušenjima. Nisam siguran. Ova avantura je u meni probudila energiju i strast koju čovjek osjeti kada počne nešto s novom ženom i vjerujem da kad bih imao ovakve prilike u realnom svijetu da bih ja svašta radio tako da mislim da je ovako bolje.

07

utorak

ožujak

2023

Nemotivisan

Imam potrebu da napišem nekoliko riječi o nekom mom trenutnom emocionalnom stanju što se tiče posla.
Kao što naslov govori - potpuno nemotivisan. Ne znam da li je do dana ili šta je, ali ništa mi se ne da.
Nemotivisan sam, ali nemam nekog razloga posebnog osim što mi se (trenutno nadam se) gadi i ovaj posao što radim.

Radim u tehnološkoj kompaniji, a ja sam ekonomista po struci. Dobio sam novi projekat i tehnički je zahtjevniji i vjerujte mi da mi više pun kofer nerazumijevanja terminologije, ko šta radi, šta ide prvo a šta poslije. To mi baš ubija samopouzdanje, osjećam se beskorisno ili u najboljem slučaju kao sekretarica, a ne PM što bi trebalo da bude neka moja rola.

Onda moj overthinking uradi svoje, pa onda dovodim u pitanju moj karijerni pravac uopšte. Je li PM uopšte za mene, ili menadžment bilo koje vrste? Možda sam trebao biti računovođa ili kontroler, bavit se brojevima i "pričat" sa računarom i to je to.

Ponekad se i osjećam zapravo i nedovoljno pametnim za ovaj posao. Je li sve ovo bila fula? Kad sve saberem, pare su dobre i teško da bih uspio naći posao sa istim parama.

Moja supruga ima neki mali biznis i kontam kad bi to mogli skalirat i da zarađujemo nekih 4-5k EUR mjesečno na to bi se mogli fokusirat, a ovo batalit ili se relaksiranije ponašat.

Na kraju, možda je previše kakim oko svega ovoga i ne bi bilo loše malo zahvalnosti za sve što zapravo imam ovdje.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>