12

četvrtak

studeni

2020

Da li je vrijeme za nešto novo?

Trenutno sam na poslu na kojem sam sretan, iz više dimenzija, ali ne iz svih. S obzirom na opseg i količinu posla, dobro sam plaćen, radim sa dobrom ekipom gdje se međusobno poštujemo i uvažvamo. Dakle, šta više poželjeti?

Ono što je mana jeste da ne vidim prilike da se dalje razvijam i da kupim neko novo znanje jer zamišljam šta će se disiti kada budem imao 40, 45 godina? U tim godinama je možda i vrijeme za neku stabilizaciju i pivođenje radnog vijeka kraju. Nekako se bojim da ću ovdje biti "uljuljan" tako da kažem i da ako izađem vani u džunglu da više neće biti mjesta za mene.

Dalje, nakon rada u neprofitnom sektoru, postavljam sebi pitanje je li vrijeme da se vratim u privredu ili da idem dalje u okviru sektora u kojem radim. Oba imaju svoje prednosti i nedostatke i naravno zavisi od same pozicije.

Trenutno postoje dva otvorena oglasa na koje bih se mogao prijaviti, ali nisam siguran gdje to vodi. Ponekad razmišljam kao da sam nezahvalan na "rahat" poziciji na kojoj sam sada i da bezpotrebno tražim sebi nešto teže gdje ću možda biti više plaćen za 20% a radit više možda i 60%. Velika je cijena. Budućnost je uvijek neizvijesna i postavlja se pitanje šta dalje i nakon te pozicije. Koliko ću izbora imati tada, a koliko sada? Trenutno radim u jednom hubu cijelog sektora gdje imam priliku da "upratim" šta se dešava i kakve se opcije nude. Nisam pametan.

Na kraju razmišljam da uđem u proces čisto da ne zaboravim kako je tražiti posao. :)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>