12

srijeda

listopad

2022

About the work

U posljednjih par sedmica imam osjećaj da mi je pala motivacija na poslu. Mislim da tu ima raznih razloga, ali ono što me najviše kopka je to što sam prvi put u situaciji da moram sam sebi "izmisliti" posao. Pozicija nekakva čudna koja se dosta poklapa za menadžerom tima koji po svom priznanju isto kaže da radi puno manje nego što je radio na prošlom projektu... Nisam tip koji može tako "sit and relax", jer tome onda brine - jesam li uopće potreban? Hoće li neka XLS tabela pokazati da sam suvišan? Idu izgleda neka turbulentna vremena...

To mi sve nekako stalno visi nad glavom i ne mogu da se fokusiram, a posebno ne na "izmišljanje posla". Jednostavno ne vidim nešto posebno da bih mogao pokrenuti. Ima tu nekih stvari koje se dešavaju u timu, ali nisu to stvari na koje bih lično mogao ja uticati ili na raditi sa timom. Mogu to samo pokušati delegirati seniornijim članovima tima da poguraju mlađu ekipu.

Pokušat ću uradit neki research šta u ovoj poziciji drugi rade...

10

ponedjeljak

listopad

2022

It's done

Nakon toliko godina napokon sam završio nešto što mi je stalno visilo nad glavom. Da, ponovo pišem o mom master radu. Jutros sam predao 5 primjeraka finalne verzije.
Naredne sedmice je odbrana i tad će biti i zvanično zatvoreno jedno poglavlje u mom životu. To me je sputavalo i da počnem i neke druge obrazovne projekte jer uvijek bih razmišljao o tome kako nisam završio master a hoću da upišem nešto novo. Treba mi nešto novo i vjerovatno ću pokušati realizovati nešto u vezi posla koji trenutno radim.
Na kraju fun fact - na isti dan sam prestao pušiti - 10. oktobar. Možda ima nešto u tom datumu. :)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>