29

srijeda

studeni

2017

Enigma

Muzika grupe Enigma me uvijek podsjeti na studentski život, učenje i vježbanje do kasno u noć. Nekako me je opuštala i imao sam koncentraciju. Pored toga podsjeti me i na to poprilično bezbrižno doba gdje mi je jedina obaveza bila da učim i polažem ispite. Doduše, nešto sam i radio, ali to nije bilo nešto pretjerano obimno.

Sjećam se da sam imao neku teku u koju sam prepisivao stvari iz literature pa mi je tako bilo lakše naučiti i to baš u Enigmu. Koliko sam samo bezbrižan bio. Žao mi je što mi neko to tada nije rekao. Doduše, roditelji su bili u kreditu i jedva sam čekao da i ja nešto počnem zarađivati i da im mogu koliko-toliko pomoći.

Sada mi nekako to izgleda idilično, mada i sada nemam nekih velikih briga. Kada čujem neke priče poznanika shvatim da je meni poprilično dobro. Imam dvostruko veću platu od prosječne u državi, djevojku za poželiti, živim u lijepom (rentanom) stanu i to sam nekako uspio do svoje 29 godine. To i nije baš loše.

05

nedjelja

studeni

2017

Ustajanje u 4 am

Već neko vrijeme, zapravo oduvijek mi je "san" da ustajem u 4 ujutro i da imam 3 dodatna sata koja će biti ultra produktivna jer u to vrijeme ne postoje distrakcije kao što su poruke, mailovi i generalno mogućnost da će me neko nazvati, tražiti nešto ili očekuje od mene da uradim, pošaljem, završim ili budem dostupan. To je vrijeme koje je bi bilo rezervisano primarno za neke moje privatne stvari ili po potrebi i za poslovne, mada bih to izbjegavao.

No, nikako da to implementiram. Probudi me alarm i vratim se u krevet. Fali mi discipline za to a i generalno.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>