David Strossmayer

utorak, 30.12.2008.

Hebrejski misticizam-Četrnaesti dio-Budućnost ovog svijeta

14) Budućnost ovog svijeta?

Znam zasigurno da se mnogi od Vas, ako ne i svi, često zapitaju da li će biti i kada kraj ovog svijeta.

Tim se pitanjem bave i najozbiljniji rabini koji Stari Zavjet znaju gotovo napamet a da ne pričam o drugim svetim knjigama.

Pa iako postoje i među njima različite verzije postoji jedan koncenzus koji se provlači kod većine od njih, a to je da će na ovaj svijet biti poslan Mešiah ili Spasioc koji će otjeloviti sve duše, (tkz.'Geula') nakon sudnjeg dana tj. poslije Velikog Suda.

Po onom što sam ja otkrio u svetim knjigama stvari će teći sasvim drugim redosljedom.

Prvo će se na ovom svijetu pojaviti Božji glasnik tkz. Šaliah, ili u slobodnom prijevodu Pošiljaoc, koji će biti na nivou prijašnjih proroka.

On će upozoriti svijet na mnoge katastrofe koje će ga zadesiti i pripremiti podobne za spašavanje, nešto poput Noje i njegove barke, iako ovaj put neće biti govora o barci nego nečemu puno kompleksnijem.

Nakon njega će trebati stvoriti podobnu atmosferu na svjetskom nivou za tkz. Meleh Ha Mešiah ili u prijevodu Kralja Spasioca ovog svijeta.

Tek potom dolazi pravi Spasioc ili na Hebrejskom Mešiah koji nije ni Isus niti Krišna u svojoj nekoj novoj reinkarnaciji niti Mojsije pa ni Muhamed ili Buda nego jedna osoba koja u sebi nosi sve glavne vjere i objavljuje novu Unikatnu svjetsku religiju za sve osim za Židove, koji jedini nastavljaju sa Starim Zavjetom tj. svojom originalnom vjerom.

Nakon što Spasioc stigne dolazi do Velikog Suda gdje se duše dižu iz Zemlje i otjelovljuju u neke od tek rođenih novorođenčadi koji će pričati stranim jezicima i sjećati se stvari iako u stvarnosti nikada nisu bili na tim mjestima. To se po našoj religiji naziva 'GEULA' ili otjelovljenje.

Ali odmah da naglasim da će se sve to desiti nakon kataklizme na svjetskom nivou, gdje će doći do kraja svijeta kakvim ga mi danas poznajemo. Nitko od nas ne zna da li će ta kataklizma biti ljudskog, prirodnog ili svemirskog uzroka ali se zasigurno zna da će biti! Toliko o tome i iskreno se nadam da ste uspjeli naučiti nešto novo nešto nesvakidašnje.

*Ukoliko postoji bilo kakvih pitanja u vezi gore navedenog teksta, i ponovo napominjem samo u vezi mog objavljenog članka, možete mi se slobodno javiti mailom a ja ću vam odgovoriti čim uhvatim malo slobodnog vremena, koje uglavnom imam samo dok sam na vikendu ili godišnjem odmoru!

Moj E-mail: stross@bezeqint.net

2008 © Copyright by David Strossmayer-Ph.D. Tel Aviv 31/12/08

- 23:52 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.12.2008.

Hebrejski misticizam-Trinaesti dio-Simbolika imena i prezimena

13) Imena i prezimena te njihova simbolika:


Svatko od nas nosi neko ime i prezime.

Po Kabali naše prezime je korijen, naše ime je stablo i grane a naša djeca su cvjetovi ili plodovi drveta bilo da se radi o cvjetanju ili kod voćki i samih plodova.

U Kabali postoji nešto što se zove 'TIKUN ŠEMOT' ili u prijevodu POPRAVAK IMENA.

Naime o čemu se radi?

Kako je naše prezime korijen koji ide duboko u zemlju i koji nas povezuje sa svim našim precima isto tako je naše ime stablo i grane koje su povezane za isti taj korijen.

I baš kao što određeno stablo ne uspijeva, iz razno raznih razloga tako ga je nemoguće 'POPRAVITI' bilo čime.

Jedino što nam ostaje kao rješenje je promijeniti stablo režući ga, tj. promijeniti ime, i ponovo ga nakalemiti na truplo sa korijenom koji je duboko u zemlji!

Na taj način možemo popraviti našu situaciju.

Međutim nije svako ime koje odaberemo 'zrelo za kalemljenje'!

To je veoma delikatna stvar koja zahtjeva duboku analizu i poznavanje svih aspekata Kabale te tajne simbolike Hebrejskog Alfabeta jer u protivnom, iako u sasvim dobroj namjeri, možemo nanijeti zlo čak gore od onog prethodnog!

Te na kraju o djeci.

Naša djeca su vrsta blagoslova kojima nas Svevišnji obdaruje tj. blagoslovljuje opet svakoga u svoje vrijeme i svakoga po svojim zaslugama!

I po Judaizmu što je više djece to je više blagoslova od Gospodina BOGA!

Jer kako svako slovo ima kako svoju numeričku vrijednost i životinju koja ga predstavlja, cvijet, miris, boju, godišnje doba, nebesku konstelaciju itd. to trebate samo zamisliti koliko će biti plodova na Vašem drvetu imajući puno djece, dok oni sa jednim ili dva djeteta imaju samo po jedan,dva bilo cvijeta ili ploda.

Znam da će se mnogi od Vas zapitati što je sa ženom tj. njenim prezimenom pa da se osvrnemo i na to pitanje.

Kako je patrijarhalni odgoj bio onaj koji je bio dominantan, tako je bilo uobičajeno da svaka djevojka po udaji uzme prezime svog supruga.

I kako god Vam se to činilo šovinistički po nekima odgovor je samo jedan-do sada je još uvijek nemoguće pronaći sa sigurnošću majku analizom DNA, dok se oca pronađe sa 99,9% sigurnosti, i to je razlog zbog kojega se morao odabrati jedan korijen od kojega će potjeći obitelj i to onaj očev.

Kakogod moram se osvrnuti i na majčin aspekat Židovske vjere, gdje po tkz. zakonu zvanom HALAHA u Judaizmu, je upravo majka ta preko koje se netko smatra ili ne smatra Židovom, a baš zbog toga što je nekada jedino sigurno mjerilo po kojem se moglo utvrditi nešto 100% bilo upravo majčinstvo u kojega nije bilo sumnje, jer pričamo o vremenu kada je test DNK bio potpuno nepoznat.

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 01:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hebrejski misticizam-Dvanaesti dio-O Hinduizmu i atomistici

12) O Hinduizmu i atomistici:

Kako je po Indijcima Brahma star samo 13 godina, dok je njegov ukupni životni vijek 100 godina, a potom umire i rađa se iznova, to možemo slobodno zaključiti da njegova trenutna starost predstavlja u stvari starost svemira, od Big Benga-Velikog Praska tj. prije cc. 13 milijardi svjetlosnih godina, dok njegov ukupni životni vijek nije ništa drugo negoli datum kad će svemir kolapsirati opet u svoju početnu točku i poslije toga sve će početi iz početka.

To nije ništa drugo nego evolucija svemira tj. samog Boga. Druga božanstva osim Brahma tj. Šiva i Višnu opet predstavljaju najsitnije dijelove od kojih je sačinjen atom tj. Višnu kao pozitivan predstavlja proton (+) zajedno sa Brahmon koji je neutralan (N) ali priklonjen dobrom tj. pozitivnom te oni zajedno čine nukleus ili jezgru svakog atoma u ovom svemiru.

Oko njih na kvantnim stazama kruže negativni elektroni (-) ili same Šive.

I baš zbog toga je cijepanje nukleusa kod teških elemenata ono što čini nuklearnu eksploziju, jer se tim rastavlja baza atoma, koju je zabranjeno dirati!!!

Stvari ne treba gledati bukvalno nego u svojoj simbolici, jer nam samo simbolika otkriva pravi bitak Božanstvima koji su namjerno željeli ostaviti tajne, samo za one koji su sposobni da u njih prodru svojim razumom,oslobođeni bilo kakvih religioznih predrasuda ali imajući pred sobom jasnu viziju BOGA koji je JEDAN i svoju nepokolebljivu vjeru u NJEGA.

I ta vjera je JEDNA i UNIVERZALNA bez obzira na spol, rasu, vjeru, naciju ili bilo kakvu pripadnost osim jedne, a to je činjenica da smo svi mi sačinjeni od cc. 75% samog Boga, koji se u nama manifestira preko količine vode u našem organizmu, baš kao i u Prirodi koja je rezultat vječne evolucije tu na našoj planeti ili gore u Sunčevom sistemu ili još dalje u samoj Galaksiji kojoj pripadamo te Svemiru koji je i sam u jednoj vrsti evolucije.

Jer ne treba zaboraviti : 'Kako je gore tako je i dolje i obratno'!!!

Sve drugo je samo religija koja nije ništa doli obične vrste 'religiozne droge', kako ju je nazvao Marx, što ju prodaju religiozne institucije naivcima pod različitim imenima, datumima, osobama, izmišljajući pri tom povijest i uređujući ju onako kako to odgovara povlaštenom svećenskom staležu, bez obzira na to kojoj religiji on pripadao.

Jer nijedna religija ne služi vjernika niti ga upućuje na pravi put vjere preko njegove duše, koja je u Iktusu samog srca, niti ga uči kako oplemeniti svoj duh, koji nije ništa drugo doli običnog energetskog plašta zvanog naučnim rječnikom aura, a koji se već davnih dana može snimiti tkz. Kirlijanovim efektom i koji je koncentriran u našem Plexux Solarisu.

On opet nije ništa drugo neko obična PRANA-Univerzalna kosmička energija, najkoncentriranija u piramidama.

A isti taj duh tj. aura ili PRANA sa dušom ima i svoju atomsku težinu koja je točno 21 gram i izmjerena atomskim vagama na MIT u Bostonu, tj. točno u trenu tkz. kliničke smrti čovjeka, kada naša duša obavijena aurom izlazi iz našeg pupka, tj. iz centra gdje se nalazi akumulator aure a koji se naučnim riječnikom zove Plexux Solaris.

Svaka vjera će te naučiti onome što je važno za njenu sopstvenu egzistenciju štiteći pri tom samo svoje interese, baš kao i društveni sistem u kojem živimo, a koji dozvoljava sve osim naravno protivljenja službenoj društvenoj dogmatici, jer ne može dozvoliti da dovede u pitanje vlastitu kožu tj. ugodne stolice na kojima sjede političari, što se hrane našim novcem ubranim od poreza kojeg im plaćamo zajedno sa svom birokracijom, koja nije ništa drugo negoli rak, što neprekidno metastazira u svakom modernom civiliziranom društvu.

2008 (c) Copyright by David Strossmayer www.strossmayer.blog.hr

- 01:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.12.2008.

Filozofija jednog pubertetlije-moja prva knjiga na materinjem jeziku!

Cast mi je objaviti da je moja prva knjiga na materinjem hrvatskom jeziku "FILOZOFIJA JEDNOG PUBERTETLIJE" izasla u nakladi Matice Hrvatske-ogranak Osijek a moze se nabaviti u Osjeckim knjizarama NOVA i A. G. MATOS!
Svecano obecajem svima da cu im na njihov primjerak knjige napisati osobnu posvetu!
Unaprijed zahvaljujem svima koji kupe primjerak knjige jer je prvo izdanje jako ograniceno!
S postovanjem ,David Strossmayer

- 21:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hebrejski misticizam-Jedanaesti dio-Kratka hebrejska molitva

11) Kratka hebrejska molitva sa pojašnjenjem:


Baruh Ata Adonai, Elimeleh Ha Olam, Adonai Elohejnu Adonai Ehad!

Ili u prijevodu: Dobrodošao Ti Gospodine, Kralju Ovog Svijeta, Gospodine Bože Gospodine Jedan!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 20:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 23.12.2008.

Hebrejski misticizam-Deseti dio-Hijerarhija Neba i Zemlje

10) Hijerarhija i pojašnjenje 13 Nebeskih i 7 podzemnih sfera postojanja:


Ovo što ću vam sada reći je jedna od najviše čuvanih tajni i samo je malo broj najučenijih rabina sa kojima sam podijelio ovo svoje znanje.

Naime radi se o samoj hijerarhiji Neba i hijerarhiji podzemnih sfera postojanja života u različitim oblicima.

Nebo je podijeljeno na 13 sfera od kojih je najviša trinaesta tj. ona u kojoj je sam BOG.

Ispod Njega u dvanaestoj postoje EL ŠADAJ ili kako smo prije naučili Sveti Duh te ABADON ili u prijevodu Gospodin Otac. Njih dvoje su zaslužni za cijelu hijerarhiju kako Neba tako i podzemnih svjetova baš kao što je i sam BOG
zaslužan za njihovo kreiranje.
Kada je BOG 'shvatio' da će biti jako teško činiti sve sam pa je napravio pomoćnike po uzoru na Sebe samoga, ali je svakome od njih dao samo po pola od svojih atributa, što znaci EL ŠADAJ je zaslužan za duhovni aspekt evolucije dok je ABADON zaslužan za energetsko/materijanji aspekt evolucije. S obzirom da se radi o nečemu toliko kompleksnom i velikom mi to ne možemo zamisliti čak ni u najburnijoj mašti! Kakogod i njih dvoje su shvatili da je pred njima golem posao pa su si napravili pomoćnike ili tkz. Arhanđele od kojih je opet svaki od njih zadužen za vrlo specifičnu sferu evolucije Svemira.

Odmah ispod njih dvoje tj. u jedanaestoj sferi se nalazi Arhanđel 'URIEL' čije je ime sastavljeno od tri značenja tj. 'OR'=SVJETLOST+'JUD'=Njegovo prvo slovo +'EL'=ELOHIM=BOG što bi u slobodnom prijevodu glasilo Božja svjetlost! Jer On je zadužen za stvaranje samih zvijezda koje kako znamo su ništa drugo negoli sunca različitih veličina i različitog vijeka trajanja.

Odmah ispod njega na desetoj sferi se nalazi Arhanđel 'MIHAEL' čije je ime opet sastavljeno od četiri značenja tj. 'MEM'='MADA'=NAUKA+'JUD'=Njegovo prvo slovo+'HAF'='KOAH'=SNAGA+'EL'=ELOHIM=BOG. Ili opet u slobodnom prijevodu Božji fizičar!One je zaslužan za stvaranje planeta i satelita oko njih, kao što je naš Mjesec, od svemirske prašine koja ostaje poslije Nebula.

Ispod njega u devetoj sferi se nalazi Arhanđel 'RAFAEL' ili po značenju 'ROFE'=LIJEČNIK'+'EL'=ELOHIM=BOG ili u slobodnom prijevodu Božji liječnik ili KEMIČAR!

U osmoj sferi se nalazi Arhanđel 'CADKIEL' čije je značenje 'CEDEK'=PRAVDA+'JUD'=Njegovo prvo slovo + 'EL'=ELOHIM=BOG. On je zaslužan za balans u Svemiru kao Božji pravednik a po Egipatskoj mitologiji bi bio ekvivalentan Božici pravde i svemirskog Equalibrija MA'AT! Kod njega dolaze pravednici iz Raja ili sedmog Neba na daljnju evoluciju kao anđeli nekih od Arhanđela osmog Neba i naviše.

U tkz. Sedmom Nebu postoji Arhanđel svima dobro poznat jer se tijekom povijesti javljao u više navrata u više religija jer On je jedini koji je čovjekolikog oblika i uopće jedini koji je vidljiv golim okom a ime mu je 'GABRIEL' ili BIJELI ANĐEO! Njegovo ime se sastoji od tri značenja tj. 'GEVER'=MUŠKARAC+'JUD'=Njegovo prvo slovo+'EL'=ELOHIM=BOG!
Inače to Nebo tj. ta Nebeska sfera je ono što je poznato pod idejom Raja jer se tamo nalaze veliki proroci,mudraci i drugi koji su svojim dobrim djelima zaslužili da prekinu lanac reinkarnacija i došli do onoga što se u Istočnim filozofijama naziva NIRVANA!

U šestom Nebu postoji Arhanđel po imenu 'ISROFIL' i kako ste već mogli primjetiti, iako vam Hebrejski nije poznati jezik, da svi ovi Arhanđeli u svom imenu imaju nastavak EL=ELOHIM=BOG a mnogi i slovo 'JUD'=Njegovo prvo slovo u svojim imenima svi odreda osim ISROFILA!!!Pa tko je onda uopće taj ISROFIL?
E da biste to shvatili treba se malo poigrati redosljedom slova u njegovom imenu i staviti njegovo zadnje slovo 'LAMED' ili po naški 'L' ispred prvoga slova i onda dobijemo riječ 'LISROFI' ili u prijevodu 'LISROF'=PRŽITI+'JUD'=Njegovo prvo slovo!!! On je taj koji je zadužen za 'recikliranje' pokvarenih duša koje se vraćaju natrag u sfere ispod Njega na daljne reinkarnacije!
Ili u slobodnom prijevodu 'PRŽITELJ DUŠA'!
Sada znate zašto Sotona ima broj 666-pa naravno zato što mu izrečena presuda da se prži dovijeka u Šestom Nebu (broj 6) dok njegovi pomoćnici dobivaju kazne od 6,66 ili pak 666 godina 'Reciklaže duša'! Naučno je dokazano da je najgora i najbolnija smrt ona od vatre e pa sada si zamislite da Vas netko prži vatrom i to godinama a Vi se ne možete oduprijeti ili pobjeći!!!


E sada idemo malo obrnutim redosljedom tj. od početka pa prema sedmom Nebu. U tkz. Nultoj sferi ili onome što je u Hermetizmu poznatije kao Astralni svijet postoji Arhanđel po imenu 'AZRIEL' čije ime ima sljedeća značenja:
'EZER'=POMOĆNIK+'JUD'=Njegovo prvo slovo+'EL'=ELOHIM=BOG ili u slobodnom prijevodu Božji pomoćnik. On je naime taj koji prvi sreće dušu što napušta ovaj imaginarni svijet ka svom putu u daljne svjetove više sfere evolucije. On je taj koji joj pomaže da se ona pravilno usmjeri i da se ne boji svih onih drugih duša koje su oko nje, i koje ju zbunjuju bilo da su došle tamo u isto vrijeme ili su pak nakon izrečene im kazne u Šestom Nebu došli da se ponovno inkarniraju u neki od embrija što čekaju da se rode.

U prvoj sferi se nalazi Arhanđel 'ISRAEL' čije je značenje:'JAŠAR'=Pravedan+'EL'=ELOHIM=BOG ili u slobodnom prijevodu Božji Sudac i baš On je taj koji nam određuje gdje ćemo nakon smrti tj. u koju sferu ili pak na 'proćišćenje' u Šesto Nebo kod zloće ISROFILA! Jer samo pravedan će ići u Sedmo Nebo ili Raj ili pak daljne sfere dok sve daleko od pravednog ide u krug bezbrojnih reinkarnacija.

U drugoj sferi se nalazi Arhanđel po imenu 'RAMIEL' ili u značenju: 'RAM'=GRMLJAVINA'+'EL'=ELOHIM=BOG tj. u slobodnom prijevodu BOŽJI GROM što nije ništa drugo doli popratnog efekta kojim se duša obavijena duhom (kao energetskim plaštom) probija kroz sfere Svemirske hijerarhije opet po svojoj nagradi ili kazni koju je dobila od Božjeg Suca-ISRAELA.
Sjetite se samo TCP/IP protokola kod računala po kojem se šalju svi E-mailovi, gdje oni ne putuju sami do servera i nadalje nego dobivaju na 'težini' u Kb tj. bivaju uvučeni u jedan specifični protokol (čahuru), koja ih štiti dok ne stignu do svog krajnjeg odredišta gdje su konačno pročitani ili otvoreni!

U trećoj sferi se nalazi Arhanđel po imenu 'RAGUEL' ili po značenju 'RAGUA'=SMIREN+'EL'=ELOHIM=BOG što bi u slobodnom prijevodu značilo Božji smiritelj. Pa s obzirom da duše putuju brzinom većom od svjetlosne to su jako 'uzbuđene' prilikom 'slijetanja' pa im treba Smiritelj kako bi se smirile baš kao što ime je u nultoj sferi trebao Arhanđel AZRIEL da ih uputi ka ISRAELU, tako im sada treba RAGUEL da ih smiri.

U četvrtoj sferi postoji Arhanđel po imenu 'JOFIEL' što je po značenju: 'JOFI'=LIJEPO+'EL'=ELOHIM=BOG što je u slobodnom prijevodu Anđeo Ljepote.
Zašto ljepote vjerojatno bi se upitali? Pa zato što samo ono što je lijepo može ići dalje u svojoj evoluciji dok se sve drugo vraća na daljnju dogradnju ili daljne inkarnacije!!!

I konačno u petoj sferi se nalazi Arhanđel po imenu 'ZERAHIEL' što je po značenju: 'ZERA'=SJEMENKA ili SPERMA+'HAF'=KOAH=SNAGA+'JUD'=Njegovo prvo slovo + 'EL'=ELOHIM=BOG što bi značilo Božji Rasadnik. E pa sada i sami vidite koliko je potrebno da bi se netko 'presadio' iz jedne u drugu sferu ili iz jednog obličja u drugo a sve to opet kako znate po svojim zaslugama ili svojoj Karmi!

Osim toga treba dodati i činjenicu da svaki Arhanđel ima i svoje pomagače koji su Anđeli a koji nisu ništa drugo do oblika života što su se svojom dobrotom uzdigli u najviše sfere egzistencije i omogućili da ih ZERAHIEL transformira!

Logično postavljeno pitanje će biti što je sa podzemnim svjetovima pa ću vam na to odgovoriti dosta kratko jer je za njih potrebna mnogo šira diskusija od ove Nebeske hijerarhije. U podzemnim svjetovima postoji 7 Anđela i to su:
-1= JEKUTIEL
-2= SAFIEL
-3= UZIEL
-4= SARIEL
-5= HANIEL
-6= HAMUEL
-7= LUCIFER ili poznatiji kao Anđeo Tame(Sluga Sotone).
Podzemni svijet ima svoju početnu numeričku vrijednost poznatu kao (-1) što će vas vjerojatno zbuniti jer ćete se upitati gdje je onda ovaj naš svijet???
E pa taj naš svijet nije ništa drugo nego iluminacija između duhovnog svijeta na Nultoj razini i podzemnih svjetova na nivou (-1)!
Ili po narodnom jeziku 'ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI'
Jer po Einsteinu znamo da je vrijeme gibanje koje nema konstante to mi u stvari živimo budućnost koja je jedino stvarna tj. ako malo bolje pogledate sa matematičkog aspekta je teško dokazati naše postojanje jer je svaki trenutak koji dolazi istog trena i prošao bez sadašnjeg vremena što samo dokazuje da mi živimo između budućnosti koja je nezaobilazna te prošlosti koja je utvrđena činjenica. Kako smo svi mi spoj između duhovnog i materijalnog te svatko od nas teži ka nečemu višem a neki nečemu manjem tako će i naš daljnji put biti usmjeren ka višim sferama evolucije ili pak ka podzemnim svjetovima gdje ćemo se roditi kao neka od životinja a sve to opet po našim zaslugama iz ovog imaginarnog svijeta.
Nemojte se zanositi iluzijama da ćete možda postati neki cvijet ili neko od vrsta drveća jer to mogu postići samo životinje opet po njihovim zaslugama koje mogu ići naviše i utjeloviti se u ljudska bića ili naniže pa postati biljke ili drveća dok čovjek može također ići naviše pa otići tj. evoluirati u duhovne razine ili pak spasti na nivo neke od životinja jer po Kabalističkom učenju u svakome od nas postoji utjelovljenje neke od životinja iz prethodnih života koja dominira našim životinjskim instinktom!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 23:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.12.2008.

Hebrejski misticizam-Deveti dio-Mreža i dekodiranje Hebrejskog alfabeta

9) Mreža i dekodiranje Hebrejskog Alfabeta :


Hebrejski Alfabet se sastoji od 22 bazna slova, od kojih kako sam već prije naglasio svaki ima svoju numeričku i druge vrijednosti.
Ali ono što je zanimljivo je upravo to što u stvari predstavljaju zadnja tri slova tj. 'REŠ'+'ŠIN'+'TAF'='REŠET' ili MREŽA!!!
Ali ne ribarska ili bilo kakva mreža nego upravo mreža Kordinata što je jedno slovo prije 'MREŽE' a to je 'KUF'=Kordinate!!!
Ako si zamislite kvadrat koji je okrenut naglavačke tj. 90 stupnjeva od svoje baze dobijete dva savršena trokuta od kojih je gornji tkz. DUHOVNA SFERA a donji tkz. MATERIJALNA SFERA.
Na vrhu DUHOVNE SFERE se nalazi slovo 'VAV'-jedno od njegovih slova tj baš ono što simbolizira agregatna stanja vode jer može biti kako 'V' tako i 'U' ili 'O'.
Na dnu, što je opet vrh MATERIJALNE SFERE,se nalazi slovo 'PEJ' koje simbolizira riječ 'PARO' ili Faraon, jer je upravo Faraon bio taj kojemu je Bog tisućljećima podario sva materijalna bogatstva ali ne i sva duhovna.
Njih je sačuvao za narod koji je od svih drugih jedini prihvatio njegovih Deset Božjih Zapovjedi i tako napravio s NJIM Savez koji se preko čina BRIT MILE(obrezanja) ili u prijevodu SAVEZ SA RIJEČI, povezuje direktno s NJIM!
Osim toga svako od slova u tako postavljenom alfabetu ima i svoje jako važne paritete koji stoje horizontalno ili vertikalno od njega ili pak u nagibu od točno 45 stupnjeva.
Oprostite što Vam ne mogu prikazati kako u stvarnosti izgleda tako napravljen alfabet sa svim paritetima jer je to osnovna baza mog učenja, koje ću prenijeti samo odabranima kad za to dođe podobno vrijeme.

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 18:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Filozofija jednog pubertetlije

Filozofija jednog pubertetlije-naslovna strana

Bok!

Zelim da objavim izdavanje moje prve knjige na materinjem hrvatskom jeziku "Filozofija jednog pubertetlije".

Slika sa naslovne strane, bas kao i ona sa zadnje koja nije objavljena, je poklon mog prijatelja Varodi Yosef-Tala, poznatog Israelskog slikara inace nacrtana jos davne 1988! Vidi: VARODI YOSEF-TAL

Knjiga je izasla tek nedavno iz tiska u nakladi Matice Hrvatske-ogranak Osijek, danas sam postom dobio prvi primjerak kojeg trebam odobriti, pa cu Vam javiti vec kada i gdje ju je moguce nabaviti.

Knjiga je obima od 270 stranica, formata A-5 sa mekim uvezom.

Maloprodajna cijena je 130 kuna, odobrena od Ministarstva Kulture i Prosvjete Republike Hrvatske.

Inace se moze pronaci u racunalnom katalogu Gradske i sveucilisne knjiznice Osijek pod brojem 120511040.

Ovom prigodom zelim da zahvalim mojim dragim i vjernim prijateljima, akademskom slikaru Yakovu Pereri-Zemuncu te Varodi Yosef-Talu, autoru slike na prvoj i zadnjoj stranici, sto su me podrzali u cijelom procesu koji nimalo nije bio lak, pored svim obaveza koje imam, da bih mogao na vrijeme platiti tekuce racune, ducan te izvesti moju curu tu i tamo na neku cugu ili kino he he he

Saljem Vam u prilogu prvu stranicu koja je moje djelo kao i zadnja koju cete vidjeti kada Vam posaljem knjigu sa posvetom.

Malo strpljenja i bit ce svega...

Lijep pozdrav od mene!

David

- 18:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hebrejski misticizam-Osmi dio-Priče, knjige, brojevi, misli i računari

8) Priče, knjige, brojevi, misli i računari:

Možda se netko od vas zapitao što je bilo prvo u razvoju civilizacije a evo što sam ja 'otkrio' Kabalističkom simbolikom.

Kao prvo treba se zapitati kako se piše na Hebrejskom sve te riječi pa počinjemo od početka što je po meni bila priča ili na Hebrejskom'SIPUR' koji se piše sa 'SAMEH'+'JUD'+'PEJ'+'VAV'+'REJŠ'.

Nakon što je 'ispričana priča' BOG je 'oduzeo dva slova i to njegovo prvo 'JUD' i jedno od slova u Njegovom imenu 'VAV' i ono što je ostalo postalo je 'SEFER'=KNJIGA a piše se 'SAMEH'+'PEJ'+'REJŠ'.

Nakon toga je došlo do broja i to na sljedeći način: BOG je dodao knjizi dva slova i to 'MEM'=MADA=Nauka+'JUD'=prvo slovo Njegovog imena i dobio riječ 'MISPAR' ili BROJ!!!

Tada se malo zamislio i rekao svojim Arhanđelima:'Sada ćemo poraditi na evoluciji ljudske rase i dati im slobodnu misao pa je učinjeno sljedeće: Misliti se kaže 'LAHŠOV' a piše se sa pet slova i to: 'LAMED'+'HET'+'ŠIN'+'VAV'+'BET' a što je po Kabalističkom značenju sljedeće:

'LAMED'=LILMOD=UČITI

'HET'=HAJIM=ŽIVOT

'ŠIN'=ŠAMAJIM=NEBO

'VAV'=Jedno od Njegovih slova

'BET'=BICUA=POKRETANJE

E pa sada tek možete vidjeti koliko je snage stavljeno u riječ MISLITI!!!

Učiti o životu koji je došao s Neba u Njegovo ime i to će vas pokrenuti!!!

Pa je nadalje opet odlučio malo se 'poigrati' tj. izbezumiti sve znanstvenike koji misle da nešto znaju pa je promijenio slova u sljedeću riječ:' MISAO'

A kako je to napravio?

Pa jednostavno je oduzeo prvo slovo 'LAMED'=UČITI i stavio umjesto njega slovo 'MEM'=MADA=NAUKA a onda ni to nije bilo dovoljno pa je uzeo jedno od svojih slova 'VAV' i umjesto njega stavio jedno drugo opet od svojih slova i to 'HEJ' pa je dobivena riječ 'MAHŠAVA' ili 'MISAO' koja se piše sa pet slova i to:'MEM'+'HET'+'ŠIN'+'BET'+'HEJ' ili po značenju:

'MEM'=MADA=NAUKA

'HET'=HAJIM=ŽIVOT

'ŠIN'=ŠAMAJIM=NEBO

'BET'=BICUA=POKRETANJE

'HEJ'=Jedno od Njegovih slova

Što znači dakle riječ MISAO?

Nauka treba životu koji je došao s Neba da dade pokretanje a sve to u Ime Njegovo!!!

Dakle kud god da se okrenemo bez Boga se ne može pa čak ni kad se radi o najvitalnijim pitanjima ljudske egzistencije!!!

I sad na kraju ono što sve nas jako zanima a to su računari i njihova 'veza' sa BOGOM!!!

S obzirom da smo naučili kako se kaže MISAO, BOG je u jednom trenu odlučio da potakne ljudski razvoj preko računara pa je MISLI oduzeo svoje zadnje slovo 'HEJ' i dobio riječ 'MAHŠEV' ili RAČUNAR.

Ali kako bi sve ostalo pod kontrolom baza svakog računara je upravo njegov broj 10 ili u našem računskom svijetu 1=YES i 0= NO što opet ide u osam 8 bitova koje predstavljaju 1 BYTE!

I tako dalje i tako dalje a mi sve mislili da smo sami zaslužni za računare!!!

2008 © Copyright by David Strossmayer www.strossmayer.blog.hr

- 01:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 20.12.2008.

Hebrejski misticizam-Sedmi dio-Simbolika svetih brojeva

7) Simbolika svetih brojeva:


Kako sam prije naveo Hebrejski alfabet je jedini u kojem je svako slovo moguće zamjeniti brojem tako da je prvo slovo ALEF=1,BEJT=2,GIMEL=3 itd...
Inače osim što se svako slovo može zamjeniti sa brojem, jer svako ponaosob ima svoju jedinstvenu numeričku vrijednost, tako sam napravio tablice po kojima osim broja svako slovo ima kao simbol i svoju kopnenu životinju, svoj cvijet, boju, miris, ribu, pticu, dragi kamen, metal itd. te najviše od svega svoje unikatno značenje od životne važnosti kao npr. život, smrt, zdravlje, bolest, početak, kraj itd. Jer kako bih drugačije mogao sa lakoćom analizirati svojstva anonimnih ljudi samo preko njihovih imena kad ih nikada nisam ni upoznao. Osim te simbolike izgradio sam i jedan sistem za dešifriranje po kojem svako od slova ima vezu sa drugim slovom ili slovima po geometrijskim pravilima što mi pomaže da pravilno odvažem koje od imena treba da se promijeni u koje, da bi se npr. poboljšao život, te koje ime treba dati djetetu, u zavisnosti od imena roditelja, da bi ono bilo uspješno u životu. I u običnoj numerologiji se sve svodi na jednoznamenkasti broj osim broja 10 koji je slovo 'JUD'=10 ili ALFA=1+OMEGA=0 tj. Božje prvo slovo 'JUD'!
Nadalje postoji jedan broj a to je 64 i on je u Svemiru hologram od 64 vala ili vremenske skale, u I-Čingu 64 heksagrama, u Drvetu Života 64 ključa te u DNK 64 kodona. A sve se to svodi opet na bazu 6+4= 10(Alfa i Omega)= BOŽJE prvo slovo. U Hebrejskom Alfabetu najviša vrijednost je upravo 2012 godina a baš ta godina se spominje u većini Svetih spisa različitih religija i pravaca pa i samog dobro poznatog Nostradamusa, kao svjetska prekretnica ili početak kraja svijeta-barem onakvog kakvog ga mi do sada znamo!!!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 20:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.12.2008.

Hebrejski misticizam-Šesti dio-Dekodiranje Isusovog imena

6) Dekodiranje Isusovog imena:

Često sam se zapitao zašto su Isusu dali to ime kojega nema ni u Starohebrejskom niti u Aramejskom koji su u to vrijeme bili relevantni jezici.

I pored toga su mu i roditelji bili Hebreji-otac Josef i majka Miriam.

Njegovo ime se na Hebrejskom kaže 'JEŠU' a piše se sa četiri slova 'JUD'+'ŠIN'+'VAV'+'AJIN' .

A tako napisano ime ne postoji u nijednoj knjizi imena kako starohebrejskih, novohebrejskih tako ni Aramejskih.

Ali ima jedan interesantni kuriozitet vezan za njegovo ime.

Naime ako se umjesto zadnjeg slova njegovog imena stavi slovo 'TAF' dobije se riječ 'JEŠUT' ili u prijevodu nečovjek ili Vanzemaljac!!!

U Hebrejskom jeziku postoji takva riječ!!!

Ili po slobodnom tumačenju netko tko je želio 'ukrasti' to posebno što je BOG stavio u DNK svog odabranog naroda preko oca i majke jer se Judaizam nasljeđuje samo preko majke, nešto sto je u to doba prije kemijske analize DNK jedino bilo moguće utvrditi jer nije bilo sumnje u to tko je bila čija majka kao što to danas postoji kada imamo surogatne majke koje nisu i prave biološke.

Ili u slobodnom prijevodu to što se desilo Mirjam, Isusovom majci nije bilo ništa drugo nego 'umjetna' oplodnja od ne bilo koga nego od jednih od tri maga koja su stigli iz Egipta preobučeni u kraljeve.

Ta tri maga nisu drugi doli veliki svećenici samog Egipatskog faraona a inače sljedbenici velikog Hermesa Trismegistosa, osnivača Tarota i mnogih drugih magijskih činova u samom drevnom Egiptu.

Nisu oni došli poslije Isusovog rođenja nego prije njega i Mirjamovom mužu Josefu koji je bio star i nesposoban za bilo kakav spolni akt ponudili veliku svotu novca da bi tobože 'umjetno' tj. svojim sjemenom oplodili Mirjam.

Baš zbog njih troje, koju su od samog najvećeg Egipatskog maga Hermesa Trismegistosa, ili u prijevodu Hermes-jedan u troje, je i nastalo učenje o tkz. svetom trojstvu tj. Bogu Ocu, sinu i Svetom Duhu.

Tim novcem je on poslije kupio kuću i otvorio svoju stolariju u Nazaretu gdje mu je i njegov posinak Isus radio sve do njegove tridesete godine kada je poslije pokrštenja počeo propovjedati novu vjeru, protivnu Starom Zavjetu i onome što je do onda bilo uobičajeno.

Ili na zapovijed iz Starog Zavjeta koja kaže 'Oko za oko, zub za zub, modrica za modricu, opekotina za opekotinu, on je promijenio u njegovu:' Tko tebe kamenom ti njega kruhom' ili onu 'Tko te udari u lijevi obraz okreni mu i desni' dok je sam istovremeno bičem tukao sve one koji su prodavali golubove u sinagogama, kontradiktorno svim njegovim učenjima o sveopćoj ljubavi. (Vidi opis iz Novog Zavjeta)!

Znam da svećenici svih kršćanskih struja i sekta namjerno izbjegavaju te i druge scene po kojima on priča jedno dok čini nešto sasvim treće negirajući pri tome samoga sebe i dosljednost svom učenju.

Ako se pogleda malo natrag u povijest vidjeti ćete da je upravo preko Isusa i njegovog učenja nastalo kršćanstvo koje je kroz cijelu svoju povijest bilo najgore baš po Židove, kako u tamnom dobu Inkvizicije, pa dekretom Španske kraljice Izabele o progonu Židova iz Španije i nasilnom pokrštavanju u Marone, pogromima u Ruskom Carstvu, Drugom svjetskom ratu pa sve do propagande iz novijeg razdoblja.

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 19:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Hebrejski misticizam-Peti dio-O kostima i njihovoj srži

5) O kostima i njihovoj srži:

Kost se na Hebrejskom kaže 'ECEM' a piše se sa tri slova tj. 'AJIN'+'CADIK'+MEM'.

Po Kabalističkoj simbolici to znači:'AJIN'=OKO-VIĐENJE+'CADIK'=COFEN tj. KOD+'MEM'=MADA tj. NAUKA
Ili u slobodnom prijevodu: OČIGLEDNI NAUČNI KOD tj. DNK

Srž se na Hebrejsko kaže 'MIAH' a piše se sa dva slova tj.
'MEM'+'HET'='MEM'=MADA ILI NAUKA + 'HET'= HAJIM ili ŽIVOT
što bi značilo u slobodnom prijevodu Nauka znači Život!!!

Sada se oni dalekovidni mogu zapitati zašto i kako će na Sudnji Dan svi biti sa 'lakoćom' oživljeni.

Treba samo znati pravu 'MANTRU' te kemijsku formulu kojom će sve to biti moguće!

Jer zemlje za materijalizaciju ima naobilje!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 19:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.12.2008.

Hebrejski misticizam-Četvrti dio-simbolika imena NEBO i BOG

4) Simbolika imena NEBO i BOG:

Nebo se na Hebrejskom kaže ŠAMAJIM a po Kabalističkoj simbolici znači dvije riječi tj. ŠAM-MAJIM ili u prijevodu 'TAMO-VODA' što je svima i više nego jasno jer je upravo Voda ta koja je izvor života na našoj a tako i na bilo kojoj drugoj planeti gdje postoji život sličan našem ili pak identičan našem.
BOG se do predaje deset Božjih zapovijedi po prikazu uvijek nazivao EL-ŠADAJ što u prijevodu znači:'EL'=ELOHIM=BOG a riječ 'ŠADAJ'='ŠED'+'JUD' ili u prijevodu DUH + Pocetno ime BOGA 'J' ili u prijevodu Božji ili Sveti Duh.
Tek se prilikom predaje deset zapovjedi Božjih na Sinajskoj Gori po Mojsijevom pitanju nazvao 'JAHVE' a što se piše sa 'JUD'+'HEJ'+'VAV'+'HEJ'. Uvijek sam se zapitao zašto baš to ime koje je zabranjeno izgovoriti nego se umjesto njega kaže ADONAJ ili u prijevodu GOSPODIN. Pri molitvi se može reći ELOHIM dok se u priči o njemu može reći ELOKIM!!!Nikako i nikada JAHVE(ovim kršim jednu od glavnih zapovijedi Božjih ali se nadam da će mi ON to oprostiti!!!)
Naime to ime nije ništa drugo nego obična kemijska formula i to na sljedeći način:
Slovo 'JUD' predstavlja njegovo pravo ime jer je numerička vrijednost ravna broju 10 ili ALFA=ALEF=1 i OMEGA=0 što je zajedno 10!!!
Nadalje sljedeće slovo je 'HEJ' ili H sto je vodik.
Slovo poslije toga je 'VAV' što predstavlja jedno od tri slova u hebrejskom tj. V,O ili U!!!U ovom slučaju je to slovo O.
I zadnje slovo je opet 'HEJ' što je već H2 a potom O ili H2O-formula vode-izvora života i onog od čega je i sačinjeno NEBO!!!
A sada ako ste malo dovitljivi shvatit ćete i sami zašto slovo 'VAV' može da ima trojno značenje tj. 'V','O' ili 'U'?
Pa samo voda ima svoja tri derivatna stanja-LED/VODU/PARU što se postiže promjenom temperature a znamo gdje je najveća temperatura u Svemiru-baš u središtu Sunca koja je ravna temperaturi koja se oslobađa hidrogenskom eksplozijom gdje je glavni sastojak upravo H=VODIK kojega u vodi ima čak dva atoma!!! Treba biti jako svestran da bi se došlo do ovih zaključaka zajedno sa neprekidnim učenjem i NIKADA ama baš NIKADA sumnjom u SVEVIŠNJEG!!!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 13:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Hebrejski misticizam-Treći dio-O simbolizmu zmije

3) O simbolizmu zmije:



Tim sam se simbolizmom bavio sam i ovo što ću napisati rezultat je vlastitog istraživanja preko simbolike imena 'ZMIJA' ili na Hebrejskom 'NAHAŠ'. Riječ zmija se na Hebrejskom piše sa samo tri slova tj. 'NUN'+'HET'+'ŠIN' a po simbolici bi imala značenje kako slijedi:

'NUN'='NEKIVA'=ŽENKA

'HET'='HAYIM'=ŽIVOT

'ŠIN'='ŠAMAYIM'=NEBO

To troje zajedno bi po mom tumačenju značilo:Ženka koja je donijela život sa Neba'. Znam da će se mnogi frapirati takvim objašnjenjima ali treba znati par činjenica iz Starog Zavjeta kako bi isto mogli objasniti. Naime znamo da zmija nema moć govora iako je u Raju govorila te da ne vidi jasno iako je u Raju vidjela. Ona je po meni bila samo vrsta mamca za naivnu Evu kojoj je podaren dar govora i dar viđenja nakon njenog tkz. 'Istočnog grijeha'. A o tom grijehu ne bih želio pisati jer je on prilično kompleksan za samo razumijevanje istoga te sve ono što mu je predhodilo. Želim samo da naglasim kako je u Zoharu napomenuta činjenica koja govori o tome da je Eva zgriješila sa zmijom ne jedanput nego čak tri puta, dok je prema Bogu imala samo jedan grijeh! Po tome ispada da svaka žena koja svoje porijeklo ima od Eve a ne od Lilit, u sebi već samim rođenjem nosi čak 3 zmije, od kojih svaka simbolizira grijehe počinjene davnih dana! Inače svi mi znamo da je zmija dobroćudna životinja koja nikome osim štetočina ne šteti, a jedina odbrana koju ima protiv onih koji ju napadnu je otrov u njenom zubu ili smrtonosni stisak prije probave istih joj neprijatelja. Osim toga njen DNK je baza svim mogućim drugim vrstama od kojih je možda i nastala naša pramajka Eva ili Lilit, jer osim Biblijskog opisa mi u stvari i ne znamo kako su one stvarno izgledale. A baš zbog tog 'Istočnog grijeha' joj je oduzet dar govora, hoda i moć viđenja te podaren Evi. Inače sam termin 'Istočni grijeh' nije dobio svoje ime jer je počinjen na Istoku već zato što je sama priroda Evina 3 grijeha sa zmijom bila Istočnjačke naravi.



2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 01:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.12.2008.

Hebrejski misticizam-Drugi dio-O Adamu i Evi

2) O Adamu i Evi:

Sama imena nisu identična sa Hebrejskim originalom jer kad se kaže Adam onda to u svim jezicima zvuči samo kao ime dok u Hebrejskom ima i svoje značenje a to je od riječi 'ADAMA' ili u prijevodu 'ZEMLJA' s obzirom na to da je BOG prvog čovjeka napravio od Zemlje a njegovu partnerku HAVU(na Hebrejskom Eva) od njegovog rebra kako nam je iz Starog zavjeta i poznato.

Iako će mnogi tvrditi da je baš ta činjenica točna, opet će to biti oni koji se ne bave simbolikom svake riječi ponaosob u Hebrejskom jeziku.

Naime riječ rebro se na Hebrejskom kaže 'CELA' dok se sjena kaže 'CEL'.

S obzirom da se na kraju riječi CEL tj. sjena stavlja slovo 'AJIN' koje nije ništa drugo nego početno slovo riječi kost da bismo time dobili riječ CELA ili rebro.

Pa tako možemo slobodno zaključiti da je Eva napravljena kao sjena tj. originalna kopija Adama dok je Bogu samo kao njen DNK poslužilo Adamovo rebro. (Vidi članak o kostima i srži!)

Kakogod malo je poznato da je postojala i druga žena Adama koja se zvala Lilit a spominje se kako u samom ZOHARU tako i u Hazardskom rječniku,plemena koje je prihvatilo Judaizam kao svoju religiju a živjeli su u predjelu Crnog Mora.

Inače se zna da je Adam za vrijeme boravka u Raju imao samo ime 'IŠ' ili u prijevodu 'MUŠKARAC' koje se na Hebrejskom piše slovima 'Alef'+ 'Jud'+ 'Šin' ili u prijevodu 'Alef' kao broj 1 ili baza+'Jud' kao prvo Božje slovo te na kraju 'Šin' što je prvo slovo neba 'Šamaim'.

To bi u slobodnom prijevodu značilo Bazni Prvi koji dolazi u ime Božje sa Neba.

Svoju je partnericu nazivao samo po imenu 'IŠA' ili u prijevodu 'ŽENA' na Hebrejskom baš kao i 'IŠ'=ČOVJEK samo se na kraju dodaje slovo 'Hej' koje je jedno od Božjih slova a u Judaizmu označava skraćenicu za samoga Boga.

To slovo 'Hej' joj je dodano zato što ona donosi na ovaj svijet novi život.

Tek po izlasku iz Raja su dobili imena 'ADAM' i 'HAVA' što je u slobodnom prijevodu 'ZEMLJANIN' i 'FARMA'.

O drugoj ženi Lilit se zna jako malo ali postoji jedna jasna indikacija po kojoj se zna koji sve ljudi dolaze preko nje i to po položaju madeža na određenim dijelovima tijela,što me podsjeća na biranje inkarnacije Dalaj Lame kojeg se pronalazi po 13 oznaka na tijelu od kojih je jedna da mu ruke dosežu čak do koljena!!!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.12.2008.

Hebrejski misticizam-Prvi dio-Kronologija svetih knjiga i Torin Kod

Bok svima!

Kako sam i obećao svim prijateljima sa Facebook-a, Myspace-a i mog bloga od danas počinjem objavljivati seriju od 14 članaka koji se tiču Hebrejskog misticizma.

Nadam se da će Vam se dopasti i naravno sve Vaše primjedbe su dobrodošle.

Lijep pozdrav!
David

-Hebrejski misticizam-

Hebrejsko misticizam je skup nauka o svetim knjigama,Kabali i tkz. Torinom kodu. Kako su neki od tih pojmova strani većem krugu radoznalih to sam odlučio da na jednostavan način protumačim sve ono što se tiče kako samog misticizma tako i svega vezanog za isto onima koji ne poznaju Hebrejski jezik koji je bio i ostaje baza tog skupa nauka.

1) Kronologija svetih knjiga i Torin kod:

Svete Hebrejske knjige bi mogli podijeliti po svojoj kronologiji kako bi i sam misticizam vezan za njih bio shvatljiv široj publici te na neki način objasnio njegovu kompleksnost tj. objasnio ono što mi u Israelu nazivamo bitom suštine srži.

a) Sefer Jecirah' ili 'Knjiga stvaranja' napisana Raši jezikom koji je preteča Hebrejskog jezika od strane našeg pra-pra djede Abrahama rođenog oko 3,500 godina p.n.e. u predjelu nekadašnje Mezopotamije a današnjeg Iraka,Sirije i Irana. Knjiga je sama po sebi ključ koji treba da objasni opus knjiga po imenu 'ZOHAR' napisanu od rabina Šimon Bar Yohaja tisućama godina poslije.

b) 'Tora' ili Mojsijevo petoknjižje nastalo po izlasku iz Egipatskog ropstva u periodu od 1,500 god. pn.e. za vrijeme 40-godišnjeg lutanja po Sinajskoj pustinji.
Inace se u Starom zavjetu označava početnim slovom 'TAF'

c) 'Nevi'im' ili 'Proroci' napisano od strane starozavjetnih proroka ili njihovih nasljednika odmah po stvaranju pradavnog Israela.
U Starom zavjetu se označava slovom 'NUN'

d) 'Ktubim' ili 'Psalmi' napisano od strane onih koji su na svoj način prepričavali sve ono što je vezano za samo povijest Israela,ratove,osvajanja,kraljeve itd.
U Starom zavjetu se označava slovom 'HAF'
*Te tri skupine knjiga se zajedno nazivaju po svojim početnim slovima tj. 'TAF'+'NUN'+'HAF'='TANAH' ili u prijevodu Stari Zavjet.

e) Kako je život tekao dalje i postao sve kompleksniji tako su i građani nekadašnjeg Isrela tražili od svojih duhovnih vođa,nekadašnjih farizeja a današnjih rabina,pojašnjenja iz samog Starog Zavjeta koji im je bio pomalo nerazumnjiv tako su rabini koji su sam TANAH znali sto pjevajući a što napamet počeli raditi na pojašnjenju istoga pa su napisali opus od 6 knjiga koji se naziva 'TANAH JERUŠALMI' ili u prijevodu 'Jeruzalemski TALMUD'. Taj TALMUD se sastojao u sredini svake stranice od originalnog dijela TANAHA ispod kojega je sa lijeve strane te ispod Svetog teksta i desne strane napisan tkz. MIŠNA ili u prijevodu 'DRUGI' tj. drugo pojašnjenje a potom je poslije MIŠNE na lijevoj strani Svetog teksta te gore i sa desne strane napisano pojašnjenje same MIŠNE koje se zove GMARA ili u prijevodu 'ZAVRŠETAK'. To znači da je originalni Sveti tekst u sredini te MIŠNA lijevo, dolje i desno i na kraju GMARA lijevo,gore i desno nazvan JERUZALEMSKIM TALMUDOM.(vidi prilog-TALMUD)

f) Kada se Israel raspao na dva kraljevstva ISRAEL i JUDEJU nastala je okupacija oba kraljevstva od strane Rimske Imperije koja je u svako kraljevstvo postavila svoje konzule od kojih je poznatiji konzul JUDEJE po imenu Poncije Pilat,isti onaj koje je po postojećim civilnim zakonima koji su bili aktualni u to vrijeme, optužio Isusa Krista za širenje nevjere i osudio ga po istim zakonima,u to vrijeme prikladnom kaznom,pribijanjem na križ. S obzirom da je službeni Rim nešto kasnije prihvatio Kršćanstvo kao službenu religiju odbacivši mnogoboštvo to se nije moglo prihvatiti stanovništvo u tim predjelima koje nikako nisu prihvaćali Isusa kao obećanog Mesiju. Zbog toga je odlučeno da se svi Židovi protjeraju iz tih predjela i od tog trena govorimo o Židovstvu u Dijaspori tj. jednim dijelom na Zapad u Egipat i dalje te drugim dijelom na Istok u tadašnju Babiloniju. Osim što su istjerali Židove iz tih predjela Rimljani su htjeli i zatrti sve što se tiče samog Židovstva pa su promijenili i ime od Israela i Judeje u Palestinu, u uspomenu na Filistejce, ribarsko plame koje je živjelo uz samo Mediteransko More od El Iriša u današnjem Sinaju pa sve do Aškelona u današnjem Israelu, ali posve istrebljeno od strane Egipatskog faraona Ramsesa III, kada su kriomice htjeli napasti Egipat s mora. Samo Židovstvo u Babiloniji je bilo jako uspješno po mnogim pitanjima pa je to postalo trn u oku tadašnjem generalu Hamamu koji je služio Perzijskog kralja. On je osudio Židove za zavjeru protiv kralja kako bi ih kralj protjerao ali ih je spasila žena Perzijskog kralja po imenu Ester,i sama Židovka. To je period koji se opisuje kao 'MEGILAT ESTER' ili u prijevodu 'LEGENDA O ESTERI' a po kojem se slavi jedan od Židovskih službenih praznika poznat pod imenom PURIM ili po naški MAŠKARE.

g) Život je tekao dalje i postao ponovo sve kompliciraniji i Židovi su ponovo tražili od svojih duhovnih vođa da im se pojasni TANAH pa su se rabini bacili na novi TALMUD tkz. 'TALMUD HA VAVLI' ili u prijevodu 'BABILONSKI TALMUD'. Taj TALMUD je po principu bio istovjetan sa JERUZALEMSKIM TALMUDOM tj. također sa svojom MIŠNOM i GMAROM a sastojao se od opusa oko 6 knjiga.

h) Malo je poznato da nisu svi Židovi napustili prostore bivših kraljevstva nego su ostali u predjelu Galileje (CFAT) i Mrtvog Mora(MECADA) gdje su Rimljani odlučili da ih skrše po svaku cijenu i dugo vremena nisu uspjeli sve dok nisu počeli graditi nasip na jednom dijelu Mecade a kad su došli do same Mecade imali su što vidjeti-svi Židovi su bili počinili samoubistvo pa u znak sjecanja na Mecadu elitne trupe Israelske voske tamo polažu vojnu zakletvu koja u prijevodu znači 'MECADA VIŠE NIKADA NEĆE PASTI'. Iz tog perioda je poznat duhovni vođa BAR KOHBA kojeg su Rimljani ubili a koji je bio poznatiji pod svojim pseudoniom kao VELIKI UČITELJ. To je bilo vrijeme kad su Židovi iz Dijaspore pod vodstvom Jehude Makabija napravili rat protiv Rimljana da bi ponovo oslobodili Israel ali su Rimljani nažalost bili kako brojniji tako i bolje pripremljeni pa su svi Židovi poubijani ili bačeni u ropstvo na različite dijelove bivše Rimske Imperije. Taj period se u našoj povijesti označava čudom koje se dogodilo a po kojem se slavi jedan od naših najvećih blagdana HANUKA koja pada nekako u vrijeme Božića.
To je doba karakteristično po svicima TANAHA pronađenim u špilji KUMRANA poznatijim kao KUMRANSKI SPISI. Ti spisi su identični današnjem Starom Zavjetu i nisu promijenjeni ni u jednoj jedinoj riječi tek toliko da ljudi shvate kolika je važnost ispravno tumačenje originalno teksta Starog Zavjeta koje svim prijevodima gubi svoj kako smisao tako i autentičnost.

i) Oko 700-te godine n.e. u predjelu Galileje se rodio poznati rabin po imenu Šimon Bar Yohai koji je bio nasljednik poznatog rabina Akive ubijenog od strane Rimljana zbog studiranja TALMUDA. I sam Šimon Bar Yohai se sa svojim sinom rabinom Elazarom borio protiv Rimljana i njihove okrutnosti pa su zajedno morali pobjeći u špilju pored Peki'ina u Galileji gdje su ostali punih 13 godina. Tamo je rabin Šimon Bar Yohai u transu napisao SEDER HA ZOHAR ili u prijevodu 'KNJIGU SJAJA'.Zohar je po svom drugom značenju još i tkz. BOŽANSKA SVJETLOST. On je pokopan u Galilejskom mjesti po nazivu Meron a dan njegove smrti se označava jednim od naših praznika po imenu 'LAG BA OMER'. Seder Ha Zohar koji je ona napisao se u pravilu ne preporučuje mlađima od 42 godine a bavi se misticnim aspektima TORE te Židovskog spirituizma. Inače je to jako opsežno i dakako teško za razumijevanje štivo u opusu od 24 knjige a za njegovo samo razumijevanje je potrebno dobro proučiti 'KLJUČ' njegovih tajni opisanih u prvoj svetoj knjizi pre pra-djede ABRAHAMA tj. 'KNJIGU STVARANJA'(vidi član 'a' gore)

j) Židovi tkz. Istočne dijaspore su svoj procvat imali u Španiji kada su se počeli baviti Židovskim misticizmom preko TORE,TALMUDA i ZOHARA te udarili temelje onome što mi danas nazivamo KABALOM. Taj period je bio jedan od boljih perioda sve do njihovog protjerivanja iz Španije dekretom kraljice Izabele kada su otišli po Evropi i postali poznati kao SEFARDI što dolazi od Hebrejske riječi SFARAD=ŠPANJOLSKA. Sa sobom su ponijeli svu mudrost stečenu generacijama i polako spajanjem sa AŠKENAZI Židovima tj. onima iz Istočne Europe počeli raditi na KABALI kakvoj ju mi poznamo danas.

k) Riječ KABALA ima dvojako značenje. Jedno je od riječi u infinitivu 'LEKABEL' ili u prijevodu 'DOBITI' a drugo značenje je imenica tj. 'RAČUN'. Oba značenja su važna podjednako jer se ne govori samo o tome što je 'DOBIVENO' vec i onome što je 'IZRAČUNATO' zamjenom Hebrejskih slova u brojeve jer je Hebrejski jezik,koliko je to meni poznato,jedini u kojem se brojevi nisu smjeli koristiti kao ni oličja ljudi kako se na njih ne bi moglo utjecati niti ih kontrolirati. Svatko od Židova je imao oca po kojem je dobio prezime tj. ako je bio sin onda bi to bilo njegovo ime pa 'BEN YOSEF' npr. Ili sin Josefov ili ako je to bila kći onda njeno ime pa 'BAT YOSEF' ili kći Josefova. Kasnije su davana imena po profesijama i to uglavnom odlukom Austro-Ugarske Monarhije pa su nastali svi oni Steinovi,Schneideri,Fischeri,Straussi itd...Kabala ima svoj najpoznatiji aspekt proučavanja preko tkz. 'DRVETA ŽIVOTA' ili točaka u čovjekovom spiritualnom razvoju do kojih svatko od nas stiže na različit način i u različito vrijeme.(vidi prilog-DRVO ŽIVOTA)
Ako netko poznaje čakre po Vedanti lako će se moći uvidjeti sličnost sa sedam sfera Drveta Života te sedam glavnih čakri u Vedanti čiji je čak i položaj gotovo identičan iako se te dvije religije nikada nisu srele!
Isto tako se može napraviti jednostavna numerologija koja se svodi na jednoznamenkasti broj od 1-10 te se za svaki od brojeva pripisuje i određeno tumačenje. Manje je poznat znanstveni pristup Kabali kojim se i sam bavim gdje se za svako slovo uzima određeno značenje pa se tako može vrlo jasno protumačiti svako od imena koje nosimo tj. ključa sudbine kojem smo svi mi podređeni. Nadalje postoji i najnoviji aspekt proučavanja Kabale gdje se iz TORE izuzme svi razmaci između riječi pa se u kompjuter ubaci neki pojam kao AIDS,HITLER,NY-BLIZANCI,RABINOVO UBISTVO,SADAM HUSEIN i sve o čemu se bavi današnja aktualnost a koja sve odgovore nalazi nedvosmisleno u TORI tj. tkz. TORINOM KODU gdje se odgovori dobivaju sa lijeva na desno ili obratno,odozgo nadolje ili obratno,pod kutem od 45 stupnjeva nagore ili obratno a sve takvim savršenim redosljedom da je gotovo nemoguće bilo kakva obmana ili nasjedanje jer se sve dobije CRNO NA BIJELO sa zapanjujućom točnošću! (Vidi primjer o padu blizanaca u NY u prilogu-TORIN KOD)

P.S.S obzirom da su gore pomenuti prilozi(TALMUD, DRVO ŽIVOTA i TORIN KOD) u formatima koji nije ovdje podržan svatko tko to bude zahtijevao će ih dobiti mailom!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.12.2008.

O naučnoj Kabali

Kabalom sam se počeo baviti rano već od svoje trinaeste godine u početku uz pomoć Rabina Menahem Romana iz Sarajeva, posljednjeg učitelja iz stare Sefardske škole, a po njegovoj smrti uz pomoć pokojnog Eugena Werbera iz Beograda. Ostvario sam kontakte i sa velikanima KABALE i ZOHARA kao što su Geršom Šolem tada u Jerusalemu sve do njegove smrti 1982-e a poslije toga sa poznavaocem TALMUDA i KABALE rabinom Adinom Steinsaltzom također iz Jeruzalema, poznatim po njegovom prijevodu Jerusalemskog Talmuda na Engleski jezik. Inače sudjelujem u aktivnostima web stranice specijalizirane za Biblijski Kod sa nazivom (http://www.hidabroot.org) pod pokroviteljstvom čuvenog rabina Zamira Kohena, autora knjige o Torinom Kodu. Redovno posjećujem rodbinu i prijatelje kako u Hrvatskoj tako i u drugim ex-državama bivše Yugoslavie i svijeta.Što se tiče poznavanja Hermetizma od rane mladosti čitam sve knjige vezane za Istočne filozofije i njihove religiozne pokrete pa nadalje Alistera Crowleya, utemeljitelja svjetskog mističnog društva OTO-a( http://www.oto-usa.org), dipl. psihologa Živorada Mihajlovića-Slavinskog iz Beograda te sam redovan član njegove Web grupe (http://www.spiritual-technology.com). Bavim se i proricanjem budućnosti preko Kabalističkih karata malo poznatih pod nazivom 'OH', Israelskih autora Ely Ramana i Moritz Egetmeyera. U Kabali zastupam potpuno novi i samo meni poznati pristup koji nazivam naučnom Kabalom, baziranoj na simbolici svakog od Hebrejskih slova ponaosob, te dekodiranju Hebrejskog alfabeta kojeg sam izumio sam. U principu se protivim komercijalizaciji Kabale, kao što to čine Šraga Berg, njegova supruga Keren i njihov sin Yehuda koji je osobni učitelj Madone i drugih show zvijezda, te unuk Mihael, samo zato što vjerujem da se Kabala može učiti tek poslije odličnog poznavanja Hebrejskog jezika i religije. Tek toliko da ne bi postojala bilo kakva zabuna oko imena, gore navedeni stoje iza web site-a (http://www.kabbalah.com). Tek odnedavno počinjem da pripremam i ovaj svoj blog na materinjem hrvatskom jeziku (http://www.strossmayer.blog.hr) .
Nakon objavljivanja mog članka o Hebrejskom misticizmu u nekom od hrvatskih časopisa ću objaviti u dijelovima (14) sve na ovom blogu!

- 23:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izvod iz matične knjige rođenih-J.J.Strossmayer

Izvod iz matične-J.J.Strossmayer

Ovo je preslika iz originalnog Izvornika arhivskog gradiva Osječke gradske arhive službeno ovjerena datuma 5/01/2005 i uručena mi osobno!

- 22:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>