David Strossmayer

ponedjeljak, 15.12.2008.

Hebrejski misticizam-Drugi dio-O Adamu i Evi

2) O Adamu i Evi:

Sama imena nisu identična sa Hebrejskim originalom jer kad se kaže Adam onda to u svim jezicima zvuči samo kao ime dok u Hebrejskom ima i svoje značenje a to je od riječi 'ADAMA' ili u prijevodu 'ZEMLJA' s obzirom na to da je BOG prvog čovjeka napravio od Zemlje a njegovu partnerku HAVU(na Hebrejskom Eva) od njegovog rebra kako nam je iz Starog zavjeta i poznato.

Iako će mnogi tvrditi da je baš ta činjenica točna, opet će to biti oni koji se ne bave simbolikom svake riječi ponaosob u Hebrejskom jeziku.

Naime riječ rebro se na Hebrejskom kaže 'CELA' dok se sjena kaže 'CEL'.

S obzirom da se na kraju riječi CEL tj. sjena stavlja slovo 'AJIN' koje nije ništa drugo nego početno slovo riječi kost da bismo time dobili riječ CELA ili rebro.

Pa tako možemo slobodno zaključiti da je Eva napravljena kao sjena tj. originalna kopija Adama dok je Bogu samo kao njen DNK poslužilo Adamovo rebro. (Vidi članak o kostima i srži!)

Kakogod malo je poznato da je postojala i druga žena Adama koja se zvala Lilit a spominje se kako u samom ZOHARU tako i u Hazardskom rječniku,plemena koje je prihvatilo Judaizam kao svoju religiju a živjeli su u predjelu Crnog Mora.

Inače se zna da je Adam za vrijeme boravka u Raju imao samo ime 'IŠ' ili u prijevodu 'MUŠKARAC' koje se na Hebrejskom piše slovima 'Alef'+ 'Jud'+ 'Šin' ili u prijevodu 'Alef' kao broj 1 ili baza+'Jud' kao prvo Božje slovo te na kraju 'Šin' što je prvo slovo neba 'Šamaim'.

To bi u slobodnom prijevodu značilo Bazni Prvi koji dolazi u ime Božje sa Neba.

Svoju je partnericu nazivao samo po imenu 'IŠA' ili u prijevodu 'ŽENA' na Hebrejskom baš kao i 'IŠ'=ČOVJEK samo se na kraju dodaje slovo 'Hej' koje je jedno od Božjih slova a u Judaizmu označava skraćenicu za samoga Boga.

To slovo 'Hej' joj je dodano zato što ona donosi na ovaj svijet novi život.

Tek po izlasku iz Raja su dobili imena 'ADAM' i 'HAVA' što je u slobodnom prijevodu 'ZEMLJANIN' i 'FARMA'.

O drugoj ženi Lilit se zna jako malo ali postoji jedna jasna indikacija po kojoj se zna koji sve ljudi dolaze preko nje i to po položaju madeža na određenim dijelovima tijela,što me podsjeća na biranje inkarnacije Dalaj Lame kojeg se pronalazi po 13 oznaka na tijelu od kojih je jedna da mu ruke dosežu čak do koljena!!!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>