David Strossmayer

utorak, 23.12.2008.

Hebrejski misticizam-Deseti dio-Hijerarhija Neba i Zemlje

10) Hijerarhija i pojašnjenje 13 Nebeskih i 7 podzemnih sfera postojanja:


Ovo što ću vam sada reći je jedna od najviše čuvanih tajni i samo je malo broj najučenijih rabina sa kojima sam podijelio ovo svoje znanje.

Naime radi se o samoj hijerarhiji Neba i hijerarhiji podzemnih sfera postojanja života u različitim oblicima.

Nebo je podijeljeno na 13 sfera od kojih je najviša trinaesta tj. ona u kojoj je sam BOG.

Ispod Njega u dvanaestoj postoje EL ŠADAJ ili kako smo prije naučili Sveti Duh te ABADON ili u prijevodu Gospodin Otac. Njih dvoje su zaslužni za cijelu hijerarhiju kako Neba tako i podzemnih svjetova baš kao što je i sam BOG
zaslužan za njihovo kreiranje.
Kada je BOG 'shvatio' da će biti jako teško činiti sve sam pa je napravio pomoćnike po uzoru na Sebe samoga, ali je svakome od njih dao samo po pola od svojih atributa, što znaci EL ŠADAJ je zaslužan za duhovni aspekt evolucije dok je ABADON zaslužan za energetsko/materijanji aspekt evolucije. S obzirom da se radi o nečemu toliko kompleksnom i velikom mi to ne možemo zamisliti čak ni u najburnijoj mašti! Kakogod i njih dvoje su shvatili da je pred njima golem posao pa su si napravili pomoćnike ili tkz. Arhanđele od kojih je opet svaki od njih zadužen za vrlo specifičnu sferu evolucije Svemira.

Odmah ispod njih dvoje tj. u jedanaestoj sferi se nalazi Arhanđel 'URIEL' čije je ime sastavljeno od tri značenja tj. 'OR'=SVJETLOST+'JUD'=Njegovo prvo slovo +'EL'=ELOHIM=BOG što bi u slobodnom prijevodu glasilo Božja svjetlost! Jer On je zadužen za stvaranje samih zvijezda koje kako znamo su ništa drugo negoli sunca različitih veličina i različitog vijeka trajanja.

Odmah ispod njega na desetoj sferi se nalazi Arhanđel 'MIHAEL' čije je ime opet sastavljeno od četiri značenja tj. 'MEM'='MADA'=NAUKA+'JUD'=Njegovo prvo slovo+'HAF'='KOAH'=SNAGA+'EL'=ELOHIM=BOG. Ili opet u slobodnom prijevodu Božji fizičar!One je zaslužan za stvaranje planeta i satelita oko njih, kao što je naš Mjesec, od svemirske prašine koja ostaje poslije Nebula.

Ispod njega u devetoj sferi se nalazi Arhanđel 'RAFAEL' ili po značenju 'ROFE'=LIJEČNIK'+'EL'=ELOHIM=BOG ili u slobodnom prijevodu Božji liječnik ili KEMIČAR!

U osmoj sferi se nalazi Arhanđel 'CADKIEL' čije je značenje 'CEDEK'=PRAVDA+'JUD'=Njegovo prvo slovo + 'EL'=ELOHIM=BOG. On je zaslužan za balans u Svemiru kao Božji pravednik a po Egipatskoj mitologiji bi bio ekvivalentan Božici pravde i svemirskog Equalibrija MA'AT! Kod njega dolaze pravednici iz Raja ili sedmog Neba na daljnju evoluciju kao anđeli nekih od Arhanđela osmog Neba i naviše.

U tkz. Sedmom Nebu postoji Arhanđel svima dobro poznat jer se tijekom povijesti javljao u više navrata u više religija jer On je jedini koji je čovjekolikog oblika i uopće jedini koji je vidljiv golim okom a ime mu je 'GABRIEL' ili BIJELI ANĐEO! Njegovo ime se sastoji od tri značenja tj. 'GEVER'=MUŠKARAC+'JUD'=Njegovo prvo slovo+'EL'=ELOHIM=BOG!
Inače to Nebo tj. ta Nebeska sfera je ono što je poznato pod idejom Raja jer se tamo nalaze veliki proroci,mudraci i drugi koji su svojim dobrim djelima zaslužili da prekinu lanac reinkarnacija i došli do onoga što se u Istočnim filozofijama naziva NIRVANA!

U šestom Nebu postoji Arhanđel po imenu 'ISROFIL' i kako ste već mogli primjetiti, iako vam Hebrejski nije poznati jezik, da svi ovi Arhanđeli u svom imenu imaju nastavak EL=ELOHIM=BOG a mnogi i slovo 'JUD'=Njegovo prvo slovo u svojim imenima svi odreda osim ISROFILA!!!Pa tko je onda uopće taj ISROFIL?
E da biste to shvatili treba se malo poigrati redosljedom slova u njegovom imenu i staviti njegovo zadnje slovo 'LAMED' ili po naški 'L' ispred prvoga slova i onda dobijemo riječ 'LISROFI' ili u prijevodu 'LISROF'=PRŽITI+'JUD'=Njegovo prvo slovo!!! On je taj koji je zadužen za 'recikliranje' pokvarenih duša koje se vraćaju natrag u sfere ispod Njega na daljne reinkarnacije!
Ili u slobodnom prijevodu 'PRŽITELJ DUŠA'!
Sada znate zašto Sotona ima broj 666-pa naravno zato što mu izrečena presuda da se prži dovijeka u Šestom Nebu (broj 6) dok njegovi pomoćnici dobivaju kazne od 6,66 ili pak 666 godina 'Reciklaže duša'! Naučno je dokazano da je najgora i najbolnija smrt ona od vatre e pa sada si zamislite da Vas netko prži vatrom i to godinama a Vi se ne možete oduprijeti ili pobjeći!!!


E sada idemo malo obrnutim redosljedom tj. od početka pa prema sedmom Nebu. U tkz. Nultoj sferi ili onome što je u Hermetizmu poznatije kao Astralni svijet postoji Arhanđel po imenu 'AZRIEL' čije ime ima sljedeća značenja:
'EZER'=POMOĆNIK+'JUD'=Njegovo prvo slovo+'EL'=ELOHIM=BOG ili u slobodnom prijevodu Božji pomoćnik. On je naime taj koji prvi sreće dušu što napušta ovaj imaginarni svijet ka svom putu u daljne svjetove više sfere evolucije. On je taj koji joj pomaže da se ona pravilno usmjeri i da se ne boji svih onih drugih duša koje su oko nje, i koje ju zbunjuju bilo da su došle tamo u isto vrijeme ili su pak nakon izrečene im kazne u Šestom Nebu došli da se ponovno inkarniraju u neki od embrija što čekaju da se rode.

U prvoj sferi se nalazi Arhanđel 'ISRAEL' čije je značenje:'JAŠAR'=Pravedan+'EL'=ELOHIM=BOG ili u slobodnom prijevodu Božji Sudac i baš On je taj koji nam određuje gdje ćemo nakon smrti tj. u koju sferu ili pak na 'proćišćenje' u Šesto Nebo kod zloće ISROFILA! Jer samo pravedan će ići u Sedmo Nebo ili Raj ili pak daljne sfere dok sve daleko od pravednog ide u krug bezbrojnih reinkarnacija.

U drugoj sferi se nalazi Arhanđel po imenu 'RAMIEL' ili u značenju: 'RAM'=GRMLJAVINA'+'EL'=ELOHIM=BOG tj. u slobodnom prijevodu BOŽJI GROM što nije ništa drugo doli popratnog efekta kojim se duša obavijena duhom (kao energetskim plaštom) probija kroz sfere Svemirske hijerarhije opet po svojoj nagradi ili kazni koju je dobila od Božjeg Suca-ISRAELA.
Sjetite se samo TCP/IP protokola kod računala po kojem se šalju svi E-mailovi, gdje oni ne putuju sami do servera i nadalje nego dobivaju na 'težini' u Kb tj. bivaju uvučeni u jedan specifični protokol (čahuru), koja ih štiti dok ne stignu do svog krajnjeg odredišta gdje su konačno pročitani ili otvoreni!

U trećoj sferi se nalazi Arhanđel po imenu 'RAGUEL' ili po značenju 'RAGUA'=SMIREN+'EL'=ELOHIM=BOG što bi u slobodnom prijevodu značilo Božji smiritelj. Pa s obzirom da duše putuju brzinom većom od svjetlosne to su jako 'uzbuđene' prilikom 'slijetanja' pa im treba Smiritelj kako bi se smirile baš kao što ime je u nultoj sferi trebao Arhanđel AZRIEL da ih uputi ka ISRAELU, tako im sada treba RAGUEL da ih smiri.

U četvrtoj sferi postoji Arhanđel po imenu 'JOFIEL' što je po značenju: 'JOFI'=LIJEPO+'EL'=ELOHIM=BOG što je u slobodnom prijevodu Anđeo Ljepote.
Zašto ljepote vjerojatno bi se upitali? Pa zato što samo ono što je lijepo može ići dalje u svojoj evoluciji dok se sve drugo vraća na daljnju dogradnju ili daljne inkarnacije!!!

I konačno u petoj sferi se nalazi Arhanđel po imenu 'ZERAHIEL' što je po značenju: 'ZERA'=SJEMENKA ili SPERMA+'HAF'=KOAH=SNAGA+'JUD'=Njegovo prvo slovo + 'EL'=ELOHIM=BOG što bi značilo Božji Rasadnik. E pa sada i sami vidite koliko je potrebno da bi se netko 'presadio' iz jedne u drugu sferu ili iz jednog obličja u drugo a sve to opet kako znate po svojim zaslugama ili svojoj Karmi!

Osim toga treba dodati i činjenicu da svaki Arhanđel ima i svoje pomagače koji su Anđeli a koji nisu ništa drugo do oblika života što su se svojom dobrotom uzdigli u najviše sfere egzistencije i omogućili da ih ZERAHIEL transformira!

Logično postavljeno pitanje će biti što je sa podzemnim svjetovima pa ću vam na to odgovoriti dosta kratko jer je za njih potrebna mnogo šira diskusija od ove Nebeske hijerarhije. U podzemnim svjetovima postoji 7 Anđela i to su:
-1= JEKUTIEL
-2= SAFIEL
-3= UZIEL
-4= SARIEL
-5= HANIEL
-6= HAMUEL
-7= LUCIFER ili poznatiji kao Anđeo Tame(Sluga Sotone).
Podzemni svijet ima svoju početnu numeričku vrijednost poznatu kao (-1) što će vas vjerojatno zbuniti jer ćete se upitati gdje je onda ovaj naš svijet???
E pa taj naš svijet nije ništa drugo nego iluminacija između duhovnog svijeta na Nultoj razini i podzemnih svjetova na nivou (-1)!
Ili po narodnom jeziku 'ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJI'
Jer po Einsteinu znamo da je vrijeme gibanje koje nema konstante to mi u stvari živimo budućnost koja je jedino stvarna tj. ako malo bolje pogledate sa matematičkog aspekta je teško dokazati naše postojanje jer je svaki trenutak koji dolazi istog trena i prošao bez sadašnjeg vremena što samo dokazuje da mi živimo između budućnosti koja je nezaobilazna te prošlosti koja je utvrđena činjenica. Kako smo svi mi spoj između duhovnog i materijalnog te svatko od nas teži ka nečemu višem a neki nečemu manjem tako će i naš daljnji put biti usmjeren ka višim sferama evolucije ili pak ka podzemnim svjetovima gdje ćemo se roditi kao neka od životinja a sve to opet po našim zaslugama iz ovog imaginarnog svijeta.
Nemojte se zanositi iluzijama da ćete možda postati neki cvijet ili neko od vrsta drveća jer to mogu postići samo životinje opet po njihovim zaslugama koje mogu ići naviše i utjeloviti se u ljudska bića ili naniže pa postati biljke ili drveća dok čovjek može također ići naviše pa otići tj. evoluirati u duhovne razine ili pak spasti na nivo neke od životinja jer po Kabalističkom učenju u svakome od nas postoji utjelovljenje neke od životinja iz prethodnih života koja dominira našim životinjskim instinktom!

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 23:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>