David Strossmayer

četvrtak, 18.12.2008.

Hebrejski misticizam-Šesti dio-Dekodiranje Isusovog imena

6) Dekodiranje Isusovog imena:

Često sam se zapitao zašto su Isusu dali to ime kojega nema ni u Starohebrejskom niti u Aramejskom koji su u to vrijeme bili relevantni jezici.

I pored toga su mu i roditelji bili Hebreji-otac Josef i majka Miriam.

Njegovo ime se na Hebrejskom kaže 'JEŠU' a piše se sa četiri slova 'JUD'+'ŠIN'+'VAV'+'AJIN' .

A tako napisano ime ne postoji u nijednoj knjizi imena kako starohebrejskih, novohebrejskih tako ni Aramejskih.

Ali ima jedan interesantni kuriozitet vezan za njegovo ime.

Naime ako se umjesto zadnjeg slova njegovog imena stavi slovo 'TAF' dobije se riječ 'JEŠUT' ili u prijevodu nečovjek ili Vanzemaljac!!!

U Hebrejskom jeziku postoji takva riječ!!!

Ili po slobodnom tumačenju netko tko je želio 'ukrasti' to posebno što je BOG stavio u DNK svog odabranog naroda preko oca i majke jer se Judaizam nasljeđuje samo preko majke, nešto sto je u to doba prije kemijske analize DNK jedino bilo moguće utvrditi jer nije bilo sumnje u to tko je bila čija majka kao što to danas postoji kada imamo surogatne majke koje nisu i prave biološke.

Ili u slobodnom prijevodu to što se desilo Mirjam, Isusovom majci nije bilo ništa drugo nego 'umjetna' oplodnja od ne bilo koga nego od jednih od tri maga koja su stigli iz Egipta preobučeni u kraljeve.

Ta tri maga nisu drugi doli veliki svećenici samog Egipatskog faraona a inače sljedbenici velikog Hermesa Trismegistosa, osnivača Tarota i mnogih drugih magijskih činova u samom drevnom Egiptu.

Nisu oni došli poslije Isusovog rođenja nego prije njega i Mirjamovom mužu Josefu koji je bio star i nesposoban za bilo kakav spolni akt ponudili veliku svotu novca da bi tobože 'umjetno' tj. svojim sjemenom oplodili Mirjam.

Baš zbog njih troje, koju su od samog najvećeg Egipatskog maga Hermesa Trismegistosa, ili u prijevodu Hermes-jedan u troje, je i nastalo učenje o tkz. svetom trojstvu tj. Bogu Ocu, sinu i Svetom Duhu.

Tim novcem je on poslije kupio kuću i otvorio svoju stolariju u Nazaretu gdje mu je i njegov posinak Isus radio sve do njegove tridesete godine kada je poslije pokrštenja počeo propovjedati novu vjeru, protivnu Starom Zavjetu i onome što je do onda bilo uobičajeno.

Ili na zapovijed iz Starog Zavjeta koja kaže 'Oko za oko, zub za zub, modrica za modricu, opekotina za opekotinu, on je promijenio u njegovu:' Tko tebe kamenom ti njega kruhom' ili onu 'Tko te udari u lijevi obraz okreni mu i desni' dok je sam istovremeno bičem tukao sve one koji su prodavali golubove u sinagogama, kontradiktorno svim njegovim učenjima o sveopćoj ljubavi. (Vidi opis iz Novog Zavjeta)!

Znam da svećenici svih kršćanskih struja i sekta namjerno izbjegavaju te i druge scene po kojima on priča jedno dok čini nešto sasvim treće negirajući pri tome samoga sebe i dosljednost svom učenju.

Ako se pogleda malo natrag u povijest vidjeti ćete da je upravo preko Isusa i njegovog učenja nastalo kršćanstvo koje je kroz cijelu svoju povijest bilo najgore baš po Židove, kako u tamnom dobu Inkvizicije, pa dekretom Španske kraljice Izabele o progonu Židova iz Španije i nasilnom pokrštavanju u Marone, pogromima u Ruskom Carstvu, Drugom svjetskom ratu pa sve do propagande iz novijeg razdoblja.

2008 (c) Copyright by David Strossmayer

- 19:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>