Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strossmayer

Marketing

Hebrejski misticizam-Četrnaesti dio-Budućnost ovog svijeta

14) Budućnost ovog svijeta?

Znam zasigurno da se mnogi od Vas, ako ne i svi, često zapitaju da li će biti i kada kraj ovog svijeta.

Tim se pitanjem bave i najozbiljniji rabini koji Stari Zavjet znaju gotovo napamet a da ne pričam o drugim svetim knjigama.

Pa iako postoje i među njima različite verzije postoji jedan koncenzus koji se provlači kod većine od njih, a to je da će na ovaj svijet biti poslan Mešiah ili Spasioc koji će otjeloviti sve duše, (tkz.'Geula') nakon sudnjeg dana tj. poslije Velikog Suda.

Po onom što sam ja otkrio u svetim knjigama stvari će teći sasvim drugim redosljedom.

Prvo će se na ovom svijetu pojaviti Božji glasnik tkz. Šaliah, ili u slobodnom prijevodu Pošiljaoc, koji će biti na nivou prijašnjih proroka.

On će upozoriti svijet na mnoge katastrofe koje će ga zadesiti i pripremiti podobne za spašavanje, nešto poput Noje i njegove barke, iako ovaj put neće biti govora o barci nego nečemu puno kompleksnijem.

Nakon njega će trebati stvoriti podobnu atmosferu na svjetskom nivou za tkz. Meleh Ha Mešiah ili u prijevodu Kralja Spasioca ovog svijeta.

Tek potom dolazi pravi Spasioc ili na Hebrejskom Mešiah koji nije ni Isus niti Krišna u svojoj nekoj novoj reinkarnaciji niti Mojsije pa ni Muhamed ili Buda nego jedna osoba koja u sebi nosi sve glavne vjere i objavljuje novu Unikatnu svjetsku religiju za sve osim za Židove, koji jedini nastavljaju sa Starim Zavjetom tj. svojom originalnom vjerom.

Nakon što Spasioc stigne dolazi do Velikog Suda gdje se duše dižu iz Zemlje i otjelovljuju u neke od tek rođenih novorođenčadi koji će pričati stranim jezicima i sjećati se stvari iako u stvarnosti nikada nisu bili na tim mjestima. To se po našoj religiji naziva 'GEULA' ili otjelovljenje.

Ali odmah da naglasim da će se sve to desiti nakon kataklizme na svjetskom nivou, gdje će doći do kraja svijeta kakvim ga mi danas poznajemo. Nitko od nas ne zna da li će ta kataklizma biti ljudskog, prirodnog ili svemirskog uzroka ali se zasigurno zna da će biti! Toliko o tome i iskreno se nadam da ste uspjeli naučiti nešto novo nešto nesvakidašnje.

*Ukoliko postoji bilo kakvih pitanja u vezi gore navedenog teksta, i ponovo napominjem samo u vezi mog objavljenog članka, možete mi se slobodno javiti mailom a ja ću vam odgovoriti čim uhvatim malo slobodnog vremena, koje uglavnom imam samo dok sam na vikendu ili godišnjem odmoru!

Moj E-mail: stross@bezeqint.net

2008 © Copyright by David Strossmayer-Ph.D. Tel Aviv 31/12/08


Post je objavljen 30.12.2008. u 23:52 sati.