sjenovita strana mog uma

petak, 30.07.2010.

Oprala sam kosu. Vani je vlažno. Bila sam neki dan kod frizera, i dok se žena divila mojoj kosi, ja sam se divila njoj i njezinoj spontanosti. Spontanosti..? O da. Ne nemarnosti, naprotiv. Skužila sam i otkud mi ideja da počnem radit u čevabđinici i čitat knjige koje volim do kraja života. Žena je tako normalna, neopterećena i seksi, usudim se reći. Cool, dotjerane kose, ko mala curica se divi svojim dugim noktima premazanim crnim lakom s crtkarijama koje joj je napravila kumina sestrična, tako nešto..a opet dovoljno svjesna da se posprdno blago nemarno nasmije 'poludjelom vremenu i isto takvim i ljudima'. Čula sam od jednog čovjeka da nije bitno kako si došao do novaca, bitno je da ih imaš. Šta mislit o tome iskreno? Imati novce radi imanja novaca. Pazite, naglasak je na IMANJU novaca, ne nuužno i na trošenju. Uopće neznam zašto sam to sad pisala, odakle mi ta misao, pa pisala sam o frizerki.......ma kod mene je tako, sipam teme k iz rukava....mislim da se iz svake situacije može izvuć nešto esencijalno....iz baš svega. Zato ja volim promatrati. I diviti se svojoj banci spoznaja i ubaciti još štogod u nju kad stignem.

Neki dan sam....ne sjećam se što sam točno radila, ni gdje sam bila, mislim da sam hodala ulicom, nekam sam išla. Palo mi je na pamet kako pametan čovjek iz baš svega može izvuć nešto. Tak bi to i trebalo biti, imam neku viziju, takva sam ja i jednostavno mi ne pada na pamet da odbacujem ...to nešto. Napravila sam si tetovažu sa 18 koja je govorila baš o tome. Tj.još uvijek govori....hahaha. Najbolje mi je kad sretnem nekog frenda i vidi mi tetovažu, pa izvali-još imaš tu tetovažu!' A ja odgovorim da neće još tako brzo otić dolje...:)) Koliko sam uspjela dosad primijetit, ljudima se uglavnom sviđa. Čak se nedavno jedan tip u dućanu zanimao, mislim da mu se dopala. Neki dan sam na ulici ispred sebe vidjela dečka od nekih 17-19god i imao je tetovažu na stražnjoj strani vrata keltskim slovima- Only God can judge me. Hm. Ok. Neću sudit, to je onako skroz individualno. Ali osobno ne bih stavljala na sebe leprtiriće i srčeka, mada je slatko za vidjet, neznam nekako mi se to čini nepotrebno.
Sad pijem kafu, naravno Frankovu, koju najmanje volim, ali kad je uvijek ima viška doma pa uzmem. A kaj, pa nije tak loša, samo kaj je ja napravim loše, uvijek je previše taloga, toliko da si njime možeš sasvim dobro ispolirat zube dok ju piješ. Usput dala bih izvrstan kozmetiči recept koji je neškodljiv ako nisi pregrub- talog je super za piling,izvrstan. Eto, bolje to nego neki u kremi koji ne djeluju.

Bila sam popodne u gradu, kad sam se vraćala skrenula sam prema Magdićevim stubama i hodala hodala i hodala po tim rekla bi elitnim četvrtima....ponekad se tamo šećem. Došla sam do parka Jelenovac i onda je počela sipit kišica.... Poželjela sam u tom trenu da sam zaljubljena. Nikoga nije kiša prekinula u poslovima-jedan je stariji striček iskoristio kišu i poglancao auto. Kvartom se širio miris friteze, tj.nečeg pečenog u dubokom ulju, i na taj tren sam se osjetila ko da sam negdje na moru u nekom naselju. Volim upoznavat grad, volim osluškivat duh ulice i ljudi koji žive gdje prolazim. Ali daleko najljepše u gradu Zagrebu je stara jezgra grada....jeste li ikad kad ste prolazili Ilicom pogledali prema gore , prema onim električnim vodovima od tramvaja, pa još gore*? Ja sam slučajno, dok sam sjedila u parkiću, i na tren sam se osjetila isključenom iz vremena-oni balkoni, ornamenti, kako se to zove, uzorci, ona stara žbuka... Bila sam prije desetak dana s prijateljicom gledat jedan stan-u Vrbanima. Bila je jebena vrućina, asfalt je bio skroz užaren, a asfalta je tamo ko u priči. Novogradnja, kaj da kažem...cijelo naselje je kompleks zgrada....imaš dojam ko da si u labirintu, sve je građeno na istu foru...jedba smo našle adresu. Neznam jeli zbog vrućine, ali nije mi se dopalo. Jednostavno nisam osjetila nikakav duh tamo. Mada su stanovi novi i moderno namješteni i blizu je konzum i mercator i sve... Sad sam se sjetila jedne cure koju sam upoznala na faksu na početku godine....činila mi se dosta bistra....sjećam se kako mi nijepostavljala glupa pitanja...u biti, mogao si s njom brbljat o svačemu,baš se o tome i radi... Jednom me, baš kad sam očekivala da će pitat u koje kafiće najradije idem ili tak nešto, pitala dal mi se u Zagrebu više sviđaju nove zgrade i kvartovi ili su mi draži stari dijelovi grada? Kako je to mene tad bilo začudilo...žalosno, ha. Kaj nema više takvih koji te doista imaju kaj pitati......koji imaju tu sposobnost da razgovaraju o arstraktnim stvarima...... Ta cura se nažalost preselila na drugi faks....više se sa njom ne čujem. Trebala se ona meni javit, bio je na nu red, ali nije...

30.07.2010. u 11:32 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prosinac 2013 (2)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (4)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (5)
Rujan 2012 (4)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (10)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (4)
Travanj 2012 (4)
Ožujak 2012 (10)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (3)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (9)
Lipanj 2011 (7)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (6)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (4)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (10)
Lipanj 2010 (15)
Svibanj 2010 (13)
Travanj 2010 (5)
Ožujak 2010 (10)

Opis bloga

Postoji taj neki dio mene koji bi do vječnosti filozofirao. Ne znaju svi za taj moj dio, ponekad izađe na svjetlo dana kao kakav biser. Ponekad čak i napravim nešto pametno... Ne volim taj svoj dio svijesti uvijek, ponekad me opterećuje, i uopće nije sexy, ali bez njega ne mogu.
Ovdje iznosim ponešto od svega.
U horoskopu sam strijelac, kao i u podznaku.

''I misao koja je zarobljena, kopni i tuguje.
Sputana misao, baš kao i zarobljena voda,
u toj sputanosti svojoj, ne dokazuju čari slobode.
Nesputane, teku voda i misao.
Misao ka vječnosti, a voda ka drugom agregatnom stanju.
U kretnji je čar slobode.
(blade777)

''Dobro se vidi samo srcem. Bitno je očima nevidljivo''
A.de Saint Exupery,Mali princ

''Koliko voliš sebe toliko popravljaš svijet oko sebe''
ksenija

''Anyone who is not on your same evolutionary and spiritual frequency will distance himself from you, while those who are on the same frequency as you will come closer to you. You will see how amazing it is to discover that everyone who needs to be by your side will ultimately appear in your life in the most spontaneous and divine manner. That's how powerful the mind is! "
Ricky Martin

''Prirodna osjetljivost za ono što je dobro i za ono što je loše najbolji je navigator za sve naše postupke i odluke. Prirodno klijanje vlastite senzitivnosti - ako se smijem tako izraziti - neusporedivo je učinkovitije od bilo kakvih autodestruktivnih i umjetnih pokušaja da "budem bolji". Stvari koje činimo ili ne činimo vrlo su često suptilni ispušni ventili čija zamjena drugim suptilnim ispušnim ventilima zapravo znači vrtnju ukrug; unutarnje povećanje osjetljivosti za određene pojave u nama i izvan nas jedino je pravo i trajno rješenje svih naših kriza svijesti.''