31

petak

srpanj

2020

AktuValnosti

Idemo prvo riješit saugersko - agronomske apdejtove pa ćemo onda malo preć na pismeni uradak pod nazivom "Kako provodim godišnji odmor".

Alzo šta se tiče saugera...pa ja sam osupnuta performansama. Obzirom da mi je bilo prevruće odma ić razvlačit žnoru i saugat stambeni objekt, to sam eto jučer isprobala. Pa on, blago meni, ima podešivač za sauganje tepiha, poda, jake zmazanoće i maksimalno sauganje. Prede ko mačka, ovaj stari je zujo ko da Topoljev polijeće i cucki u ulici trenutnoimaju interventno zavijanje. Ja sam pre za do volj na. Ma Švabo je to, nema tu labavo; to je ko da uspoređuješ audi sa peglicom. Ovo je čudo od saugera, života mi moga.
Ajmo dalje, šta se tiče krumpirnoestradne situacije. Išla sam malo zguglat kolko je recimo prosječni urod po hektaru. Ide od deset do naprimjer rekordnih četrdesetsedam tona krumpira, a žena koja je komentarom izazvala lavinu komentara ima posađenih - pazi sad - trideset hektara. Znači matematika kaže da će trebat iskopat od minimalno tristo do maksimalno hiljadučetristodeset tona. Jel znate vi šta znači hiljadučetristodeset tona? Pa to ni Alija Sirotanović sa onom čarobnom lopatom nemre iskopat na horuk. A najglasnija od estrade se oglasila kratkim priopćenjem na instagramu, pa u komentaru veli da kad su mogli pomagat drugima onda mogu pomagat i pri iskapanju. Sluti li ona šta znači imat ispred sebe trideset hektara i motiku u rukama na plus tridesetdevet, to je jako dobro pitanje. Čast pjevanju i šopingholiji, ovdje govorimo o radu od kojeg puca kičma u svim smjerovima.
E sad malo o mom godišnjem. Izgorila mi malo leđa na Kupi dok sam rondala za najljepšim kamenjem, znači sutra ni pomislit bauljat po plićaku da ne bi bila rešpečena. Kuvam uglavnom alakart jela iz rashladnog uređaja, tipa sir i vrhnje, šopska salata, mesni narezak sa ladnim paradajzom. Jer sam prekjučer, kadli, stavila peć pile i mladi krumpir i pred kraj sam mislila da ću morat primit posljednju pomast jer je u kuhinji bilo osamsto stupnjeva. Pa dok ne padne kiša nema nakuvavanja filane paprike, čušpajza i tih delicija. Izdala sam dekret kojim se zabranjuje uporaba i paljenje špareta u bilo koju svrhu osim za skuvat kavu dok god traje toplinski udar. I dalje u nemjerljivim količinama jedem male tamnozelene lubenice koje ima moj susjed, sve se bojim da ću jedno jutro ustat iz kreveta preobražena u Šreka, šta zbog boje šta zbog količine pojedenog.

A sad idem oprat prozor na blagovaoni, da bar nešta napravim jer je prvi tjedan godišnjeg na izdisaju. Da ne ispadne da samo skupljam kamenje i rujem po frižideru.<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.