27

subota

lipanj

2020

Danas uživam...

Danas uživam. Ljeto je konačno užarilo petrinjske ulice, bilo je krajnje vrijeme. Na tržnici sam kupila one najfinije široke mahune, koje se dinstanjem na dosta luka i paradajza pretvore u pravu baršunastu nježnost za nepce kada im se doda vrhnje. Ni kruha mi ne treba s njima. Unatoč mojoj velikoj odbojnosti prema pegli, popodne sam popeglala gomilu veša. U smiraj dana prostrla sam na terasu svježe oprani veš, od kojeg je zamirišalo cijelo dvorište. Zalila sam svoje mezimce paradajze, uživajući u mirisu koji ostane na dlanovima kada se dodirnu njihove nježne a opet tako moćne stabljike. Otvorila širom prozore i pustila u kuću noćni mir i odah nakon današnje vrućine.Ležim, jedem Domaćica kekse i gledam jedan od onih filmova koje sam odgledala tisuću puta a svaki put je opet kao da ga nikad nisam gledala. Sjetna glazba Nina Rote i majstorske uloge Marlona Branda, Al Pacina i svih ostalih glumaca. "Godfather" vrati jedan dah davno prošlih vremena i drži vas u igri sve dok ne krene odjavna špica.
Sutrašnji dan za mene, zapravo za nas četvero je vrlo poseban. Krenuli smo na posao ne sluteći da ćemo za dlaku izbjeći smrt , koja nas je pogodila drugim automobilom, brzinom od sto trideset na sat.Ja sam se potpuno osvijestila tek idućeg jutra, zatvorenog oka i naotečenog lica, sa tri frakture na bazi lubanje i sva izderana. Bila sam puna sitnog stakla koje sam mjesecima čistila sa kose i kože. Kada se tijelo oporavilo od traume, ostala je nesanica i svijest da sam zauvijek mogla otići a da nikad više ne zagrlim one koje volim. Teško to može shvatiti netko tko to nije proživio.

Zato uživam u malim stvarima - vedrini ljetnog neba, crvendaćima koji me probude pjesmom vrlo rano ujutro, u prvom gutljaju jutarnje kave i mirisu mog cvijeća. U kuhanju onog što volim jesti i onda navečer u filmu koji je maestralno snimljen.
Život i čine male stvari, samo im treba dati mogućnost da prevladaju sve one koje smatramo velikima, a one nam unište moždano tkivo, Život je tako lijep, naročito kada ti je po drugi puta darovan. Udišeš ga slomljenim rebrima, ali sretan što si tu i gledaš vrelinu ljetnog dana kako isijava s asfalta.
Život je čudo i zato ga svaki ga dan treba slaviti - osmijehom, zagrljajem s dragim ljudima, gledanjem vašeg omiljenog filma.
Ne gubite vrijeme istražujući tuđe živote. Vaš je predragocjen i prekrasan

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.