Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Danas uživam...

Danas uživam. Ljeto je konačno užarilo petrinjske ulice, bilo je krajnje vrijeme. Na tržnici sam kupila one najfinije široke mahune, koje se dinstanjem na dosta luka i paradajza pretvore u pravu baršunastu nježnost za nepce kada im se doda vrhnje. Ni kruha mi ne treba s njima. Unatoč mojoj velikoj odbojnosti prema pegli, popodne sam popeglala gomilu veša. U smiraj dana prostrla sam na terasu svježe oprani veš, od kojeg je zamirišalo cijelo dvorište. Zalila sam svoje mezimce paradajze, uživajući u mirisu koji ostane na dlanovima kada se dodirnu njihove nježne a opet tako moćne stabljike. Otvorila širom prozore i pustila u kuću noćni mir i odah nakon današnje vrućine.Ležim, jedem Domaćica kekse i gledam jedan od onih filmova koje sam odgledala tisuću puta a svaki put je opet kao da ga nikad nisam gledala. Sjetna glazba Nina Rote i majstorske uloge Marlona Branda, Al Pacina i svih ostalih glumaca. "Godfather" vrati jedan dah davno prošlih vremena i drži vas u igri sve dok ne krene odjavna špica.
Sutrašnji dan za mene, zapravo za nas četvero je vrlo poseban. Krenuli smo na posao ne sluteći da ćemo za dlaku izbjeći smrt , koja nas je pogodila drugim automobilom, brzinom od sto trideset na sat.Ja sam se potpuno osvijestila tek idućeg jutra, zatvorenog oka i naotečenog lica, sa tri frakture na bazi lubanje i sva izderana. Bila sam puna sitnog stakla koje sam mjesecima čistila sa kose i kože. Kada se tijelo oporavilo od traume, ostala je nesanica i svijest da sam zauvijek mogla otići a da nikad više ne zagrlim one koje volim. Teško to može shvatiti netko tko to nije proživio.

Zato uživam u malim stvarima - vedrini ljetnog neba, crvendaćima koji me probude pjesmom vrlo rano ujutro, u prvom gutljaju jutarnje kave i mirisu mog cvijeća. U kuhanju onog što volim jesti i onda navečer u filmu koji je maestralno snimljen.
Život i čine male stvari, samo im treba dati mogućnost da prevladaju sve one koje smatramo velikima, a one nam unište moždano tkivo, Život je tako lijep, naročito kada ti je po drugi puta darovan. Udišeš ga slomljenim rebrima, ali sretan što si tu i gledaš vrelinu ljetnog dana kako isijava s asfalta.
Život je čudo i zato ga svaki ga dan treba slaviti - osmijehom, zagrljajem s dragim ljudima, gledanjem vašeg omiljenog filma.
Ne gubite vrijeme istražujući tuđe živote. Vaš je predragocjen i prekrasan



Post je objavljen 27.06.2020. u 23:28 sati.