03

nedjelja

svibanj

2020

Koronarni svatovi

Slušam danas konferenciju za tisak, kažu da razmišljaju o popuštanju mjera vezano za održavanje svatovskih ceremonija. Pa to je situacija za popizdit. Jer uz kupnju kolača, alkohola, odojaka, narezaka, maslina etcetera treba kupit barem dvjesto litara dezinficijensa za obavit svatove, a uzvanicima pripomenut da maske il vizire nabavljaju sami gdje god znaju.

Za početak, pretpostavljam da bi se broj uzvanika limitiro na minimum minimuma. Al svejedno trebaš posjest u dvorište recimo nekih dvadesetak ljudi a da sjede razmaknuti ko da su posvađani namrtvo. Obavezno dezinficiranje ruku na ulasku u dvorište, znači neko dežurni zamotan ko mumija da dočekuje goste i štrca im dezinficijens na ruke. Kad se razmjeste na siguran razmak, kak im dat da jedu? Pa nemreš jest prek maske, znači skidanje šunjalica i konzumacija narezaka i alkoholnih pripravaka najbrže šta je moguće.
Posebano je delikatan problem šminkanja ženskog dijela svatova, naravno najkritičnije su mladenka i kuma i ispaćene roditeljice od mladenaca. Kak ih naflajbat a da podpuderi, puderi i nadpuderi izduraju pod maskom il vizirom jedno šesnajst sati? Kak ih uopće naflajbat jebote, pa moraš se primaknut skroz za flajbanje i bit zaštićena ful, znači trebaš pod vizirom ko Dart Vejder obavit svečano šminkanje mladenke u nastajanju. Ista je stvar i sa frizurom; one koje su prošle nariktavanje za te situacije znaju da to vremenski traje beskrajno, pogotovo ak je u pitanju duga kosa. Nikad kraja, a ruke u rukavicama i vizir na njuški. Znoja ko u priči.
Kak stavit ružmarin kad se konačno dođe po mladu? Nikako, eto kako. Kod mlade na ulasku opet prvo dezinfekcija ruku, pa je možda najbolje da se kod dezinfekcije svakom u ruke tutne ružmarin i nek ga stavlja kak god zna i umije. Dobra je stvar šta se recimo može izbjeć ono cirkusiranje sa izvođenjem lažne mlade, jer svi otežano dišu zbog maski i nikome nije do zajebavanja da se ispelja jedna, pa druga, pa treća konačno prava mlada.
Kak se dovest uopće po mladu, pa do sakralnog objekta, pa do restorana a da se poštuje minimalni kontakt? Pa to bi trebala bit kolona od barem trideset auta za šezdeset ljudi; šta s onima koji nemaju aute, ti hodočaste pješke ko na Bistru?
Kad prođe ceremonija u sakralnom objektu čestitanja bez; stampedo u aute i u restoran, gdje na ulazu opet slijedi dezinfekcija ruku i sjedenje u razmaku ko da niko nikog ne pozna. Prvi ples isto uz razmak od metra, znači novovjenčani par pleše svak na svojoj strani, šta je u neku ruku i dobro jer vizir il maska daju danak, diše se sve pliće i sve teže.
Konobari juhu i ostale sljedove ostavljaju na stolu sa strane, nema druge neg koristit svima omraženi švedski stol. Pa čekaj u redu ko da si u kateceu, na razmak od dva metra, pa nosi za stol pojest. Pa se vraćaj po glavno jelo i salatu. Pa se vraćaj još jedan put jer nisi vidio juneće šnicle s njokama.
Nema ni svatovskog vlakića, šta je isto dobro za one koji ne vole plesat. Svak pleše individualno ko u disku, dok god može disat pod maskom. Kad osjeti da ostaje bez kisika usljed koreografije, brže za stol da malo odmori. Darivanje mladenaca isto beskontaktno, stavi se košaretina na sigurnu udaljenost i dezinfekcija ruku i polaganje koverti u košaretinu. Ovi koji tegle špajzservise i slike dezinficirat i kutiješine.
Pa red za tortu. Pa red za gulaš. Pa jebote red i sve.

Plus ponest sa sobom jedno četrnajst maski, jer će ih trebat mijenjat, šta zbog znojenja šta zbog odlaganja istih kojekuda kad se ide jest, pa ne znaš kud si s maskom.
I sad mi recite jel vam se ide u takve koronarne svatove?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.