20

četvrtak

veljača

2020

Oni imajos mnogos problemos

Ja ne volim ustajanje na knap pa jurcanje po kući i kretanje na poso ko da me svi vrazi gone. Zato se dignem puno ranije pa na miru pijem kavu, malo štračim po društvenoj mreži, razmišljam šta sve trebam obavit i šta ne smijem zaboravit kupit kad krenem doma s posla.

I u tom ranoranilačkom pohodu upalim i teve, da nešta zvrnda dok pijem kavu, i desi mi se šta? Da već danima pratim razvoj situacije u španjolskoj sapunjari koja ide na prvom programu a zove se Divlja zemlja, eto to mi se desi. I ne mogu se dovoljno načudit scenaristima, to sve gledaš i ne vjeruješ.
Znači glavna junakinja je Isabel, ženica koja živi u gradu i nonstop kašlje, sve više i sve gore. Pa sve takva zakašljana upoznaje Anibala za kojeg se udaje ne znajuć da njegova familija ima uglednu kliniku u brdima. Pa jel je moglo bolje strefit - nije. Tu će oni napustit svjetla velegrada pa veselo u kućerinu od šest hiljada kvadrata okruženu friškim zrakom i šumom, plus toga najmlađi brat je doktor pa će valjda iznać načina da stane na kraj njenom kašljanju.
Tu je i još jedan brat, Danijel, koji radi na pilani i on i Isabel se onak...pa zagledaju jedno u drugo. Anibal zbog posla stalno njurla kojekuda i u tom njurlanju se spetlja sa nekakvom dugokosom azalapačom koja upropasti vjenčanje brata doktora jer se pojavi sa pištoljem i oće ubit Anibala, jedva joj nekako oteli pištolj iz ruku. Isabel je posjećuje u zatvoru i saznaje da je muž laže jel usta otvorio. Pa se odluči rastat i okušat sreću sa bratom Danijelom, al podskrivećke da niko od familije ne sazna dok ne prođe razvod. Jedva Anibal pristane na razvod i još ga mater otjera iz kuće jer da je on smeće i da je vakinaki i da šta ih samo sramoti.
E da - mater je davnih godina saznala da je muž vara i nagovorila je njihovog vozača da nešta sjebe na autu kad je muž kreno vozit ljubavnicu pa je ona poginula ( ljubavnica, ne mater ). Nakon sto godina je našla pismo od ljubavnice u kojem ona piše da mu želi svu sreću sa ženom, jer ona ionak umire i nema joj pomoći. Tu mater izgrižena savješću otplaćuje kredit kćeri od ljubavnice, a pojma nema da je njen Danijel - dok je čeko da se Isabel smisli jel ga oće il neće - kćeri od očeve ljubavnice nafrko dijete. Pa ta kćer od ljubavnice neće da joj se otplati kredit neg da je se ostavi na miru, jer još nije načisto oće zadržat trudnoću il neće. Isabel ko jedna divna žena kad dozna za tu slučajnu i ničim izazvanu trudnoću posjećuje i kćer od pokojne ljubavnice svog svekra e da bi joj rekla da zna da je ona trudna s Danijelom i da mora zadržat trudnoću. Pa s Danijelom raspreda o tome kak je nužno da on bude uz buduću ispaćenu roditeljicu njegovog djeteta, a ona ionak zna da Danijel voli samo nju ( mislim na Isabel, ne na kćer od pokojne ljubavnice ). Pa se malo i ljupkaju, kadli u zao čas eto svekrve zvane Amparo koja ostaje vireć iz grmlja kad ih vidi da se šlataju, a kasnije napadne Isabel da će upropastit njene sinove i da kak je nije sram i da će ih upropastit preko njenog mrtvog tijela ( svekrvinog, ne Isabelinog ).

I tu me jutros prekinulo u gledanju, a taman je Isabel krenula odgovorit. Jedva čekam sutra ujutro ustat da vidim šta će dalje bit. I moram priznat da sam shrvana šta ja ne znam tak zaplest radnju; pa mogla sam do sada napisat šest takvih cvilojebnih telenovela.

( photo by HRT - Danijel, Isabel, brat doktor i Anibal, pa jel nisu divni? )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.