29

utorak

siječanj

2019

Ko vježba, cijeli dan je umoran ( il nije? )

Andy Warhol bio je skroz u pravu; svako dobije svojih petnajst minuta slave. Dobro, kod nekih se tih petnajst minuta malo rastegne ko turska sapunjara pa slava potraje, a neki tek zabljesnu iz ovog il onog razloga pa se opet izgube u masi.

Evo recimo gospon kaj su ga pitali jel se cijepio protiv gripe, a on je imal za poručit da su penzići upropastili hazezeo jer ih stalno nešta boli, i zaključio izlaganje sa spominjanjem onoga iz čega smo svi izvirili na ovaj svijet jer je to jedini način za izać ( ima i carski rez, al kak to uvrstit u psovku; treba valjda reć - vježbaj, jebo te carski rez kojim te porodilo ). Znači eto odma Varteksa, dajte nam ga promptno vamo jer je nekad za seljačke bune bio naš maneken, pa baš nam je sladak i mi bi da baš on nosi naša odijela. Eto odma i ponuda s majicama sa natpisom - vježbaj, pizda ti materina. Eto i gifova s njegovim likom i riječima. Eto njega danas i na haerteu u emisiji simboličnog kodnog naziva "U zdravom tijelu zdrav duh". Navodno ima mlađu ženu pa ga i to održava vitalnim, al nisam uspjela čut kolko je mlađa jer mi je u krucijalnom momentu zazvonio mobitel. Uglavnom on je fit i oće on nosit odijela, kak on ne bi nosio kad ga već zovu ko nekadašnjeg manekena.
Ja bi za početak rekla da nema boljeg rješenja za gripu osim kuvane rakije, domaćeg špeka i puno luka ( i bijelog i crvenog ). E sad kak će on to uklopit u nošenje odijela i fotošutinge - ne znam, nek se on s tim bakće, nisam ga ja tjerala da komentira gripu; a ima sad i žvakaća i bombona, nek cmrklja da ne podavi vonjem češnjaka il rakije sve nazočne. Jedino mora pazit da ne počne vježbat u odijelu, bilo bi gadno da usljed naslikavanja počne s nogatanjem pa udari radit čučnjeve i puknu hlače, il se objesi naglavačke ko šišmiš da bi dokazo kak je fletan i u tom vješanju otkine rukav od kaputa.
Dalje bi rekla da nije uopće solidaran prema ostatku svoje populacije. Budimo realni, ima osamdesetdvije godine i začudno je da pljuje po penzićima; pa nisu svi u toj dobi u stanju napravit kolut letom s kreveta kad se ujutro ustaju, il rastegnut špagu kad trebaju nešta dohvatit sa stola. Nismo svi istog genetskog koda i životnih navika. Ne bi mu rado bit u koži ak mu zatreba pomoć nekog od tih nesposobnih penzića, jer bi mogo lako završit na vađenju kišobrana iz jednjaka a to zna bit vrlo bolno. Jedino ak ispaćena supružnica nije medicinske struke pa mu ona jurišno uspije izvadit kišobran iz abdomena.

Ne možemo druge sudit po sebi, nikada i ni po čemu. Nismo svi od istog štofa skrojeni. A ja se ode spremat ako bi mene pitalo u nekoj anketi za mišljenje o bilo čemu, da znam koju psovku upotrijebit, a sve u svrhu promocije svojih svekolikih oratorskih sposobnosti.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.