26

srijeda

rujan

2018

O tepihu i lampi

Nešta se mislim, kak je Aladin čistio onaj svoj leteći tepih ? Pa moro ga je čistit barem tu i tamo.

Jer izudarat kloferom ono na čem letiš nije baš bezazleno. Šta ak u zavoju naglo smota pa te istrpa s neke veće visine ? Šta ak otkaže poslušnost pa zabremza baš kad ne treba ? Šta ak te istrese sa sebe nad Nilom, a krokodili odozdola navijaju - daj ga vamo da se igramo ? Pa zdimi u vidu magle čim vidi Aladina da ide s kloferom, e da bi isklajbo van svu prašinu dok tepih dušu ne pusti od udaranja ? Ruku na srce, moralo je bit prašine u njemu kolko voliš, pa letio je s njim i kroz pustinju i kojekuda, to je bilo i pijeska i devinih dlaka i boktepitaj čega sve ne. E onda kad ga dobro izudara - od čega je radio pjenu za pranje ? Opal paste il šampona za tepihe nije bilo, bar nisu nigdje evidentirali da je tak nešta postojalo u Aladinovo doba. Nije bilo ni vreća za krumpire da s njom pere tepikac ( nije bilo ni krumpira, kamoli vreća za krumpir ). Eventualno neka krpica i zeru vode, da s većeg skine flekove od onih koji su se bojali vožnje na tepihu bez ograde i pojasa. Ja sam više neg sigurna da je imo silnih problema sa održavanjem čistoće svog letećeg sredstva. Usisavač neću ni spominjat, ne znam u šta bi ga ušteko.

S lampom je sigurno isto imo problema. Ko šta znate, trljanje lampe aktiviralo je izlazak duha na friški zrak. Pa kad krene očistit lampu, trljne - mrljne dvatriput, eto duha.
Jel me neko tražio ?
Nije, vraćaj se nazad, čistim lampu. Kud letiš van ko da se bomboni dijele.
Pa trljo si, reko možda me trebaš.
Trebam te ak ćeš možda isklofat tepih, eno klofera u ćošku. Al pazi da te ne skuži, zadnji put je odletio da smo ga četri dana tražili.

Pa dok se duh bori s tepihom i klofa ga pod prisilom, Aladin glanca lampu, jer je to jedina moguća opcija da duh ne izlazi nonstop van i ne pita šesnajst puta jel me neko tražio. Ko će mu stalno objašnjavat da ga ne treba i da se samo čisti lampa ( odnosno njegova nastamba ).

Pa kad još malo bolje razmislim, šteta šta nema tih čarobnih lampi za kupit i danas. Malo protrljaš, eto duha, dobar dan - dobar dan. Šta trebaš, trebam sve, od kuvanja preko pospremanja do klofanja. Pa dok duh operira po stambenom objektu stigneš se posvetit svačemnečem korisnom. Ja recimo pisanju svojih nazovi pričica, neko drugi naprimjer kuvanju ajvara ( jer duh svaki put strga flajšmašinu, prejak je u rukama, pa onda nek radi sve drugo kad već nemre mljet da ne napravi više štete neg koristi ).

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.