09

nedjelja

rujan

2018

Epepe nekad i sad

Nekad je napravit reklamu bilo pisofkejk. Nađeš nekog ko zna crtat donekle normalno, i taj za neku sitnu lovu ( pretpostavljam ) nariše ono šta već trebaš.

Pa se na ovoj prastaroj reklami za "Gavrilović" vidi malena Jelica, koja drži mamu za ruku, i pokazuje joj u izlogu salame, na kojima je etiketa s njenim likom. I Jelica i mama su nasmijane, kak neće bit kad je dijete na etiketi salame za koju znaju diljem svijeta. Jelica upire prstom i govori - gledaj mamice, to je prava ta i ta salama; svaki komad mora imati moju sliku. Mamin odgovor nije napisan na reklami ( a i ne znam šta bi joj mogla pametno odgovorit - znam kćerce, meni je platilo da te stave na etiketu pa smo renovirali kupaonu, il tak nešta ). Uglavnom vidno su radosne.

Danas je to puno teže, mislim napravit reklamu. Risarije više ne prolaze, pa da je pokojni Van Gogh u pitanju. Ajde se sjetite naše najpoznatije korisnice onog velikog gudačkog instrumenta u reklami za istu firmu. Znači tu su štiklurine i naglocrvena oprava, u širokim masama poznata kao model "u razdrljak te ljubim" ( dobro, oprava je sama po sebi razdrljak jer je skrojena ko velki tanki rezanci, pa onda još lagano pušika iz četrdesetdevet kalorifera e da bi sviraljki kosa lamazdrala radosno oko glave dok ona gudi, tak da je to događaj ugodan muškom oku ). Noge su širok šor ledina ( štaš kad svira ono veliko zlo, pa se mora raspečit ko da ide na biopsiju jajnika, klavir joj al nikako nije ležo u muzičkoj školi ) pa kad kresne nogom od pod u naletu svirke... onima koji ih nose bi odma spali cvikeri, a Jelici siroti opala bi salama iz rukice. I onda kad dogudi do kraja, umorna je tolko da joj može pomoć jedino šnjita kruva i paštete koju onda proguta ko vuk Crvenkapicu.

Prošla su vremena kad je samo Jelica na risariji držala zimsku i ljudi kupovali, sad treba ženski gudač i oprava na izvolte i kaloriferi da pušu i sto čudesa...jer gudačicu nemreš spremit u Jelicu ni pod razno, kak će držat ono veliko zlo sa 19 podsuknji i s poculicom na glavi. A i trebalo bi snimat reklamu na jakim udarima bure, da podigne u zrak sve to podoblačilo. Tak da je ovo najisplativije, mislim haljina u vidu rezanaca i puvanje koje improvizira senjsku buru, zbog vizualnog dojma kad rezanci polete u zrak.



( fotka iz monografije koju eto posjedujem )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.