Red Moon D Watch

četvrtak, 26.02.2009.

Microsoft tuži TomTom

Microsoft tuži TomTom. TomTom je pogriješio jer radi navigacijske uređaje koji su temeljeni na Linuxu umjesto da su uzeli OS iz Redmonda. Ovo je samo pokazna vježba kojom Microsoft želi reći da morate koristiti njihov OS ili će vas tužiti. Tako da je ovo prva prava Microsoft tužba protiv Linuxa, a @-dancer je neki dan opet rekao kako im je Linux najveći neprijatelj. A kad pogledamo popis tih patenata onda vidimo da su neki smiješni jer predstavljaju način rješavanja problema koji će svakome inžinjeru pasti na pamet i nije ništa što se može patentirati i reći mi smo se ovoga prvi sjetili.

Jedan od patenata je kompjuterski sistem za vozila s bežičnim internetom. Da, stvarno je to nenadjebivo originalna ideja koje se nitko nije sjetio. Hm..imamo kompjuter u vozilu. Imamo internet. Imamo bežični internet. Ajde da stavimo bežični internet u vozilo. Pa toga se sjetio i moj nećak od 5 godina. Microsoft je patent prijavio 1999., a godinu prije je Clarion napravio AutoPC, kompjuter za auto koji je mogao bežično komunicirati. Kako to da su oni to mogli napraviti kad se Microsoft toga prvi sjetio tek godinu dana kasnije?

Microsoftovi patenti po kojima tuži su i kompjuter u kutiji, kompjuter u vrlo maloj kutiji, kompjuter u vrlo maloj kutiji koji može svirati.

Microsoft je i službeno postao patent trol koji tuži za bezvezne patente. Samo što umjesto patentnih trolova koji žele novce, Microsoft želi prestrašiti one koji svoja rješenja baziraju na Linuxu.

- 11:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #