Red Moon D Watch

srijeda, 18.07.2007.

Super dupe patent

Google je kao najveci Majkrosoft neprijatelj, a njihov glavni izvor bogatstva je posao s oglasima. Majkrosoft ima stalnu potrebu za sirenjem i trazenjem novih izvora prihoda. Oglasi? I to u kombinaciji s monopolom na desktopu?

Novi patent kojeg je prijavio Majkrosoft ide u tom smjeru. Opisuje program za oglasavanje koji detaljno analizira sve podatke na korisnickom disku koji ce zatim posluziti da kontekstno oglasavanje. Oglasivacki program bi prikazivao oglase na temelju toga sto korisnik trenutno ima na ekranu. Taj program mogao bi biti dio operativnog sistema, aplikacija ili njezin dodatni feature. Spominje se i mogucnost da bi se prikupljeni podaci o svemu sto se nalazi na korisnickom disku mogli slati oglasivacima!!! Patentna aplikacija malo toga donosi sto bi moglo umiriti one koji su zabrinuti za privatnost korisnika.

Tko je lud da jednu takvu aplikaciju ili operativni sustav instalira na svoj kompjuter? Pretpostavljam da Majkrosoft cilja na korisnicku pohlepu (nema veze sto je gnjavaza, glavno da je besplatno) i na necitanje EULE.

Zamislite slijedecu verziju Majkrosoft operativnog sistema. Sigurno ce tu biti vise verzija nego sto je to slucaj s Vistom. A razlikovat ce se po mogucnostima (manje vazno) i po tome koliko ce korisnik biti spreman dati guze Majkrosoft oglasivackom frameworku. Vise guze, manja cijena. Jednostavno.

Neki komentatori komentiraju da je ovaj patentna aplikacija samo vjezba i da valjda nitko ne bi napravio tako nesto. E dragi moj, ulazimo u drustvo reklamokratije, sve ono sto vam se nekada cinilo nemoguce uskoro bi mogla postati stvarnost.

izvor: Microsoft Patents May Hint At The Future Of Windows

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #