H r v a S T k a !!!!

ponedjeljak, 30.05.2005.

NEANDERTALAC MESIĆ IZVINJAVA SE SVOJIM SRBIMA-KAKAV ODVRATAN ANTIHRVATSKI KRETEN!!!

Mesić:"Tuđman i Milošević su isti!"

U današnjem Večernjem listu izašao je komentar na izjavu našeg dičnog majmuna na prijestolju Stipe Mesića,kako su dr.Franjo Tuđman i S.Milošević isti,podjednako krivi za raspad Srboslavije.

Nakon svega,ako je i od čimpanze,previše je!

- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 27.05.2005.

TEKST IZ 2003 O OZAKONJENOJ KORUPCIJI-AKO JE KUTLE NEVIN, ZAŠTO 25% DIONICA 'OŠTEĆENIM' ZAPOSLENICIMA SLOBODNE DALMACIJE?

Samo da se malo podsjetimo:
Izvor Privredni vjesnik,2003


ZAŠTO JE BORBA PROTIV KORUPCIJE ISPALA IZ PREDIZBORNE KAMPANJE?

Ozakonjena mogućnost korupcije


Zakon o sukobu interesa državnih dužnosnika i saborskih zastupnika, umjesto da suzbija društveno i ekonomsko zlo, koje je i Dante osudio u svom Paklu, zapravo nudi svojevrsnu amnestiju kršiteljima temeljnih normi ponašanja

Predizborna kampanja 2003. u Hrvatskoj se razbuktava. Pršte svakojake optužbe stranačkih čelnika na račun konkurenata od protivljenja ulasku u EU, čak do veleizdaje, ako se ne glasuje za određenu stranku. Ali optužaba na račun korupcije, zlouporabe javnog položaja u privatne svrhe, gotovo da i nema ili su marginalizirane.
Hrvatska ima puno ekonomskih problema kao što su visoka nezaposlenost, visoka eksterna zaduženost, visok deficit bilance plaćanja itd. Ja bih se, međutim, usudio reći da je najveći ekonomski problem u Hrvatskoj visok stupanj korupcije. I jedna međunarodna institucija u svome izvješću o korupciji u svijetu, svrstala je Hrvatsku na vrlo visoko mjesto, zajedno s Kolumbijom, u kojoj je najveća narko-mafija u svijetu. Ako nas i međunarodne institucije tretiraju kao vrlo korumpiranu zemlju, zašto onda u predizbornoj kampanji nije stavljen jači naglasak na borbu protiv korupcije?
Da je korupcija velika društvena i ekonomska izopačenost, poznato je od davnina. Još je Dante korumpirane svrstao u najniži krug Pakla da bi pokazao kako je to veliko društveno zlo.
Korupcija se u razvijenim zemljama smatra jednim od najvećih, moralnih, ekonomskih i političkih zala. Ustav SAD-a predviđa da se postupak za svrgavanje Predsjednika može pokrenuti zbog veleizdaje i zbog korupcije.

Prelijevanje iz javnih u privatne džepove

Korupciju u Hrvatskoj možemo definirati kao prelijevanje sredstava iz javnog sektora u privatne džepove, uz pomoć državnih dužnosnika bilo koje razine. Vrlo često nastaje zbog "simbioze" privatnog i javnog sektora u kojem privatni sektor siše sredstva javnoga. Na taj način nastaju privatni profiti na račun poreznih obveznika. Na primjer kad državni dužnosnici ili njihova rodbina ili prijatelji imaju privatna poduzeća. To je, nažalost, u Hrvatskoj vrlo često. Zato se ni tzv. Zakon o sukobu interesa državnih dužnosnika i saborskih zastupnika nije mogao dugo vremena donijeti. A kad je nedavno donesen, zapravo je ozakonio mogućnost korupcije. Naime, određivanjem granice vlasništva od 25 posto u poduzeću kojim se stvaraju uvjeti za konflikt interesa, ne sputava mogućnost korupcije. Dapače. Podsjećam da su u novom Sustavu nacionalnih računa (SNA), što ga je UN objavio 1993. (mi smo ga preuzeli i objavili 1995), strane direktne investicije (FDI) definirane kao kupnja udjela u vlasništvu od 10 posto ili više. Naime, smatra se da se udjelom u vlasništvu poduzeća od 10 posto ili više, može bitno utjecati na upravljanje poduzećem. Ta je granica (10 posto) sadržana i u svim publikacijama EU, MMF-a i Svjetske banke. Zašto onda Saboru nije bila dovoljna granica udjela u vlasništvu od 10 posto, nego ju je povećao na 25 posto ?
Korupcija ima mnogo štetnih ekonomskih i socijalnih posljedica. Osim što zagađuje moralni okoliš, korupcija djeluje na povećanje troškova ekonomskih transakcija kao i svaki porez povećavajući jedinične troškove i smanjujući konkurentnost hrvatskog izvoza. Povećanjem neizvjesnosti i pravne nesigurnosti, korupcija djeluje na smanjivanje investicija, pa time usporava privredni razvoj. Na usporavanje privrednog razvoja korupcija može djelovati i smanjivanjem kvalitete javne infrastrukture, javnih usluga, smanjivanjem poreznih prihoda, lošijom alokacijom resursa jer destimulira proizvodne aktivnosti itd.

Privatizacija donijela "istočni" grijeh

U Hrvatskoj je najveći stupanj korupcije učinjen u procesu privatizacije od njezina početka pa do danas, kad su državni dužnosnici imali povjerljive informacije i često diskrecijsko pravo u donošenju odluka pa su osigurali sebi i "svojima" povoljnije uvjete "kupnje" poduzeća, banaka itd. Kao rezultat došlo je do velikih preraspodjela nacionalnog bogatstva. Neki su postali vrlo bogati, a drugi vrlo siromašni. Neki su postali toliko moćni da se smatraju svemoćnima pa zaboravljaju zašto su izabrani. Birači su, međutim, izabrali političare da promiču javni, opći interes, a ne svoj privatni ili stranački.
Nakon osamostaljenja, prihvaćena je ideja da će se privatizacijom svega postići maksimalna efikasnost hrvatske privrede. Zato su se vlade bavile rasprodajom državne imovine, a ne njezinim upravljanjem. Vlada je izabrana da zemljom upravlja, a ne da ju rasprodaje.
Iluzija da će se totalnom privatizacijom društvenog vlasništva automatski prijeći u tržišnu privredu i postići maksimalno blagostanje stanovništva vrlo skupo je plaćena. Rezultat je bio velik porast nezaposlenosti, korupcije, neizvjesnosti, zaduženosti (unutarnje i vanjske), a ne porast blagostanja ukupnoga stanovništva.
Model privatizacije definiran dosadašnjim zakonima o privatizaciji u Hrvatskoj pustio je s lanca moralnih ograničenja jedno od najvećih zala - pohlepu (drugi od sedam smrtnih grijeha). Pohlepa je rodila korupciju. Korupcija je rodila pljačku državne imovine, propasti poduzeća (jer su društvena poduzeća "kupovali" pojedinci koji nisu znali upravljati), porast nezaposlenosti, raslojavanje društva, porast socijalnih problema i napetosti itd.
Korupcija u Hrvatskoj raste sa smanjivanjem stupnja odgovornosti državnih dužnosnika, s porastom njihovih diskrecijskih prava odlučivanja, ali i s porastom stupnja monopolizacije (koncentracije) u realnom i financijskom sektoru privrede. Zato se stupanj korupcije u hrvatskoj privredi može mjeriti zbrojem stupnja koncentracije (monopolizacije) i stupnja diskrecijskih prava državnih dužnosnika, umanjen za stupanj njihove odgovornosti. U Hrvatskoj je stupanj koncentracije u realnom i posebno u financijskom sektoru vrlo visok, za razliku od stupnja odgovornosti državnih dužnosnika.

Problem je legalna korupcije

Kad korupcija uzme maha i raširi se po cijelom sistemu, ekonomskom, pravnom, zdravstvu, školstvu, državnoj upravi itd. ona postaje "sistemska" korupcija. Često se i sami zakoni pišu tako da pogoduju korupciji. Tada korupcija postaje ugrađena u sustav i postaje "zakonita". Tako nastaje "grijeh struktura". Tu spada i nedavno u Saboru donesen "Zakon o sukobu interesa", gdje je granica "sukoba interesa" definirana s udjelom od 25 posto. Taj grijeh struktura postoji i drugdje u svijetu. Nedavno je prof. H. Mintzberg govoreći o korupciji u SAD na primjeru Enrona, rekao: "Enron nije problem... Enron je ilegalna korupcija. Pravi je problem legalna korupcija".
Ukazivanjem na "grijeh struktura" zagrebački je nadbiskup kardinal Bozanić prije nekoliko godina s pravom stekao simpatije borca protiv korupcije.
Da bi se eliminirala korupcija potrebna je radikalna reforma državne uprave, povećanje njezine transparentnosti i individualna odgovornost svakog subjekta. Međutim, da bi se to ostvarilo potrebna je politička volja da se uklone korumpirani dužnosnici od vrha do dna administrativne piramide. A ta se politička volja treba izraziti i u ovoj predizbornoj kampanji. Zato i u ovoj predizbornoj kampanji program borbe protiv korupcije treba zauzimati najvažnije mjesto. Sva kaznena djela korupcije (ne samo u procesu privatizacije) nova vlada treba proglasiti nezastarivima i ukinuti imunitet za progon djela korupcije svakom državnom dužnosniku.
Treba primijeniti sva tri pristupa suzbijanju korupcije: 1) Administrativne i pravne reforme (reforma sudstva i državne uprave, ograničenja diskrecijskih prava javnih dužnosnika i povećanje transparentnosti njihova odlučivanja). 2) Moralno diskreditiranje korumpiranih dužnosnika direktnim ukazivanjem na korumpirane državne dužnosnike posebno na one koji utječu na donošenje zakona koji potiču, štite korupciju ili ometaju njezino suzbijanje. 3) Sustavne reforme državnog sektora kroz povećanje konzistentnosti i smanjivanje opsega pravne regulative i izgradnju efikasnih kontrolnih mehanizama i institucija.
Zato je sada važno da na izborima pobijede one stranke ili koalicije koje su svjesne važnosti borbe protiv korupcije i imaju moralni dignitet da ju provedu bez obzira na njihovu političku orijentaciju. Međutim, ovako relativno zanemarivanje borbe protiv korupcije u predizbornoj kampanji ne daje nam osnove za vjerovanje da su političke stranke u Hrvatskoj prepoznale važnost problema korupcije i potrebe njezina eliminiranja da bi se ostvarile nužne pretpostavke privrednog razvoja Hrvatske.
U poplavi svakakvih koalicija da se osvoji vlast možda nas ne bi trebalo začuditi kad bi korumpirani političari osnovali koaliciju poštenih namjera radi "energične" borbe protiv korupcije. Možda narod ponovno zaboravi Kristovu pouku da ih se treba prepoznati "po plodovima" dakle po rezultatima, a ne po obećanjima. Zato je na koncu umjesno parafrazirati A. Starčevića: Ako narod ne razaznaje bolje od gorih, bit će mu kao i do sada.

dr. Mate Babić



- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NEPOZNATE JAVNE 'ČINJENICE' O POLITIČARIMA U HRVATSKOJ

U Novom Zagrebu, nakon dužeg vremena, jer se nadam da ću se tamo u nekom razdoblju vratiti, sreo u kafiću sam sreo neke svoje stare lokalne pajdaše.Nakon uvoda, sjeli smo više pod dva sata i tu sam saznao nove činjenice ili 'činjenice' o politici, političarima, telekomima, zavjeravama, 'istinama koje svatko zna' itd.
'Opletimo' odmah da ne gubimo vrijeme:

-Zlatko Tomčić, čuveni lider propadajućeg HSS-a koji je zbog sakrivanja prave istine o sebi uveo, poput Sanadera i (sebi) sličnih, kult vođe (dođe mi da povratim), potječe iz siromašne obitelji iz Srema (što nije sramota, dapače), ali dobio je stipendiju partijske organizacije za tu dob za upis u Univerzitet u Beogradu. Od tada počinje njegova komunistička karijera jer je čak denuncirao na nacionalnoj osnovi vlastitog strica (koji je završio u zatvoru u Lepoglavi i po tvrdnjama, tamo je i umro). Tomčić, kao istaknuti partijskoi član (SKJ) poslat je u Poreč, a nije zanemarivo da je njegovo poduzeće za vrijeme vladavine tzv. koalicije dobilo većinu obnova škola i sl.
- Sjećate li se samozatajnog momka, Hercegovca, prvog izvršnog tajnika HDZ-a u ranoj dobi, u čije hrvatstvo (a i polupismenost) nitko nije mogao ni posumnjati. Istina je,medjutim posve drugačija. Perica je bio inteligentan i elitni obavještajac još iz bivše države koji je obučen u Baden Badenu, a obzirom da je HDZ,(nakon prevare osnivača s Hotelom Panorama), ionako osnovan obmanom (pravih osnivača), bio zapravo verzija vojne hunte (generali Tudjman Špegelj itd) i obavještajne službe (Manolić, Perković itd.), uloga Jurića kao učinkovitog operativca postala je neospornom.
- Luka Bebić, još uvijek jedan od HDZ-ovskih neretvanskih velikana, bio je čuveni i lojalni partijski sekretar (SKH/SKJ) koji se nije spočitavao i konkretnih prijetnji neistomišljenicima. Toliko o pravim HDZ-ovcima koji Sanaderu čuvaju prilaz. A Sanader će,eto, još trajati godinu dana, dok novi saborski zastupnici dobiju pravo na povlaštene i prijevremene mirovine-tada će u HDZ-u nastati rasap…. Dotle dr. Pašalić na temelju poikradene imovine (dosta je vidjeti zgradu njegovih poduzeća u Velikoj Mlaki) malo olakšao od politike…
- Stipe Mesić,koji je po pričama orkestrirao svoju ulogu i udjel u naftnoj trgovini (Bijele nnoći, BiH,Srbi itd.), prema navodnim video snimkama puno je potentniji nego što je to javnom slikom o momku iz sokaka koji priča promašene viceve. I tako su njegovi drugari Srbi jemu jednom opleli ruske dame, sve to usnimili na video i ucjenjivali ga (zato sve treba čuvati, ništa ne bacati). Inače DružbaAdria je dogovorena 1994. godine s Putinom, Amerikanci su željeli stratešku poziciju u Hrvatskoj, kasnije Milošević nije želio razgovarati s njima nakon 'bombardovanja' Beograda, pa je zatoi tako brzo završio u Haagu. 'Demokratsko' ustoličeni predsjednik Džindžić je samo tražio od novih nadglednika da ne prekidaju crne poslove, poslove s drogom itd., upleo se s drugom mafiokracijom u rat i zato je ubijen, ne radi nekih pozitivnijih i nečetničkih stajališta. Trenutačno Ameri pregovaraju o pretvaranju beogradskog aerodreoma Surćin u centar zračnog prometa ovom dijelu Europe,a Pleso je na stand-byu.Do daljnjeg.
- Djuro Perica, hrvatski zatvorski mučenik, za godine robije dobio je gradski stan i adaptaciju stana koju nije platio radnicim,ali je uzeo novac za adaptaciju iz gradske blagajne,
- Ivi Sanaderu, o čijim se izvorima tzv. bogatstva iz Austrije još ništa ne zna, čak niti da li to 'bogatstvo' uopće postoji, 'drugi stric' je navodno bio švercer umjetnina (to se zove sakupljač,kolekcionar) Mimara i on je bio jedann od onih (lili jedini) koji je siromašnom Ivi platio studij u Austriji. U to se vrijeme Mimara pogadjao s Titom o slikama koje će mu dati, koje će moći unijeti u Zagreb u svoj budući muzej…
- Tomislav Dragičević,koalicijski monster na čelu INA-e toliko se bio iživio (i istukao) na jednoj ženi u Madjarskoj, pa da ne završi u ztavoru trebalo je oplesti superprofitnu INA-u MOLU-. Inače Dragičević je ranije švercao po gradjevinski materijal za Tomčića, a naravno sve je povezano s lokalnim , državnim i inim plaćenim ploslovim, neovisno o sustavu i sistemu,
- General Martin Špegelj je bio stručnjak za vojne udare, o tome je poredavao vojnim polaznicima, znao je kako će se Hrvatska osloboditi brzo i bez kapi krvi, ali to Tudjmanu nije odgovaralo, jer u svom filmu želio je da do slobode dodje nakon vjekovnog ropstva uz velike žrtve. U takvim okolnostima ratne situacije (neproglašene, da se ne bi uznemirili 'budući ulagači iz Europe i svijeta') lako je pljačkati imovinu privatizacijama, pretvorbama itd.
- Ivica Mudrinić, koji im 'patenata' više nego godina, donio je tekomska rješenja Nortela iz Kanade, a po zakonu o telekomunikacijama i praksi, glavna su vrijednost telekom operatora snimljeni razgovori koje trebaju dostavljati POA-i.
Pa i Aristotel Onasis je započeo kao telefonski operater koji je slušao razgovore o cijenama nafte itd. te je znao neke unosne istine prije drugih. I Optima, nastala na 'kriminalu' (to se zove suklob interesa, ma bljaaaak!!!!) Rolanda Žuvanića koji je priložio poslovni plan njemu ručen od jednog zatražitelja (Divan) za fiksnog tele operatera, odbio im je molbu, blokirao postupke i sada se nakon vjerojatno mjeseseci mita izležava se u fotelji Optime. Tu zarade nešto ima, ali ima razgovora i informacija prije drugih, Znaju li Hrvati da su snimani 24 sata, svaki njihovo razgovor, svako njihovo gibanje s mobitelom, tako da u slučaju potrebe (što može biti u slučaju nevolje i nesreće pozitivno) točno znaju gdje je vlasnik mobitela i s kim je (ako ima i drugih valsnika uz njega) ?
- Tko je god glasno govorio u dijaspori u zloglasno policijsko vrijeme SFRJ, a koja je imala itekakve 'šnorice' s policijama zapadnih zemalj, da je ustaša, Hrvat itd, to je za prave Hrvate značilo da su ti ljudi udbaši ili su ucijenjeni od UDBA-e. To navodno vrijedi za Šuška, Vukojevića i dr. a terija kaže da kako su primjerice Blaž Kraljević, Ante Paradžik i skupina misteriozno ubijenih domoljuba znali TOČNO tko su i što su oni, trebalo ih je zašutjeti. Eto koliko daleko mogu ići kombinacije urotata i zavjera!!
- Ante Đapić je u Zagreb došao kao odrpanac,udaljen iz HDZ-a, a za njega je posebice bio nerazrješne slučaj kada je on bio taj koji je baš našao svog strica-Hrvata- ubijenog u stanu dok je b taj stric radio u bauštelijadi ( a Ante mu bio u posjeti).
I Đapićev kolega, Tonći Tadić, liberal 1991/92. godine nije mogao skupiti 1 posto glsova u Dubravi. Nakon eliminacije Parage iz HSP-a, koju je rukovodila obavještajna elita (tada HDZ-a), ta je stranka izgubila starčevićanstvo, te je danas bliža koaliranju s SDP-om ili čak SDSS-om nego drugim strankama. Ili da citiramo člana Velikog stana HSP-a koji je rekao da moraju s SDP-om jer je SDP- desniji i hrvatski od HDZ-a!!! Što je zapravo istina i hrvatska ragedija.
- Otac ljevičara, udbaša i SDP-ovca Mate Arlovića je bio ustaša,
- Vladimir Šeks,koji se svojedobno pokumio sa svojim velikim prijateljom i kolegom disidentom iz UDBA-e, hrvatskim krvnikom i haaškim zatvorenikom Šešeljom, bio je taj koji je na nagovore nekih od ljigavaca dodvorica Tudjmana opleo članicu Pokreta Za Jugoslaviju Kosoricu i kasnije nezakonski stečenim stanom od 90m2.
- Pravilo je u politici da ako netko nekoga postavlja, makar taj ili ta bio debil i nesposoban za službu služenju narodu u ministarstvu i sl., dva su raloga:
Koristoljublje (da smanji otpor inteligentnijeg čovjeka) ili ga ta osoba ucjenjuje za nešto nečasno što zna o njemu,, njegovim lopovštinama ,nemoralima,lažima itd.

Razmišljam kad ću opet u Novi Zagreb, glava me boli od broja (dez)informacija, a ovdje sam ih za, kako ameri kažu, 'edukativne svrhe', naveo manje od petine-šestine od onih koje su mi rekli uz (nes)kavice.
Ostale jednostavno nisam mogao zapamtiti.

- 12:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 24.05.2005.

'PROSVETA', DEAL KRIMINALACA IVE SANADERA I NINA PAVIĆA

Jučer se hrvatskim školama dogodila Prosveta, tj. KD Prosvjeta zahtjeva da se srpski jezik, kao i predmeti koji uče mlade Hrvate o srpskoj povijesti (na srpskom jeziku, dakako) stavi
medju falultativne predmete za učenike osnovnih škola (danas su to njemački,vjeronauk itd.). Štoviše, KD (ili tomu slično) Prosveta smatra da medju hrvatskim učenicima nije proveden referendum o tome žele li oni učiti srpski jezik i predmete o Srbiji, te tvrde kako bi to učenici 'želeli' ali jednostavno nemaju prigodu.
Nakon ove prostačke geste, nakon agresije,ubijanja i uništavanja Hrvata, nakon Ravne gore, mislim da bi trebali malo pogledati u povijest i prednosti zakona o, primjerice, netoleranciji te uvidjeti može li se isti aplicirati i u Hrvatsku.
Da se konačno i poniženi, opljačkani i marginalizirani Hrvati u Hrvatskoj malo-prosvijetle.

Za druge,pak, za prosvijetljenje riječima evo jedne pjesmice koju je katastrofalno loši, do razine kriminala izdajnički i koristoljubiv političar Ivo Sanader,inače doktorčić književnosti, svojedobno objavio J.P., njemu ili njoj, u Slobodnoj Dalmaciji.
Mišljenje je da je riječ o homoseksualnoj želji i patnji mladog dr Ive Sanadera:
" NENIA SALOTINANA (???? nap.a.)
[I]Dosta mi je polovnjaka.
Hoću,konačno,muški da me se.
Balkanski, štono riječ.
I to:sada.Odmah.Nunc aut numquam

(Bože moj kakav debili,nap.a.)

Dosta mi je polovnjaka
Tko će me,ah,tko će me,konačni,muški
Drhćem uzbuđen.Zakoraknuti u povijest.
Quid multa? Muškarčinu čekam.Dokrajči!

Dosta mi je polovnjaka.
Numerus Negidius.Prekini,konačno, agoniju.
Dosadni niz historijskih zelembaća.
Faex (???,nap.a) populi.
Čekaj s asfaltom.Iskorijeni najprije.

Dosta mi je polovnjaka.
Od Avara do danas.Iskrči sve,konačno.
O,sancta simplitas. Muški me dohvati.
Ne dvoumi.Iščupaj. Ob maiorem cautelam.

Dosta mi je polovnjaka.
Po peti put.Po tko zna koji put.Konačno:
Svrši!!! O fictus possessor.U spomen:
Mojim imenom nazovi.
Nuper obiit.[/I]

Ovakvog smeća Ivo Sanader,još i kao budući suvlasnik Sloobodne Dalmacije,koju je dao za 20 milijuna Paviću (UMJESTOoko 500 KOLIKO SE EPH OBEZALA DA ĆE INVESTIRATI), moĆi će objavljivati kod Nina Pavića, tog smrada koji je uz druge,ipak mnogo časnije novinare i partnere,kriminalom započeo Europapress holding.
Da li itko zna kako je započela EPH? Zna li itko za prvi kriminal EPH (ilustrativna izdanja Vjesnika) da ne spominjemo kasnija 'slizavanja' Pavića s Kutlom i tome slično?

- 13:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.05.2005.

ŠEKS. UDBA, PRIJATELJSTVO S ŠEŠELJOM...

Vladimir Šeks, čovjek mišjih očiju i uvijek pocvenjenih obaraza (zašto?)nije žrtva progona kao Hrvat.
Naime, Šeks je postao Hrvatom tek kada je izjuren iz zloglasne UDBA-e, a svoje je 'hrvatstvo' dokazivao čestim posjetama Sarajevu (i kao odvjetnik) i svom prijatelju, danas pritvorenom četničkom vodji u Haagu, Šešelju!!!
Bizarnost je svega što je Šešelj genetički Hrvat iz istočne Hercegovine, ali mu je u ono doba gladi otac prešao u pravoslavce za vreću krumpira.

- 11:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 21.05.2005.

KOSORICA I SANADER-PRIMJERI IMBECILNOSTI I NEHRVATSTVA!

Kosorica - kakva nakazna glupača!
Macolom treba po nabrekloj Sanaderovoj glavurini, tom smrdljivom lažovu i gadu,koji je Hrvatsku doveo da 70 posto gradjana od gadjenja ne želi glasovati, odnsono 90 posto Hrvata ne glasuje, a glasaju došljaci, umirovljeni oficiri JNA, muslimani, nehrvati i antihrvati...
Glasaju za HDZ, jer je ta opcija za Hrvate danas gora od najcrnjih komunističkih partija.
BRANKO(Glavašu), SPASI HDZ I HRVATSKU OD TAKVIH SMRADOVA!

Cit:
Kosorica lovi izdajnike u svom ministarstvu
Danas je u saboru rekla Milanki Opačić da čita neke radne materjale koje joj je netko iz njenog ministarstva dao i da to ne bi smjela upotrebljavati za govornicom
onda joj Milanka rekla da je to s web stranice Jadrankinog ministarstva

gadno je kad izdajnici objave plan ministarstva na web stranici, a ministrica to ne pročita, pa misli da su to tajni transkripti
_____________________________
A ti si kao očekivao nešto pametnije od Kosorice?

Ebga, kanader joj nije stigao napisati govor, pa se nije spremila...
____________________________
Evo da se i ja jednom slozim s tobom ! I jos samo pitanje: Mislis li da Jaca zna sto je web ?
IZVOR:FORUM.HR

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.05.2005.

SANADERA TREBA POSLATI U LUDNICU NAKON IZJAVE: 'POBIJEDILI SMO!'

Ljudima sam od 2003. godine, poglavito starijim i časnim HDZ-ovcima;
(nemojte ih stavljati u isti koš s onim koji su došlim izvana s naredjenjem UDBA-e i pokrali Hrvatsku s tzv. tajkunima, koji su bili lufteri i polusvijet dok im nije poklonjeno bogatstvo koje su stvarali naši roditelja);
govorio da je Ivo Sanader totalni imbecil, antihrvat i da će uništiti Hrvate i HDZ. On je obična blebetava lopina, sitni prevarant koji još nikome nije pokazao dokaze o 'bogatstvu za tri geaneracije obitelji koju je donio sa sobom iz Austrije (kakva nebuloza!), a o njegovim predizbornim obećanjima i kriterijima 'uspjeha' u politici i inteligenciji Hrvata,ne treba govoriti.
Zato zbogom Ivo, osobno nosim u HDZ Zahtjev za izvanrednom skupštinom i ukazanju nepovjerenja vodstvu stranke, vodstvu koja je za Hrrvate i Hrvatsku povijesni HDZ srozala na par postotala u općinama.Nadam se da će poslije i policija s njima imati posla (oko njihova imutka, stanova, kuća i sl.)
Izbor jedne isprazne,jugofilske i polusrpske koze za svog pomoćnika i još pedeset titula kaže sve o njemu. Nitko normalan ne bi tu glupaču ne bi prvi put pustio da prodje portu.
Zatim, najvažnije, glas(ov)alo je samo oko 30-35 % ljudi, i to prvenstveno oficiri JNA u mirovini, arivisti u Zagreb, došljaci nehrvati...Autohtoni stanovnici nisu ni pomislili prljati ruke zaokružujući ime bilo kojeg ljudskog otpatka otpadaka, što je kategorija u koju spada većina hrvatsklih političara,odnosno politikanata.

SAŽETAK 'POBJEDE' SANADERA I NJEGOVE KONTEJNER GRUPEč

B]HDZ je u Zagrebu doživio težak poraz, u Osijeku je trijumfirao izbačeni Glavaš, a vlastodržac se nije proslavio ni u Splitu ni u Rijeci. Sve to zbog neispunjenih obećanja s parlamentarnih izbora.


CITAT 1.ISKON, 16 05.2005:

Najviše glasova na izborima za gradsku skupštinu Zagreba dobila je koalicija predvođena SDP-om, 40,95%, što joj daje 25 ili 26 od ukupno 51 mandata. HDZ-ova koalicija dobila je 15,4% glasova, slijedi HSP s 11,4% i HNS-LS s 8,1%. U skupštinu će ući i zastupnici s lista Tatjane Holjevac odnosno Borisa Mikšića, koje imaju 7%, odnosno 5,9% glasova. Odaziv birača bio je skromnih 35,9%.(www.izbori.hr)
Na izborima za gradsko vijeće Osijeka najviše je glasova dobila lista Branimira Glavaša, 26,34%, ispred LS-a s 18,54% i HDZ-a s 14%, pa će sastav vlasti ovisiti o koaliciji. U Vijeće su ušli i zastupnici HSP-a, SDP-a i HSS-a. Glavaševa lista je osvojila i 27% glasova u županijskoj skupštini, što joj daje 15 od 47 mjesta, a upravo je toliko mandata na ovim izborima izgubio HDZ.(HTV)
Na izborima za gradsko vijeće Splita najviše glasova dobila je koalicija predvođena SDP-om, 28,9% što im daje devet od 25 mjesta. HDZ je dobio 19,8% glasova i šest mjesta, pa će o vlasti odlučivati lista Željka Jerkova s 14,5% glasova i pet mjesta, budući su SDP i HDZ već najavili kako nisu spremni na koaliciju. Jerkov je pak najavio kako neće izravno sudjelovati u vlasti, već je spreman podržati bilo koji blok prema programu.(HTV)
U Rijeci je koalicija predvođena SDP-om očekivano osvojila apsolutnu većinu mandata, pa će moći sastaviti vladu. U Zadru je najviše glasova dobio HDZ 33%, ispred SDP-a s 32%, ali će vlast ovisiti o koaliciji. Đurđa Adlešić premoćno je kao pobijedila u Bjelovaru, dok je lista koju je u Koprivnici vodio potpredsjednik Vlade Polančec dobila tek oko 13% glasova.(HTV)

CITAT 2. Slobodna Dalmacija, 16.05.2005:

Sanader: Mi smo pobjednici
ZAGREB - Zahvaljujem svim biračima koji su i ovaj put potvrdili da je HDZ pobjednik lokalnih izbora, samouvjereno je poručio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader koji se nešto prije 23 sata pojavio u središnjici i svojom izjavom isprovocirao raspoloženje među dotad vrlo tihim i pokislim hadezeovim dužnosnicima.
Ovacijama i pljeskom nazočni su popratili premijerove riječi kako je HDZ u velikom broju gradova i županija jači nego što je bio na prethodnim lokalnim izborima. Spomenuo je dobre rezultate u Virovitičkoj županiji, Brodsko-posavskoj te gradu Karlovcu. U Zagrebu će HDZ obraniti rezultate koji smo imali u prethodnom mandatu, a to je i bio naš cilj, naglasio je, a u slučaju Branimira Glavaša koji je ostvario izvrstan rezultat u Osijeku, a HDZ izgubio čak 15 vijećnika Sanader je kazao kako je ipak zadovoljan jer su uspjeli u zadnji trenutak osujetiti Glavaša koji je mislio na brandu HDZ-a dobiti izbore i onda se odcjepiti od matice.
— Zadovoljan sam što smo uspjeli svoju listu sastaviti samo tri sata prije isteka roka te čestitam Tomislavu Iviću i Luki Crnkoviću na sjajnoj i poštenoj borbi za HDZ u Osječko-baranjskoj županiji. Glavaš je tamo bio 15 godina šerif, a danas se buni protiv samog sebe govoreći da 15 godina tamo nismo imali ništa. A tko je odlučivao nego upravo on, ustvrdio je Sanader ne priznajući poraz u Slavoniji.
Sanader je čestitao i nezavisnoj listi Željka Jerkova koja je, smatra, senzacija u Splitu, ali i podsjeća kako je u njegovom rodnom gradu i HDZ ostvario bolji rezultat nego što je imao do sada. U Splitu će u svakom slučaju biti zanimljivo. Kao Splićanin i premijer mogu reći da treba smijeniti dosadašnju vlast koja je četiri godine pokazala da nije sposobna voditi Split, poručio je, a za loš odaziv građana na izborima kazao je kako je to europski trend.
— Ne može se Zagreb dobiti sjedeći u kabinetu. Treba ići među ljude, požalio se jedan HDZ-ov saborski zastupnik drugome, prekinuvši razgovor čim je ugledao novinare.
HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Marina Matulović-Dropulić, kazala je da bi rezultati HDZ-a bili zasigurno puno bolji da su imali više mogućnosti predstaviti svoj program. Milan Bandić je imao pet godina, a mi smo imali kampanju od mjesec dana, konstatirala je Matulović-Dropulić.

HDZ PORAŽEN U SVIM VELIKIM GRADOVIMA
Bandiću Zagreb, Glavašu Osijek
SPLIT/ZAGREB/OSIJEK/RIJEKA - Prvi neslužbeni rezultati lokalnih izbora govore kako je SDP sa svojim koalicijskim pratnerima najbliži osvajanju gradonačelničke pozicije u Zagrebu i Rijeci, dok je u druga dva velika hrvatska grada - Splitu i Rijeci situacija u nedjelju nešto prije 23 sata još uvijek bila neizvjesna.
U zagrebačkoj Gradskoj skupštini najveći dio mjesta, čak 26, prema dosadašnjim rezultatima, pripada koaliciji SDP-HSS-HSU. HDZ-u je pripalo 7 mjesta, HSP-u 6, Tatjani Holjevac 5, dok je Boris Mikšić osvojio 3 zastupnička mjesta. Koalicija HNS-LS osvojila je 5 mjesta. DC, HSLS i HD će u Zagrebu imati samo jednog zastupnika u Gradskoj skupštini.
Prema prvim rezultatima, koalicija koju vodi SDP osvojila je 9 vijećničkih mjesta, HDZ s 18,54 posto glasova imao bi 6 vijećnika, poduzetnička lista Željka Jerkova 5 vijećnika, koalicija predvođena HČSP-om tri mjesta, a prag su prešli i Slobodan Beroš, te HSP.
Izbori u Rijeci prošli su bez većih iznenađenja. SDP-ova koalicija s nositeljem Vojkom Obersnelom trebala bi imati 19 vijećnika, HDZ je na drugom mjestu sa sedam vijećnika, PGS i partneri na trećem su mjestu sa tri vijećnika, a potom slijedi HSP posto s dva vijećnika koji bi tako po prvi put ušli u riječko gradsko vijeće. S dva vijećnika bila bi zastupljena i lista Vladimira Bebića. U Dubrovniku vodi HDZ
Nezavisna lista Branimira Glavaša uvjerljivo je prema privremenim rezultatima pobjedila i u izboru za članove Skupštine Osječko-baranjske županijske i za osječko Gradsko vijeće. Na obje liste Glavaševa je nezavisna lista osvojila oko 27 posto glasova.


CITAT 3. ISKON, 16.05.2005:

HDZ poražen u četiri velika grada

SDP je pobijedio u Zagrebu i Rijeci, a u Splitu ima najviše mandata. Glavaš je potukao bivše stranačke kolege u Osijeku. Bandić ipak mora u koaliciju. Knin SDSS-u.
Zagreb, Rijeka i Split veliki su gradovi u kojima su koalicije predvođene SDP-om osvojile većinu glasova na lokalnim izborima, dok je u Osijeku to pošlo za rukom HDZ-ovom izopćeniku Branimiru Glavašu, pokazuju privremeni i neslužbeni rezultati.
Unatoč tome, SDP i partneri najvjerojatnije će samo u Rijeci bez dodatnih koaliranja moći formirati vlast. U Zagrebu će im vjerojatno trebati još jedan vijećnik, dok je u Splitu otvoreno pitanje tko će sastavljati novu gradsku vlast. Naime, SDP i partneri osvojili su devet od 25 vijećničkih mjesta, HDZ šest, nezavisni Željko Jerkov pet, koalicija Podrugova HČSP-a tri, a po jedno HSP i nezavisni Slobodan Beroš, biši SDP-ov gradonačelnik.
Tek se u nekim gradovima i županijama znaju sigurni nositelji buduće vlasti.
SDP je s partnerima osvojio Požegu, Sisak, Čakovec, vodi u Slavonskom Brodu, a s IDS-om i u Puli.
HDZ-u su pripali Gospić, Krapina, vodi u Karlovcu, Šibeniku, Dubrovniku, tijesno u Zadru, Vinkovcima i Vukovaru.
Najuvjerljiviju pobjedu, s čak 70 posto glasova, izborila je u Varaždinu koalicija HSLS/HNS/HSU predvođena dosadašnjim gradonačelnikom Ivanom Čehokom.
HSLS-ovoj koaliciji predvođenoj gradonačelnicom Đurđom Adlešić pripao je Bjelovar.
U Kninu vodi SDSS, a u Drnišu bivši hadezeovac, a sada nezavisni Ante Dželalija.
Koalicija HDZ/HSLS osvojila je Zadarsku, a HDZ/DC Ličko-senjsku županiju.
Iako tijesno, HDZ je izborio pobjedu i u Požeško-slavonskoj županiji, tijesno vodi ispred SDP-ove koalicije u Sisačko-moslavačkoj, ali i Vukovarsko-srijemskoj županiji, u prednosti je u Karlovačkoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Koalicija HSS/SDP vodi u Zagrebačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Brodsko-posavskoj županiji.
Koalicije predvođene SDP-om najviše su glasova osvojile i u Primorsko-goranskoj te Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Nezavisnom Glavašu pripala je Osječko-baranjska županija, Istarsku je tradicionalno osvojio IDS, dok prvi rezultati, dobiveni na malom uzorku, Radimiru Čačiću i HNS-ovoj koaliciji daju prednost u Varaždinskoj županiji. Po neslužbenim podacima, HNS je dobio najviše vijećnika u Međimurskoj županiji.
Po podacima iz gradskih i županijskih izbornih povjerenstava odaziv je slabiji nego na lokalnim izborima 2001. i po neslužbenim izračunima manji je od 35 posto. Po informacijama iz DIP-a ovi su izbori protekli uz puno manje prigovora nego oni prije četiri godine.


CITAT 4.
Birači kaznili Sanadera

HDZ je u Zagrebu doživio težak poraz, u Osijeku je trijumfirao izbačeni Glavaš, a vlastodržac se nije proslavio ni u Splitu ni u Rijeci. Sve to zbog neispunjenih obećanja s parlamentarnih izbora.
Strane novinske agencije o rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj izvještavale su samo na temelju rezultata izlaznih anketa što ih je objavio HRT.
Većina stranih medija izvjestila je o vjerojatnim pobjedama oporbenog SDP-a u trima od četiriju najvećih hrvatskih gradova.
Slovenska novinska agencija STA je javila da je neupitna pobjeda SDP-a u Zagrebu i Rijeci, gdje stranka osvaja preko 40 posto glasova. Rezultati vladajućeg HDZ-a u tim se gradovima ocijenili su slabima, pri čemu se onaj u Zagrebu naziva teškim porazom.
Njemačka agencija dpa piše da je neovisni kandidat Branimir Glavaš, političar desne orijentacije koji je prošloga mjeseca izbačen iz HDZ-a, pobijedio u Osijeku, najvećem gradu na istoku Hrvatske. Ista agencija dodaje da SDP ispred HDZ-a vodi i u Splitu.
Strane agencije zaključuju da su hrvatski birači vjerojatno kažnjavaju premijera Ivu Sanadera zbog neispunjenja glavnih obećanja iz kampanje za parlamentarne izbore 2003. godine.
Francuska agencija AFP posebno je naglasila da na izborima nisu zabilježene nikakve veće nepravilnosti, a sve agencije pišu i o slabom odazivu birača na lokalne izbore.








- 12:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.05.2005.

JESU LI DANAŠNJI HRVATI UOPĆE ZASLUŽILI CIVILIZIRANU HRVATSKU?

Gledam, stotine skupih postera koje svi mi plaćamo iz poreza,davanja,doprinosa (uzrokovanim zaduživanje tzv. države, odnosno javnog sektora-politikanata-trenutačno oko 30 milijardi USD),nedostakom investicijskih sredstava (čime se narod još više zatupljuje, stoga ludilo za smećem tipa BigBrother,Survivor i sl.) za skorašnje izbore.
ODABERIMO GRAD kaže jevrejski izrod srpskog podrijetla Vesna Pusić, antihrvatica u djelu i duši (Molim, razlikovati časne Židove od njihovih projugoslavenskih antipoda 'jevreja', o tome kao /djelomični/ pripadnik prve skupine znam najbolje,jer mi volimo Hrvatsku i mi smo Hrvati iznad svega).Pozivajući se na židovsku elementarnu mudrost,zar ne bi bilo bolje odabrati onoga koji će rukovoditi gradom u cilju povećanja općeg blagostanja, a ne grad koji je već izabran?
NEMA FARBANJA vrišti u plavom tonu pravaš Rožić. Točno. Neka ne farba pametne i intelektualno orijentirane Zagrepčane i Hrvate,jer ne gleda svatko idiotarije tipa Villa Marije, Naše male klinike, meksičkih 'sapunskih' zagadjivača uma...
O blaziranom propalitetu Mikšiću koji je (gotovo) sve slagao o sebi ne treba ništa ni govoriti. Vratiti ga u SAD.
Vi ste moji koalicijski partneri, Zajedno Treći put,Tim koji nešto....(HDZ) sve su to simboli hrvatskog kolektivnog idiotizma, nepostojanja i najmanjeg moralnog praga iliti barem veličine razuma domaćih životinja.
Osim onih 40 posto koji ne glasuju jer znaju da nemaju nza koga glasovati, ostali nisu zaslužili ništa drugo od Balkana i nezavisna Hrvatska im je Božja nagrada,koja nama drugima koji Hrvatskoj žele sve bolje, dodje kao kazna.

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.05.2005.

LJUDSKI OTPAD (UZ ČASNE IZNIMKE) RADI U DRŽAVNIM SLUŽBAMA-PRIMJER ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE




Web stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 9.svibnja 2005:

[B]Stranica osvježena: 06. ožujka 2003.[/B]ZAHTJEV ZA SUFINANCIRANJE
PROSJEK STUDIRANJA
DODATNA VRIJEDNOST VAUČERA
(programi nevažeći,op.p.)

Ako tražite posao, HZZ Vam može ponuditi sljedeće usluge:
Nadamo se da će Vam nešto od toga pomoći u traženju posla. Sretno!
----
NAJNOVIJE AŽURIRANO (pogleajte dtaume izdanja)

NOVOSTI IZ ŽUPANIJA I NAŠIH PODRUČNIH SLUŽBI
Godišnjak HZZ 1999. (putem narudžbenice)
Godišnjak HZZ 2000. (putem narudžbenice)
Godišnjak HZZ 2001. (putem narudžbenice)
Godišnjak HZZ 2002. (putem narudžbenice)
Mjesečni statistički bilten HZZ (putem narudžbenice)
Analitički bilten HZZ (putem narudžbenice)

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 07.05.2005.

ZLO MI JE OD LJUDSKIH OTPADAKA KOJI SE NAZIVAJU 'POLITIČKOM ELITOM'

Obzirom da su nas citirali od 1989. do 1999. (kad smo rušili Jugoslaviju i otkrivali monstruozne gospodarske kriminale u /S/RH i kasnije RH), pa od 2004. do danas (ne demontiranju Kosorice, Žužula, Sanadera i sve te koristoljubive stoke), evo citata korisnika 'Hugo Chaveza' (na Forumu.hr) o bespravnoj 'državi' (jer država je po defiinicji,svrsi i funkciji nešto sasvim drugo od poligona za kriminale i izdaje ljudskog otpada kojeg zovu 'političkom elitom'). Zlo mi je!

Pravna drzava ne stanuje ovdje,
Pitam se slijedece:
1. Stariji maloljetnik bez vozacke dozvole ubije dvije djevojke autom i za svako ubojstvo dobije 1 godinu zatvora. Otac je neki tzv uticajni i mocni lik. Ima li to utjecaja na presudu? Da li bi netko drugi prosao tako jeftino?
2. Amerikanka optuzi lokalnog mocnika i utjecajnog lika za silovanje. Sud ne reagira. Americki veleposlanik grabi za usi nase politicare, oni sud i optuzeni zavrsava u zatvoru. Ima li to utjecaja? Da li bi neka Hrvatica mogla urgirati na pravosudje, kad je sud na strani seoskih mocnika.
U oba slucaja sam siguran da NE!
3. Politicari prodaju HT koji je bar znatnim dijelom u vlasnistvu klijenata koji su platili izgradnju infrastrukture i prikljucke za razliku od stranih korisnika telekomunikacija. Nitko ne poteze to pitanje. Stvar se u sustini ne razlikuje od lopova koji prodaje tudji ukradeni automobil.
Je li ovo osnovni problem Hrvatske? Totalno bezakonje i pljacka pod zastitom zakona i sudaca po partijskoj podobnosti?

- 11:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 06.05.2005.

SANADER I MESIĆ U EU PREKO RUGOBE CARLE DEL PONTE

kAKO SAM JOŠ U PROSINCU 2003 ZAPOČEO DEINSTALACIJU I NADAM SE KAZNENI PROGON SANADERA, NJEGOVE KONTEJNER EKIPE I IZDAJNIKA MESIĆA, EVO TEKSTA KOJI SVE POTVRDJUJE:


IMAJU Hrvatsku! Nek Mesic, Racan i Sanader idu u Europu preko Karle!

Moramo li procesuirati jatake Haaških bjegunaca i da li je "haski okrivljenik" osoba koja predstavlja opasnopst za Hrvatsku ?
Kad god ugledam gospodina Mesica, predsjednika naseg bistra uma i znanih korjena, na svehrvatskoj televiziji HRT prodju me "trnci odusevljenja" i "jeza srece". Ja nisam kao on.
Veliki je to covijek ogromnog iskustva, bio je u bivsoj Jugi saborski zastupnik, Predsjednik predsjednistva, vrhovni komandant JNA (protiv kojeg je JNA ucinila drzavni udar napadom na Hrvatsku, ali nitko nije to primjetio), robijao je za Hrvatsku u bivsoj JUgi (doduse, ne djeluje logicno da je obnasao u Jugi i visoke duznosti), pa je bio predsjednik Sabora, sve je bio i na kraju evo drugog predsjednickog mandata. Svi su ga voljeli i u svoje politicke stranke rado primali. Mnogo je tako iskustava stekao. Svestrana politicka licnost, prilagodljiv i nadasve razuman i odan.
Eto, kako je bio sve i sva u Jugi, pa sve i sva u Hrvatskoj za ocekivati je da ce biti i sve i sva u ujedinjenoj Europi. Kao marljiva pcela, radio je malo tu, pa malo tamo, pa mozda jednom i ode malo onamo.
Kad ga vidim znam da ce govoriti o Gotovini, generalu Gotovini, svom kolegi hrvatskom generalu. Pita se da li moramo procesuirati jatake generala Gotovine. Pa tko su i gdje ti jataci? Tvrdi se da generala nema u Hrvatskoj vec godinama, necemo valjda traziti njegove jatake po inozemstvu. Imamo mi dovoljno onih koji su tu pa ih nitko ne procesuira.
Moramo li procesuirati i eventualno moguce jatake Haaskog suda koji svojim laznim "dojavama" diskreditiraju i hrvatske duznosnike i hrvatsku drzavu? Carla del Ponte nam ne vjeruje, ne vjeruje Hrvatskoj, ni prijatelju Mesicu ni partneru Sanaderu kada se tvrdi da general Gotovina nije u Hrvatskoj. Netko laze i taj lazljivac je onaj koji radi protiv Hrvatske, protiv hrvatskog naroda i protiv hrvatske vlasti. U narodu postoji naziv ta takovu osobu jer taj nije samo lazljivac. Istina pobjedjuje laz, dobrota ce pobijediti zlo, svjetlost ce protjerati tamu naseg mraka. Bog ce nam pomoci i svakoga nagraditi pravedno.
Equadorski predsjednik nije bio dobar pa ga je novi predsjednik odmah dao uhititi i "zabraviti". Tako bi mozda radio i nas Rojs da je postao predsjednik, ali cudni su putevi Bozji. Zivot covjeka je pun kusnje. Strpljen spasen.
Da li cemo procesuirati i one koji su dobili mandat da povedu Hrvatsku u bolje sutra, one koiji su je doveli pred zid placa i nemoci, a poveli su je i u ponizenje i nevjerodostojnost, predstavili je lazljivom i ne vjerodostojnom pred medjunarodnom zajednicom tako da nam cak ni nekakva tuziteljica ne vjeruje, one koji su zemlju zaduzili 30 milijadri dolara, pretvorbom opljackali i opustosili domovinu, ukrali mirovine (onima koji su stvarali svojim radom tzv. drustvenu imovinu) koje su sudskom odlukom davno i odavno trebale biti vracene onima koji su pokradeni. Koliko ce nas tek stajati nuklearka Krsko, sto je sa parafom glede Savudrijske vale.... Kako je propao u Rijeci Viktor Lenac, Rijecka banka, Vulkan, Torpedo, Tvornica papira, Rikard Bencic......................? Nema vise industrije u Rijeci, imamo cisti zrak, ali nema zaposlenja. Bolje i nezaposlenost nego da nam poduzetnici i poslodavci ne placaju rad. Evo, pocela je i drzava ne placati neke svoje radnike, Mungosi "strajkaju". Neki rade, dobivaju placu ali nisu servis gradjana. Tko je kriv? Mesopust? Pedro? Sto je ovo? Pravna drzava? Odgovornost? Domoljublje? Svi smo mi krivi. Kako bi pametni dobro zivjeli da nema onih drugacijih, one druge opcije.
Spominje se samo nekakva odgovornost "pred biracima", kao da u Hrvata nema pravosudja i pravne drzave. Moralna odgovornost pred biracima, a kaznena pred sudom. Biraci trebaju birati, sudovi suditi. Nije samo pogrijesio onaj koji je nesto krivo ucinio nego i onaj koji je svojim neradom tome pomogao. Lopov je onaj koji krade. Lopov je i onaj koji drzi ljestve. Lopov je i onaj koji samovoljno dopusta lopovu krasti i drugom lopovu drzati ljestve.
Zna se tko bi trebao biti kriv. Sve se zna. Zna se tko je odgovoran ukoliko zakoni nisu dobri, tko je odgovoran ako drzava ne funkcionira, tko je za sto odgovoran i sto mu je posao za koji je placen.
Blago biracima, oni nemaju dileme, oni ne mogu biti ni za sto odgovorni jer je potpuno svejedno za koga ce glasati. Pa koga mozes birati kada su svi isti i medjusobno u kooperativnim odnosima. Hrvatska ima samo dvije opcije: ili politicare ili narod - drugu opciju. Jedinstvo politicke slicnosti raznih boja, sloznost u politiko-moralnoj istovrstnosti mentalnog sklopa. Biraci samo biraju i prosudjuju tko je u datom trenutku izbora mrvicu bolji.
Tako je nekako sudio i Poncije Pilat. Pustio pucanstvo da bira, skinuo odgovornost sa sebe, oslobodio Barabu i razapeo Isusa. I nikome nista. Nije kriv ni Poncije ni Baraba ni narod. Kriv je kriz.
Pita li tko Carlu del Ponte da dokaze svoje tvrdnje kako je Gotovina u hrvatskoj te kako drzavni odvjetnik zna gdje je Gotovina. Ili ona laze nas ili nas varaju nasi duznosnici. Tko je tu lazljivac, tko je "krtica", tko je Juda, tko Poncije Pilat? Tko nosi kriz?
Navodno Carla kaze da ce nju zadovoljiti samo Gotovina. Kaze da su nase vlasti reagirale prekasno. Tko? Mesic, Racan ili Sanader. Tko je Karli kriv? Tko je nama kriv? Zadovoljiti je moze samo Gotovina? Od cijele Hrvatske uz Sanadera, Mesica, Racana i sve druge to moze samo Gotovina. Sumnjam da se Gotovini tako sto svidja. Ne mora on preko Carle del Ponte u Europu. On je vec tamo. Neka preko nje idu Mesic, Racan i Sanader koji tek zele u Europu. Kuda lete pa i dio Hrvatske je vec u Europi - Sveta Gera.
Ako je prema Ustavnom zakonu o suradnji sa Haaskim tribunalom predvidjena komunikacija na hrvatskom jeziku neka onda ona Haaska glasnogovornica u Hrvatskoj govori hrvatskim jezikom, a ne da mi tamo muca i eeeeeeka. Kao da stenje zbog probavnih tegoba pred kamerama. Sto se nas tice kako govori njen suprug, neka on samo i dalje eeeka, tko mu brani, ali ona neka izvoli govoriti hrvatskim jezikom jer je ne mogu ni slusati ni razumjeti niti gledati kada se pojavi na televiziji. Mogla je vec nauciti, ako ne moze to od supruga neka je tko drugi pouci. Bas me zanima da li i nju moze zadovoljiti samo Gotovina onako kako ce navodno i njenu kolegicu tuziteljicu. Malo soli na rep.
Imamo Hrvatsku. Nasi branitelji su kao i general Gotovina radili na tome da je imamo. Cija je ova zemlja kada u njoj svatko izvana radi ili ne radi sto mu je drago. Cija ce biti kada jednom udjemo u Europsku Uniju, ako toga i bude. Nekoc su nam direktive dolazile iz Beograda, danas iz cijelog svijeta. Kozmopolitski mentalitet u Hrvata, poslusajmo svakoga, to su nasi prijatelji i partneri s kojima cemo podijeliti nase i danas i sutra i sve ostalo. Vazno je da smo mi svoji na svome. Imamo Hrvatsku.
Pita li tko, u ovoj zemlji Hrvata, CNN i onu njihovu, nekoc, u Bosni (a i svemiru) izgubljenu muslimanku- novinarku glede izjava o hrvatskom Kardinalu koji se suprotstavio i Pavelicu i Titu, koji je radije robijao i umirao nego da se odrekne Boga i Vatikana. Ta CNN osoba nije u Bosni znala gdje se nalazi jer su je vodili i vodali kao slijepca zdravih ociju. Ona je samo znala govoriti. Zgodno, vele, iritirala ju je i isprovocirala hrvatska zastava. Mene iritira njena osuncana ili mozda kvarcana gubica, pa sto? Nije to jedina zenska gubica koja me iritira kad je vidim na televiziji. Prije ce biti da je nju iritiralo sto je Stepinac kao katolicki kardinal vec proglasen blazenim i sto ce biti Izraelski pravednik medju narodima uz Bozju pomoc za svoje zasluge spasavanja zidova. Mozda nju ipak vise smetaju Zidovi od Hrvata?
Ipak, nasla je trenutak za klevetu kada je cijeli svijet gledao ispracaj Pape. Trebala je reagirati i vlada i predsjednik i Sabor i kardinali i sluzbeni Vatikan. Energicno.
Pas lize ruku koja ga hrani, grize onu koja ga tuce. Neki pak lizu vrata kroz koja ih ne zele pustiti unutra, cak se ne usudjuju ni zalajati.
Tko je odgovoran za sve sto nas je snaslo, snalazi i sve sto ce nas jos snaci? Tko je bio obilno placen od osiromasenog hrvatskog naroda da radi svoj posao kako nas ne bi zadesilo ono sto nas je pogodilo? Jako je pogrijesio Loncar kada je Pupovca prozvao elementarnom nepogodom. Ima mnogo vrsta elementarnih nepogoda. Samo za elementarne nepogode i visu silu nema potezanja odgovornosti. Za Bozansku silu nema.
Kakve li su nase perspektive u Europi ili bez nje. Iste. Drustvena je imovina desetljecima stvarana ali i mahom privatizirana, zaduzeni smo do grla, a tko je duzan nije neovisan i bez ovbeza, industrija ne radi, nema je vise, unistena, uvozimo puno proizvodimo malo, hrana skupa, INA-in benzin takodjer, nezaposlenost, ali u porastu je malodusje, nemoral, licemjerje, nepostenje, organizirani kriminal, droga, silovanja, razvrat, prostitucija, trgovina ljudima...... Takvu Hrvatsku imamo. A svi, pa i politicari, idu u crkvu i kunu se u svoje postenje i moralne vrijednosti. Kako se crkveni kriz ne zapali kada udju u Bozji dom.
Nije ni cudo da se branitelji, oni koji nisu poginuli tijekom stvaranja ovakve slobodne lijepe nase, medjunarodno priznate, neovisne i ine hrvatske drzave, danas sami ubijaju u slobodnoj hrvatskoj drzavi koju su stvarali. Njih 1400 ciji je idealizam sahranjen prije njih samih. Njih 1400 stvaralo je slobodnu Hrvatsku, a ovakvu Hrvatsku u kojoj se branitelji sami ubijaju stvorio je netko drugi. Za sto i za koga?
Haski okrivljenik ne predstavlja opasnost za Hrvatsku, on ju je Hrvatsku stvarao i stvorio. Opasnost za Hrvatsku je ocigledno nesto drugo - svemoguce i nedodirljive elementarne nepogode svih vrsta.
BONA FIDE


- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KRAJ SVIJETA! ŽUŽUL GOVORI O EUROPSKOJ UNIJI!

Žužul(i), višedesetljetni komunista koji je mrzio Zapad i obožavao druga Titu i socijalističke tekovine, a poslije toga opljačkao demokratsku Hrvatsku:

ZAGREB – Miomir Žužul bit će glavni govornik na sutrašnjem seminaru 'Hrvatska na putu u EU', koji u Ljubljani organizira tamošnji Institut za strateške studije. No neovisni analitičar Davor Gjenero odbio je poziv: »Ne pada mi na pamet sudjelovati na skupu s čovjekom zbog kojega je Hrvatska u ovakvoj situaciji«, kazao nam je jučer Davor Gjenero.
Za razliku od Gjenera, ni organizator seminara, ni MVPEI ne vide ništa čudno u tome što će glavni govornik na tome međunarodnom skupu biti kompromitirani bivši ministar koji je položaj morao napustiti zbog ozbiljnih sumnji u sukob interesa. »Mi nismo organizatori skupa, ali u tome ne vidimo ništa senzacionalno«, kazala nam je glasnogovornica MVPEI Ivana Crnić. Direktor ljubljanskoga Instituta za strateške studije Borut Grgič kazao nam je da su organizatori zvali ministricu Kolindu Grabar-Kitarović, »ali ona nije imala vremena«.
Gjenero nije toliko bezbrižan: »'Bechtel' i 'Imostroj' su sitnice. Žužul je lobirao za Match Telekom, tvrtku povezanu s Petračem i Gotovininim bijegom, i zato je morao otići iz vlade. No zbog takvoga njegova angažmana pokazalo se da strukture države i dalje štite Gotovinu«, kaže Gjenero.
Novi List

- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.05.2005.

18.SVIBNJA BITI ĆE DOSTAVLJEN PRIJEDLOG O IZGLASAVANJU NEPOVJERENJA VODSTVU HDZ-a

Dogovor je postignu s časnim i ničim 'umrljanim' početnim članovima HDZ-a, od kojih su neki i osnivači.
Iako se Sanader sa svojim debilima tipa Kosor i dr. okružio tjelohraniteljima koji 'ima da odmah biju' i spriječavaju svaku pomisao o deinstaliranju svoga šefa izdajnika, prevanta, lažova, obmanitelja i moralnu karikaturu, 18. svibnja o.g. u HDZ-u će biti uručen zahtjev autohtonih članova HDZ-a za žurnom iizvanrednom skupštinom na kojoj će se raspravljati o iskazivanju nepovjerenja trenutačnom vodstvu HDZ-a (Sanader,Kosor i sl.) na argumentima koji bi u civiliziranoj zemlji bili dostatni, ne samo za politički, nego i za kazneno-materijalni progon.
Znate što se sada dogodili? Zove me na mobitel WITHHELD. Zove, zove, zove....
WITHHELD.WITHHELD.WITHHELD. PRIVATE NUMBER...Bez broja, identiteta... Pogodite tko zove. Osim časnih iznimaka, kada su velikomm poduzeću spojeni na centralu, s WITHHELD se služe donekle službe pravosudja, ali uglavnom (još neosudjeni)kriminalci i primitivni debili koji su zalutali u urbane sredine.
A sud, to je groteska nepravde i izbjegavanja svakog stvarnog zakonma. Pljujem ja na njih, mene su upropastili u zadnjih 13 godina.
Citat:
Zagrebački Županijski sud donio je nepravomoćnu oslobađajuću presudu na suđenju Miroslavu Kutli, optuženom za malverzacije s dionicama Dione i bjelovarskog Univerzala. Kutle je ranije oslobođen i na suđenju za slučaj Tisak. Kutle je bio optužen da je protuzakonito stekao 15,2 mil. tadašnjih DM kupoprodajom dionica, a sud je zaključilo da je razlika u cijeni bila posljedica učinaka tržišta.(


- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.05.2005.

'LJUDSKA PRAVA' PREMA KATOLICIMA U ISLAMSKIM ZEMLJAMA

Dok se mi silom upinjemo da radi ljudskih prava dozvolimo podizanje štoviše nakaznih i povijesno prevladanih minareta, muslimani u Bosni izbacuju i negiraju Hrvate, a drugdje u muslimanskim zemljama kršćane (katolike) obespravljuju i ubijaju, što je uostalom vjekovna genocidna narav ( i djelo, na žalost) islama.
Dok ne bude simetrije u odnosima, u Hrvatskoj ne bi smjelo biti ni brdo takvih 'ljudskih prava' ljudima koji Hrvatsku preziru:
CIT1:
Uhapšeni u Saudijskoj Arabiji-zbog kršćanstva
On April 23, 2005, Saudi newspapers reported that 40 Pakistanis were arrested by the Saudi religious police in a Riyadh apartment for conducting Christian religious activity. The following are excerpts from the reports:

The Saudi daily Al-Jazirah reported that 40 men, women, and children with Pakistani citizenship were arrested on April 21, 2005 after performing Christian religious rites in an apartment in the Thaharat Al-Badi'a neighborhood in western Riyadh. The arrest was part of a sweeping police operation by the Riyadh District Police, at the order of Riyadh Governor Prince Salman bin Abd Al-'Aziz.
A Saudi religious police source explained the reason for the arrest: "These people tried to spread the poison and their beliefs to others, by means of distributing pamphlets and [missionary] publications." He said that all the detainees "had been transferred to the relevant bodies for investigation."
http://www.memri.org/bin/opener_latest.cgi?ID=SD90105
-----------------------------------------------------
40 pakistanaca uhapšeno je u saudijskoj arabiji zbog prakticiranja kršćanstva u stanu u zapadnom riyadhu.
izvor iz saudijske religijske policije je izjavio :"ovi su ljudi pokušali širiti otrov i svoja vjerovanja dijeljenjem pamfleta i misionarskih publikacija".
Židovima je zakonom zabranjen ulazak u saudijsku arabiju.

- 12:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZBOGOM SANADERČINO!

Danas čitamo u tisku, odnosno štampi, kako Sanader, taj lažov i predsjednik v.d. HDZ-a, izjavljuje da 'njemu nisu naškodili ni jači od barakaša HDZ-a'
ZAMISLITE VI TO! Jedan smrdljivi gmaz koji se ugnijezdio, obogatio korupcijom i ostambenio kriminalom u Hrvatskoj, bahato tvrdi da mu nitko nije ravan.
ŠTOVIŠE, EPŠOHALNIM GLASOM OBEĆAJE HRAVTIM ADA ĆE UHITI HRVATSKOG JUNAKA ANTU GOTOVINU I PREDATI GA (SMRDLJIVIM) ČINOVNICIMA HAAGA.
Zato mu je njegova ljubljena kandidatkinja za Predsjednika RH dobila, usprkos najluksuznijoj kampanji, u Zagrebu 13,5 posto glasova, a u svibnju će HDZ na lokalnim izborima, i to u natjecanju s dotepencom i komunistom iz neke vukohebine, Bandićem, dobiti 10-12% glasova u Zagrebu.
A Bandić lopovčina bez obraza,polupismen tip, nema konkurenciju u Zagrebu???!!!! Zašto? Razlog je jednostavan. 95 % od onih oko 45% -50% koji će izaći na izbore spadaju u došljake prve generacije, neurbanizirane, neobrazovane, neinformirane ljude, prave primjerke pretvorbe potencijalnih plodnih i časnih seljaka kojima se možemo ponositi u odvratne gradske seljačine koje implementiraju u beskorisne administracije i 'poduzetništva' čiji je temelj (javno nekažnjeni) kriminal.
(Kako bi se uvjerili u ispravnost tvrdnje, provozajte se tramvajem po Zagrebu.Doći će Vam za povratit kad čujete kako veliki broj došljaka govori i zaudara).
Vratimo se Sanaderčini i poruci tom izdajniku.Oni jači od barakaša,koje vrijedja i podcjenjuje ( a bez HDZ-a on je običan blefer i luftiguz), nakon izbora će ga poslati u političku emigraciju, odnosno po provedenim istragaa o njegovom silnom 'imutku za tri generacije obitelji' koje je stekao u Dijaspori te vraćanju ukradenog.
Najbolja je destinacija, za njega i njegove izabranike, Rumunjska ili Bugarska, jer se oni, Balkanci do blata, vesele 'EU-oskoj civilizaciji'.

CIT. 1:
Predsjednik Vlade Sanader je u utorak u Luxembourgu izložio hrvatski akcijski plan za "slučaj Gotovina" koji će biti provođen u slijedećih šest tjedana. Riječ je o nastavku čišćenja svih ljudi iz državnih struktura za koje se sumnja da su u dosluhu s Gotovininim pomagačima i za koje se sumnja da puštaju tajne podatke iz državnoga vrha, potom o progonu odgovornih za skrivanje Ivice Rajića i ahmićke skupine, o kaznenom gonjenju onih koji su Gotovini ishodili lažnu putovnicu, o rješavanju "slučaja Petrač", o poboljšanju međunarodne suradnje u operaciji hvatanja Gotovine, te o dodatnim državnim pritiscima na poduzetnike za koje se sumnja da financiraju Gotovinu, a tu se ponajprije misli na Božu Jusupa, Antu Rosu i Ljubu Grepu.
Sanader je na pravom putu!


CIT. 2: Forum.hr ODGOVOR:
The_Equilibrist
Pola ljudi u Hrvatskoj smatra Gotovinu takvom ikonom da mu je samo Tudjman ravan. Ostali ako nesto i znaju ne bi rekli zbog ovih prvih. Od Gotovine se napravilo mucenika i pravednika veceg nego sto je ikad mogao biti.
A tko je kriv? Isti taj Sanader. Dobio je prosle izbore nahuskavanjem seoskih idiota oko Gotovine, sad ce izgubiti izbore zbog istih tih nahuskanih..
Neka.Sad jede vlastita g...a. Napokon. Dosta smo ih jeli mi.


--------------------------------------------------------------------
Nekoliko neprovjerenih podataka, od provjerenih izvora:
ANTE VRDOLJAK- naš šjor Tonći, koji je stekao slavu snimajući filmove o partizanima i drugu Titi, zapravo je Srbin koji se oženio za jednu osobu prezimena Vrdoljak koja je navodno bila malo zaostala,
MATE ARLOVIĆ- Mate je bio u UDBAškom lancu iznad Vladimira Šeksa,a poznato je bilo da je Mate Zakon o udruženom radu kojeg je znao napamet.
MARIN SOPTA- uvezeni 'domoljub' iz Kanade s ogromnim uredima za nekakva strateška istraživanja, zapravo je Crnogorac.
IVICA MUDRINIĆ- još jedan tzv. domoljub i 'stručnjak s patentima iz Kanade'. Ljudi koji žive u Oklaju odakle je Ivica, tvrde da radi prošlosti njegove obitelji, a i njegove, tim mjestom može ići samo noću. Zločin koji je Hrvatima napravio s HT-om dokazuje ispravnost ove tvrdnje.
GOJKO ŠUŠAK- šapat je jači od njegove legendarne uloge u Domovinskom ratu i svega što su Hrvatska i Hrvati izgubili u BiH (na kraju smo izgubili i Hrvate u BiH). Taj je šapat jedva čujan i odzvanja:..udba, udba,udba.udba..... No, ovo je tek glasina,a mogu je potvrditi samo službene instance.

- 11:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi