H r v a S T k a !!!!

petak, 06.05.2005.

SANADER I MESIĆ U EU PREKO RUGOBE CARLE DEL PONTE

kAKO SAM JOŠ U PROSINCU 2003 ZAPOČEO DEINSTALACIJU I NADAM SE KAZNENI PROGON SANADERA, NJEGOVE KONTEJNER EKIPE I IZDAJNIKA MESIĆA, EVO TEKSTA KOJI SVE POTVRDJUJE:


IMAJU Hrvatsku! Nek Mesic, Racan i Sanader idu u Europu preko Karle!

Moramo li procesuirati jatake Haaških bjegunaca i da li je "haski okrivljenik" osoba koja predstavlja opasnopst za Hrvatsku ?
Kad god ugledam gospodina Mesica, predsjednika naseg bistra uma i znanih korjena, na svehrvatskoj televiziji HRT prodju me "trnci odusevljenja" i "jeza srece". Ja nisam kao on.
Veliki je to covijek ogromnog iskustva, bio je u bivsoj Jugi saborski zastupnik, Predsjednik predsjednistva, vrhovni komandant JNA (protiv kojeg je JNA ucinila drzavni udar napadom na Hrvatsku, ali nitko nije to primjetio), robijao je za Hrvatsku u bivsoj JUgi (doduse, ne djeluje logicno da je obnasao u Jugi i visoke duznosti), pa je bio predsjednik Sabora, sve je bio i na kraju evo drugog predsjednickog mandata. Svi su ga voljeli i u svoje politicke stranke rado primali. Mnogo je tako iskustava stekao. Svestrana politicka licnost, prilagodljiv i nadasve razuman i odan.
Eto, kako je bio sve i sva u Jugi, pa sve i sva u Hrvatskoj za ocekivati je da ce biti i sve i sva u ujedinjenoj Europi. Kao marljiva pcela, radio je malo tu, pa malo tamo, pa mozda jednom i ode malo onamo.
Kad ga vidim znam da ce govoriti o Gotovini, generalu Gotovini, svom kolegi hrvatskom generalu. Pita se da li moramo procesuirati jatake generala Gotovine. Pa tko su i gdje ti jataci? Tvrdi se da generala nema u Hrvatskoj vec godinama, necemo valjda traziti njegove jatake po inozemstvu. Imamo mi dovoljno onih koji su tu pa ih nitko ne procesuira.
Moramo li procesuirati i eventualno moguce jatake Haaskog suda koji svojim laznim "dojavama" diskreditiraju i hrvatske duznosnike i hrvatsku drzavu? Carla del Ponte nam ne vjeruje, ne vjeruje Hrvatskoj, ni prijatelju Mesicu ni partneru Sanaderu kada se tvrdi da general Gotovina nije u Hrvatskoj. Netko laze i taj lazljivac je onaj koji radi protiv Hrvatske, protiv hrvatskog naroda i protiv hrvatske vlasti. U narodu postoji naziv ta takovu osobu jer taj nije samo lazljivac. Istina pobjedjuje laz, dobrota ce pobijediti zlo, svjetlost ce protjerati tamu naseg mraka. Bog ce nam pomoci i svakoga nagraditi pravedno.
Equadorski predsjednik nije bio dobar pa ga je novi predsjednik odmah dao uhititi i "zabraviti". Tako bi mozda radio i nas Rojs da je postao predsjednik, ali cudni su putevi Bozji. Zivot covjeka je pun kusnje. Strpljen spasen.
Da li cemo procesuirati i one koji su dobili mandat da povedu Hrvatsku u bolje sutra, one koiji su je doveli pred zid placa i nemoci, a poveli su je i u ponizenje i nevjerodostojnost, predstavili je lazljivom i ne vjerodostojnom pred medjunarodnom zajednicom tako da nam cak ni nekakva tuziteljica ne vjeruje, one koji su zemlju zaduzili 30 milijadri dolara, pretvorbom opljackali i opustosili domovinu, ukrali mirovine (onima koji su stvarali svojim radom tzv. drustvenu imovinu) koje su sudskom odlukom davno i odavno trebale biti vracene onima koji su pokradeni. Koliko ce nas tek stajati nuklearka Krsko, sto je sa parafom glede Savudrijske vale.... Kako je propao u Rijeci Viktor Lenac, Rijecka banka, Vulkan, Torpedo, Tvornica papira, Rikard Bencic......................? Nema vise industrije u Rijeci, imamo cisti zrak, ali nema zaposlenja. Bolje i nezaposlenost nego da nam poduzetnici i poslodavci ne placaju rad. Evo, pocela je i drzava ne placati neke svoje radnike, Mungosi "strajkaju". Neki rade, dobivaju placu ali nisu servis gradjana. Tko je kriv? Mesopust? Pedro? Sto je ovo? Pravna drzava? Odgovornost? Domoljublje? Svi smo mi krivi. Kako bi pametni dobro zivjeli da nema onih drugacijih, one druge opcije.
Spominje se samo nekakva odgovornost "pred biracima", kao da u Hrvata nema pravosudja i pravne drzave. Moralna odgovornost pred biracima, a kaznena pred sudom. Biraci trebaju birati, sudovi suditi. Nije samo pogrijesio onaj koji je nesto krivo ucinio nego i onaj koji je svojim neradom tome pomogao. Lopov je onaj koji krade. Lopov je i onaj koji drzi ljestve. Lopov je i onaj koji samovoljno dopusta lopovu krasti i drugom lopovu drzati ljestve.
Zna se tko bi trebao biti kriv. Sve se zna. Zna se tko je odgovoran ukoliko zakoni nisu dobri, tko je odgovoran ako drzava ne funkcionira, tko je za sto odgovoran i sto mu je posao za koji je placen.
Blago biracima, oni nemaju dileme, oni ne mogu biti ni za sto odgovorni jer je potpuno svejedno za koga ce glasati. Pa koga mozes birati kada su svi isti i medjusobno u kooperativnim odnosima. Hrvatska ima samo dvije opcije: ili politicare ili narod - drugu opciju. Jedinstvo politicke slicnosti raznih boja, sloznost u politiko-moralnoj istovrstnosti mentalnog sklopa. Biraci samo biraju i prosudjuju tko je u datom trenutku izbora mrvicu bolji.
Tako je nekako sudio i Poncije Pilat. Pustio pucanstvo da bira, skinuo odgovornost sa sebe, oslobodio Barabu i razapeo Isusa. I nikome nista. Nije kriv ni Poncije ni Baraba ni narod. Kriv je kriz.
Pita li tko Carlu del Ponte da dokaze svoje tvrdnje kako je Gotovina u hrvatskoj te kako drzavni odvjetnik zna gdje je Gotovina. Ili ona laze nas ili nas varaju nasi duznosnici. Tko je tu lazljivac, tko je "krtica", tko je Juda, tko Poncije Pilat? Tko nosi kriz?
Navodno Carla kaze da ce nju zadovoljiti samo Gotovina. Kaze da su nase vlasti reagirale prekasno. Tko? Mesic, Racan ili Sanader. Tko je Karli kriv? Tko je nama kriv? Zadovoljiti je moze samo Gotovina? Od cijele Hrvatske uz Sanadera, Mesica, Racana i sve druge to moze samo Gotovina. Sumnjam da se Gotovini tako sto svidja. Ne mora on preko Carle del Ponte u Europu. On je vec tamo. Neka preko nje idu Mesic, Racan i Sanader koji tek zele u Europu. Kuda lete pa i dio Hrvatske je vec u Europi - Sveta Gera.
Ako je prema Ustavnom zakonu o suradnji sa Haaskim tribunalom predvidjena komunikacija na hrvatskom jeziku neka onda ona Haaska glasnogovornica u Hrvatskoj govori hrvatskim jezikom, a ne da mi tamo muca i eeeeeeka. Kao da stenje zbog probavnih tegoba pred kamerama. Sto se nas tice kako govori njen suprug, neka on samo i dalje eeeka, tko mu brani, ali ona neka izvoli govoriti hrvatskim jezikom jer je ne mogu ni slusati ni razumjeti niti gledati kada se pojavi na televiziji. Mogla je vec nauciti, ako ne moze to od supruga neka je tko drugi pouci. Bas me zanima da li i nju moze zadovoljiti samo Gotovina onako kako ce navodno i njenu kolegicu tuziteljicu. Malo soli na rep.
Imamo Hrvatsku. Nasi branitelji su kao i general Gotovina radili na tome da je imamo. Cija je ova zemlja kada u njoj svatko izvana radi ili ne radi sto mu je drago. Cija ce biti kada jednom udjemo u Europsku Uniju, ako toga i bude. Nekoc su nam direktive dolazile iz Beograda, danas iz cijelog svijeta. Kozmopolitski mentalitet u Hrvata, poslusajmo svakoga, to su nasi prijatelji i partneri s kojima cemo podijeliti nase i danas i sutra i sve ostalo. Vazno je da smo mi svoji na svome. Imamo Hrvatsku.
Pita li tko, u ovoj zemlji Hrvata, CNN i onu njihovu, nekoc, u Bosni (a i svemiru) izgubljenu muslimanku- novinarku glede izjava o hrvatskom Kardinalu koji se suprotstavio i Pavelicu i Titu, koji je radije robijao i umirao nego da se odrekne Boga i Vatikana. Ta CNN osoba nije u Bosni znala gdje se nalazi jer su je vodili i vodali kao slijepca zdravih ociju. Ona je samo znala govoriti. Zgodno, vele, iritirala ju je i isprovocirala hrvatska zastava. Mene iritira njena osuncana ili mozda kvarcana gubica, pa sto? Nije to jedina zenska gubica koja me iritira kad je vidim na televiziji. Prije ce biti da je nju iritiralo sto je Stepinac kao katolicki kardinal vec proglasen blazenim i sto ce biti Izraelski pravednik medju narodima uz Bozju pomoc za svoje zasluge spasavanja zidova. Mozda nju ipak vise smetaju Zidovi od Hrvata?
Ipak, nasla je trenutak za klevetu kada je cijeli svijet gledao ispracaj Pape. Trebala je reagirati i vlada i predsjednik i Sabor i kardinali i sluzbeni Vatikan. Energicno.
Pas lize ruku koja ga hrani, grize onu koja ga tuce. Neki pak lizu vrata kroz koja ih ne zele pustiti unutra, cak se ne usudjuju ni zalajati.
Tko je odgovoran za sve sto nas je snaslo, snalazi i sve sto ce nas jos snaci? Tko je bio obilno placen od osiromasenog hrvatskog naroda da radi svoj posao kako nas ne bi zadesilo ono sto nas je pogodilo? Jako je pogrijesio Loncar kada je Pupovca prozvao elementarnom nepogodom. Ima mnogo vrsta elementarnih nepogoda. Samo za elementarne nepogode i visu silu nema potezanja odgovornosti. Za Bozansku silu nema.
Kakve li su nase perspektive u Europi ili bez nje. Iste. Drustvena je imovina desetljecima stvarana ali i mahom privatizirana, zaduzeni smo do grla, a tko je duzan nije neovisan i bez ovbeza, industrija ne radi, nema je vise, unistena, uvozimo puno proizvodimo malo, hrana skupa, INA-in benzin takodjer, nezaposlenost, ali u porastu je malodusje, nemoral, licemjerje, nepostenje, organizirani kriminal, droga, silovanja, razvrat, prostitucija, trgovina ljudima...... Takvu Hrvatsku imamo. A svi, pa i politicari, idu u crkvu i kunu se u svoje postenje i moralne vrijednosti. Kako se crkveni kriz ne zapali kada udju u Bozji dom.
Nije ni cudo da se branitelji, oni koji nisu poginuli tijekom stvaranja ovakve slobodne lijepe nase, medjunarodno priznate, neovisne i ine hrvatske drzave, danas sami ubijaju u slobodnoj hrvatskoj drzavi koju su stvarali. Njih 1400 ciji je idealizam sahranjen prije njih samih. Njih 1400 stvaralo je slobodnu Hrvatsku, a ovakvu Hrvatsku u kojoj se branitelji sami ubijaju stvorio je netko drugi. Za sto i za koga?
Haski okrivljenik ne predstavlja opasnost za Hrvatsku, on ju je Hrvatsku stvarao i stvorio. Opasnost za Hrvatsku je ocigledno nesto drugo - svemoguce i nedodirljive elementarne nepogode svih vrsta.
BONA FIDE


- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi