H r v a S T k a !!!!

ponedjeljak, 16.05.2005.

SANADERA TREBA POSLATI U LUDNICU NAKON IZJAVE: 'POBIJEDILI SMO!'

Ljudima sam od 2003. godine, poglavito starijim i časnim HDZ-ovcima;
(nemojte ih stavljati u isti koš s onim koji su došlim izvana s naredjenjem UDBA-e i pokrali Hrvatsku s tzv. tajkunima, koji su bili lufteri i polusvijet dok im nije poklonjeno bogatstvo koje su stvarali naši roditelja);
govorio da je Ivo Sanader totalni imbecil, antihrvat i da će uništiti Hrvate i HDZ. On je obična blebetava lopina, sitni prevarant koji još nikome nije pokazao dokaze o 'bogatstvu za tri geaneracije obitelji koju je donio sa sobom iz Austrije (kakva nebuloza!), a o njegovim predizbornim obećanjima i kriterijima 'uspjeha' u politici i inteligenciji Hrvata,ne treba govoriti.
Zato zbogom Ivo, osobno nosim u HDZ Zahtjev za izvanrednom skupštinom i ukazanju nepovjerenja vodstvu stranke, vodstvu koja je za Hrrvate i Hrvatsku povijesni HDZ srozala na par postotala u općinama.Nadam se da će poslije i policija s njima imati posla (oko njihova imutka, stanova, kuća i sl.)
Izbor jedne isprazne,jugofilske i polusrpske koze za svog pomoćnika i još pedeset titula kaže sve o njemu. Nitko normalan ne bi tu glupaču ne bi prvi put pustio da prodje portu.
Zatim, najvažnije, glas(ov)alo je samo oko 30-35 % ljudi, i to prvenstveno oficiri JNA u mirovini, arivisti u Zagreb, došljaci nehrvati...Autohtoni stanovnici nisu ni pomislili prljati ruke zaokružujući ime bilo kojeg ljudskog otpatka otpadaka, što je kategorija u koju spada većina hrvatsklih političara,odnosno politikanata.

SAŽETAK 'POBJEDE' SANADERA I NJEGOVE KONTEJNER GRUPEč

B]HDZ je u Zagrebu doživio težak poraz, u Osijeku je trijumfirao izbačeni Glavaš, a vlastodržac se nije proslavio ni u Splitu ni u Rijeci. Sve to zbog neispunjenih obećanja s parlamentarnih izbora.


CITAT 1.ISKON, 16 05.2005:

Najviše glasova na izborima za gradsku skupštinu Zagreba dobila je koalicija predvođena SDP-om, 40,95%, što joj daje 25 ili 26 od ukupno 51 mandata. HDZ-ova koalicija dobila je 15,4% glasova, slijedi HSP s 11,4% i HNS-LS s 8,1%. U skupštinu će ući i zastupnici s lista Tatjane Holjevac odnosno Borisa Mikšića, koje imaju 7%, odnosno 5,9% glasova. Odaziv birača bio je skromnih 35,9%.(www.izbori.hr)
Na izborima za gradsko vijeće Osijeka najviše je glasova dobila lista Branimira Glavaša, 26,34%, ispred LS-a s 18,54% i HDZ-a s 14%, pa će sastav vlasti ovisiti o koaliciji. U Vijeće su ušli i zastupnici HSP-a, SDP-a i HSS-a. Glavaševa lista je osvojila i 27% glasova u županijskoj skupštini, što joj daje 15 od 47 mjesta, a upravo je toliko mandata na ovim izborima izgubio HDZ.(HTV)
Na izborima za gradsko vijeće Splita najviše glasova dobila je koalicija predvođena SDP-om, 28,9% što im daje devet od 25 mjesta. HDZ je dobio 19,8% glasova i šest mjesta, pa će o vlasti odlučivati lista Željka Jerkova s 14,5% glasova i pet mjesta, budući su SDP i HDZ već najavili kako nisu spremni na koaliciju. Jerkov je pak najavio kako neće izravno sudjelovati u vlasti, već je spreman podržati bilo koji blok prema programu.(HTV)
U Rijeci je koalicija predvođena SDP-om očekivano osvojila apsolutnu većinu mandata, pa će moći sastaviti vladu. U Zadru je najviše glasova dobio HDZ 33%, ispred SDP-a s 32%, ali će vlast ovisiti o koaliciji. Đurđa Adlešić premoćno je kao pobijedila u Bjelovaru, dok je lista koju je u Koprivnici vodio potpredsjednik Vlade Polančec dobila tek oko 13% glasova.(HTV)

CITAT 2. Slobodna Dalmacija, 16.05.2005:

Sanader: Mi smo pobjednici
ZAGREB - Zahvaljujem svim biračima koji su i ovaj put potvrdili da je HDZ pobjednik lokalnih izbora, samouvjereno je poručio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader koji se nešto prije 23 sata pojavio u središnjici i svojom izjavom isprovocirao raspoloženje među dotad vrlo tihim i pokislim hadezeovim dužnosnicima.
Ovacijama i pljeskom nazočni su popratili premijerove riječi kako je HDZ u velikom broju gradova i županija jači nego što je bio na prethodnim lokalnim izborima. Spomenuo je dobre rezultate u Virovitičkoj županiji, Brodsko-posavskoj te gradu Karlovcu. U Zagrebu će HDZ obraniti rezultate koji smo imali u prethodnom mandatu, a to je i bio naš cilj, naglasio je, a u slučaju Branimira Glavaša koji je ostvario izvrstan rezultat u Osijeku, a HDZ izgubio čak 15 vijećnika Sanader je kazao kako je ipak zadovoljan jer su uspjeli u zadnji trenutak osujetiti Glavaša koji je mislio na brandu HDZ-a dobiti izbore i onda se odcjepiti od matice.
— Zadovoljan sam što smo uspjeli svoju listu sastaviti samo tri sata prije isteka roka te čestitam Tomislavu Iviću i Luki Crnkoviću na sjajnoj i poštenoj borbi za HDZ u Osječko-baranjskoj županiji. Glavaš je tamo bio 15 godina šerif, a danas se buni protiv samog sebe govoreći da 15 godina tamo nismo imali ništa. A tko je odlučivao nego upravo on, ustvrdio je Sanader ne priznajući poraz u Slavoniji.
Sanader je čestitao i nezavisnoj listi Željka Jerkova koja je, smatra, senzacija u Splitu, ali i podsjeća kako je u njegovom rodnom gradu i HDZ ostvario bolji rezultat nego što je imao do sada. U Splitu će u svakom slučaju biti zanimljivo. Kao Splićanin i premijer mogu reći da treba smijeniti dosadašnju vlast koja je četiri godine pokazala da nije sposobna voditi Split, poručio je, a za loš odaziv građana na izborima kazao je kako je to europski trend.
— Ne može se Zagreb dobiti sjedeći u kabinetu. Treba ići među ljude, požalio se jedan HDZ-ov saborski zastupnik drugome, prekinuvši razgovor čim je ugledao novinare.
HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Marina Matulović-Dropulić, kazala je da bi rezultati HDZ-a bili zasigurno puno bolji da su imali više mogućnosti predstaviti svoj program. Milan Bandić je imao pet godina, a mi smo imali kampanju od mjesec dana, konstatirala je Matulović-Dropulić.

HDZ PORAŽEN U SVIM VELIKIM GRADOVIMA
Bandiću Zagreb, Glavašu Osijek
SPLIT/ZAGREB/OSIJEK/RIJEKA - Prvi neslužbeni rezultati lokalnih izbora govore kako je SDP sa svojim koalicijskim pratnerima najbliži osvajanju gradonačelničke pozicije u Zagrebu i Rijeci, dok je u druga dva velika hrvatska grada - Splitu i Rijeci situacija u nedjelju nešto prije 23 sata još uvijek bila neizvjesna.
U zagrebačkoj Gradskoj skupštini najveći dio mjesta, čak 26, prema dosadašnjim rezultatima, pripada koaliciji SDP-HSS-HSU. HDZ-u je pripalo 7 mjesta, HSP-u 6, Tatjani Holjevac 5, dok je Boris Mikšić osvojio 3 zastupnička mjesta. Koalicija HNS-LS osvojila je 5 mjesta. DC, HSLS i HD će u Zagrebu imati samo jednog zastupnika u Gradskoj skupštini.
Prema prvim rezultatima, koalicija koju vodi SDP osvojila je 9 vijećničkih mjesta, HDZ s 18,54 posto glasova imao bi 6 vijećnika, poduzetnička lista Željka Jerkova 5 vijećnika, koalicija predvođena HČSP-om tri mjesta, a prag su prešli i Slobodan Beroš, te HSP.
Izbori u Rijeci prošli su bez većih iznenađenja. SDP-ova koalicija s nositeljem Vojkom Obersnelom trebala bi imati 19 vijećnika, HDZ je na drugom mjestu sa sedam vijećnika, PGS i partneri na trećem su mjestu sa tri vijećnika, a potom slijedi HSP posto s dva vijećnika koji bi tako po prvi put ušli u riječko gradsko vijeće. S dva vijećnika bila bi zastupljena i lista Vladimira Bebića. U Dubrovniku vodi HDZ
Nezavisna lista Branimira Glavaša uvjerljivo je prema privremenim rezultatima pobjedila i u izboru za članove Skupštine Osječko-baranjske županijske i za osječko Gradsko vijeće. Na obje liste Glavaševa je nezavisna lista osvojila oko 27 posto glasova.


CITAT 3. ISKON, 16.05.2005:

HDZ poražen u četiri velika grada

SDP je pobijedio u Zagrebu i Rijeci, a u Splitu ima najviše mandata. Glavaš je potukao bivše stranačke kolege u Osijeku. Bandić ipak mora u koaliciju. Knin SDSS-u.
Zagreb, Rijeka i Split veliki su gradovi u kojima su koalicije predvođene SDP-om osvojile većinu glasova na lokalnim izborima, dok je u Osijeku to pošlo za rukom HDZ-ovom izopćeniku Branimiru Glavašu, pokazuju privremeni i neslužbeni rezultati.
Unatoč tome, SDP i partneri najvjerojatnije će samo u Rijeci bez dodatnih koaliranja moći formirati vlast. U Zagrebu će im vjerojatno trebati još jedan vijećnik, dok je u Splitu otvoreno pitanje tko će sastavljati novu gradsku vlast. Naime, SDP i partneri osvojili su devet od 25 vijećničkih mjesta, HDZ šest, nezavisni Željko Jerkov pet, koalicija Podrugova HČSP-a tri, a po jedno HSP i nezavisni Slobodan Beroš, biši SDP-ov gradonačelnik.
Tek se u nekim gradovima i županijama znaju sigurni nositelji buduće vlasti.
SDP je s partnerima osvojio Požegu, Sisak, Čakovec, vodi u Slavonskom Brodu, a s IDS-om i u Puli.
HDZ-u su pripali Gospić, Krapina, vodi u Karlovcu, Šibeniku, Dubrovniku, tijesno u Zadru, Vinkovcima i Vukovaru.
Najuvjerljiviju pobjedu, s čak 70 posto glasova, izborila je u Varaždinu koalicija HSLS/HNS/HSU predvođena dosadašnjim gradonačelnikom Ivanom Čehokom.
HSLS-ovoj koaliciji predvođenoj gradonačelnicom Đurđom Adlešić pripao je Bjelovar.
U Kninu vodi SDSS, a u Drnišu bivši hadezeovac, a sada nezavisni Ante Dželalija.
Koalicija HDZ/HSLS osvojila je Zadarsku, a HDZ/DC Ličko-senjsku županiju.
Iako tijesno, HDZ je izborio pobjedu i u Požeško-slavonskoj županiji, tijesno vodi ispred SDP-ove koalicije u Sisačko-moslavačkoj, ali i Vukovarsko-srijemskoj županiji, u prednosti je u Karlovačkoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Koalicija HSS/SDP vodi u Zagrebačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Brodsko-posavskoj županiji.
Koalicije predvođene SDP-om najviše su glasova osvojile i u Primorsko-goranskoj te Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Nezavisnom Glavašu pripala je Osječko-baranjska županija, Istarsku je tradicionalno osvojio IDS, dok prvi rezultati, dobiveni na malom uzorku, Radimiru Čačiću i HNS-ovoj koaliciji daju prednost u Varaždinskoj županiji. Po neslužbenim podacima, HNS je dobio najviše vijećnika u Međimurskoj županiji.
Po podacima iz gradskih i županijskih izbornih povjerenstava odaziv je slabiji nego na lokalnim izborima 2001. i po neslužbenim izračunima manji je od 35 posto. Po informacijama iz DIP-a ovi su izbori protekli uz puno manje prigovora nego oni prije četiri godine.


CITAT 4.
Birači kaznili Sanadera

HDZ je u Zagrebu doživio težak poraz, u Osijeku je trijumfirao izbačeni Glavaš, a vlastodržac se nije proslavio ni u Splitu ni u Rijeci. Sve to zbog neispunjenih obećanja s parlamentarnih izbora.
Strane novinske agencije o rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj izvještavale su samo na temelju rezultata izlaznih anketa što ih je objavio HRT.
Većina stranih medija izvjestila je o vjerojatnim pobjedama oporbenog SDP-a u trima od četiriju najvećih hrvatskih gradova.
Slovenska novinska agencija STA je javila da je neupitna pobjeda SDP-a u Zagrebu i Rijeci, gdje stranka osvaja preko 40 posto glasova. Rezultati vladajućeg HDZ-a u tim se gradovima ocijenili su slabima, pri čemu se onaj u Zagrebu naziva teškim porazom.
Njemačka agencija dpa piše da je neovisni kandidat Branimir Glavaš, političar desne orijentacije koji je prošloga mjeseca izbačen iz HDZ-a, pobijedio u Osijeku, najvećem gradu na istoku Hrvatske. Ista agencija dodaje da SDP ispred HDZ-a vodi i u Splitu.
Strane agencije zaključuju da su hrvatski birači vjerojatno kažnjavaju premijera Ivu Sanadera zbog neispunjenja glavnih obećanja iz kampanje za parlamentarne izbore 2003. godine.
Francuska agencija AFP posebno je naglasila da na izborima nisu zabilježene nikakve veće nepravilnosti, a sve agencije pišu i o slabom odazivu birača na lokalne izbore.








- 12:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi