Linkovi
ULAZ
Blog servis

VIDEO: MARTIN SRPAK I GRUPA ŽENA

MEĐIMURSKE NOVINE - elektronsko izdanje

MOJEMU DRAGOMU VIDOVCU

(Ruža Pokolić, odlomak)

...Vidovčani, glave gori,
Naj se naša pjesma ori,
Ta vidovska pesma stara
Ka čoveku srce para!
O, Vidovec vreme davno
da si nastal selo slavno!
Vre i crkvo imaš staro,
Svetog Vida na oltaro!
Poznat si po dobri glasi
Verljina te fnoga krasi!
Tu se rode dobri ljudi
Na nje navek ponose budi!






DONJI VIDOVEC
RJEŠENJE O REGISTRACIJI DOMENE HR-P
OPĆINA DONJI VIDOVEC - PREZENTACIJA
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Forum.hr
Monitor.hr
UDRUGE OPĆINE DONJI VIDOVEC
POPIS UDRUGA

NK

DVD

KUD

VIJESTI OPĆINE DONJI VIDOVEC

27.01.2010., srijeda

SASTANAK S PREDSJEDNICIMA UDRUGA DONJEG VIDOVCA

SASTANAK S PREDSJEDNICIMA UDRUGA DONJEG VIDOVCA

Na poziv načelnika općine danas je održan sastanak predsjednika (predstavnika) udruga koje djeluju na području općine. Tema sastanka je bila organizacija „Fašenka“ te je zaključeno da se povorka organizira 16. veljače 2010. godine u suradnji s školom i dječjim vrtićom, a priključiti će se i predstavnici udruga. Utorak (16.02.) je sam fašenski dan, a vikend prije je niz aktivnosti pojedinih udruga, a u samu nedjelju je Sveta misa koju će prenositi HTV te je iz tih razloga odlučeno da ovaj puta povorka bude u utorak, a ne u nedjelju. Predsjednica DRUŠTVA NAŠA DJECA Marina Ostrugnjaj će iskoordinirati aktivnosti.

Na slici: Dio predsjednika (predstavnika) udruga i zamjenik načelnika čekaju ostale i početak sastanka

- 22:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.01.2010., nedjelja

SNJEŽANA MATOŠ POSTALA VITEZ

Dvadeset i drugog siječnja Mađari obilježavaju kao Dan mađarske kulture zato jer su toga dana prije 161 godinu dobili nacionalnu himnu. U obilježavanje toga nadnevka po 14. puta se je uključila Zaklada za kulturu sela u Mađarskoj u čijem se sklopu organizira gala kulturni program u koji se svake godine uključuju mnoga društva, udruge i pojedinci iz mađarima susjednih država. Ovoga puta su to bili Hrvati i Slovenci, konkretnije učenici OŠ-e Kotoriba, KUD-o Seljačka sloga Nedelišće i Elizabeta Toplek-Teta Liza iz Donje Dubrave. U programu su sudjelovali i pomurski Hrvati iz mađarskih Murskih Križevaca. Od 1999. godine najsvečaniji trenutak programa je proglašenje vitezova mađarske kulture.
Svake godine 36 ljudi koji su dali svoj obol razvitku i unapređenju kulture i kulturne suradnje među narodima postaju vitezovi. Od toga broja ove godine dodijeljene su i tri titule viteza svjetske, međunarodne kulture. Među inauguriranima je bila 50- godišnja profesorica Snježana Matoš, ravnateljica OŠ-e Kotoriba. Viteški čin je primila u prepunoj budimpeštanskoj dvorani Urania nemzeti filmszin haz. Za mađarski kulturni ponos ju je predložila Hrvatska manjinska samouprava Murskih Križevaca, a za doprinos razvitku hrvatske manjinske kulture. Svake godine Zaklada u gala program dovodi izvođače iz druge regije. Ovoga puta su to bili oni koje razdvaja rijeka Mura. U ime Međimurske županije skup je pozdravio Marijan Varga, predsjednik Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima.
...
Izvor: Web stranice Donje Dubrave

- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DARINKO KOSOR PREDSJEDNIK HSLS-a U DONJEM MEĐIMURJU

Darinko Kosor predsjednik HSLS-a u okviru svoje posjete Koprivnici i Đurđevcu posjetio je i istočnomeđimurske ogranke HSLS-a. S njim su se susreli Vinko Cenko i Ivan Špicar (predsjednici ogranaka u Donjem Vidovcu i Kotoribi) te Blaženka Zvošec i Josip Grivec (potpredsjednica i predsjednik ŽV HSLS-a Međimurske županije).

Darinko Kosor se tom prilikom osvrnuo na trenutnu aktualnu situaciju u državi. Između ostalog je rekao:
„HSLS poštuje svaki ugovor, pa tako i koalicijski sporazum te ostaje dosljedni partner koalicije, no to ne znači da nećemo ukazivati na probleme i neriješena pitanja definirana u koalicijskom sporazumu. Politika mora odgovoriti na aktualnu problematiku i mi želimo raspravu o problemima naše države i iznalaženje rješenja. Moramo se suočiti s poteškoćama i tražiti način kako ih prevladati, moramo rješavati probleme kao što su brodogradilišta, prevelika i nedovoljno učinkovita državna uprava, racionalizacija lokalne samouprave i toliko potrebna decentralizacija. To su pitanja koja traže reakciju, odgovore i početak rješavanja. Bolje da to riješimo sami nego da nam rješava MMF ili netko drugi“.

Blaženka Zvošec upoznala ga je sa stranačkim aktivnostima te situacijom u HSLS-u Međimurja, a J. Grivec je najavio inicijative Međimurskog HSLS-a vezano uz decentralizaciju i racionalizaciju lokalne samouprave istaknuvši da je sreća za Međimurje što Međimurska županija, gradovi i općine u Međimurju imaju najracionalnije postavljene svoje službe u odnosu na većinu JL(R)S-e u Hrvatskoj te mogu poslužiti kao uzor racionalnosti lokalne samouprave.

- 12:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.01.2010., subota

NK "VIDOVČAN" ORGANIZIRAO TURNIR U KARTANJU

Prvaci turnira su Nikola i Miro, čestitamo!

- 22:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK "VIDOVČAN" ORGANIZIRAO TURNIR U KARTANJU

Diploma za 2. mjesto, treba joj nazdraviti, pa naš dugogodišnji trener Pepo nazdravlja.

- 22:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK "VIDOVČAN" ORGANIZIRAO TURNIR U KARTANJU

Oni su osvojili 3. mjesto, makar rezultat i nije bio važan.

- 22:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NK "VIDOVČAN" ORGANIZIRAO TURNIR U KARTANJU

S ciljem druženja i zabave NK "Vidovčan" organizirao je u svojem prostorijama turnir u kartanju "bele". Uz ugodne razgovore, druženje i karte vrijeme je preletjelo.

- 22:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2010., ponedjeljak

RASCVJETANI KAKTUS


RASCVJETANI KAKTUS
Ovaj prekrasni kaktus već više od 25. godina ukrašava dom Ivana Matulina iz Donjeg Vidovca.
Kaktusi su sukulentne biljke koje pripadaju porodici Cactaceae, a potječu iz Amerike (Sjeverne, Srednje i Južne sa susjednim otocima). To su uglavnom bodljikave trajnice koje se odlično suprotstavljaju suši zahvaljujući sočnom i mesnatom sastavnom tkivu. Naziv sukulent odnosi se na svaku biljku sočnog tkiva stabljike i lišća, a često i korijena, koje zadržava vlagu i omogućuje biljci normalan razvoj u razdobljima sušnog vremena.

- 20:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.01.2010., nedjelja

IZBORI

Birališta su zatvorena u 19 sati. Prema objavljenim izlaznim anketama predsjednički kandidat Ivo Josipović dobiva 64,6 posto glasova, a Milan Bandić 35,4 posto glasova.
U Donjem Vidovcu su glasovi prebrojani i prema neslužbenim informacijama Ivo Josipović je dobio puno više glasova od Milana Bandića.

- 19:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #

SKUPŠTINA ŠRD „MRENA“ DONJI VIDOVEC

Blagajnik, tajnik i predsjednik za radnim stolom (izvješća su spremna).

- 19:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SKUPŠTINA ŠRD „MRENA“ DONJI VIDOVEC

SKUPŠTINA ŠRD „MRENA“ DONJI VIDOVEC
U subotu (9. siječnja 2010.) održana je Skupština ŠRD „MRENA“ Donji Vidovec. „Ova je godina bila vrlo uspješna za naše društvo“ istaknuo je u svom izvješću Josip Šarkanj, predsjednik društva. Zahvalio je svima na doprinosu i aktivnostima te su podijeljene zahvalnice aktivnijim članovima te sponzorima. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena, plan rada za 2010. također je jednoglasno usvojen. Načelnik općine J. Grivec čestitao je na uspješnom djelovanju društva te zahvalio na izvrsnoj suradnji i svim nazočnima zaželio što uspješniju i ljepšu 2010. Skupštini su se odazvali članovi društva, predstavnici udruga te brojni simpatizeri. Već dugo nije bilo tako velikog odaziva na skupštinu. Nakon službenog dijela nastavilo se s druženjem uz ugodne razgovore.



- 19:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.01.2010., srijeda

SNJEŠKO

Zimsku idilu radosno pozdravlja veseli Snješko!

- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ŠRD "MRENA" DONJI VIDOVEC

Predsjednik ŠRD "Mrena" Donji Vidovec Josip Šarkanj sazvao je redovnu godišnju skupštinu društva. Skupština će se održati 9. siječnja 2010. s početkom u 18,00 sati u velikoj dvorani Doma kulture.

- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SJEDNICA UO NK VIDOVČANA

Održana je sjednica Upravnog odbora NK Vidovčana. Glavna rasprava se vodila o vrbovanju i načinu vrbovanja naših igrača i to juniorske ekipe. Donijet je zaključak da se održi sastanak s predstavnicima NK Dubravčana iz Donje Dubrave. Dogovoreno je održavanje plavo-bijele noći te je dogovaranu o nizu aktualnosti vezano uz rad i djelovanje kluba. Na slici: Blaž Jakupak, predsjednik kluba i Željko Horvat, tajnik.

- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PONOVNO SNIJEG

Još jedna fotka ponovnog pohoda zime, temperatura je pala na -2. (Snimljeno 5. siječnja 2010. u jutarnjim satima).

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PONOVNO SNIJEG

Nakon prvog snijega u prosincu te naglog zatopljenja snijeg je ponovno zabijelio Donji Vidovec i darovao nam zimsku idilu. (Na slici: Žaruljice svijetle prekrivene snijegom).

- 18:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

DARIVANJE KRVI

Vinko Lukša je rekorder u darivanju krvi u Donjem Vidovcu, ni ovaj put nije izostao, a i mladi darivatelji čekaju na red.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DARIVANJE KRVI

Na samom početku ove godine (4. siječnja 2010.) organizirano je darivanje krvi. Uz veterana u darivanju Ivana Vidovića prvi put je krv darovala Monika Cenko (Vidović je na slici lijevo).

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SLIKE U ZNAK ZAHVALNOSTI

Gosti sjednice bili su saborski zastupnik Vladimir Ivković i ravnatelj Uprave za obrt pri Ministarstvu gospodarstva Darko Horvat. Izrazivši im zahvalnost za potporu donjovidovskim projektima načelnik im je poklonio umjetničke slike koje su naslikane na 1. LIKOVNOJ KOLONIJI DONJI VIDOVEC 2009.
Zahvalivši na lijepim slikama oba gosta su najavili i daljnju potporu projektima Donjeg Vidovca.

af


- 09:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

OPĆINSKO VIJEĆE DONJI VIDOVEC

OPĆINSKO VIJEĆE DONJI VIDOVEC



Sve odluke donijete jednoglasno


Sve odluke četvrte sjednice Općinskog vijeća Donji Vidovec donesene su jednoglasno što je dobar i poticajan primjer mnogim lokalnim samoupravama gdje oporba osporava mnoge odluke. Vijećnici su se udobno smjestili u nove fotelje napravljene u Donjem Vidovcu (DRAVA NAMJEŠTAJ), a koje su smještene u općinskoj vijećnici, šesnaest točka dnevnog reda odrađeno je u pola sata.

Na sjednici je donesena odluka o novoj ekonomskoj cijeni dječjeg vrtića. Cijena se godinama nije mijenjala pa je poskupljenje s 1.000,00 na 1.100.00 kuna nužno za normalno funkcioniranje vrtića, a da bi se što više pomoglo roditeljima omjer financiranja ostaje 60% općina, a 40% roditelji, iako mnoge općine daleko manje sufinanciraju vrtić, rekao je Josip Grivec (načelnik Općine). Vrijednost boda komunalne naknade u 2010. godini ostaje ista i iznosi 25 lipa po metru kvadratnom, iako je ona objektivno premala i iz tih sredstava se ne može financirati sve što bi ona trebala pokrivati, ali se i na taj način pokušava što manje opteretiti žitelje Donjeg Vidovca.

Prihvaćene su izmjene i dopune proračuna za 2009. godinu. Grivec je rekao da je svaki proračun rezultat želja i planova koji su uvijek po nekoliko puta veći od stvarnih mogućnosti. Prihodi su smanjeni u iznosu 1.363.600,00 kuna, pa općina godinu završava s ostvarenim prihodima u iznosu od 1.886.400,00 kuna.

Proračun za iduću godinu u prihodovnoj i rashodovnoj strani planira se u visini 5.115.000,00 kuna. Najviše prihoda očekuje se iz državnog i županijskog proračunu u iznosu 3,6 milijuna kuna i 850 tisuća od poreznih prihoda. Na rashodovnoj strani 2 milijuna kuna planirano je za izgradnju nove školske zgrade, dok je za razvoj gospodarstva predviđeno 1,3 milijuna kuna.

Općina Donji Vidovec imenovala je i dvanaest općinskih odbora.

Na kraju sjednice načelnik Grivec zahvalio je vijećnicima, predstavnicima udruga i novinarima na vrlo dobroj suradnji. Gosti sjednice bili su saborski zastupnik Vladimir Ivković i ravnatelj Uprave za obrt pri Ministarstvu gospodarstva Darko Horvat kojima su također upućene zahvale što razumiju potrebe i probleme mještana Donjeg Vidovca pružajući im potporu i svekoliku pomoć u prezentaciji potreba i projekata Donjeg Vidovca. U znak zahvalnosti načelnik im je poklonio umjetničke slike.

af


- 09:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (13)
Studeni 2010 (16)
Listopad 2010 (23)
Rujan 2010 (11)
Kolovoz 2010 (31)
Srpanj 2010 (22)
Lipanj 2010 (31)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (19)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (17)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (24)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (28)
Rujan 2009 (26)
Kolovoz 2009 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ADRESA OPĆINE

BROJAČ POSJETA

 ></div><br />
<br />
<br />
<font color=#000099>Općina Donji Vidovec<br />
 </font><font size=4></font>  <br />
<br />
 <font size=3>Načelnik:                  <br />
Josip Grivec </font><br />
<br />
Sjedište: Donji Vidovec <br />
Adresa: Rade Končara 9 <br />
Telefon: 040 615 105 <br />
Fax: 040 615 105 <br />
E-mail: opc.dvidovec@gmail.com
</div>

<!-- Kraj -->

<!-- Treci box -->

<div class=
Općina Donji Vidovec
Donji Vidovec je smješten na krajnjem istoku međimurske Županije, tamo gdje se razdvaja put za Donju Dubravu i Kotoribu. Mjesto spada među naselja srednje veličine sa 517 domaćinstava i 1740 stanovnika. U sastavu općine jedino je i istoimeno naselje Donji Vidovec. Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Donji Vidovec imala je 1.595 stanovnika u jednom naselju - Donjem Vidovcu. Središtem mjesta dominira barokni kompleks župne crkve (crkva i kurija). U današnjem obliku crkva je nastala koncem 18. stoljeća:jednobrodna je građevina, sa zaobljenim svetištem i postrance izgrađenim zvonikom. Vrijednih dijelova inventara nalazimo u unutrašnjosti crkve. To je, najprije, povrh oltara, slika Marije Pomoćnice u pozlaćenom okviru (što je kopija zavjetne slike u austrijskom mjestu Mariazell !), slika patrona sv. Vida te reljef sv. Trojstva s kipovima anđela, propovjedaonioca te dva kaleža iz 17. i 18. stoljeća. Selo je oprije poznato po obrtima: pored ostalih, najpoznatiji je bio zlatarski, pa je primjerice, 1776. carica Marija Terezija potpisala povelju kojom je dala posebne koncesije Dolnjovidovčanima:"Ispirači zlata iz donjeg Vidovca imaju pravo isprati zlato na Dravi, Savi i Muri. Za ispiranje zlata mogu nesmetano koristiti obalu rijeke u širini od tri metra." Zlatarska tradicija održla se dugo, pa je još 1939. registrirano na Dravi čak 129 čamaca, čonov i 240 zlatara. U mjestu je rođena poznata pjesnikinja Ruža Pokolić.