Linkovi
ULAZ
Blog servis

VIDEO: MARTIN SRPAK I GRUPA ŽENA

MEĐIMURSKE NOVINE - elektronsko izdanje

MOJEMU DRAGOMU VIDOVCU

(Ruža Pokolić, odlomak)

...Vidovčani, glave gori,
Naj se naša pjesma ori,
Ta vidovska pesma stara
Ka čoveku srce para!
O, Vidovec vreme davno
da si nastal selo slavno!
Vre i crkvo imaš staro,
Svetog Vida na oltaro!
Poznat si po dobri glasi
Verljina te fnoga krasi!
Tu se rode dobri ljudi
Na nje navek ponose budi!


DONJI VIDOVEC
RJEŠENJE O REGISTRACIJI DOMENE HR-P
OPĆINA DONJI VIDOVEC - PREZENTACIJA
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Forum.hr
Monitor.hr
UDRUGE OPĆINE DONJI VIDOVEC
POPIS UDRUGA

NK

DVD

KUD

VIJESTI OPĆINE DONJI VIDOVEC

26.02.2010., petak

USKRSNE RADIONICE

USKRSNE RADIONICE DRUŠTVA NAŠA DJECA DONJI VIDOVEC

Subotom 13. i 20. ožujka 2010. s početkom u 17 sati društvo organizira uskrsne radionice. Izrađivati će se vjenčići za vrata i ukrašavati stakleni predmeti salvetnom tehnikom po izboru djece.

- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SASTANAK U "GOLFU"-TEMA TURIZAM

26.2.2010

U Hotelu Golf u Donjem Vidovcu održan je sastanak načelnika Općine Donji Vidovec Josipa Grivca, načelnika Općine Donja Dubrava Marijana Varge, predsjednika Odbora za zaštitu prirode i turizam Krunoslava Karlocija s tajnikom Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom. Sastanku je prisustvovao i direktor hotela „Golf“ Vinko Nestić.
Na dnevnom redu sastanka su bile teme:
- upoznavanje s projektom Mursko-dravske biciklističke staze - MURA -DRAVA BIKE,
- upoznavanje s projektom pješačko-biciklističke staze Nikole Zrinskog od Legrada, preko Donje Dubrave, Donjeg Vidovca do Legrada.
- formiranje turističke zajednice područja za potrebe donjeg Međimurja sa sjedištem u Donjem Vidovcu,
- provedba natječaja Hrvatske turističke zajednice - potpora programima sustava turističke zajednice u turistički manje razvijenim područjima u 2010. godini,
- nabava čamaca za donjomeđimurske općine.

Za sve teme dogovorene su potrebne aktivnosti i dinamika istih za obje Općine uz sudjelovanje i potporu TZ Međimurske županije.

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2010., četvrtak

GOSPODARSKI FORUM U DONJOJ DUBRAVIUdruga obrtnika i poduzetnika općine Donja Dubrava poziva sve zainteresirane na Gospodarski forum koji će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva organizira 26. veljače (petak) u 19h u zgradi Zalan sa slijedećim temama:

1. Aktualna gospodarska situacija
2. Operativni plan poticanja obrtništva i poduzetništva u 2010.
3. Profesionalna orijentacija u osnovnim školama
4. Iskustva R. Mađarske u korištenju fondova EU

Posebni gosti su g. Darko Horvat, ravnatelj ureda za malo i srednje poduzetništvo te gost predavač iz R.Mađarske.

Zbog aktualnosti tema mole se gospodarstvenici i ostali zainteresirani da prisustvuju forumu i uključe se u raspravu.- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.02.2010., ponedjeljak

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA DONJI VIDOVEC

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA DONJI VIDOVEC
Nikola Matulin novi predsjednik
U prepunoj vijećnici općine Donji Vidovec u subotu 20. veljače održana je Godišnja izborna skupština KUD-a Donji Vidovec na koju se, uz goste i uzvanike, odazvalo gotovo 100% aktivnih članova, a što je dokaz ozbiljnost članstva prema društvenim obvezama. Oni su jednoglasno odlučili da im novi predsjednik bude mladi akademski glazbenik i vođa tamburaša Nikola Matulin. Dopredsjednica društva je plesačica Gordana Žemlić, dok će tajničke poslove obavljati Darko Jambrešić, a blagajničke Franjo Šestak. Uz njih je u Upravni odbor društva izabrano je još sedmero članova. Predsjednik i njegova zamjenica stasali su u društvu još kao djeca. Dosadašnja agilna i više nego uspješna predsjednica Dragana Matulin je istaknula kako je bogatstvo od dvadesetak lanjskih nastupa njihov ponos. Posebno se diče gostovanjem u Pragu na Međunarodnoj smotri folklora koja im je donijela prepoznatljivost i pozive za gostovanja diljem svijeta. Sumirajući sve nastupe predsjednica je rekla kako su se njihova pjesma, ples, govor i zvuk tambure čuli od Donjeg Vidovca, preko Staračkoga doma u Hodošanu do dalekog Praga, a nedavno su viđeni na Drugom programu HTV-a na svetoj misi prenošenoj iz njihove župne crkve. Bili su organizatori svih kulturnih događanja u mjestu gdje posebno ističu proslavu svoga 20-tog rođendana na kojem je bilo 120 sudionika svih generacija, a čak 70 ih je bilo u međimurskim narodnim nošnjama. Ponos su postigli uz pomoć mnogih sponzora i donatora među kojima im je najveća potpora općina Donji Vidovec. Njen načelnik Josip Grivec je izrazio ponos na njih, zahvalivši im se u ime sumještana što dio sebe daruju svom Vidovcu te čuvaju i pronose glas o Donjem Vidovcu širom svijeta. - Bit ćemo još prisutniji na međimurskoj kulturnoj sceni, sceni Lijepe naše, bit će dosta putovanja, a odaziv pozivima iz drugih zemalja diktirat će novac- rekao je novi predsjednik Nikola Matulin. Dodao je kako je sasvim sigurno kako će nastupiti za Društvo Međimuraca u Zurichu, te da će ugostit slično društvo iz Ljubljane.- Program vam je na razini profesionalca-dometnuo je općinski načelnik. Na skupu su izrečene javne zahvale Silviji Šalamon i Franji Šestaku za dosadašnje vođenje Pjevačke i Folklorne sekcije. Od sada će taj zahtjevni posao preuzeti nove, druge osobe.
Tekst: M. Grubić


- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.02.2010., utorak

FAŠENK U DONJEM VIDOVCU

Zaboravili su maske, ali su vjerno pratili fašensku povorku te uz čašicu razgovora uživali u dječjem veselju.

- 23:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

FAŠENK U DONJEM VIDOVCU

Iako se nisu maskirali, pratili su povorku, pa je okrepa uz malo predaha itekako dobro došla.

- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

FAŠENK U DONJEM VIDOVCU

Vesele maske, dječji smijeh, cika i ples, bilo je lijepo i veselo.

- 22:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

FAŠENK U DONJEM VIDOVCU

I rukometna reprezentacija Hrvatske se pridružila veselju.

- 22:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

FAŠENK U DONJEM VIDOVCU

Danas je održan dječji fašenk, povorci su se priključili i odrasli. Vesela povorka je završila u diskoteci Car uz pjesmu, ples, krafne i čaj.

- 22:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.02.2010., subota

SVETA MISA IZ DONJEG VIDOVCA NA HTV-u

U nedjelju 14. veljače 2010. s početkom u 10,50 sati započinje na drugom programu HTV-a emisija Portret crkve i mjesta, a u 11,00 sati prijenos Svete mise iz naše župne crkve.

- 10:47 - Komentari (6) - Isprintaj - #

12.02.2010., petak

SASTANAK DONJOMEĐIMURSKIH ČELNIKA

Donji Vidovec, 12. veljače 2010.
SASTANAK DONJOMEĐIMURSKIH ČELNIKA
U petak 12. veljače 2010. u Donjem Vidovcu, sa početkom u 11,00 sati, održan je radni dogovor općinskih načelnika i gradonačelnika donjeg Međimurja (Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Svete Marije i Preloga).
Na prvom radnom dogovoru ove godine dogovorilo se da ovu grupu Jedinica lokalne samouprave u narednom mandatu u Nadzornom odboru Međimurje-plina predstavlja zamjenik načelnika Općine Sveta Marija. Također se razgovaralo o daljnjim aktivnostima vezano uz izgradnju kanalizacije ovog dijela Međimurja te o kandidiranju zajedničkih projekata prema EU fondovima.
Na slici: Ljubomir Grgec, Dean Hunjadi, Marijan Varga, Dragutin Glavina i Josip Grivec

- 21:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2010., utorak

Društveno poticana stanogradnja na području Općine Donji Vidovec

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA DONJI VIDOVEC
Općinski načelnik
Donji Vidovec, 4. veljače 2010.
Predmet: Društveno poticana stanogradnja na području Općine Donji Vidovec

Poštovani žitelji Donjeg Vidovca,
Općina Donji Vidovec i Agencija za promet i posredovanje nekretninama (radi se o državnoj agenciji) spremni su pomoći u rješavanju stambene problematike na području općine. Svi zainteresirani građani mogu ispuniti anketni upitnik te dobiti druge informacije u Uredu općine.
U prvoj polovini minule godine su predstavnici agencije izvršili prezentaciju mogućnosti rješavanja stambenog pitanja uz njihovu pomoć.
Radi poduzimanja daljnjih koraka molim zainteresirane da što žurnije ispune upitnik i dostave ga u Ured Općine Donji Vidovec. Najljepše zahvaljujem.

S poštovanjem,


Općinski načelnik
Josip Grivec v.r.

- 14:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

PROJEKT "PUNA ZDELA"

DONJOMEĐIMURSKE OPĆINE

KA REALIZACIJI PROJEKTA –PUNA ZDELA

Čuvanje tradicije i kulture, posebno običaja i tradicijskih jela, donjomeđimurske će općine Donji Vidovec, Goričan i Donja Dubrava u suradnji sa četiri mađarske pogranične općine Tothserdahelj, Murakeresztur, Mlinarci i Serdahelj s kojima njeguju suradnju, uskoro moći promovirati kroz realizaciju projekta pod nazivom Puna zdela, financijski prihvaćenog od EU. Zajednički projekt nedavno je kandidiran i prepoznat u budućnosti kao svojevrsni promotivni niz događanja na spomenutom području. Slijedi niz dogovora oko realizacije projekta od strane svake od ovih općina koje će u svom dijelu dati ono što je za mjesto najvrjednije za očuvanje tradicije i kulture. Projekt ima i turističko gospodarsku notu, tako da njegova cjelovitost donosi u ove općine novi pomak na tom planu. U prostoru Općine Goričan proteklog je tjedna dogovoreno da će provedbeni ugovor biti potpisan krajem veljače, a svaka Općina će za realizaciju istog dobiti 11 238 euraTekst: Zinka Čižmešija
- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.02.2010., ponedjeljak

PONOVNO SNIJEG


Snijeg je ponovio zimsku idilu i nezaobilazni Snješko je tu.

- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DRUŽENJE ČLANOVA PODRUŽNICE UMIROVLJENIKA

Naš Ivica osim karata rado zaigra i šah.
Na slici: Detalj s druženja, napeta partija je u tijeku

- 19:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DRUŽENJE ČLANOVA PODRUŽNICE UMIROVLJENIKA

DRUŽENJE ČLANOVA PODRUŽNICE UMIROVLJENIKA
Naši umirovljenici redovito se svaki četvrtak sastaju u svojim prostorijama. Razgovor, partija karata, šah,.. i vrijeme brzo preleti.
Na slici: Lojz, Jožica i dva Štefa

- 19:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.02.2010., petak

OBILJEŽAVANJE "FAŠENKA"POZIVAMO VAS NA OBILJEŽAVANJE FAŠENKA 16.02.2010.(UTORAK), OKUPLJANJE ISPRED ŠKOLE TE FORMIRANJE FAŠENSKE POVORKE, POLAZAK POVORKE U 12,00 SATI.
PLES POD MASKAMA ĆE SE ODRŽATI U DISKOTECI „CAR“. PRIDRUŽITE SE!!!


- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (13)
Studeni 2010 (16)
Listopad 2010 (23)
Rujan 2010 (11)
Kolovoz 2010 (31)
Srpanj 2010 (22)
Lipanj 2010 (31)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (19)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (17)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (24)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (28)
Rujan 2009 (26)
Kolovoz 2009 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ADRESA OPĆINE

BROJAČ POSJETA

 ></div><br />
<br />
<br />
<font color=#000099>Općina Donji Vidovec<br />
 </font><font size=4></font>  <br />
<br />
 <font size=3>Načelnik:                  <br />
Josip Grivec </font><br />
<br />
Sjedište: Donji Vidovec <br />
Adresa: Rade Končara 9 <br />
Telefon: 040 615 105 <br />
Fax: 040 615 105 <br />
E-mail: opc.dvidovec@gmail.com
</div>

<!-- Kraj -->

<!-- Treci box -->

<div class=
Općina Donji Vidovec
Donji Vidovec je smješten na krajnjem istoku međimurske Županije, tamo gdje se razdvaja put za Donju Dubravu i Kotoribu. Mjesto spada među naselja srednje veličine sa 517 domaćinstava i 1740 stanovnika. U sastavu općine jedino je i istoimeno naselje Donji Vidovec. Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Donji Vidovec imala je 1.595 stanovnika u jednom naselju - Donjem Vidovcu. Središtem mjesta dominira barokni kompleks župne crkve (crkva i kurija). U današnjem obliku crkva je nastala koncem 18. stoljeća:jednobrodna je građevina, sa zaobljenim svetištem i postrance izgrađenim zvonikom. Vrijednih dijelova inventara nalazimo u unutrašnjosti crkve. To je, najprije, povrh oltara, slika Marije Pomoćnice u pozlaćenom okviru (što je kopija zavjetne slike u austrijskom mjestu Mariazell !), slika patrona sv. Vida te reljef sv. Trojstva s kipovima anđela, propovjedaonioca te dva kaleža iz 17. i 18. stoljeća. Selo je oprije poznato po obrtima: pored ostalih, najpoznatiji je bio zlatarski, pa je primjerice, 1776. carica Marija Terezija potpisala povelju kojom je dala posebne koncesije Dolnjovidovčanima:"Ispirači zlata iz donjeg Vidovca imaju pravo isprati zlato na Dravi, Savi i Muri. Za ispiranje zlata mogu nesmetano koristiti obalu rijeke u širini od tri metra." Zlatarska tradicija održla se dugo, pa je još 1939. registrirano na Dravi čak 129 čamaca, čonov i 240 zlatara. U mjestu je rođena poznata pjesnikinja Ruža Pokolić.