Linkovi
ULAZ
Blog servis

VIDEO: MARTIN SRPAK I GRUPA ŽENA

MEĐIMURSKE NOVINE - elektronsko izdanje

MOJEMU DRAGOMU VIDOVCU

(Ruža Pokolić, odlomak)

...Vidovčani, glave gori,
Naj se naša pjesma ori,
Ta vidovska pesma stara
Ka čoveku srce para!
O, Vidovec vreme davno
da si nastal selo slavno!
Vre i crkvo imaš staro,
Svetog Vida na oltaro!
Poznat si po dobri glasi
Verljina te fnoga krasi!
Tu se rode dobri ljudi
Na nje navek ponose budi!


DONJI VIDOVEC
RJEŠENJE O REGISTRACIJI DOMENE HR-P
OPĆINA DONJI VIDOVEC - PREZENTACIJA
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Forum.hr
Monitor.hr
UDRUGE OPĆINE DONJI VIDOVEC
POPIS UDRUGA

NK

DVD

KUD

VIJESTI OPĆINE DONJI VIDOVEC

21.01.2011., petak

PREZENTACIJA MOGUĆNOSTI GRADNJE ELEKTRANE

Donji Vidovec
Jučer (20.01.2011.) posjetili su Donji Vidovec predstavnici tvrtke PROBSTDORFER SAATZUCHT GES.M.B.H. &CO KG iz Beča na čelu s vlasnicom tvrtke Dr. Maria Gohn-Mauthner. Tvrtka se bavi proizvodnjom sjemenske robe, trgovinom i sl., a zainteresirani su za suradnju vezano uz gradnju elektrane u Donjem Vidovcu odnosno osiguranje goriva za istu. Tvrtka se bavi sadnjom i distribucijom brzorastuće topole koja služi kao energent. Na prezentaciji je Darko Horvat – ravnatelj Uprave za energetiku iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH, istaknuto da se bez osiguranja određene količine sadnog materijala ne može realizirati gradnja elektrane, pojasnio je propise vezane uz energetiku, potrebe Hrvatske za takvim projektima te rekao da ovakav projekt treba podržati, jer pridonosi razvoju te očuvanju okoliša.
Lidija Bubanić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša pojasnila je propise vezano uz dobivanje potrebitih dozvola. Prezentaciji su bili nazočni i predstavnici općine Donja Dubrava i Pribislavec te vijećnici Općine Donji Vidovec. Na završetku prezentacije načelnik Općine Donji Vidovec zahvalio je svim nazočnima posebno gostima iz Austrije, Lidiji Bubanić i Darku Horvatu te Ivanu Novaku koji je doveo predstavnike iz Austrije.

Nakon prezentacije sastali su se predstavnici Općine Donji Vidovec i tvrtke iz Austrije razmatrajući načine i mogućnosti dugoročne suradnje za koju su obje strane zainteresirane. Vinko Šagi iz Čakovca, djelatnik tvrtke iz Beča rekao je da je njegova tvrtka zainteresirana za suradnju i on kao Međimurec želi u tome pripomoći te da će se njegova tvrtka založiti za realizaciju ovog projekta. Dr. Maria Gohn-Mauthner istakla je zainteresiranost njezine tvrtke za poslovni ulazak na ovo područje zahvalila domaćinima na susretljivosti i prezentaciji očitih prednosti ovoga kraja te najavila daljnje kontakte. Na sastanku je Josip Grivec, načelnik općine, istaknuo: „Ovo je velik, važan i ozbiljan projekt te mu tako treba i pristupiti, Općina Donji Vidovec je itekako zainteresirana za realizaciju gradnje elektrane te će se u okviru svojih ingerencija maksimalno založiti za to. No svjesni smo činjenice da tu postoji niz poteškoća koje nisu u našoj ingerenciji i ovaj sastanak trebamo shvatiti kao još jedan korak prema mogućoj realizaciji ovog vrlo važnog projekta“.
Nadajmo se da će se uspjeti realizirati gradnja elektrane na dobrobit cijelog ovog kraja.


- 12:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆAVIJEĆNICI OPĆINE DONJI VIDOVEC ZA PRIMJER DRUGIMA

Sve odluke donijeli jednoglasnoU današnje vrijeme redovito čitamo o prepucavanjima, prozivanjima i dugotrajnim raspravama na sjednicama Općinskog vijeća, no članovi Općinskog vijeća općine Donji Vidovec mogu mnogima biti primjer kako se, bez obzira na stranačku pripadnost, može složno i dogovorno raditi za boljitak općine. Sve točke na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici donijete su jednoglasno. Načelnik općine Josip Grivec istaknuo je slabije punjenje proračuna što nije i neka novost s obzirom na stanje u zemlji. U ovoj godini nastavljeno je s obnovom Doma kulture, općini je od strane države dodijeljeno zemljište za zonu vrijednosti veće od 2,5 milijuna kuna te je uspješno proveden projekt sufinanciran od strane EU „Puna zdela“ u kojem je Donji Vidovec sudjelovao s manifestacijom Dani ispiranja zlata i jela od dravske ribe.Prihvaćen je proračun za iduću godinu u kojem se prihodi i rashodi planiraju u visini 4,9 milijuna kuna. Načelnik Josip Grivec rekao je da je to proračun želja i planova te je temeljen na osnovi ovogodišnjeg proračuna. Najviše prihoda očekuje se od poreza u iznosu od 830 tisuća kuna, dok se 2,9 milijuna kuna očekuje iz državnog i županijskog proračuna. Od planova Grivec je najavio uređenje Poduzetničke zone, daljnju obnovu Doma kulture, izgradnju oborinske kanalizacije, početak izgradnje nove školske zgrade i povijesno-poučne pješačko biciklističke staze Nikola Zrinski, a najavljena je i mogućnost proširenja državne ceste D20 od Donjeg Vidovca do Donje Dubrave uz što bi se izgradila i pješačko biciklistička staza. Općina prema fondovima EU sudjeluje u kandidaturi tri projekta: izgradnji pročistača, kanalizacijske mreže za Donji Vidovec i Donju Dubravu te folklorne baštine. Na sjednici je donijeta odluka o formiranju reciklažnog dvorišta za prikupljanje i odlaganje građevinskog otpada. Bivša deponija šećerne repe odabrana je za lokaciju dvorišta, a sve fizičke i pravne osobe će odlaganje, uz prethodnu najavu u općini, plaćati 10 kuna po kubnom metru. Uz lijepe želje za blagdane, predsjednik vijeća Tomislav Horvat i načelnik Josip Grivec najavili su skori posjet Jasenovcu i Austriji gdje će se upoznati s radom bio elektrane za čiju je izgradnju u Donjem Vidovcu zainteresirana jedna austrijska tvrtka. Sjednica je završila prigodnim blagdanskim čestitkama i domjenkom primjerenom današnjoj situaciji.

af


- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (13)
Studeni 2010 (16)
Listopad 2010 (23)
Rujan 2010 (11)
Kolovoz 2010 (31)
Srpanj 2010 (22)
Lipanj 2010 (31)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (19)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (17)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (24)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (28)
Rujan 2009 (26)
Kolovoz 2009 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ADRESA OPĆINE

BROJAČ POSJETA

 ></div><br />
<br />
<br />
<font color=#000099>Općina Donji Vidovec<br />
 </font><font size=4></font>  <br />
<br />
 <font size=3>Načelnik:                  <br />
Josip Grivec </font><br />
<br />
Sjedište: Donji Vidovec <br />
Adresa: Rade Končara 9 <br />
Telefon: 040 615 105 <br />
Fax: 040 615 105 <br />
E-mail: opc.dvidovec@gmail.com
</div>

<!-- Kraj -->

<!-- Treci box -->

<div class=
Općina Donji Vidovec
Donji Vidovec je smješten na krajnjem istoku međimurske Županije, tamo gdje se razdvaja put za Donju Dubravu i Kotoribu. Mjesto spada među naselja srednje veličine sa 517 domaćinstava i 1740 stanovnika. U sastavu općine jedino je i istoimeno naselje Donji Vidovec. Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Donji Vidovec imala je 1.595 stanovnika u jednom naselju - Donjem Vidovcu. Središtem mjesta dominira barokni kompleks župne crkve (crkva i kurija). U današnjem obliku crkva je nastala koncem 18. stoljeća:jednobrodna je građevina, sa zaobljenim svetištem i postrance izgrađenim zvonikom. Vrijednih dijelova inventara nalazimo u unutrašnjosti crkve. To je, najprije, povrh oltara, slika Marije Pomoćnice u pozlaćenom okviru (što je kopija zavjetne slike u austrijskom mjestu Mariazell !), slika patrona sv. Vida te reljef sv. Trojstva s kipovima anđela, propovjedaonioca te dva kaleža iz 17. i 18. stoljeća. Selo je oprije poznato po obrtima: pored ostalih, najpoznatiji je bio zlatarski, pa je primjerice, 1776. carica Marija Terezija potpisala povelju kojom je dala posebne koncesije Dolnjovidovčanima:"Ispirači zlata iz donjeg Vidovca imaju pravo isprati zlato na Dravi, Savi i Muri. Za ispiranje zlata mogu nesmetano koristiti obalu rijeke u širini od tri metra." Zlatarska tradicija održla se dugo, pa je još 1939. registrirano na Dravi čak 129 čamaca, čonov i 240 zlatara. U mjestu je rođena poznata pjesnikinja Ruža Pokolić.