Linkovi
ULAZ
Blog servis

VIDEO: MARTIN SRPAK I GRUPA ŽENA

MEĐIMURSKE NOVINE - elektronsko izdanje

MOJEMU DRAGOMU VIDOVCU

(Ruža Pokolić, odlomak)

...Vidovčani, glave gori,
Naj se naša pjesma ori,
Ta vidovska pesma stara
Ka čoveku srce para!
O, Vidovec vreme davno
da si nastal selo slavno!
Vre i crkvo imaš staro,
Svetog Vida na oltaro!
Poznat si po dobri glasi
Verljina te fnoga krasi!
Tu se rode dobri ljudi
Na nje navek ponose budi!


DONJI VIDOVEC
RJEŠENJE O REGISTRACIJI DOMENE HR-P
OPĆINA DONJI VIDOVEC - PREZENTACIJA
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Forum.hr
Monitor.hr
UDRUGE OPĆINE DONJI VIDOVEC
POPIS UDRUGA

NK

DVD

KUD

VIJESTI OPĆINE DONJI VIDOVEC

20.09.2010., ponedjeljak

POŽAR

Na kući u ulici B. Radić ( Donji Vidovec) nešto prije 22 sata gorjela je roleta na južnom prozoru, brzom intervencijom susjeda vatra je ugašena. DVD Donji Vidovec na mjesto događaja stigao je pet minuta od dojave i bio spreman intervenirati. Svake čestitke našim vatrogascima na izuzetno brzom dolasku.
Daljnji postupak preuzela je policija čiji su pripadnici također vrlo brzo pristigli na mjesto događaja.

- 23:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.09.2010., četvrtak

Vinkovačke jeseni-nastup našeg KUD-a

Vinkovačke su jeseni izašle iz duše slavonskoga čovjeka, one su potvrda ljepote ove ravnice, one su želja da se sačuva od zaborava nekadašnje selo, njegovi ljudi i običaji, a posebice glazbena baština, koju treba otkrivati suvremenom čovjeku i ljubitelju narodnih glazbenih umjetnina.
U proteklih četrdeset godina svoga trajanja Vinkovačke su jeseni ostvarile puno više od svoga početnoga nastojanja ,obogatile se i stalno se obogaćuju novim manifestacijama pa zato možemo tvrditi da je to smotra izvornoga folklora , ali i gospodarska, kulturna, turistička, sportska i zabavna manifestacija koju možemo svrstati u red najrazvijenijih i najznačajnijih manifestacija u Hrvatskoj. Svako društvo koje dobije priliku nastupiti na Vinkovačkim jesenima odlikuje se iznimnom kvalitetom, izvornošću, …, jer na toj manifestaciji mogu nastupiti samo najbolji.
Naš KUD svojom kvalitetom vinuo se među odabrane, pa su minule subote oduševili naši mladi „kudovci“, dobili izvrsne kritike za sve segmente koji se ocjenjuju te se time probili u sam vrh folkloraša Hrvatske među mlađim sekcijama. Uvjereni smo da će i naša odrasla skupina, koja također nastupa na istoj manifestaciji, slijediti (ovaj puta) primjer svojih mlađih članova.

Bravooooo i ponosimo se s vama!!!
(j)

- 20:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.09.2010., petak

RADIO MEĐIMURJE SLAVI 11. ROĐENDAN


Rođendanska fešta trajat će tri danaPrije 11 godina 15. rujna 1999. godine s emitiranjem vlastitog programa započeo je Radio Međimurje iz Kotoribe. Grupa poduzetnika uložila je znatna sredstva kako bi najistočniji dio Međimurja imao svoj elektronski medij. U tome su i uspjeli jer je Radio Međimurje danas prepoznatljiv medij u Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji, a veliki dio slušateljstva su i Pomurski Hrvati u Republici Mađarskoj. Danas Radio Međimurje svakodnevno sluša preko 20 tisuća ljudi. Radio Međimurje smješten je u Kotoribi u Ulici kralja Tomislava 139. U programskoj shemi veliku pažnju posvećuju informativnom i glazbenom programu. U glazbenom programu prednost ima domaća glazba. Najviše se slušaju međimurske, podravske, zagorske i zabavne pjesme, a tu su i neizostavni domaći i strani evergreeni.Vlasnik i direktor radija je Robert Veseljak koji je glavni i odgovorni urednik. Zaposlenici radija su Zdravko Fundak, tehnički realizator i glazbeni urednik, voditeljica Martina Krušelj i Alen Fuš, novinar - voditelj. Uigrana ekipa stvara program kroz koji nastoje zadovoljiti sve dobne skupine slušatelja.

Veliko veselje organizirano je za 1. rođendan, a deset godina poslije organizirat će se još veća zabava povodom 11. rođendana. Na slavlje, koje će se održati od petka 17. rujna pa sve do nedjelje 19. rujna, pozvani su svi.

Petak je rezerviran za nastup rock-bendova. Od 20 sati redom nastupaju Rock Angelsi, Fishermans friend, Dino Jelusić & band, Teška industrija, Pumkin pie i The Strangers. Subotnji program započinje od 13 sati kada započinju Vatrogasne igre bez granica i natjecanje općinskih udruga u kuhanju gulaša. Zabavni program ispod šatora kreće u 17 sati. Na rođendansku proslavu Radio Međimurja dolaze Teta Liza, Gusti Draksar, Ivica Pepelko, Vladimir Košir Tonka, Ivica Dobranić, Žanamari Lalić, Zvonimir Dravec, TS Frankopani, Jerko Fabić, Armin, Marina Tomašević i Duško Lokin. U nedjelju program započinje u 14 sati. Nastupaju Limena glazba Habeki, Mažoretkinje Kotoribe, KUD Kotoriba, Ivica Kolmar, Željko Pokupec- Šero, Ivica Jurgec, Vladimir Kočiš Zec, Vertigo, Skandal bend, Žiga međimurski i Mladen Burnač. Prateći bend kroz dva dana bit će Hollywood bend. Radio Međimurje vam jamči nezaboravni rođendanski party u velikom šatoru od 800 m2, a na vama je da dođete i proslavite s nama 11. rođendan. Ulaz je besplatan.

af

ISKRENE ČESTITKE I JOŠ PUNO ROĐENDANA!!!
sretan

- 20:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.09.2010., srijeda

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE, MAKARSKU I SINJ

PODRUŽNICA UMIROVLJENIKA
DONJI VIDOVEC

ORGANIZIRA

HODOČAŠĆE
U MEĐUGORJE, MAKARSKU I SINJ

POLAZAK:
28.09.2010.
U 21,00 SAT ISPRED CRKVE
POVRATAK: 30.09.2010.

CIJENA PRIJEVOZA, SPAVANJA I JELA:
400 KN

UPLATE:
KOD BLAGAJNIKA ILI U PROSTORIJAMA PODRUŽNICE
U UTORAK OD 10 DO 12 SATI

JAVITE SE ŠTO PRIJE!!!

OPĆINA DONJI VIDOVEC PLANIRA SANIRATI FASADU NA JUŽNOM DIJELU DOMA KULTURE, TAKOĐER POSTAVITI PARKET U VELIKOJ DVORANI DOMA KULTURE, ZAINTERESIRANI IZVOĐAČI SVE INFORMACIJE MOGU DOBITI U UREDU OPĆINE. TEL: 040 615 105

- 13:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.09.2010., nedjelja

TRENING PREPONSKOG JAHANJA

Publika je budno pratila trening te gromoglasnim aplauzima bodrila jahače.
Zahvala i čestitke svima koji su podržali, sudjelovali i omogućili održavanje ove lijepe priredbe u Donjem Vidovcu.

- 21:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRENING PREPONSKOG JAHANJA

Da bi posjetitelji ove lijepe priredbe bili upoznati sa svime što se događa pobrinula se izvrsnim komentarima i obavijestima Ljiljana Artner (Na slici: u sredini).

- 21:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRENING PREPONSKOG JAHANJA

Spremno i ljubazno osoblje hotela "Golf" pobrinulo se da mnogobrojnim posjetiteljima ne nedostaje izvrsnog jela i pića.
Naša kamera ih je uhvatila u malom predahu.

- 20:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRENING PREPONSKOG JAHANJA


Danas (nedjelja, 5. kolovoza 2010.) održan je u Donjem Vidovcu trening preponskog jahanja u organizaciji Konjičkog kluba „Nikola Zrinski“ iz Donje Dubrave. Mnogobrojni posjetitelji uživali su u eleganciji prelijepih konja, ali i u ugodnom ambijentu iza hotela „Golf“ te druženju uz izvrsno jelo i piće. Prava kaubojska fešta uz izvrsni „Skandal bend“. Bilo je to lijepo i ugodno provedeno nedjeljno poslijepodne i večer.

- 20:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.09.2010., subota

JAHANJE I DRUŽENJE S KONJIMA

Sutra, u nedjelju (5. rujna 2010.) trening jahanja i prava "kaubojada" u Donjem Vidovcu kod hotela "Golf", druženje, jahanje, dobra svirka, jelo i piće, dođite!!!
Početak u 15 sati.

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.09.2010., petak

SUFINANCIRANJE UČENIKA IZ DONJEG VIDOVCA

Od 02.09.2010. godine naši učenici (D.Vidovec) koji polaze srednje škole u drugoj županiji (Koprivnica, Varaždin...) mogu u prostorijama Općine podići Potvrde (3 ili 6 zavisno o vrsti prijevoza) o sufinanciranju mjesečne karte od strane Županije (sufinancira 100 kuna).
Za učenike koji polaze srednju školu u MEĐIMURSKOJ županiji Potvrde dobivaju u školi koju polaze. Dobivene potvrde predaju prijevozniku "Rudi-express" Mihovljan.
Bez obzira na recesiju i slabije punjenje Proračuna Općina Donji Vidovec će za svakog učenika srednjih škola koji redovito polaže školsku godinu za sufinanciranje karte izdvojiti iz svog Proračunau iznos od 70 kuna mjesečno. Također će se do daljnjega sufinancirati prijevoz osnovnoškolaca bez obzira što županija ne izvršava svoj dio obaveze vezano uz osnovnoškolski prijevoz, no uvjereni smo da će se to promijeniti te će Međimurska županija pribaviti potrebna sredstva i izfinancirati preuzetu obvezu.
Mjesečna karta za učenike koji polaze srednje škole u našoj županiji iznosi 420 kuna (100 kn Županija, 70 kn Općina i 250 kn roditelj), a prodaja se vrši u Čakovcu, u prizemlju Scheierove zgrade (preko puta gradske kavane) .
...

- 19:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KANDIDIRANJE PROJEKATA PREMA EU

Nakon niz sastanaka i dogovora o suradnji i zajedničkom kandidiranju projekata prema EU danas je u Donjem Vidovcu potpisana potpora jednom projektu Serdahelja (Mađarska).

Uz načelnika Serdahelja Stjepana Tišlera i načelnika Općine Donji Vidovec Josipa Grivca pri potpisivanju je bio nazočan i zamjenik načelnika Dražen Lukša (njih troje su na slici).

Tom je prilikom, nakon više prethodno održanih sastanaka i dogovora te ispitivanja mogućnosti, definirana zajednička kandidatura tri projekta prema EU u okviru IPA programa prekogranične suradnje.

I. Radi se o projektu vezanom uz pročišćavanje otpadnih voda ovog dijela Međimurja (Prelog, Sveta Marija, Donja Dubrava, Kotoriba i Donji Vidovec).

II. Zatim o projektu financiranja izrade potrebne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu na području općina Donji Vidovec i Donja Dubrava.


III. Treći projekt koji će biti zajedno kandidiran je projekt vezan uz folklor (tu sudjeluju tri općine s Mađarske strane i tri s Hrvatske (Donji Vidovec, Donja Dubrava i Goričan).

Eto, nakon uspješno odrađene „Pune zdele“ slijede novi projekti i nove kandidature.

- 15:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (13)
Studeni 2010 (16)
Listopad 2010 (23)
Rujan 2010 (11)
Kolovoz 2010 (31)
Srpanj 2010 (22)
Lipanj 2010 (31)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (19)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (17)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (24)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (28)
Rujan 2009 (26)
Kolovoz 2009 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ADRESA OPĆINE

BROJAČ POSJETA

 ></div><br />
<br />
<br />
<font color=#000099>Općina Donji Vidovec<br />
 </font><font size=4></font>  <br />
<br />
 <font size=3>Načelnik:                  <br />
Josip Grivec </font><br />
<br />
Sjedište: Donji Vidovec <br />
Adresa: Rade Končara 9 <br />
Telefon: 040 615 105 <br />
Fax: 040 615 105 <br />
E-mail: opc.dvidovec@gmail.com
</div>

<!-- Kraj -->

<!-- Treci box -->

<div class=
Općina Donji Vidovec
Donji Vidovec je smješten na krajnjem istoku međimurske Županije, tamo gdje se razdvaja put za Donju Dubravu i Kotoribu. Mjesto spada među naselja srednje veličine sa 517 domaćinstava i 1740 stanovnika. U sastavu općine jedino je i istoimeno naselje Donji Vidovec. Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Donji Vidovec imala je 1.595 stanovnika u jednom naselju - Donjem Vidovcu. Središtem mjesta dominira barokni kompleks župne crkve (crkva i kurija). U današnjem obliku crkva je nastala koncem 18. stoljeća:jednobrodna je građevina, sa zaobljenim svetištem i postrance izgrađenim zvonikom. Vrijednih dijelova inventara nalazimo u unutrašnjosti crkve. To je, najprije, povrh oltara, slika Marije Pomoćnice u pozlaćenom okviru (što je kopija zavjetne slike u austrijskom mjestu Mariazell !), slika patrona sv. Vida te reljef sv. Trojstva s kipovima anđela, propovjedaonioca te dva kaleža iz 17. i 18. stoljeća. Selo je oprije poznato po obrtima: pored ostalih, najpoznatiji je bio zlatarski, pa je primjerice, 1776. carica Marija Terezija potpisala povelju kojom je dala posebne koncesije Dolnjovidovčanima:"Ispirači zlata iz donjeg Vidovca imaju pravo isprati zlato na Dravi, Savi i Muri. Za ispiranje zlata mogu nesmetano koristiti obalu rijeke u širini od tri metra." Zlatarska tradicija održla se dugo, pa je još 1939. registrirano na Dravi čak 129 čamaca, čonov i 240 zlatara. U mjestu je rođena poznata pjesnikinja Ruža Pokolić.