Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

PREZENTACIJA MOGUĆNOSTI GRADNJE ELEKTRANE

Donji Vidovec
Jučer (20.01.2011.) posjetili su Donji Vidovec predstavnici tvrtke PROBSTDORFER SAATZUCHT GES.M.B.H. &CO KG iz Beča na čelu s vlasnicom tvrtke Dr. Maria Gohn-Mauthner. Tvrtka se bavi proizvodnjom sjemenske robe, trgovinom i sl., a zainteresirani su za suradnju vezano uz gradnju elektrane u Donjem Vidovcu odnosno osiguranje goriva za istu. Tvrtka se bavi sadnjom i distribucijom brzorastuće topole koja služi kao energent. Na prezentaciji je Darko Horvat – ravnatelj Uprave za energetiku iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH, istaknuto da se bez osiguranja određene količine sadnog materijala ne može realizirati gradnja elektrane, pojasnio je propise vezane uz energetiku, potrebe Hrvatske za takvim projektima te rekao da ovakav projekt treba podržati, jer pridonosi razvoju te očuvanju okoliša.
Lidija Bubanić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša pojasnila je propise vezano uz dobivanje potrebitih dozvola. Prezentaciji su bili nazočni i predstavnici općine Donja Dubrava i Pribislavec te vijećnici Općine Donji Vidovec. Na završetku prezentacije načelnik Općine Donji Vidovec zahvalio je svim nazočnima posebno gostima iz Austrije, Lidiji Bubanić i Darku Horvatu te Ivanu Novaku koji je doveo predstavnike iz Austrije.

Nakon prezentacije sastali su se predstavnici Općine Donji Vidovec i tvrtke iz Austrije razmatrajući načine i mogućnosti dugoročne suradnje za koju su obje strane zainteresirane. Vinko Šagi iz Čakovca, djelatnik tvrtke iz Beča rekao je da je njegova tvrtka zainteresirana za suradnju i on kao Međimurec želi u tome pripomoći te da će se njegova tvrtka založiti za realizaciju ovog projekta. Dr. Maria Gohn-Mauthner istakla je zainteresiranost njezine tvrtke za poslovni ulazak na ovo područje zahvalila domaćinima na susretljivosti i prezentaciji očitih prednosti ovoga kraja te najavila daljnje kontakte. Na sastanku je Josip Grivec, načelnik općine, istaknuo: „Ovo je velik, važan i ozbiljan projekt te mu tako treba i pristupiti, Općina Donji Vidovec je itekako zainteresirana za realizaciju gradnje elektrane te će se u okviru svojih ingerencija maksimalno založiti za to. No svjesni smo činjenice da tu postoji niz poteškoća koje nisu u našoj ingerenciji i ovaj sastanak trebamo shvatiti kao još jedan korak prema mogućoj realizaciji ovog vrlo važnog projekta“.
Nadajmo se da će se uspjeti realizirati gradnja elektrane na dobrobit cijelog ovog kraja.



Post je objavljen 21.01.2011. u 12:36 sati.