Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

OPĆINSKO VIJEĆE DONJI VIDOVEC

OPĆINSKO VIJEĆE DONJI VIDOVEC



Sve odluke donijete jednoglasno


Sve odluke četvrte sjednice Općinskog vijeća Donji Vidovec donesene su jednoglasno što je dobar i poticajan primjer mnogim lokalnim samoupravama gdje oporba osporava mnoge odluke. Vijećnici su se udobno smjestili u nove fotelje napravljene u Donjem Vidovcu (DRAVA NAMJEŠTAJ), a koje su smještene u općinskoj vijećnici, šesnaest točka dnevnog reda odrađeno je u pola sata.

Na sjednici je donesena odluka o novoj ekonomskoj cijeni dječjeg vrtića. Cijena se godinama nije mijenjala pa je poskupljenje s 1.000,00 na 1.100.00 kuna nužno za normalno funkcioniranje vrtića, a da bi se što više pomoglo roditeljima omjer financiranja ostaje 60% općina, a 40% roditelji, iako mnoge općine daleko manje sufinanciraju vrtić, rekao je Josip Grivec (načelnik Općine). Vrijednost boda komunalne naknade u 2010. godini ostaje ista i iznosi 25 lipa po metru kvadratnom, iako je ona objektivno premala i iz tih sredstava se ne može financirati sve što bi ona trebala pokrivati, ali se i na taj način pokušava što manje opteretiti žitelje Donjeg Vidovca.

Prihvaćene su izmjene i dopune proračuna za 2009. godinu. Grivec je rekao da je svaki proračun rezultat želja i planova koji su uvijek po nekoliko puta veći od stvarnih mogućnosti. Prihodi su smanjeni u iznosu 1.363.600,00 kuna, pa općina godinu završava s ostvarenim prihodima u iznosu od 1.886.400,00 kuna.

Proračun za iduću godinu u prihodovnoj i rashodovnoj strani planira se u visini 5.115.000,00 kuna. Najviše prihoda očekuje se iz državnog i županijskog proračunu u iznosu 3,6 milijuna kuna i 850 tisuća od poreznih prihoda. Na rashodovnoj strani 2 milijuna kuna planirano je za izgradnju nove školske zgrade, dok je za razvoj gospodarstva predviđeno 1,3 milijuna kuna.

Općina Donji Vidovec imenovala je i dvanaest općinskih odbora.

Na kraju sjednice načelnik Grivec zahvalio je vijećnicima, predstavnicima udruga i novinarima na vrlo dobroj suradnji. Gosti sjednice bili su saborski zastupnik Vladimir Ivković i ravnatelj Uprave za obrt pri Ministarstvu gospodarstva Darko Horvat kojima su također upućene zahvale što razumiju potrebe i probleme mještana Donjeg Vidovca pružajući im potporu i svekoliku pomoć u prezentaciji potreba i projekata Donjeg Vidovca. U znak zahvalnosti načelnik im je poklonio umjetničke slike.

af



Post je objavljen 06.01.2010. u 09:13 sati.