Linkovi
ULAZ
Blog servis

VIDEO: MARTIN SRPAK I GRUPA ŽENA

MEĐIMURSKE NOVINE - elektronsko izdanje

MOJEMU DRAGOMU VIDOVCU

(Ruža Pokolić, odlomak)

...Vidovčani, glave gori,
Naj se naša pjesma ori,
Ta vidovska pesma stara
Ka čoveku srce para!
O, Vidovec vreme davno
da si nastal selo slavno!
Vre i crkvo imaš staro,
Svetog Vida na oltaro!
Poznat si po dobri glasi
Verljina te fnoga krasi!
Tu se rode dobri ljudi
Na nje navek ponose budi!






DONJI VIDOVEC
RJEŠENJE O REGISTRACIJI DOMENE HR-P
OPĆINA DONJI VIDOVEC - PREZENTACIJA
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Forum.hr
Monitor.hr
UDRUGE OPĆINE DONJI VIDOVEC
POPIS UDRUGA

NK

DVD

KUD

VIJESTI OPĆINE DONJI VIDOVEC

26.10.2009., ponedjeljak

20-GODIŠNJICA KUD-a

GOVOR PREDSJEDNICE KUD-a DRAGANE MATULIN NA PROSLAVI:

"Dragi kudovci, poštovani gosti i uzvanici, dragi Vidovčani!
Imam veliku čast i zadovoljstvo, ali moram priznati i tremu, obratiti vam se u ovom trenutku, trenutku kad slavimo 20 godišnjicu osnivanja našeg dragog KUD-a.
Želim vas ukratko upoznati s poviješću, ali i današnjim trenutkom našeg KUD-a. Naravno, počeci kulturno umjetničkog života sežu u daljnju prošlost, no pred 20 godina je grupa entuzijasta, ljubitelja običaja, štovatelja kulture i našeg dragog Donjeg Vidovca pokrenula je, inicirala i osnovala naš današnji KUD, KUD pod prvotnim nazivom KUD „Stjepan Šlibar“, taj naziv smo dobili po našem dramskom entuzijastu i učitelju, prerano preminulom Stjepanu Šlibaru.
Iz nekih, meni nepoznatih razloga, vjerojatno radi želje da KUD nosi i ime našeg mjesta je ime promijenjeno u današnje, tj. KUD „Donji Vidovec“.
Već prvim nastupom 29.11.1989. zabljesnulo se kvalitetom, divnim nastupom pred naj publikom, za tu priliku puno su nam pomogli naši susjedi, posebno prijatelji iz Svete Marije. Najljepše im zahvaljujem.
Slijedili su brojni nastupi pred našom najdivnijom publikom u Donjem Vidovcu, nastupi širom Međimurja, diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.
Nabrajanje svih zapaženih nastupa bi predugo trajalo, ali svakako treba istaknuti Vinkovačke jeseni, nastupe u Zagrebu, Mađarskoj, Smotri folklora u Donjoj Dubravi, sve sekcije su postigle zavidnu kvalitetu i doživjele zvjezdane trenutke, kada smo kao relativno mlad KUD razveselili KUD-ove koji su bili naši učitelji i uzori.
Izdali smo prekrasni prvi nosač zvuka, svi znaju našu pjesmu STIHA, STIHA, širom svijeta su se prosuli stihovi naše Ruže Pokolić, glazba naših tamburaša i našeg Martina Srpaka, dramska se sekcija plasirala u vrh države među dramskim amaterima, u našim redovima su naj glumac i naj glumica amaterka Međimurja, naj glumac amater Hrvatske.
Osim nekoliko nosača zvuka još davne 1995. snimili smo video zapis „Vidovske zgode i nezgode“ gdje su nastupile sve sekcije KUD-a, promovirala se kvaliteta svih sekcija, vidjeli su nas na svim kontinentima.
Ne mogu ne istaći našu mladost, naše mlade članove svih sekcija, naš mali orkestar. Naš KUD trenutno broji više od 90 aktivnih članova podijeljenih u folklornu sekciju, tamburašku mlađu i stariju, pjevačku skupinu, dramsku sekciju, recitatorsku i foto-video sekciju.
Na kraju uz zahvalu onima koji su započeli želim zahvaliti svima, baš svima koji su kroz cijelo vrijeme darovali dio sebe, dio svog slobodnog vremena našem KUD-u, mnogo je plesova otplesano, pjesama otpjevano, otsvirano, odglumljeno, recitirano, fotografirano i snimano, mnogo je vremena darovano te mnogo vremena, znanja i ljubavi našem društvu poklonjeno.
Hvala, Hvala vam svima dragi prijatelji, dragi KUD-ovci, dragi Vidovčani, dragi gosti i uzvanici. Hvala svima koji su na bilo koji način pomagali i doprinosili našem KUD-u. HVALA!"
Izvješće s predivne priredbe slijedi (previše je materijala)!

Na slici: Dugogodišnji tajnik Hrvatskog Sabora Kulture Damir Bačić predaje priznanje predsjednici KUD-a Dragani Matulin

- 22:22 - Komentari (4) - Isprintaj - #

21.10.2009., srijeda

DVD DONJI VIDOVEC - INTERVENCIJA

Još jedan detaljčić s gašenja požara.

- 23:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

INTERVENCIJA DVD-a DONJI VIDOVEC

BRZA I EFIKASNA INTERVENCIJA

Zahvaljujući dojavi Mladena Grubića (u 22,30 sati) sprječena je moguća šteta od požara, gorjelo je uz Županijsku cestu 2040 (na udaljenosti oko 500 m od Donjeg Vidovca prema Kotoribi). Brzim izlaskom na teren požar je potpuno ugašen već do 23,00 sata. Bravo vatrogasci!

Na slici: Detalj s gašenja posljednjih plamsaja

- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

DOPIS S PRIMJEDBAMA I PRIJEDLOZIMA POSLAN ZAVODU

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA DONJI VIDOVEC
Općinski načelnik
Klasa: 021-05/09-01/314
Ur. broj: 2109/7-09-01
Donji Vidovec, 16. listopada 2009.
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Zavod za prostorno uređenje
PREDMET: Prijedlog za - Izmjene i dopune Prostornog plana Međimurske županije, Prijedlog Plana za javnu raspravu.
Poštovani,
U Općini Donji Vidovec, temeljito su analizirane odredbe izmjena i dopuna PPŽ, te se predlaže:
1. u članku 7. alineja - 2. stambene i gospodarske građevine ako su u funkciji poljoprivrednih djelatnosti, tovilišta dodati riječ i turizma
2. u članku 84. stavak 2. namjena tih građevina može biti ugostiteljska, pomoćna (spremište sanitarije i sl.) a ne može biti stambena (bilo za stalno ili povremeno stanovanje) iza pomoćna dodati , turistička te brisati riječi a ne i u zagradi bilo stalno ili, tako da je rečenica u sljedećoj formi … namjena tih građevina može biti ugostiteljska, pomoćna (spremište sanitarije i sl.), turistička, i može biti stambena (za povremeno stanovanje)
Obrazloženje točke 1. i 2.
Slijedom inicijative za turističkim razvojem Međimurske županije, pa time i Donjeg Vidovca, ostaje veliki neiskorišteni potencijal uz rijeku Dravu. Tako predlažemo da se uz derivacijski kanal HE Dubrava i to 300 m sjeverno i 300 m južno od kanala, na prostoru koji je građevinskim zahvatima pri izgradnji HE Dubrava prirodno narušen, omogući izgradnja ekoloških drvenih objekata turističke namjene za povremeno stanovanje, te kampiranje.
Pojašnjenje; u proteklih 10-tak godina učestalo se intenzivira nekontroliran boravak u prirodi uz derivacijski kanal HE Dubrava prema starom toku rijeke Drave, te potražnja za smještajem u prirodi na tom prostoru i to posebno od 1. svibnja do kraja rujna. Krajolik starog toka rijeke Drave, od brane HE Dubrava u D. Mihaljevcu pa do ušća u D. Dubravi, gotovo svakodnevno obilaze plovilima razne grupe turista. U ljetnom mjesecima subotom i nedjeljom starim tokom rijeke Drave prođe i 60-tak raznih plovila. Interes ekologa, ljubitelja prirode te turista iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Njemačke svake godine sve je veći. Skupine ljubitelja prirode ne žele boraviti u urbanim sredinama i hotelima već žele boraviti u prirodi (kampirati i spavati u kućicama). Međimurje, kao jedina Županija, više desetaka godina (uništavanjem prirodnog krajolika izgradnjom hidroelektrana) nema izviđačkih organizacija (u Varaždinskoj županiji su tri). Glavni razlog tome je nemogućnost legitimnog boravka i kampiranja u prirodi. Susjedni Grad Letenye u R. Mađarskoj na svom prostoru ima 2 kampa (jedan uz toplice i bazene u samom gradu, a drugi uz jezero 3 km od grada), dok cijela susjedna Županija Zala u R. Mađarskoj ima ukupno 14 kampova. Međimurska županija, ovim prijedlozima izmjena i dopuna PPU, na žalost ne predviđa izletnički turizam uz rijeku Dravu, te koči razvoj turizma, a time posebno razvoj naše općine te Međimurske županije u cjelini.
3. u članku 91. u nabrajanju «Glavni prometni pravci su:» izostaje pravac državne ceste D20 Čakovec, Prelog, Donji Vidovec, Donja Dubrava, Koprivnica
4. u članku 127. b. stavak 2. alineja – 4. revitalizirati vlažna staništa uz Muru i pritoke, dodati riječi te starih presušenih tokova rijeke Drave i potoka Bistreca.,
Obrazloženje:
na području Donjeg Vidovca postoje isušeni stari tokovi rijeke Drave (Dravica, Veliki port, Mali port) te potoka Bistreca.
Pojašnjenje: padom podzemnih voda došlo je do isušivanja starih korita rijeke Drave te starog korita potoka Bistreca i nestanka biljnog i životinjskog svijeta. Slijedom rečenog smatramo da je potrebno ponovno revitalizacijom ovih isušenih prostora vratiti život biljnom i životinjskom svijetu, želimo ponovno slušati kreketanje žaba i gledati lopoč.

5. u članku 135. brisati alineju – 4. «posljedice narušenih …..
6. Sukladno PP-u Općine Donji Vidovec, a koji je u skladu s aktualnim planom MŽ, na području između državne ceste D20 i ŽC uz derivacioni kanal te od Hotela Golf do poduzetničke zone „Buzovica“ u Svetoj Mariji, predviđeno je područje za sportsko rekreativne namjene i golf igralište. U prijedlogu izmjena i dopuna PPMŽ taj dio nije naveden za predmetnu namjenu te vas molimo da ga uvrstite.
Držim da su naše primjedbe i prijedlozi apsolutno opravdani te u interesu svih žitelja Međimurja, da PPMŽ mora uvažavati potrebe sredina na koje se odnosi te da samim tim postane naš, a ne nametnut.


S poštovanjem,

NAČELNIK
Josip Grivec


- 07:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.10.2009., utorak

SASTANAK UO KUD-a DONJI VIDOVEC

Na današnjem sastanku Upravnog odbora dogovarani su posljednji detalji za priredbu koja će se održati povodom 20-godišnjice djelovanja KUD-a. U nedjelju (25.10.2009.) s početkom u 15,00 sati imati ćemo priliku uživati u nastupu svih sekcija KUD-a, nastupiti će oni koji su se pred dvadeset godina prvi put prestavili, ali i naše najmlađe članove.

Na slici: Detalj sa sastanka Upravnog odbora

- 23:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JAVNI RADOVI

U tijeku su javni radovi na području naše općine. Vrijedne ruke Darinke i Radojke svakodnevno doprinose uljepšanju mjesta.

Na slici: Uređivanje parkića

- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SASTANAK DONJOMEĐIMURSKIH NAČELNIKA

Danas (20.10.2009.) je u Donjem Vidovcu održan sastanak donjomeđimurskih načelnika Marijana Varge, Ljubomira Grgeca, Dejana Hunjadija i Josipa Grivca s predstavnikom TURISTIČKE ZAJEDNICE MŽ Rudijem Grulom i vlasnikom hotela Golf Vinkom Nestićem. Razgovaralo se o osnivanju zajedničke turističke zajednice za ove općine, a interes za priključenje je iskazao i Mario Moharić, načelnik Općine Goričan. Načelno je dogovoreno da u roku od 15 dana načelnici upute promemoriju TZ Međimurske županije u kojoj će naznačiti ciljeve i zainteresiranost za osnivanje zajedničke TZ sa sjedištem u Donjem Vidovcu. Naravno, o svemu će konačnu odluku donijeti Općinska vijeća. Sasvim je jasno da zajednička TZ ima brojne prednosti od kvalitetnije i kvantitetnije turističke ponude do racionalnijeg poslovanja, itd.

Na slici: Detalj sa sastanka

- 23:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2009., subota

SUBVENCIJA PRIJEVOZA STUDENATA

Općina Donji Vidovec vas obavještava o subvencioniranju prijevoza studenata od strane Međimurske županije. Raspisan je javni poziv redovitim studentima s područja Međimurske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoz za akademsku godinu 2009/2010. Rok za podnošenje prijave je 29.10.2009. godine. Sve informacije možete dobiti na web stanicama Međimurske županije: www.medjimurska-zupanija.hr.


- 22:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GOSTI IZ BIZONJE NA DEGUSTACIJI VINA

U okviru upoznavanja Međimurja gosti iz Bizonje posjetili su i Sveti Urban te degustirali izvrsna vina na imanju Lovrec. Uz degustaciju, domaćini su prezentirali proizvodnju i kulturu pijenja vina te ispričali niz povijesnih zanimljivosti.
Poučno, lijepo i zanimljivo.

Na slici: Detalj s degustacije (Kovač se opet našao s druge strane fotoaparata)

- 22:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GOSTI IZ BIZONJE

GOSTI IZ BIZONJE

Već više godina uspješno surađuju Osnovna škola iz Donje Dubrave i Bizonje (Mađarska). Ove je godine susret održan u Donjoj Dubravi (14. po redu) te zajednička nastava i druženja djece i učitelja iz Bizonje te Donje Dubrave i Donjeg Vidovca. Upoznavši drage goste sa znamenitostima Donje Dubrave i Donjeg Vidovca načelnici Marijan Varga i Josip Grivec pridružili su se i u razgledavanju Međimurja.

Na slici: Zajednička snimka s razgledavanja (s druge strane fotoaparata je prof. Željko Kovač)



- 09:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2009., srijeda

ČELNIŠTVO MEĐIMURSKE ŽUPANIJE U DONJEM VIDOVCU

Na poziv Načelnika Općine Donji Vidovec Josipa Grivca, Župan Međimurske županije Ivica Perhoč sa svojim zamjenikom Anđelkom Horvatom, posjetio je Donji Vidovec. Načelnik Općine Donji Vidovec te njegov zamjenik Dražen Lukša i Predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Horvat detaljno su županijske čelnike upoznali s nizom planova i projekata, obišli su prostor poduzetničke zone te prostor vezan uz planirane turističke sadržaje Općine Sveta Marija, Donja Dubrava i Donji Vidovec. Razgovaralo se o izgradnji školske zgrade, jer sadašnja nema uvjete za jednosmjensku nastavu, vrtić također nema dovoljno prostora te bi se izgradnjom nove zgrade riješio taj problem. Detalno se razgovaralo o Izmjenama i dopunama Prostornog plana MŽ te primjedbama koje su prezentirane od strane donjomeđimurskih općina. Iskazano je razumijevanje za iznesene prijedloge, projekte i planove te dogovorena potpora za iste.

Na slici: Dražen Lukša, Anđelko Horvat, Tomislav Horvat, Ivica Perhoč i Josip Grivec
(Vidljivo je iz fotke da su razgovori bili ugodni i atmosfera vedra, nek takvi budu i rezultati)

- 22:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PREZENTACIJA IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Pri kraju je javna rasprava vezana uz IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE, za Općine Donja Dubrava, Donji Vidovec, Kotoriba i Sveta Marija rasprava je održana 13.10.2009. u Kotoribi. Prezentacija je izazvala burne rasprave i nezadovoljstvo prisutnih zbog neuvažavanja brojnih prijedloga. Načelnici Svete Marije, Donje Dubrave i Donjeg Vidovca iznijeli su niz primjedbi i prijedloga koje ćemo objaviti kada ih dostave u pisanom obliku. Napominjemo da su načelnici općina u prethodnom mandatu (Blaženka Zvošec, Marija Frančić, Dragutin Glavina, Josip Grivec, Mario Moharić i Marijan Varga) u pisanom obliku pred dvije godine nadležnim službama dostavili svoje prijedloge vezano uz navedenu tematiku. Stiče se dojam da (na žalost) navedene institucije slabo mare za relevantne prijedloge i želje žitelja ovog kraja.

Na slici: Detalj s rasprave




MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
ZAVOD ZA PROSTORNO UREĐENJE
I ZAŠTITU OKOLIŠA
Na osobnost ravnatelja
Stjepana BARANAŠIĆA, dipl. ing.

(Dopis je upučen 2007.g.)

PREDMET: Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog
Plana Međimurske Županije - dostavlja se,-

Poštovani gospodine ravnatelju.
Raspravljajući o aktualnim izmjenama i dopunama PPU MŽ na nekoliko sastanaka na kojima su sudjelovali gradonačelnik Preloga (Dragutin Glavina) i načelnik Općine Donja Dubrava (Marijan Varga), Donji Vidovec (Josip Grivec) i Goričan (Mario Moharić) te načelnice Kotoribe (Blaženka Zvošec) i Svete Marije (Marija Frančić), a temeljem radnih dogovora sa županom i predsjednicom TZ MŽ te na temelju dobivenih i svojih projekcija turističkog razvoja, predlažu sljedeće izmjene:
1. prostor uz rijeku Muru označen kao zaštićeni krajolik potrebno je od naseljenih mjesta udaljiti do zaštitnog nasipa rijeke Mure, tj. do inundacijskog pojasa;
2. na prostoru uz rijeku Dravu između starog toka i derivacijskog kanala, te 300 metara od ceste uz derivacijski (odvodni) kanal na dionici od Svete Marije, kroz Donji Vidovec do Donje Dubrave omogućiti građenje ekoloških drvenih objekata za turističke namjene na površini ne manjoj od 600 m/2, u razini terena, tlocrtne površine do 30 m/2, visina vijenca građevine maksimalno do 3 metra;
3. na prostoru uz jezero HE „Dubrava“ unutar nasipa omogućiti građenje manjih objekata površine do 20 m/2 visine vijenca građevine do 2,5 metara;
4. do sada izgrađene objekte legalizirati uz uvjet prilagodbe vanjštine objekta drvenom oblogom.
5. Grad Prelog i općine uz rijeku Dravu predlažu žurnom pristupanju izrade Plana posebnih obilježja rijeke Drave.

- 22:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

DJEČJE LJETNE IGRE

Domaćin ovogodišnjih Dječjih ljetnih igara bilo je Društvo Naša djeca Kotoribe koje su minule nedjelje održane u novoj kotoripskoj sportskoj dvorani. Učestvovala je ekipa iz Donje Dubrave pod natjecateljskim imenom Dravići, djeca iz Donjeg Vidovca natjecali su se pod imenom Bistrići, iz Svete Marije su nosili ime Mangići, a domaćin pod imenom Korpići. Korpići su postali ovogodišnji pobjednici. Prvi put su igre održane u dvorani vjerojatno radi relativno kasnog održavanja. Dječja igra, veselje, cika i smijeh odzvanjali su ovim lijepim objektom.

Na slici: Naši Bistrići

- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SASTANAK S DIREKTOROM PREKOM-a

Na prijedlog Siniše Radikovića direktora PREKOM-a iz Preloga održan je sastanak direktora s Načelnikom Općine Donji Vidovec te Brankom Horvatom, komunalnim redarom Općine Donja Dubrava, Donji Vidovec, Kotoriba i Sveta Marija. Tema sastanka je bila poduzimanje mjera vezano uz nedavnu posjetu inspekcije te naloženo provođenje Zakona o komunalnom gospodarstvu vezano uz zbrinjavanje otpada i obaveznu upotrebu kanti za smeće.

Na slici: Detalj sa sastanka

- 21:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KESTENIJADA

Svoj vrijedan doprinos kestenijadi dali su i "dečki" iz DRUŠTVA NAŠA DJECA. Znaju oni kako treba ispeći kestene. Bili su tak fini, a zato i brzo nestali.

Na slici: Pečenje kestena u tijeku

- 21:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KESTENIJADA

I ove je godine 11.10.2009. (nedjelja) održana već tradicionalna kestenijada u Sportskom parku "Kalanica". Lijepo vrijeme izmamilo je brojne posjetitelje na radost DRUŠTVA NAŠA DJECA, izvrsnog organizatora, a potporu su pružile i druge udruge. Samoj Kestenijadi prethodilo je branje kestena prethodni tjedan u šumi pokraj Rasinje. Uz ukusne kestene bile su izložene i brojne vrste kolača, naravno nisu bili samo izloženi, nego su se u slast pojeli.

Na slici: Članice udruge pripremaju kestene za pečenje

- 20:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3.SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

U petak 9. listopada 2009. održana je 3. Sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec. Donijete su određene odluke i data opširna izvješća. Sjednici su bili prisutni svi vijećnici. Donesene su odluke o o agrotehničkim mjerama, o raspisivanju koncesije za obavljanje dimnjačarske službe, financijskom izvješću, vijećnici su se odrekli svoje naknade koja im po propisu pripada te se raspravljalo se o Izmjenama i dopunama Prostornog plana MŽ.

Izvješće načelnika o aktivnostima, financijama, projektima i slično.

- održane su dvije sjednice kolegija gradonačelnika i načelnika općina u Međimurskoj županiji sa točkama dnevnog reda:
- informacijom o smanjenju proračuna Županije, - ukidanju besplatnog prijevoza za učenike srednjih škola te sufinanciranju prijevoza od strane Županije, Gradova i Općina,
- poticanje javnih radova,
- korištenje športskih dvorana,
- prijave šteta od elementarnih nepogoda, - provedba zakona o lovstvu,
- obveza koncesija za dimnjačarske poslove;
- poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja - Sektor inspekcije u poljoprivredi, izvršio je nadzor provedbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu, te naložio donošenje i provedbu agrotehničkih mjera te zapošljavanje poljoprivrednog redara;
- u sklopu programa očuvanja tradicijske baštine na sajmu u mađarskom mjestu Serdahelj sudjelovanje na istom demonstracijom pletenja proizvoda od vrbove šibe;
- temeljem sporazuma 4 susjedne Općine odrađeno je ljetna škola nogometa za djecu;
- sa susjednim Općinskim načelnicima (Donja Dubrava, Kotoriba i Sveta Marija) održan je koordinacijski sastanak vezan uz zajedničke interese i to – sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola (70 kn po učeniku), - donošenje agrotehničkih mjera i proširivanje poslova komunalnog redara na obveze poljoprivrednog redara uz rad na puno radno vrijeme i sa plaćom od 3.800,00 kuna neto, - način rada reciklažnog dvorišta za zbrinjavanje građevinskog otpada, - formiranje Turističke zajednice Donji Vidovec;
- u Međimurskoj županiji održan je sastanak vezan uz prijedlog izmjena i dopuna PPU Međimurske županije, te korištenje prostora u vlasništvu HEP-a koji se nalazi uz rijeku Dravu;
- prihvaćena je ponuda tvrtke TP VARAŽDIN koji su ponudili 128 000 kn za oglašeno gradilište.
- sudjelovalo se na konferenciji „Obnovljivi izvori energije u javnom sektoru na poziv Vinka Mladinea direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,
- prezentiran je projekt vezan uz izradu potrebne projektne dokumentacije za poduzetničku zonu u Ministarstvu gospodarstva
- održan sastanak s I. Perhočom, Županom Međimurske županije,
- održan sastanak sa Stjepanom Baranašićem, ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje i zaštitu okoliša,
- dogovorena rekonstrukcija spoja ŽC 2040 i ceste prema zoni uz sufinanciranje ŽUC-a,
- realizirala se „Likovna kolonija Donji Vidovec 2009“,
- realizacija humanitarne akcije „Samo trenutak“,
- u tijeku su Javni radovi, sudjeluju dvije osobe,
- kandidiran projekt fondovima EU (IPA)-program za civilne udruge) radnog naslova „Jelo i delo naših starih“, sudjeluju JLS iz Mađarske (JLS uz lijevu obalu Mure), a s naše strane Općina Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec, uključiti će se KUD-ovi navedenih općina,
-Punjenje Proračuna Općine slabije je od očekivanog:
- prihodi za 9 mj. 1.186.120,70 ili 36,5 %
- rashodi za 9 mj. 915.690,10 kn ili 28,18 %
- trenutno stanje na računu Općine (8. 10.2009.): 398.353,50 kn,
-stanje sigurnosti prema izvješćima MUP-a dobro,
- održana tri sastanka vezano uz narušavanje javnog reda i mira u pojedinim dijelovima mjesta,
-održan sastanak s potpredsjednicom Vlade RH vezano uz racionalizaciju JL(R)S-e.

- 20:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ŽUPANIJSKO ČELNIŠTVO U DONJEM VIDOVCU

Na poziv Načelnika Općine Donji Vidovec Josipa Grivca Župan Međimurske županije Ivica Perhoč sa svojim zamjenikom Anđelkom Horvatom posjetio je Donji Vidovec. Načelnik Općine Donji Vidovec te njegov zamjenik Dražen Lukša i Predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Horvat detaljno su županijske čelnike upoznali s nizom planova i projekata, obišli su prostor poduzetničke zone te prostor vezan uz planirane turističke sadržaje Općine Sveta Marija, Donja Dubrava i Donji Vidovec. Iskazano je razumijevanje za iznesene prijedloge, projekte i planove te dogovorena potpora za iste. Detalji o obavljenim razgovorima slijede.

Na slici: Dražen Lukša, Anđelko Horvat, Tomislav Horvat, Ivica Perhoč i Josip Grivec
(Vidljivo je iz fotke da su razgovori bili ugodni i atmosfera vedra, nek takvi budu i rezultati)

- 19:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2009., nedjelja

ZAHVALA

zahvala 1. U ime NK Vidovčan Nenadu Hertelendiju (desno) se je zahvalio klupski predsjednik Blaž Jakupak

- 11:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PRIJATELJSTVO I SURADNJA KOJE TRAJU

POSJET PRIJATELJIMA U SLOVENIJI
IHAN- Je slovensko naselje sa 1.500 žitelja locirano 2 kilometra od poznatijih Domžala. Tamo živi i radi donjovidovski zet Nenad Hertelendi, porijeklom iz Kotoribe, nogometni veteran i član NK Ihan, koji je prije desetak godina inicirao sportsku suradnju s nogometnim veteranima Kotoribe. Nastavljena je i onda kada su kotoripski veterani prešli pod okrilje susjednog NK Vidovčan iz Donjeg Vidovca. Odvija se naizmjeničnim susretima i druženjima u Sloveniji i Hrvatskoj. Ovoga puta takvo druženje s prijateljskom utakmicom realizirano je 10. listopada u Sloveniji. U zanimljivoj nogometnoj utakmici u mjesnom Sportskom parku Ihan pobijedili su domaćini rezultatom 2:1. Strijelci za domaćine su bili Dejan Dončič u 22. minuti i Borut Janža u 47, dok je strijelac za NK Vidovčan bio Josip Kuzmić u 1. minuti susreta.
Na odlasku je Nenad Hertelendi gostima poklonio komplet sportske opreme i majice za svakodnevno nošenje. On je uspješni poduzetnik, vlasnik i direktor tvrtke Strojne inštalacije s.p..
Put u Sloveniju su sufinancirali sami nogometaši i njihovih 10 gostiju, a financijski im je pomogla i općina Donji Vidovec.
Tekst i snimke: M. Grubić
FOTOGRAFIJE:
1. U ime NK Vidovčan Nenadu (desno) se je zahvalio klupski predsjednik Blaž Jakupak
2. Zajednička snimka prije početka susreta

- 10:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

07.10.2009., srijeda

OBNOVA CRKVICE NA GROBLJU

Tesarski radovi dobro napreduju, uz šalu lakše ide, makar je danas pripeklo.

Na slici: Alojz i Josip

- 22:31 - Komentari (3) - Isprintaj - #

OBNOVA CRKVICE NA GROBLJU

Osim prekrivanja i zidari "delaju" svoje, treba to lijepo urediti.

Na slici: Josip, Blaž i Dragec

- 22:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OBNOVA CRKVICE NA GROBLJU

Prema mogućnostima, etapno i uz puno dragovoljnog rada obnavlja se naša crkvica na groblju. Zatekli smo i danas naše dečke u akciji.

Na slici: Drago, Jožica i vlč. Mirko nose crijep

- 22:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

VETERANI NK "VIDOVČANA" GOSTUJU U SLOVENIJI

Naš veteranski sastav se priprema posjetiti svoje prijatelje u Sloveniji u subotu 10. 10. 2009. Uz prijateljsku utakmicu starih znanaca planira se obilazak mjesta i druženje.

Na slici: Veteranski sastav NK "Vidovčana" i reprezentacije Donjeg Međimurja

- 00:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.10.2009., utorak

KESTENIJADA 2009

DRUŠTVO NAŠA DJECA
DONJI VIDOVEC

ORGANIZIRA
KESTENIJADU
11. 10. 2009.
(NEDJELJA)
U SPORTSKOM PARKU
„KALANICA“
S POČETKOM U
14,00 SATI

UZ KESTENE MOŽETE UŽIVATI I U
KOLAČIMA!

D O Đ I T E !

- 20:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JAVNI UVID U PRIJEDLOG PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

JAVNI UVID

U PRIJEDLOG IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
(TEKSTUALNI I GRAFIČKI DIO) MOŽE SE OBAVITI SVAKOG RADNOG DANA DO 19. 10. 2009.
U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI UPRAVNOM ODJELU ZA PROSTORNO UREĐENJE, GRADNJU I ZAŠTITU OKOLIŠA,
ČAKOVEC, R. BOŠKOVIĆA 2, (8 – 15 SATI)

U UREDU OPĆINE DONJI VIDOVEC
RADNIM DANOM OD 8 DO 14 SATI

ZA OPĆINE DONJI VIDOVEC, DONJA DUBRAVA, KOTORIBA I SVETA MARIJA
JAVNO IZLAGANJE, OBRAZLOŽENJA,…
U KOTORIBI
13.10.2009. S POČETKOM U 18,00 SATI (U OPĆINSKOJ VIJEĆNICI)

PRIJEDLOZI VEZANI UZ DOPUNU I IZMJENU PROSTORNOG PLANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
Raspravljajući u više navrata o aktualnim izmjenama i dopunama PPU MŽ gradonačelnik Preloga i načelnik Općine Donja Dubrava, Donji Vidovec i Goričan te načelnice Kotoribe i Svete Marije, a temeljem radnih dogovora sa županom i predsjednicom TZ MŽ te na temelju dobivenih i svojih projekcija turističkog razvoja, predlažu sljedeće izmjene:

1. prostor uz rijeku Muru označen kao zaštićeni krajolik potrebno je od naseljenih mjesta udaljiti do zaštitnog nasipa rijeke Mure, tj. do inundacijskog pojasa;

2. na prostoru uz rijeku Dravu između starog toka i derivacijskog kanala, te 300 metara od ceste uz derivacijski (odvodni) kanal na dionici od Svete Marije, kroz Donji Vidovec do Donje Dubrave omogućiti građenje ekoloških drvenih objekata za turističke namjene na površini ne manjoj od 600 m/2, u razini terena, tlocrtne površine do 30 m/2, visina vijenca građevine maksimalno do 3 metra;

3. na prostoru uz jezero HE „Dubrava“ unutar nasipa omogućiti građenje manjih objekata površine do 20 m/2 visine vijenca građevine do 2,5 metara;

4. do sada izgrađene objekte legalizirati uz uvjet prilagodbe vanjštine objekta drvenom oblogom.

5. Grad Prelog i općine uz rijeku Dravu predlažu žurno pristupanje izradi Plana posebnih obilježja rijeke Drave.


- 20:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

02.10.2009., petak

SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA DVD-a DONJI VIDOVEC

Danas je održana sjednica Upravnog odbora našeg DVD-a. Razmatrala se tekuća problematika, analizirao uspješan nastup u Kotoribi te razrađivali detalji vezane uz pripreme za veliki jubilej ovog društva tj. 125 od službenog osnutka DVD-a, no postoje podaci da su vatrogasci djelovali i prije.


Na slici: Detalj sa sastanka Upravnog odbora

- 22:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KUD "DONJI VIDOVEC"

U okviru priprema za obilježavanje 20-godišnjice KUD-a marljivo se pripremaju članovi koji su pred dvadeset godina prvi put zaplesali. Proslava će se održati 25.10.2009. uz bogat program i nastupe onih koji su zaplesali 1989. godine, a svoj doprinos ovoj vrijednoj godišnjici dati će sve sekcije našeg KUD-a.

Na slici: Detalj s probe folklorne sekcije

- 22:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (13)
Studeni 2010 (16)
Listopad 2010 (23)
Rujan 2010 (11)
Kolovoz 2010 (31)
Srpanj 2010 (22)
Lipanj 2010 (31)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (19)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (17)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (24)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (28)
Rujan 2009 (26)
Kolovoz 2009 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ADRESA OPĆINE

BROJAČ POSJETA

 ></div><br />
<br />
<br />
<font color=#000099>Općina Donji Vidovec<br />
 </font><font size=4></font>  <br />
<br />
 <font size=3>Načelnik:                  <br />
Josip Grivec </font><br />
<br />
Sjedište: Donji Vidovec <br />
Adresa: Rade Končara 9 <br />
Telefon: 040 615 105 <br />
Fax: 040 615 105 <br />
E-mail: opc.dvidovec@gmail.com
</div>

<!-- Kraj -->

<!-- Treci box -->

<div class=
Općina Donji Vidovec
Donji Vidovec je smješten na krajnjem istoku međimurske Županije, tamo gdje se razdvaja put za Donju Dubravu i Kotoribu. Mjesto spada među naselja srednje veličine sa 517 domaćinstava i 1740 stanovnika. U sastavu općine jedino je i istoimeno naselje Donji Vidovec. Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Donji Vidovec imala je 1.595 stanovnika u jednom naselju - Donjem Vidovcu. Središtem mjesta dominira barokni kompleks župne crkve (crkva i kurija). U današnjem obliku crkva je nastala koncem 18. stoljeća:jednobrodna je građevina, sa zaobljenim svetištem i postrance izgrađenim zvonikom. Vrijednih dijelova inventara nalazimo u unutrašnjosti crkve. To je, najprije, povrh oltara, slika Marije Pomoćnice u pozlaćenom okviru (što je kopija zavjetne slike u austrijskom mjestu Mariazell !), slika patrona sv. Vida te reljef sv. Trojstva s kipovima anđela, propovjedaonioca te dva kaleža iz 17. i 18. stoljeća. Selo je oprije poznato po obrtima: pored ostalih, najpoznatiji je bio zlatarski, pa je primjerice, 1776. carica Marija Terezija potpisala povelju kojom je dala posebne koncesije Dolnjovidovčanima:"Ispirači zlata iz donjeg Vidovca imaju pravo isprati zlato na Dravi, Savi i Muri. Za ispiranje zlata mogu nesmetano koristiti obalu rijeke u širini od tri metra." Zlatarska tradicija održla se dugo, pa je još 1939. registrirano na Dravi čak 129 čamaca, čonov i 240 zlatara. U mjestu je rođena poznata pjesnikinja Ruža Pokolić.