Nenasilje

< srpanj, 2016  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2016 (4)
Lipanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (5)
Travanj 2016 (4)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (9)
Siječanj 2016 (7)
Prosinac 2015 (5)
Studeni 2015 (5)
Listopad 2015 (5)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (5)
Srpanj 2015 (8)
Lipanj 2015 (10)
Svibanj 2015 (6)
Travanj 2015 (15)
Ožujak 2015 (5)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (26)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Dobrodošli na blog koji je kreiran sa ciljem poticanja i omasovljavanja aktivizma u lokalnim zajednicama kroz kampanje putem društvenih mreža i socijalnih medija. Dana 29.01.2015. blog je prebačen na uslugu blog.hr zbog bolje dostupnosti i održivosti objavljenih materijala.

Posjetitelji
Flag Counter



IN Fondacija


Kinderpostzegels


4 Types of Bullying We Are Shockingly OK With -- powered by Cracked.com

04.03.2016., petak

Prijateljstvo II

Postoje mnoge priče koje zaslužuju da budu podjeljene sa drugima. Jedna od takvih jeste definitivno i ova, koja zapravo predstavlja neku vrstu nastavka na onu predhodnu priču o prijateljstvu.
Sjetih se sada da sam upravo ovdje, na ovom blogu, skoro pročitala isto tako jednu izuzetno lijepu priču o prijateljstvu i pomaganju. Kao što već rekoh, ova priča, je sličnog sadržaja. Naravno, to, nadam se ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Lijepih stvari i lijepih priča nikada nije bilo na odmet pa ne bi trebalo biti ni sada. No, da ne duljim dalje. Akteri ove moje priče su dvije školske kolegice. Naime, dolaskom u srednju školu, nedugo nakon upoznavanja, rodilo se prijateljstvo medju te dvije djevojke. Kako to obično i biva, najviše vremena su provodile zajedno. Zajedničko druženje na nastavi, zajedničko druženje poslije nastave, postalo je njihova svakodnevnica. Prijateljstvo koje se tako, uz veliki trud gradilo nešto više od dvije godine, podrazumijevalo je i poznavanje one najdublje privatnosti. Dakle, jedna o drugoj su znale sve ono što dvije bliske osobe trebaju znati jedna o drugoj. Izmedju ostalog, jedna od njih je znala za tešku ekonomsku situaciju i kojoj se u jednom periodu našla druga. Sa obzirom da je, također, znala da njena najbolja prijateljica ne bi pristala ni na kakav vid novčane pomoći, od bilo koga, druga djevojka je pronašla drugi način da joj pomogne. Naime, svaki dan bi u njenu torbu "ubacivala" novčanicu, koja bi bila dovoljna da pokrije užinu za taj dan. Djevojka je znala da joj neko pomaže, medjutim nije mogla znati ko bi to mogao biti. Osjećala se na neki način sretno, jer je koliko toliko uspijevala da se izbori sa situacijom u kojoj se našla a s druge strane nije osjećala nelagodu prema "tajnom pomagaču" upravo iz razloga jer ga nije poznavala. Nekoliko mjeseci nakon toga, djevojka pomagač, sticajem okolnosti morala se preseliti u drugi grad, te samim time, promijeniti školu. Prijateljstvo nije prekinuto, ali je druga djevojka nedugo nakon toga shvatila ko joj je davao novac. Danas, dvije godine poslije tih događanja, dok razgovaramo o svemu onome što je obilježilo naše četverogodišnje školovanje, kolegica se sa jasnom dozom sjete ali i ponosa na licu prisjeća djevojke, koja se u drugom razredu iselila iz našeg grada i promjenila školu. Sjetna je jer jedan od najljepših perioda u životu nisu provele zajedno. Ponosna je jer ima takvog prijatelja. I naravno u isto vrijeme je i neizmjerno sretna jer prijateljstvo unatoč okolnostima nije prekinuto niti dvije godine nakon rastanka ali i zbog planiranog zajedničkog nastavka školovanja na istom fakultetu.
Mislim, da jedino što se na kraju ovoga treba reći, jeste zapravo poželjeti svu sreću svijeta ovim djevojkama. Djevojke, sretno !!! :-)

Zejna

Oznake: prijateljstvo, školovanje, užina, novac


- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.07.2015., ponedjeljak

Jedna osoba čini razliku

Pišem vam ponovo...
Prošli put sam pisala o tome kako me "prijatelji" izazivaju jer nemam para. I dalje nemam para, ali se moj žuvot promijenio. Upoznala sam jednu divnu djevojku. Ona je došla kao nova u razred. Odmah se vidjelo da ima puno para. Ja sam mislila da će ona biti jedna od onik koje će me također izazivati jer nemam para. Ali me nije nijednom izazivala. Počela se družiti sa mnom. A zbog nje me niko drugi više ne izaziva. Ona je jednom svima rekla da nije sve u novcu i da svako ko ima novaca može ostati bez njih, i da je pravo prijateljstvo u iskrenim prijateljima. Ono što mi je najdraže jeste da ona ne želi izlaziti po kafićima. Nas dvije napravimo sendviče i sok i odemo na izlet vikendom. Kako je krenuo raspust svaki dan smo zajedno. Nema više nasilja u mom životu i ja sam ponovo sretna. Sve to zahvaljujući jednoj osobi. Jednoj osobi koja je promijenila moj cijeli svijet!

Aida

Oznake: razlika, nasilje, novac


- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2015., četvrtak

Porodica je ipak najvažnija

moje ime je aida. .pisem vam u nadi da cete objaviti moje pismo. idem u srednju skolu u malom gradu. nisam nekiposebno dobar ucenik ali ni los. zivim u mnogobrojnoj porodici koja jedva prezivljava kraj s krajem. cesto nisam obucena po posljednjoj modi i ne mogu da poslije skole iden na kafu s rajom. iz tog razloga su me cure pocele sve vise da zezaju u stili: ona nece da hoda s nama, nema para, kako ce i imati kad ih je milion u kuci, sto joj je babo pravio stotinu djece ako nemaju od cega zivjeti. mene to strasno boli i sada i kad skupim neku marku meni se ne ide s njima jer znam sta mi sve govore. ja ne znam kako da se nosim s ovim jer nikome nista lose ne radim ali me vrijedja kada mi govore o babi. kao da sam ja kriva sto nas je toliko. i kako ce me neko vrijedjati zbog mog babe. izvinite sto vam ovo sve pisem niste vi duzni rjesavati moje probleme ali ja svaki dan slusam nesto ruzno o sebi i mojoj porodici. i sto je najgore, ja poneka u sebi pomislim da su sve upravu sto kazu pa me onda strah da me dragi Bog ne kazni. Hvala vam sto mogu nekome da se izjadam, ba malo.

Oznake: srednja škola, novac, pare, porodica


- 09:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.