Nekretnine Zadar

31.07.2015., petak

DUUDI: Novi natječaji za najam državnih stanova i zakup poslovnih prostora

Ponude za ove stanove mogu se predati do 2. rujna, a ugovor o najmu na rok od pet godina zaključit će se s najboljim ponuditeljem za svaki pojedini stan, uz mogućnost da se nakon isteka tog roka sklopi novi ugovor na još pet godina.
U javnom pozivu za zakup poslovnih prostora na koji se ponude mogu predati do 3. rujna nudi se jedan poslovni prostor na Korčuli (krovna terasa Lučke ispostave) i njih 25 u Zagrebu.
Lokali u Zagrebu namijenjeni su različitim djelatnostima (ugostiteljstvo, trgovina, proizvodnja, uredske djelatnosti itd.), a površine prostora kreću se od 16 pa do 165 četvornih metara, dok je lokal u Korčuli površine 251 četvornih metara namijenjen isključivo ugostiteljstvu.
Početne cijene mjesečnog zakupa za lokale u Zagrebu su, ovisno o površini prostora, u rasponu od 539 kuna (prostor od dvadesetak četvornih metara na Trgu hrvatskih Pavlina) do 7.364 kuna za prostor od 138 četvornih metara u Jurišićevoj ulici, dok je minimalna ponuda za poslovni prostor u Korčuli 12.006 kuna.
I ovdje će se s najboljim ponuditeljem za svaki pojedinačni poslovni prostor sklopiti ugovor o najmu na rok od pet godina, osim za onaj na Korčuli koji se daje u zakup na tri godine nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2015., utorak

Vijesti  Grad i Excelsa nekretnine nastavljaju raditi na projektu Centar iza Grada

Prvi radni sastanak na temu nastavka realizacije projekta Centar iza Grada održan je danas u Uredu gradonačelnika, objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar


- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.07.2015., nedjelja

Kissing: Hypo više neće financirati nekretninske projekte

BEČ - Nakon što su prošloga tjedna fond Advent International i EBRD službeno postali (80- i 20-postotni) vlasnici Hypo Group Alpe Adria, a što je mreža Hypo banke u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, novi glavni izvršni direktor Nijemac Ulrich Kissing predstavio je planove. On je rekao da je za vlasnike investicija u Hypo obećavajuća jer vjeruju u regiju i njezin rast, a i za banku vide mogućnosti za održivi i stabilan rast.
Banka će se fokusirati na poslovanje sa fizičkim osobama i malim i srednjim poduzećima i pritom namjerava uspostaviti međunarodne standarde poslovanja unutar grupe sa nultom tolerancijom za odstupanje od njih.
"To će biti disciplinirano i inteligentno ovladavanje rizikom", najavio je prvi čovjek grupe koja će sjedište i dalje imati u Klagenfurtu.
Kazao je kako su naučene lekcije iz prošlosti i više se neće ponoviti iste greške. Povećanja tržišnog udjela po svaku cijenu neće biti, planira se profitabilan i održiv rast.
U svakom slučaju, neće se financirati nekretninski projekti, naveo je Kissing.
Predsjednik Nadzornog odbora Grupe Marko Voljč je rekao da banka ima velike mogućnosti u regiji. Po njegovom mišljenju, prednost u odnosu na konkurente je u tome što je, za razliku od njih, banka fokusirana na poslovanje u regiji.
"Hypo je ovisan samo o tome kako će raditi ovdje i kako će biti uspješna ovdašnja ekonomija", rekao je on.
S obzirom na finacsijsku situaciju, u kojoj je sada banka - pokazatelj Tier-1 je 21 posto, 12 posto loših kredita, više od dvije milijarde eura raspoloživog kapitala - i činjenicu da se prodajom izvukla iz ograničenja regulatora,
najavljuje se, između ostalog, financiranje više projekata nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2015., četvrtak

Kako navode, prezentovani master koncept prikazuje idejnu viziju Buljarice sa centralnim i glavnim dijelom projekta koji zahvata prostor od obale do visoko u zaleđe iznad magistrale prema sjeveru, a između brda Dubovica koje odvaja Buljaricu i Kraljičinu plažu i brda koje odvaja Buljaricu i plažu Lučice sa druge strane. Taj dio je preko 95 odsto u privatnom vlasništvu.
Dodaju da su autonomne cijeline tog projekta dio Kraljičine plaže sa prostorom brda Dubovica i brda prema Lučicama potpuno u državnom i opštinskom vlasništvu koje ne utiču značajno na održivost prezentovanog projekta i mogu funkcionisati potpuno odvojeno od same Buljarice.
„Master koncept predviđa preko 30.000 stambenih jedinica. Na većini djelova predviđa se preko 60 do 70 odsto stambenih jedinica sa više od 15 odsto komercijalnih jedinica, a ostatak su objekti od javnog značaja i svega nešto preko 10 odsto visokokategorizovanih luksuznih objekata. Ti poslovi se svuda u svijetu, pa i kod nas pogađaju pod tržišnim uslovima", poručuju iz udruženja stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.07.2015., utorak

Tražene cijene kuća najviše u Dubrovniku i Splitu

ZAGREB - Prosječne tražene cijene kuća tijekom lipnja su zabilježile nešto niže vrijednosti no tijekom svibnja, a porast cijena zabilježen u Vukovaru (2,4 posto), Šibeniku (2,6 posto), Varaždinu (2,7 posto) i Splitu (3,3 posto), pokazuju podaci portala Crozilla.com. Najskuplje kuće koje su se oglašavale tokom lipnja nalaze se na području Dubrovnika, a prosječna tražena cijena im je iznosila 3448 eura po metru kvadratnom. Visoke cijene "kvadrata" kuća oglašavane su i u Splitu gdje se u prosjeku kreću po 2207 eura, a taj je iznos 3,3 posto viši no mjesec ranije.
Najniže cijene kuća tijekom lipnja su na portalu Crozilla.com oglašavane u Sisku, a tamo se za metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 511 eura. Niske cijene "kvadrata" su zabilježene i u Vukovaru, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 519 eura, te u Bjelovaru gdje se za metar kvadratni tražilo 582 eura.
Cijene zagrebačkih kuća, na mjesečnoj su razini pale za 5,3 posto, a za jedan se metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1186 eura.
Pulskim je kućama prosječna tražena cijena pala za 1,5 posto, pa se spustila na 1404 eura. Pad cijena od 0,2 posto, zabilježen je u Rijeci, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1194 eura, te u Zadru gdje se tijekom lipnja za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1683 eura.
U Osijeku je na mjesečnoj razini zabilježeni pad cijena iznosio tek 0,3 posto, pa su se cijene kuća spustile na 624 eura, tek 2 eura niže no mjesec ranije.
Prosječne tražene lipanjske cijene najčešće su išle na ruku kupcima kuća s obzirom da su one u većini gradova bile niže no cijene stanova.
Kuće su od stanova bile skuplje tek u Splitu i Puli. Splitskim je kućama cijena tijekom lipnja bila 39 eura po „kvadratu“ viša od cijene stana, dok u Puli ta razlika iznosi 84 eura.
Najveća razlika između cijene kuća i stanova tijekom lipnja je na portalu Crozilla.com zabilježena u Zagrebu gdje su kuće u prosjeku bile čak 386 eura po metru kvadratnom jeftinije od stanova, te u Osijeku gdje je razlika iznosila 353 eura. Vidna razlika zabilježena je i u Varaždinu gdje iznosi 346 eura po metru kvadratnom.
Najmanja razlika između cijena tih dviju vrsta nekretnina zabilježena je u gradu s najvišim cijenama, u Dubrovniku, gdje su stanovi bili tek 29 eura po "kvadratu" skuplji od kuća stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.07.2015., petak

Na Plitvičkim jezerima pola milijuna turista

Analiza broja noćenja pokazuje da su u prvih šest mjeseci prednjačili Japanci, Nijemci i Korejci, pri čemu gosti iz Koreje bilježe znatan rast. Oni su, naime, prethodnih godina bili od 10 do 13 mjesta, a sada su treći.
Na pitanje o razlozima dobrih rezultata Borčić odgovara da su razlozi raznoliki, ali da nema sumnje da nisu zasluga samo prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg menadžmenta i djelatnika, niti samo zbog nekih reality showova, već su rezultat dugogodišnjih napora. Plitvice se već godinama promoviraju na baš svim većim turističkim sajmovima.
"Možemo se zato pohvaliti da su Plitvička jezera i Dubrovnik postale jedine 'must see' hrvatske destinacije Europe. Dakle, posjetitelji koji dolaze iz bilo koje strane svijeta u ovaj prostor istoka Europe znaju da bi 'morali' vidjeti Plitvice i Dubrovnik. Za Korejce njihov reality show jednim djelom igra ulogu poticaja za dolazak, ali samo u posljednje vrijeme. Korejci su veliki ljubitelji prirode i prepoznali su nas unatrag tri godine kao nešto toliko fascinantno, očuvano, takav sklad prirode i čovjeka, da dolaze u povećanom broju. Općenito dolasku turista iz dalekoistočnih zemalja pridonijele su i lijepe reportaže koje smo radili za kinesku i korejsku televiziju, i slično", rekao je Borčić.
Velik broj gostiju vraća se na Plitvice i po treći i četvrti put. Francuskinja hrvatskog porijekla Georgette Legeron, koja je ovog ljeta u Hrvatskoj na tri tjedna, šest je sati s unukom i prijateljima provela na Plitvicama, iako joj je to četvrti obilazak od djetinjstva.
Upitala je Borčića što bi bilo da se njoj ili drugim gostima nešto dogodilo, a on je napomenuo kako se kupnjom ulaznica za jednodnevni obilazak Plitvičkih jezera kupuje i zdravstveno osiguranje te kako imaju dežuran stručni tim liječnika za hitnu medicinsku pomoć stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd


- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U prvom tromjesečju izravna strana ulaganja 393 mil. eura

Promatrajući statistiku FDI prema zemljama, u prvom ovogodišnjem tromjesečju najviše izravnih ulaganja je došlo iz Nizozemske (146 mil eura ili 37% ukupnih ulaganja) i Austrije (80 mil eura ili 20% ukupnih ulaganja). Slijede ih Italija s uloženih 37 mil eura (9,3% ukupnih ulaganja) te Njemačka s 24 mil eura čineći 6,2% ukupnih stranih ulaganja u prva tri mjeseca 2015.
Nastavak pozitivnih trendova očekujemo i u narednim tromjesečjima, a za snažnije poticanje stranih ulaganja (posebice u sektor razmjenjivih dobara) potrebno je poraditi na unaprjeđenju poslovne klime Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.07.2015., utorak

Potpisan ugovor o gradnji vodocrpilišta „Žeravinec“

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, rekavši da se gradnja financira iz sredstava namijenjenih dodatnom ulaganju u vodno-komunalni sektor u Republici Hrvatskoj, koja ukupno iznose 2 milijarde kuna. „
U općini Pisarovina počinje gradnja vodocrpilišta „Žeravicec“, kapaciteta između 15 i 18 litara vode u sekundi.
Investitor gradnje je komunalna tvrtka Vode Pisarovina, investicija je teška 7,5 milijuna kuna, a najveći dio sredstva, 90 posto, osigurale su Hrvatske vode iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.07.2015., petak

KINEZI POSTALI VODEĆI INOZEMNI KUPCI AMERIČKIH NEKRETNINA

Kinezi su nadmašili Kanađane te su postali najveći inozemni kupci nekretnina u SAD i po broju i vrijednosti prodaja te su činili više od četvrtine cjelokupne međunarodne potrošnje, u srijedu je prenio Bloomberg…
Istraživanje Državnog udruženja prodavača nekretnina SAD-a je pokazalo kako su kineski kupci potrošili 28,6 milijardi dolara na američke domove te su činili 16 posto inozemnih transakcija u posljednjih 12 mjeseci do ožujka.
Kanađani, koji su vodili u međunarodnim kupovinama od 2008., zauzeli su drugo mjesto s 11,2 milijardi dolara potrošnje i 14 posto udjela u prodaji.
Indijci su činili treću najveću skupinu stranih kupaca sa 7,9 milijardi, nakon čega su slijedili Meksikanci sa 4,9 milijardi.
Istraživanje je kupce iz Hong Konga, Tajvana i kopnene Kine promatralo kao jedinstvenu cjelinu.
Po broju transakcija, ukupna prodaja američkih domova međunarodnim kupcima je pala za 10 posto na oko 209 tisuća jedinica, što ukazuje kako je jak dolar loše utjecao na inozemnu potražnju. Ukupna vrijednost prodaje je iznosila 104 miljarde dolara, što je više od prošlogodišnje 92,2 milijarde.
Florida, Kalifornija, Teksas i Arizona su privukli više od polovice međunarodnih kupaca. Kanađani obično odlaze u područja s toplijom klimom kao što su Florida i Arizona, a kineski kupci u područje Zapadne obale,
zbog blizine Aziji, prenosi CRI prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 13:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.07.2015., srijeda

Država je od legalizacije bespravne gradnje uprihodila 570 milijuna kuna

Vlada će na današnjoj sjednici donijeti i odluku o tome da su članovi skupština i nadzornih odbora trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u kojima država ima većinski udio obvezni poduzeti sve potrebne radnje da navedena društva dio ostvarene dobiti za 2014. godinu uplate u državni proračun razmjerno udjelu države u temeljnom kapitalu društva, te da trgovačka društva u kojima država ima manjinski udio dio dobiti uplate u državni proračun. Tako će se dodatno napuniti državna blagajna.
Država će ipak nešto i trošiti, pa će Vlada donijeti odluku da zajedno s državnim fondovima sudjeluje u dokapitalizaciji Podravke što će je koštati oko 105 milijuna kuna, ali će na taj način zadržati kontrolni paket, odnosno udio iznad 25 posto,
u toj koprivničkoj tvrtki stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka


- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.07.2015., petak

Za kvadrat gradskog građevinskog zemljišta u Rogatici 8,75 KM

Skupština Opštine Rogatica donijela je u utorak (30. jun 2015.) odluku o načinu i uslovima javne prodaje 335 metara kvadratnih neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta po početnoj cijeni od 8,75 KM po metru kvadratnom.
Riječ je o zemljištu u Ulici Svetog Jovana Preteče u Rogatici.
Za učešće u licitaciji učesnici su dužni uplatiti kauciju od 1.000 KM na račun budžeta opštine.
Odbornici su donijeli i odluku o prodaji 50 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta u mjestu Šekići, u vlasništvu opštine, za 275 KM, neposrednom pogodbom rogatičkom preduzeću "Agromont",
u svrhu kompletiranja parcele immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia


- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2015., srijeda

Intenzitet oporavka građevine ovisi o korištenju fondova EU

ZAGREB - U travnju je indeks građevinskih radova pao za 1,1% na mjesečnoj razini (prema desezoniranim podacima), dok je na godišnjoj razini zabilježen njegov rast od 0,1% (prema kalendarski prilagođenim podacima). Time se, na godišnjoj razini, nastavlja rast građevinske aktivnosti započet u ožujku nakon šest godina gotovo kontinuiranog pada.
I nadalje se povoljnija kretanja ostvaruju na radovima na zgradama (na godišnjoj razini porasli za 3,2%) dijelom kao rezultat življe građevinske aktivnosti na turističkim objektima, industrijskim objektima, energetskoj obnovi javnih zgrada i obiteljskih kuća te izgradnji stanova u okviru projekata POS-a. Usto, pad aktivnosti na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi, složene građevine na industrijskim prostorima, ostale građevine) postupno usporava pa je, nakon pada od 5,7% u veljači te od 3,3% u ožujku, u travnju građevinska aktivnost na ostalim građevinama smanjena za relativno skromnih 1,2%. Pritom je u travnju udio radova na ostalim građevinama dosegao 55,7% ukupnih građevinskih radova, što je 1,8 postotnih bodova više nego u ožujku.
- Nakon šest godina kontinuiranog pada obujma građevinskih radova, koji je od pretkrizne 2008. godine do 2014. godine smanjen za gotovo 43%, u ožujku i travnju ove godine građevinska aktivnost
bilježi zaustavljanje negativnog trenda te minimalan rast koji je u travnju iznosio 0,1% na godišnjoj razini. Većina pokazatelja građevinske aktivnosti početkom ove godine pokazuje naznake oporavka,
ali intenzitet oporavka ovisit će i o korištenju dostupnih potencijala, poput fondova Kohezijske politike EU, ali i korištenja investicijskog plana za Europu (tzv. Junckerova plana).
Prema našim procjenama, u slučaju korištenja punog potencijala Junckerovog investicijskog plana, za Hrvatsku bi to značilo rast BDP-a do 0,9 postotnih bodova godišnje,
komentar je direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimira Savića.
Rast građevinske aktivnosti u ožujku i travnju i dalje nije bio dostatan da kompenzira pad ostvaren u prva dva mjeseca ove godine. Stoga je sumarno u prva četiri mjeseca ove godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zabilježen pad građevinske aktivnosti od 0,7%, pri čemu je aktivnost na zgradama porasla za 0,7%, dok su istodobno radovi na ostalim građevinama smanjeni za 2,0%.
U Europskoj je uniji građevinska aktivnost u travnju porasla za 1,3% na godišnjoj razini, pri čemu je najveći rast zabilježen u Slovačkoj (14,1%), Švedskoj (10,8%), Rumunjskoj (10,8%), Mađarskoj (10,7%) i Češkoj (10,3%). Istodobno je najveći pad aktivnosti zabilježen u Sloveniji (-7,5%), Francuskoj (-6,2%), Portugalu (-4,4%) i Italiji (-3,2%). I u okviru Europske unije snažniji se rast bilježi u aktivnostima na zgradama (1,6%) nego u aktivnostima na ostalim građevinama (0,3%).
Promatrano na godišnjoj razini, većina pokazatelja građevinske aktivnosti početkom ove godine bilježi pozitivne tendencije, budeći nadu da je dosegnuto dno u padu građevinarstva te da slijedi razdoblje oporavka: u posljednja dva mjeseca raste fizički obujam građevinskih radova, vrijednost građevinskih radova u prvom kvartalu porasla je za 9,4%, dok je predviđena vrijednosti radova sadržana u građevinskim dozvolama izdanim u prva četiri mjeseca porasla za 12,1%. Stoga, ove godine prognoziramo vrlo blagi rast građevinske aktivnosti čiji će intenzitet u znatnoj mjeri ovisiti o brzini i uspješnosti realizacije projekata koji se mogu financirati iz fondova Europske unije,
uključujući i raspoloživa sredstva iz Junckerova investicijskog plana cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina


- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi