Nekretnine Zadar

28.07.2016., četvrtak

Prihodi Ine pali više od 30, a dobit više od 90 posto

Inin segment Istraživanje i proizvodnja bio je pritom opterećen s 31 posto nižom cijenom Brent nafte u odnosu na prvo polugodište 2015.
Ina je u prvom polugodištu ostvarila neto prihod od prodaje od 6,29 milijardi kuna, što je 32 posto manje nego godinu dana prije, dok je neto dobit te naftne kompanije pala za više od 90 posto, što je posljedica pada cijena nafte i plina, stoji u izvješću Ine, objavljenom u četvrtak.
Prema tom izvješću, neto dobit tvrtke, bez jednokratnih stavki, iznosila u prvom polugodištu 23 milijuna kuna, što je 93 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom je zarada po dionici pala na 2,3 kune, dok je prije godinu dana iznosila 32,8 kuna.
Poslovanje Ine u drugom tromjesečju 2016. poboljšano je u odnosu na prvo tromjesečje, međutim ukupni rezultat u prvoj polovici godine ostao je, uglavnom zbog pogoršanog vanjskog okruženja, ispod razine 2015., navodi se u financijskom izvješću kompanije.
CCS EBITDA je u prvom ovogodišnjem polugodištu, bez jednokratnih stavki, iznosila 755 milijuna kuna, što predstavlja pad od 57 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Inin segment Istraživanje i proizvodnja bio je pritom opterećen s 31 posto nižom cijenom Brent nafte u odnosu na prvo polugodište 2015. Smanjenje Brenta utjecalo je i na cijenu plina, dok su opća kretanja na tržištu dodatno smanjila prodaju plina za 6 posto na polugodišnjoj razini.
Ipak, napori za maksimiziranje proizvodnje na postojećoj imovini spomenutog segmenta, stoji u izvješću, rezultirali su porastom proizvodnje nafte od 12 posto, pri čemu je porast domaće proizvodnje iznosio 16 posto.
S druge strane, proizvodnja plina smanjila se za 11 posto, uglavnom zbog smanjenja proizvodnje u podmorju nekretnine

Oznake: nekretnine


- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.07.2016., srijeda

Orešković u Badelu 1862, još se ne zna tko je kupac

Orešković uopće ne dvoji da izbor budućeg vlasnika Badela treba što prije privesti kraju štiteći interes države.
Tko će biti strateški partner tvrtki Badel 1862 znat će se uskoro, kazao je to u utorak opozvani premijer Tihomir Orešković, ne otkrivši je li to đakovačka Meteor grupa, u vlasništvu poduzetnika Ante Raspudića i Darka Kneza ili možda slovački St. Nicolaus.
Naime, članovi Vlade RH na odlasku, premijer Orešković i ministar gospodarstva Tomislav Panenić u utorak su pomalo (ne)očekivano osvanuli u radnom posjetu tvrtki Badel 1862, najvećem hrvatskom proizvođaču i izvozniku jakih alkoholnih pića i crnih vina. Razgledali su proizvodnju u pogonima na zagrebačkom Žitnjaku te potom s Upravom koju vodi Ivo Markotić razgovarali o poslovanju. Orešković uopće ne dvoji da izbor budućeg vlasnika Badela treba što prije privesti kraju štiteći naravno interes države koja je većinski vlasnik kompanije. Premda ih prati epitet "tehničke administracije" time neće prekoračiti nikakve ovlasti, ustvrdio je, ističući da se "apsolutno ništa neće raditi protivno zakonu."
"Volio bih znati koje smo zakone prekršili ili išli protiv njih," kazao je dodavši kako se ovih dana javnosti plasiraju brojni politički spinovi.
Zadovoljan je, iznio je Orešković, onim što je vidio u pogonima Badela, Upravi je čestitao na provedbi restrukturiranja i pozitivnom poslovanju te
ocijenio kako uz dobrog investitora tvrtka vrlo brzo može sadašnju iskorištenost kapaciteta od 40 posto značajno povećati, a time i prihode i dobit.
Badel je, podsjetimo, u državni portfelj ušao u srpnju 2011. u mandatu premijerke Jadranke Kosor koja je dug nastao neplaćanjem trošarina, poreza i
doprinosa u visini od gotovo 228 milijuna kuna naplatila ulaskom u vlasništvo kompanije, preuzimanjem 67,68 posto udjela.
Za strateškim investitorom Badela prva je u potragu pošla Kukuriku koalicija s premijerom Zoranom Milanovićem. Naravno, nije poništila odluku Kosor već je u tri navrata, u srpnju 2012. te u travnju 2014. i veljači 2015. objavljivala javne pozive tražeći kupca, no u tome nisu uspjeli. Potragu je kroz četvrti poziv, objavljen u svibnju ove godine, nastavila Oreškovićeva Vlada. Ovaj kontinuitet nedvojbeno zaslužuje pohvalu zbog skrbi svih političkih opcija za budućnost tvrtke sa 500-njak zaposlenih koja uz financijsku injekciju može izrasti u još jačeg tržišnog igrača i izvan nacionalnih granica.
No, hoće li se uskoro doista iznjedriti povoljno rješenje za Badel ili će možda opet pobijediti plitko politikastvo koje će zaustaviti odluku o izboru investitora, danas je, poznavajući hrvatski politički kolorit kroz već zahuktalu predizbornu kampanju, teško pouzdano ocijeniti. Valja naime, spomenuti da je lider SDP-a Zoran Milanović gotovo istodobno dok je Orešković boravio u Badelu izjavio kako će, pobijede li u rujnu i formiraju novu Vladu, odmah poništiti sve odluke koje je donosio Oreškovićev tim. U posljednjem natječaju interes za Badel iskazale su hrvatske tvrtke Meteor grupa, Oštrc i Stanić grupa te slovački St. Nicolaus. Nakon dopune ponuda u igri su navodno ostali Meteor i Slovaci.
Prema neslužbenim informacijama, ponuda Meteora nešto je bolja od one St. Nicolausa, prelazi 26 milijuna eura dok Slovaci kažu kako su pripravni investirati do 25 milijuna eura. Međutim, unatoč optimizmu iz najave premijera Oreškovića da će Badel uskoro dobiti strateškog partnera, kojeg isčekuje već četvrtu godinu, ključ za konačnu odluku o izboru između Meteora i St. Nicolausa u rukama drže Ministarstvo financija i Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP). Poslovnom dnevniku jučer je iz CERP-a neslužbeno potvrđeno kako odluka o tome tko je dao izdašniju ponudu još nije ni u začetku sročena, pa se stoga i ne nalazi na dnevnom redu ovotjetne sjednice Upravnog vijeća, sazvane 27. srpnja.
Ono pak Ministarstvu financija mora dati podlogu za konačnu odluku ide li Badel 1862 Meteoru ili Slovacima novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split


- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Douş grupa otvorila novi Beach Club u Sukošanu, vrijednost investicije 6,5 milijuna eura

Vlasnik Douş Grupe Ferit Şahenk u uvodom govoru je istaknuo da otvaranjem Portus Beach Cluba u marini D-Marin Dalmacija Douş grupa ponovno postavlja nove standarde i podiže kvalitetu hrvatskog turizma na novu višu razinu što je u skladu i sa strateškim ciljevima razvoja hrvatskog turizma
kao i strateškim ciljevima Douş grupe u Hrvatskoj i na svjetskoj razini nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 14:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUUDI u najam nudi stanove u Zagrebu, najamnine od 262 do 1.216 kuna

DUUDI do 24. kolovoza prima i ponude za zakup 28 poslovnih prostora u državnom vlasništvu, za što je javni poziv objavio ovog tjedna, a najviše tih prostora nudi u Rijeci (17) i Puli (9).
Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 23. kolovoza prikupljat će ponude za najam 21 državnog stana u Zagrebu, stoji u javnom pozivu za najam tih stanova
koji je DUUDI objavio na svojim internetskim stranicama nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar


- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.07.2016., ponedjeljak

Europe grupacija je novi vlasnik sarajevskog hotela Holiday

SARAJEVO - Simbol Sarajeva i XIV zimskih olimpijskih igara hotel Holiday, nekada poznat i kao Holiday Inn, dobio je novog vlasnika. Nakon stečajnog postupka hotel Holiday će u budućnosti poslovati u sklopu Europe grupacije. Tako će se Holiday u grupaciji priključiti hotelima Europe, Art, Astra i Astra Garni, saopćeno je na zvaničnoj Facebook stranici hotela Holiday. Kako je za Klix.ba potvrdio novi vlasnik, više detalja bit će saopćeno u narednoj sedmici.
Austrijska HETA je je u martu 2016. raspisala javni poziv za prodaju ove nekretnine u centru grada. Prema javnom pozivu, prodajom je osim hotela obuhvaćeno i pripadajuće zemljište oko objekta, odnosno parking prostor ispred i iza hotela.
Najniža cijena po kojoj bi hotel mogao biti prodat je 28 miliona KM.
Podsjećamo, hotel Holiday je zatvoren u junu 2015. godine, a svi uposlenici su dobili otkaze.
Općinski sud u Sarajevu je zatvorio hotel zbog sumnje da je uprava Holiday Resorta utajila porez
u višemilionskim iznosima nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split


- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2016., utorak

Cijene stambenih objekata u prvom kvartalu 0,16 posto više na godišnjoj razini

ZAGREB - Cijene stambenih objekata u prvom su tromjesječju ove godine prosječno bile 1,24 posto više u odnosu na zadnji kvartal lanjske godine, odnosno 0,16 posto više nego u prvom kvartalu prošle godine, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku.
Statistika cijena stambenih nekretnina, koja mjeri kretanje tržišnih cijena stambenih objekata koja su kupila kućanstva, a temelje se na prijavi poreza na promet nekretnina u Poreznoj upravi, pokazuje da je na rast cijena stambenih nekretnina utjecao rast cijena postojećih objekata, dok su cijene novih stambenih objekata pale.
Naime, u odnosu na posljednja tri mjeseca 2015. godine, novi stambeni objekti u prvom tromjesečju ove godine bilježe pad cijena u prosjeku za 0,41 posto, a pad za 1,79 posto u odnosu na prvo tromjesečje lanjske godine.
S druge strane, cijene postojećih stambenih objekata u prosjeku su porasle za 1,54 posto u odnosu na četvrti kvartal lani,
odnosno za 0,60 posto u usporedbi s prvim prošlogodišnjim kvartalom.
Statistika cijene stambenih nekretnina također pokazuje da su u prvom tromjesečju ove godine cijene u gradu Zagrebu u odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine porasle za 1,83 posto, a na Jadranu za 1,25 posto.
S druge strane, u odnosu na prva tri mjeseca 2015. godine, zagrebačke su cijene nekretnina manje za prosječnih 1,18 posto, dok su na Jadranu porasle za 0,76 posto.
U ostalim područjima države, cijene su, uz minimalna odstupanja, pratile lanjske vrijednosti, odnosno na tromjesečnoj su razini porasle za 0,05 posto, a na godišnjoj za 0,01 posto.
Međutim, pri usporedbi prvog kvartala 2016. sa 2010. godinom vidljiv je prosječni pad cijena nekretnina od 8,38 posto s tim da su novi stambeni objekti sada 10,81 posto jeftiniji, a postojeći 8,5 posto.
Stambene su nekretnine u tom razdoblju u Zagrebu prosječno pojeftinije 10,75 posto, na Jadranu 6,97 posto, a u ostalim dijelovima Hrvatske 8,13 posto novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.07.2016., četvrtak

Otvoreni novi poslovni prostori Cammeo grupe

Svoj su poslovni put započeli kao mala obiteljska tvrtka s tek nekolicinu zaposlenih i 13 vozila u floti, a danas, zahvaljujući franšiznom poslovanju zapošljavaju
725 djelatnika te u floti imaju 254 moderno opremljenih vozila stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 18:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2016., utorak

Zadnja opomena Vladi zbog zakona o franku

Hrvatskoj prijeti službeno pokretanje postupka zbog povrede prava EU, tzv. infringement procedura stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder


- 07:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2016., petak

DUUDI: Samo dvije ponude za kupnju državnih nekretnina od ukupno 25 oglašenih

ZAGREB - Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) na natječaj kojim su tražili kupce ukupno 25 nekretnina stigle su samo dvije ponude - za nekretninu u Bibinju te za najskuplju oglašenu vilu u Voloskom, doznaje se iz DUUDI-ja. Natječaj za prodaju tih 25 državnih nekretnina, većinom oranica, voćnjaka i livada, DUUDI je provodio od 26. travnja do 28. lipnja ove godine, a kako je utvrdilo povjerenstvo za ponude, stigle su samo dvije ponude.
Za nekretninu u Bibinju ponuđeno je 170,9 tisuća kuna, što je nešto malo više od početno tražene cijene
od 170,4 tisuće kuna.
Druga je ponuda stigla za atraktivnu vilu/kuću za stanovanje s vrtom i šumom u Voloskom kod Rijeke za koju je ponuđeno 20,3 milijuna kuna, što je oko milijun kuna više od početno tražene cijene, a ta je vila ujedno imala i najvišu početnu cijenu među svih 25 oglašenih nekretnina za prodaju u tom natječaju.
"Povjerenstvo za ponude je utvrdilo da su obje ponude valjane te će predložiti nadležnim tijelima njihovo prihvaćanje",
poručuju iz DUUDI-ja stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar


- 15:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi