Nekretnine Zadar

21.08.2017., ponedjeljak

Sándor Csányi zainteresiran za kupnju vile Castello

Najbogatiji Mađar, čiju imovinu Forbes procjenjuje na više od milijardu eura, putem Bonafarm grupe za investicije u poljoprivredi vlasnik je desetaka tisuća hektara poljoprivrednih površina, ali i mesne i mliječne industrije te vinograda i vinarija.
Putem tvrtke Kite najveći je opskrbljivač mađarskih poljoprivrednika svime, od gnojiva do alata i dijelova za strojeve. U skapanju posla s Beljem Csányiju bi adut moglo biti i to što je OTP banka, kupovinom Splitske banke, postala i vlasnikom određenog dijela Agrokorovih dugova.
Sándor Csányi posjeduje izvrsne i široke veze u čitavom mađarskom poslovnom i političkom establišmentu,
a ujedno je i predsjednik mađarskog nogometnog saveza novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.07.2016., utorak

Cijene stambenih objekata u prvom kvartalu 0,16 posto više na godišnjoj razini

ZAGREB - Cijene stambenih objekata u prvom su tromjesječju ove godine prosječno bile 1,24 posto više u odnosu na zadnji kvartal lanjske godine, odnosno 0,16 posto više nego u prvom kvartalu prošle godine, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku.
Statistika cijena stambenih nekretnina, koja mjeri kretanje tržišnih cijena stambenih objekata koja su kupila kućanstva, a temelje se na prijavi poreza na promet nekretnina u Poreznoj upravi, pokazuje da je na rast cijena stambenih nekretnina utjecao rast cijena postojećih objekata, dok su cijene novih stambenih objekata pale.
Naime, u odnosu na posljednja tri mjeseca 2015. godine, novi stambeni objekti u prvom tromjesečju ove godine bilježe pad cijena u prosjeku za 0,41 posto, a pad za 1,79 posto u odnosu na prvo tromjesečje lanjske godine.
S druge strane, cijene postojećih stambenih objekata u prosjeku su porasle za 1,54 posto u odnosu na četvrti kvartal lani,
odnosno za 0,60 posto u usporedbi s prvim prošlogodišnjim kvartalom.
Statistika cijene stambenih nekretnina također pokazuje da su u prvom tromjesečju ove godine cijene u gradu Zagrebu u odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine porasle za 1,83 posto, a na Jadranu za 1,25 posto.
S druge strane, u odnosu na prva tri mjeseca 2015. godine, zagrebačke su cijene nekretnina manje za prosječnih 1,18 posto, dok su na Jadranu porasle za 0,76 posto.
U ostalim područjima države, cijene su, uz minimalna odstupanja, pratile lanjske vrijednosti, odnosno na tromjesečnoj su razini porasle za 0,05 posto, a na godišnjoj za 0,01 posto.
Međutim, pri usporedbi prvog kvartala 2016. sa 2010. godinom vidljiv je prosječni pad cijena nekretnina od 8,38 posto s tim da su novi stambeni objekti sada 10,81 posto jeftiniji, a postojeći 8,5 posto.
Stambene su nekretnine u tom razdoblju u Zagrebu prosječno pojeftinije 10,75 posto, na Jadranu 6,97 posto, a u ostalim dijelovima Hrvatske 8,13 posto novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2016., ponedjeljak

Veliki ulazak Like na kartu hrvatskog adrenalinskog turizma

Pećinski park Grabovača, adrenalinski park Rizvan City i ekskluzivni ranč Linden treat potpisali ugovor kojim započinje projekt „Lika is adventure“.
Ususret nadolazećoj turističkoj sezoni u Lici se priprema jedinstvena avanturistička poslastica koju će omogućiti suradnju naizgled različitih, ali u jednom segmentu itekako povezanih institucija koje su turisti već odavno prepoznali. Njihov zajednički nazivnik je kvalitetna ponuda određenog segmenta adrenalinskog turizma, što je sada rezultiralo udruživanjem u zajedničku ponudu kroz projekt – „Lika Is Adventure“, u čiji uspjeh ne sumnjaju.
Ugovor su tako potpisali Pećinski park Grabovača, jedinstvena speleološka lokaciji i jedini pećinski park u Hrvatskoj, adrenalinski park Rizvan City, centar avantura i pustolovina s raznolikom ponudom aktivnosti u netaknutoj prirodi nedaleko Gospića i Linden treat, luksuzni ranč na Velebitu koji nudi aktivnosti poput jahanja i druženja s konjima, izlete s kanuom, trekking, planinarenje i spiljarenje.
Da je povezivanje ovakvih subjekata koji zajedno mogu objediniti raznoliku i vrhunsku ponudu koju današnji turist očekuje, svjesni su potpisnici ugovora novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 11:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2016., srijeda

Kakve stanove u Zagrebu traže stranci?

Iako većinu stranih kupaca zanimaju nekretnine na Jadranu, podaci portala Crozilla.com pokazali su kako je dio njih lani pokazao interes i za onima na zagrebačkom području.
Da naš glavni grad strancima postaje sve zanimljiviji, osim po rastu broja turista, vidljivo je i po upitima koji su tijekom 2015. godine pristigli za nekretnine sa zagrebačkog područja. Naime, stranci koji su lani s portala inozemne grupacije Immowelt (iz Njemačke, Austrije i Švicarske) slali upite za nekretnine oglašene u
Zagrebu putem portala Crozilla.com najveći su interes pokazali za najam stanova novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.01.2016., petak

Nema iznajmljivanja bez energetskog certifikata: kazne i do 30.000 kuna

Kaznu za prodaju nekretnine bez energetskog certifikata plaća vlasnik, i to od pet do 30 tisuća kuna. Kaznom od pet do 10 tisuća kuna bit će kažnjene fizičke osobe koje iznajmljuju nekretnine bez energetskog certifikata
S prvim danom 2016. godine na snagu stupa zakon o obaveznom energetskom certificiranju zgrada i svih pojedinačnih samostalnih uporabnih cjelina koje se iznajmljuju,
daju na leasing ili u zakup. Taj certifikat mora biti dostupan na uvid najmoprimcu ili zakupcu, prije sklapanja ugovora o iznajmljivanju, leasingu ili zakupu novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2015., srijeda

Probudilo se tržište nekretnina u Istri; najskuplji Rovinj

PULA - Istarsko tržište nekretnina proteklih se mjeseci počelo buditi.
"Kupaca ima, ali klijentela se promijenila", potvrdila je Glasu Istre agentica iz porečke agencije kazavši da nažalost više nema bogatih Rusa koji su unazad nekoliko godina mahom kupovali ekskluzivne kuće i stanove za što im nije bio problem izdvojiti milijunske iznose.
Prema njezinim riječima, u Istri cijene i dalje drži Rovinj gdje su ujedno nalaze najskuplji istarski kvadrati i do duplo skuplji nego primjerice u Puli. Tako se na području Rovinja stanovi u starom dijelu grada kojima je nužna adaptacija prodaju po cijeni od 1.600 do 1.800 eura po kvadratnom metru, dok oni bliže moru i odmah useljivi drže cijene između 2.500 i tri tisuće eura.
- Rovinj i Poreč tradicionalno imaju najviše cijene jer upravo za tim lokacijama vlada najveća potražnja stranih kupaca koji tamo kupuju stanove ili kuće za odmor. Mahom su to Nijemci, Austrijanci, Talijani ali i Slovenci no ima i domaćih ljudi koji se nakon što odu u mirovinu vraćaju u Istru te ovdje kupuju nekretnine, kazala nam je agentica iz Poreča.
Cijene prije svega diktira lokacija, odnosno je li nekretnina na osami ili blizini mora, jesu li potrebna ulaganja te je li stan kompletno namješten te kako je opremljen. Tako se na području Poreča stanovi nude po prosječnoj cijeni od 1.800 do 2.500 eura, dok su stanovi za adaptaciju nešto jeftiniji i
moguće ih je kupiti po cijeni od 1.200 eura po kvadratu novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 21:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.12.2014., ponedjeljak

Šuker: Ako ne na Sveticama, kamp ćemo napraviti drugdje

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker najavio je u ponedjeljak da će "HNS izgraditi nacionalni nogometni kamp na nekoj drugoj lokaciji, ako ne prođe projekt izgradnje na zagrebačkim Sveticama". Kako je u petak u izjavi za Hinu i najavila, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u ponedjeljak je skinula s dnevnog reda sjednice Gradske skupštine točku o Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Svetice, "jer je je potrebna dorada".
Ovakvu odluku pozdravili su oporbeni zastupnici u Gradskoj skupštini, a na nju je danas reagirao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2013., petak

Uvođenje poreza na nekretnine za nas je još jedna nemoguća misija

U Hrvatskoj nisu stvoreni preduvjeti za uvođenje poreza na nekretnine, a taj bi porez naše gospodarstvo mogao gurnuti još dublje u recesiju. Zaključak je to panela o hrvatskom tržištu nekretnina, koji se jučer i prekjučer održavao u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Sudionici panela - porezni stručnjak Hrvoje Zgombić i Sandra Švaljek s Ekonomskog instituta - upozorili su na nesređenost evidencija u Hrvatskoj, bez kojih je teško uvesti porez na nekretnine. Upitno im je i određivanje cijene nekretnina: poreznici, doduše, raspolažu podacima o cijenama, ali ti su podaci, upozorila je Švaljek, vezani samo uz one nekretnine kojima se trguje, a takvih je ipak razmjerno malo. Problem je i neumreženost registara, kao i nedostatak stručnjaka za procjenu nekretnina.
Slovenija je za uvođenje tog poreza imala tehničku pomoć Švedske i SAD i za to je obučila 24 ljudi. Porez na nekretnine Slovenci su uvodili desetak godina i još ga nisu uveli u punoj mjeri, što pokazuje koliko je vremena i pripreme potrebno za uvođenje tog poreza - istaknula je Švaljek. Hrvatska je već danas toliko opterećena porezima da gubi ulagače.
Novi porez dodatno bi ih rastjerao - poručio je Zgombić, koji strahuje da bi sudovi mogli biti zasuti tužbama građana protiv države koji će se žaliti zbog procjene vrijednosti njihove nekretnine novogradnja Jarun.

Oznake: novogradnja Jarun


- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi