Nekretnine Zadar

31.03.2016., četvrtak

Niču novi hotelski kapaciteti diljem Dalmacije

Već je rasprodan smještaj u hotelima koji će biti gotovi do lipnja… Hotel Pharos na Hvaru budući je adut hrvatskog turizma stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka


- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2016., utorak

Hrvatska slijedi trend oporavka tržišta nekretnina

U Zagrebu su cijene nekretnina prilagođene za inflaciju u posljednja tri mjeseca prošle godine porasle 3,81 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije, pokazuju podaci Global Property Guidea
Europska tržišta nekretnina zabilježila su pravi procvat na kraju prošle godine, pa je tako među 10 svjetskih tržišta s najsnažnijim rastom čak njih šest bilo iz Europe, ističu u Global Property Guideu, prenosi banka.hr.Turska je zasjela na prvo mjesto na europskoj i globalnoj ljestvici rastom cijena prilagođenih za inflaciju u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju za 14,32 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije kada su uvećane 11,88 posto. Na tromjesečnoj su razini porasle 5,66 posto.
Na drugom je mjestu europske i globalne ljestvice Švedska s rastom cijena za 12,34 posto u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju, znatno snažnijem nego u istom razdoblju godine ranije kada su uvećane 8,78 posto, što autori istraživanja pripisuju negativnim kamatnim stopama i manjku stambenog prostora. Na tromjesečnoj su razini cijene u razdoblju do listopada do prosinca 2015. porasle 2,2 posto.
Rumunjsko je tržište nekretnina također bio neobično snažno u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju zahvaljujući snažnom gospodarskom rastu i fokusu vlade na obnovu povjerenja građana. Tako su prosječne prodajne cijene apartmana porasle rekordnih 7,74 posto u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju. U istom razdoblju godine ranije smanjene su 1,59 posto. Na tromjesečnoj su razini smanjene i u posljednja tri mjeseca 2015., za 2,05 posto.
Njemačka je također bila među najsnažnijim tržištima nekretnina u svijetu na kraju 2015., ponajprije zahvaljujući manjku stambenog prostora i snažnim ekonomskim temeljima.
Indeks cijena apartmana porastao je na kraju 2015. za 7,62 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije kada je zabilježio 1,83-postotni rast.
Na tromjesečnoj razini cijene su porasle 2,56 posto nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2016., srijeda

Kakve stanove u Zagrebu traže stranci?

Iako većinu stranih kupaca zanimaju nekretnine na Jadranu, podaci portala Crozilla.com pokazali su kako je dio njih lani pokazao interes i za onima na zagrebačkom području.
Da naš glavni grad strancima postaje sve zanimljiviji, osim po rastu broja turista, vidljivo je i po upitima koji su tijekom 2015. godine pristigli za nekretnine sa zagrebačkog područja. Naime, stranci koji su lani s portala inozemne grupacije Immowelt (iz Njemačke, Austrije i Švicarske) slali upite za nekretnine oglašene u
Zagrebu putem portala Crozilla.com najveći su interes pokazali za najam stanova novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.03.2016., ponedjeljak

Nastavljen godišnji pad broja izdanih odobrenja za građenje

Siječanjski broj odobrenja za građenje zgrada niži je za 5 godišnje%, pri čemu je predviđena površina zgrada za koje su dozvole izdane u odnosu na siječanj prošle godine niža za 13,3%. Istovremeno predviđena vrijednost radova za koje su dozvole izdane je za 21,7% niža nego u siječnju prošle godine. Istovremeno, broj odobrenja za ostale građevine u siječnju je porastao za 102,5% na godišnjoj razini te je predviđena vrijednost radova za
koje su dozvole izdane viša za 45% u odnosu na isti mjesec lani stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica


- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2016., četvrtak

Uzlet europskog građevinskog sektora na početku godine

Osjetno snažniji rast na godišnjoj razini
Na godišnjoj je razini proizvodnja u građevinskom sektoru EU28 u siječnju porasla najsnažnije od svibnja 2014., za 4,4 posto, nakon revidiranog 1,7-postotnog rasta u mjesecu ranije. Ponovo je u segmentu visokogradnje zabilježen snažan skok aktivnosti, za 5,3 posto, dok je u niskogradnji zabilježen njihov pad od 0,8 posto, pokazuje izvješće Eurostata.
U eurozoni su aktivnosti u građevinskom sektoru u siječnju poskočile 6,0 posto, najviše od travnja 2014. U posljednjem su prošlogodišnjem mjesecu prema revidiranim Eurostatovim podacima porasle 0,4 posto dok je prvotna procjena pokazivala isti postotni pad proizvodnje.
Oba su segmenta zabilježila rast u siječnju, pri čemu je u visokogradnji on iznosio 7,1 posto a u niskogradnji znatno skromnijih 1,4 posto.
Među zemljama čijim je podacima Eurostat raspolagao najveći je skok aktivnosti u građevinskom sektoru na godišnjoj razini u siječnju zabilježila Španjolska, za 20,3 posto. Slijede Švedska, s 18,0 posto i Slovačka, s 16,4 posto. Najviše su se pak smanjile aktivnosti u slovenskom građevinskom sektoru, za 23,4 posto,
te u onom Mađarske i Bugarske, za 20,2 odnosno 10,7 posto stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka


- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2016., utorak

Prodaju hotele: Za Sunčani Hvar, Imperijal, Maestral i Jadran dobit će se do 800 milijuna kuna

Turistički portfelj s obzirom na dolazak stranih brendova dobiva na važnosti, pa je prodajom udjela moguće dobiti veću cijenu od tržišne.
Premijer Tihomir Orešković ovaj tjedan bit će upoznat s prvih nekoliko projekata i udjela u tvrtkama, čija bi prodaja trebala prema planu umanjiti deficit u ovoj godini,
pa time i dug i potrebu za zaduživanjem real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia


- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.03.2016., četvrtak

Kako će izgledati novi Camp Nou

BARCELONA - Otvoren 1957. godine nogometni hram Barcelone, Camp Nou bio je dom katalonskom velikanu i njegovim navijačima preko pola stoljeća. No sada su napokon objavljene fotografije novog stadiona koji će naslijediti kultni Camp Nou.
Prekučer je potvrđeno da je na natječaju za izgradnju novog Barceloninog stadiona pobijedio japanski studio Niken Sekkei.
Kapacitet novog stadiona će biti povećan za 10 tisuća mjesta pa će sada utakmicama Blaugrane moći nazočiti 105 tisuća navijača umjesto dosadašnjih 95 tisuća.
Radovi na stadionu trebali bi početi 2017. godine, a gradnja bi trebala trajati četiri godine nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2016., utorak

Velika Gorica poziva Rimca da kod njih sagradi istraživačko-proizvodni centar

"U iskazanom interesu gospodina Rimca za gradnjom takvog centra prepoznali smo Veliku Goricu, koja je svojim položajem i karakteristikama jedini grad u blizini Zagreba s najboljim uvjetima za gradnju takvog centra.
Idealna pozicija na kojoj bi se mogao graditi proizvodni centar, za kojeg interes iskazuje Mate Rimac, je područje gospodarska zona Kušanec – istok stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.03.2016., petak

Nagrada za životno djelo UHA-e Hildegard Auf-Franić

ZAGREB – Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) objavilo je u četvrtak nominacije za dodjelu godišnjih nagrada za 2015. godinu, dok će Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo biti dodijeljena Hildegard Auf-Franić za, kako se navodi u obrazloženju, njezine nemjerljive zasluge i doprinos arhitektonskoj struci u cjelini. Osim nagrade za životno djelo, dodijelit će se još četiri godišnje nagrade: Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva, Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture, Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja te Nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstvenoistraživački i teorijski rad na području arhitekture.
Nagrade će dobitnicima biti uručene krajem ožujka na godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2015. godini.
Za Nagradu Viktor Kovačić nominirani su Muzej Vučedolske kulture u Vukovaru, djelo Radionice arhitekture i Vanje Ilića, Pogon mrijestilišta u Ninu Ive Letilović i Igora Pedišića i Tržnica i ribarnica u Vodicama Dinka Peračića.
Kako se ističe u obrazloženju, Muzej Vučedolske kulture "svojim je arhitektonskim vrijednostima karakter krajolika brižno očuvao, a istovremeno i neizmjerno obogatio posve novom prostorno-funkcionalnom vrijednošću". Impresivno interpretirana priča o vučedolskoj kulturi, dodaje se, razvija se linearno između grada i samog arheološkog lokaliteta "arhitekturom koja integrira i afirmira daleku povijest i suvremenost te prirodni i izgrađeni krajolik".
Pogon mrijestilišta u Ninu, obrazloženo je, posve se prirodno "uklapa u tihi zatečeni ambijent, zadržavajući pritom neupitan industrijski karakter", a Tržnica i ribarnica u Vodicama "ispunila je potrebe lokalne zajednice u ograničavajućim okolnostima i s ograničenim sredstvima, a ujedno i iskazala neporecivu arhitektonsku poetiku" te je "obećavajuće ostvarenje koje svjedoči o tome da se način korištenja prostora zaista može poboljšati jediničnom arhitektonskom interevencijom".
Za nagradu Drago Galić konkuriraju Kuća u ulici Zelenjak u Zagrebu Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića, Kuća za odmor na Silbi Ive Letilović i Igora Pedišića,
Stambeni objekt Croatel Danijela Marasovića i Filipa Pochobradskog u Zagrebu, Stambeno naselje izgrađeno po programu POS u dubrovačkoj Mokošici Krunoslava Ivanišina,
Lulzima Kabashija i Ive Ivas te Stone House Davora Matekovića u Lukovu Šugarju stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.03.2016., utorak

Bandić u minusu

Stranka zagrebačkog gradonačelnika, koja na političkoj pozornici djeluje kraće od godine dana, prošlu je godinu zaključila s manjkom od 764.000 kuna.
IDS je, unatoč urednom poslovanju, prošlu godinu zaključio s minusom, baš kao i Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića, otkrivaju njihova javno objavljena godišnja
financijska izvješća.
Sve političke stranke morale su do ponedjeljka, 29. veljače, ta izvješća u papirnatom obliku dostaviti Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) i Državnom uredu za reviziju, za javnu objavu imaju rok do ponoći, 1. ožujka.
Godišnja izvješća uključuju izvješća o donacijama, prihodima i rashodima za prošlu te financijski plan i program rada za ovu godinu nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi