Nekretnine Rijeka

29.11.2012., četvrtak

Kazne za neplaćanje poreza na nekretnine do 10.000 kuna

Za razliku od informacija s prezentacije novog poreza održane u četvrtak, iz novog zakona je jasno da će se za nekretninu koja iznajmljuje fizička osoba, a ne tvrtka - plaćati porez na nekretnine kao da u njoj živi. Dakle, porez će u tom slučaju biti s maksimalnim olakšicama od 88 do 95 posto. Ako stan iznajmljuje tvrtka olakšice će biti 70 do 85 posto. No, vlasnici turističkih apartmana imat će olakšice od 70 do 85 posto prodaja stanova.

Novi zakon otkriva i što će sve ulaziti u tzv. fiskalni katastar koji će biti osnova vrijednosti nekretnine, pa sami tim i poreza. To će biti površina, godina izgradnje, stupanj dovršenosti, kvaliteta gradnje, broj stanova, podaci o garažama i svi ostali bitni podaci. Time bi se trebala dobiti kvalitetnija procjena tržišne vrijednosti. U manjim sredinama morat će se izaći na teren i obaviti procjenu.

Oznake: prodaja stanova


- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2012., ponedjeljak

Novi impulsi turizmu - Šibenik novom šetnicom povezuje plažu Banj s gradom

"Izgradnjom plaže Banj već smo puno postigli. Dovoljan je podatak da je ove sezone zabilježen veći broj noćenja u gradu od oko 27 posto u odnosu na prošlu godinu. Koliko je taj spoj plaže i centra grada atraktivan govori i priznanje u talijanskom časopisa "La Republica“ koji je proglasio Banj jednom od deset najljepših gradskih plaža u Europi. Zamjetno je povećanje broja apartmana u gradskoj jezgri kao i broja hostela i ne sumnjam, da će okončanje druge faze plaže Banj, dati dodatni poticaj razvoju turističke i ugostiteljske djelatnosti“ , istaknuo je gradonačelnik stanovi Zagreb.

Projekt "Banj“ ide dalje. Slijedi druga faza uređenja plaže koja uključuje izgradnju objekta i tako će se priča o Banju zaokružiti u reprezentativnu cjelinu. Uskoro se očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova, a Šibenčani i njihovi gosti će novouređenom šetnicom na Banj do početka iduće turističke sezone.

Oznake: stanovi Zagreb


- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2012., četvrtak

Rabac postaje vrhunsko obiteljsko odmaralište

Obnova hotela Valamar Sanfior i apartmana Lanterna u Rapcu, vrijedna gotovo 60 milijuna kuna, najveća je investicija koju Valamar, najveća turistička grupacija u Hrvatskoj, realizira u pripremi za iduću godinu, potvrdio nam je Sandi Sinožić, direktor hotelskih operacija u toj destinaciji. Rabac je podružnica porečke Rivijere Adrije, po prihodima i kapacitetima najveće hrvatske turističke tvrtke koja posluje kao dio velike grupacije Valamar stanovi Zadar.

Novi proizvod Hotel & Casa Valamar Sanfior s četiri zvjezdice bit će vrhunski odmorišni proizvod namijenjen aktivnim obiteljima i parovima, koji traže višu uslugu na lokaciji tik uz more, ističe Sinožić. Casa Valamar Sanfior nastat će preuređenjem hotela koji već ima četiri zvjezdice, te potpunom rekonstrukcijom susjednih apartmana Lanterna koji će udvostručiti sadašnju mršavu kategorizaciju.

Oznake: stanovi Zadar


- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.11.2012., četvrtak

Nakupljeni talog usisavt će se noću, uz buku i neugodne mirise

Nakon početka kod Slavoluka Sergijevaca nastavit će se otvaranje šahtova kanala duž Ulice Sergijevaca preko Osnovne škole Centar do zgrade Pošte, a nakon toga slijedi čišćenje kanala Anticova za što se izrađuje prometno rješenje s obzirom da će se radovi izvoditi na dijelu gdje se nalaze parkirna mjesta. Čišćenje kanala odrađivat će se u noćnim satima pa se ispričavamo građanima i molimo ih za razumijevanje uslijed buke i neugodnih mirisa kojih će, vjerojatno, biti. Stiže najpogodnije vrijeme za čišćenje kanala, kada je najmanji utjecaj plime i oseke, a radovi će se izvoditi od 21 sat do 5-6 ujutro. Nekad davno u vrijeme austro-ugarske vladavine kanali su čišćeni putem konjskih zapreka koje su vukle lance po kanalu nekretnine Zadar .

Sada će ih se pomoću CanalMaster cisterni čistiti pod pritiskom, ali, ističu stručnjaci, to ipak neće riješiti plavljenja centra grada u vrijeme najjačih padalina. Čišćenje neće riješiti plavljenja Pule, ali će pospješiti kapacitete zidanih pomoćnih kanala, pogotovo u vrijeme pljuska. Inače, čišćenje se odrađuje nakon što je 31. listopada ronilac detaljno snimio stanje u kanalu koji je, iznenađujuće, u vrlo dobrom stanju. Talog koji se unutra nalazi visine je od pola metra do 1,25 metra i stanje je bolje od očekivanog. U međuvremenu će biti izgrađen novi dio kanala Pragrande u Flaciusovoj koji se spaja na ove kanale te će se pristupiti čišćenju glavnog kanala Pragrande od kazališta preko Dobriline ulice do Flaciusove, pojašnjava nadalje direktor Herculanee. Uz čišćenje glavnih kanala odvodnje u centru grada nastavlja se i izgradnja obalnog kolektora duž rive i u Flaciusovoj ulici.

Do sada je na rivi izgrađeno već 82 posto zaštitne građevinske jame i položeno 260 metara cijevi, odnosno odrađeno 41 posto obalnog kolektora. Planira se do kraja godine u potpunosti izgraditi zaštita jame duž rive. Pritom direktor Herculanee najavljuje da će kroz dva-tri tjedna započeti radovi duž nogostupa rive u koji će se ugraditi energetski kanal sa svom ostalom komunalnom infrastrukturom. S druge strane, u Flaciusovoj ulici izgrađeno je 80 posto zaštitne građevinske jame, u potpunosti zgotovljena zaštita jame u prva tri sektora i do kraja godine planira se i na toj dionici zgotoviti zaštitu jame te će preostati samo 40-ak metara užeg kanala od upravne zgrade Uljanika prema rivi. Do sada je potrošeno 30 milijuna kuna, od ukupno 45,3 milijuna, odnosno, 70 posto predviđenog iznosa. Kao što se vidi radovi napreduju jako dobro i čak se razmatra dodatno ubrzavanje radova i skraćivanje roka da bi projekt bio gotov prije ljetne sezone, zaključuje Stari.

Oznake: nekretnine Zadar


- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.11.2012., ponedjeljak

Gradski mali vrtovi - urbane heterotopije

Fernand Braudel je svojedobno istaknuo kako svaki grad, kako bi preživio, mora imati svoje ruralno zaleđe iz kojega stanovnici nose svoj tržak u grad i prehranjuju ga. Uzgoj hrane pripada ruralnome i nije, barem ako govorimo o gradovima 19. i 20. st, dio urbane vizije, rasta modernog grada. Mjesto spoja ta dva svijeta - ruralnog i urbanog - je tržnica, trbuh grada, pa su tako i Zagreb prehranjivale obitelji i kumice iz ruralne okolice Zagreba - Bukovca, Šestina, Gračana, Čučerja, Markuševca... Kumice s košarom na glavi na zagrebačkim sajmovima spominju se još u 15. stoljeću, a danas je njihov lik reaktualiziran ne samo kipom kumice Barice na Dolcu (postavljen 2006.) nego i turističkim insceniranjem kumica u nošnjama koje sezonski apartmani Hrvatska, od lipnja do listopada, petkom i subotom, prodaju svoje proizvode.

Ti gradski, javni prostori namijenjeni gradnji zbog službene nedefiniranosti namjene i neiskorištenosti odozgo, postaju oslobođeni, meki, labavi prostori (prema K. A. i Q. Stevens, Loose Space: Possibility and Diversity in Urban Llife, 2007) - prisvojeni odozdo aktivnošću ljudi koji u tom prostoru prepoznaju trenutne inherentne vrijednosti (vrijednost obradivosti zemlje, rekreacije i si.), koriste ih za vlastite ciljeve (proizvodnja hrane) i to uz potencijalni rizik (privremenost korištenja). Etnologija je zabilježila takve gradske prakse1 već u 1970-ima kada je Dunja Rihtman-Auguštin opisala razne, urbanistički neplanirane, oblike korištenja prostora koji je inače urbanistički bio vrlo detaljno razrađen i planiran po funkcijama. Odatle je i ovaj oblik korištenja prostora Rihtman-Auguštin (u knjizi Etnologija naše svakodnevice, 1988) nazvala alternativnom urbanizacijom - kao više manje spontan otklon planiranoj urbanizaciji: te otklone mnogi karakteriziraju kao nekulturu - no upravo je to kultura koja nas etnološki i kulturnoantropološki zanima - kao oblik svakodnevnog življenja i kao oblik aktivnog odnosa prema prostoru i gradu općenito.

Oznake: apartmani hrvatska


- 20:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.11.2012., četvrtak

Započelo rušenje ilegalne gradnje

Nakon obale, bageri Ministarstva graditeljstva preselili su se u metropolu, gdje su jučer rušili ilegalne građevine u Lučkom. Rušenje kuće izvan građevinskog područja prva je akcija bagera, a do 14. studenog u istoj ulici najavljeno je uklanjanje još jedne bespravne gradnje. I u tom je slučaju riječ o stambenom objektu privatnog vlasnika. Do vlasnika tih građevina nismo uspjeli doći, a iz Ministarstva su poručili daje kuću rušio o vlastitom trošku stanovi Zadar.

Taj objekt kao ni ovaj za koji ima rok za rušenje do spomenutog datuma nemaju uvjete za legalizaciju te su sagrađeni nakon 21. lipnja prošle godine, što je zakonski rok da bi građevina mogla krenuti u proces eventualne legalizacije. U istoj ulici već je srušena pomoćna građevina te su ta tri objekta prva faza uklanjanja bespravne gradnje u Zagrebu.

Oznake: stanovi Zadar


- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2012., subota

Parcela na Stoji pola milijuna eura

Grad Pula raspisao je javni natječaj za prodaju 13 neizgrađenih građevinskih nekretnina od čega bi, prema početnoj cijeni, trebao zaraditi ukupno 554 tisuća eura ili nešto više od četiri milijuna kuna. Trećinu tog iznosa, odnosno 192 tisuća eura ili gotovo milijun i pol kuna, otpada na zemljište površine 640 četvornih metara na Stoji, čija je cijena kvadrata, dakle, 300 eura nekretnine Trešnjavka Zagreb.

Takva je cijena procijenjena nakon što je prije godinu dana zemljište na Stoji koje se našlo na natječaju postiglo identičnu cijenu. Dvostruko manje po kvadratu, 150 eura, procijenjena je nekretnina na području Sisplac-Sv. Polikarp gdje se 293 četvornih metara prodaje po početnoj cijeni od oko 44 tisuće eura.

Oznake: nekretnine Trešnjavka Zagreb


- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi