Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

ponedjeljak, 29.02.2016.

Mall of Split spreman za otvorenje

Novi shoping centar ishodio je uporabnu dozvolu početkom veljače, čime je nakon višegodišnjeg razvoja i građenja centar spreman za javnost.
Kako je ranije istaknuto, u 200-tinjak poslovnih prostora na preko 61 000 m2, 1600 ljudi trebalo bi dobiti posao stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

29.02.2016. u 21:16 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 25.02.2016.

Izgradnja novog dječjeg vrtića nakon 30 godina

- Gradska parcela prepoznata je kao idealno mjesto za izgradnju vrtića i jaslica. Bogata je zelenom površinom, ima razrađenu pristupačnost pješacima, te se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole, crkve i stambenog naselja koje predstavlja idealno okruženje kako bi se upotpunio život vrtića. Lokacija namijenjena za izgradnju podijeljena je na dva dijela, jedan služi za obrazovnu funkciju, a drugi za izgradnju parka za korisnike vrtića ali i djecu iz okolnih naselja. Obrazovni dio sastoji se od četiri skupine jasličkog i četiri vrtićkog uzrasta, a koji će moći pohađati djeca svih dijelova grada Makarske –najavio je projektant Lulić.
Prema podatcima idejnog rješenja vrtić i jaslice osmišljeni su tako da omoguće smještajni kapacitet 110 djece predškolske dobi. Vrtić također ima osmišljen prostor koji bi služio za izolaciju djece, koja su podlegla gripi ili nekoj vrsti viroze, olakšani pristup invalidima i dizalo unutar vrtića što djeci osigurava mogućnost pristupa svakom prostoru unutar zgrade. Kako je predviđeno, vrtić bi imao i posebne prostorije koje bi mogle poslužiti za organiziranja priredbi zajedno sa auditorijem, prostor za obavljanje tjelesne kulture, dok bi hodnik koji se proteže sredinom zgrade, a ima odličnu protočnost, poslužio kao prostor za socijalizaciju svih uzrasta.
Parcela se sastoji od 2750 m2 od kojih je 688 m2 rezervirano za izgradnju vrtića i jaslica, a ostatak otpada na terase i zelenilo. Riječ je o projektu čija se vrijednost procjenjuje na 11 000 000 kuna, što obuhvaća izvedbu projekta bez opreme. – naglasio je autor idejnog rješenja Lulić.
Za realizaciju projekta namjeravaju se koristiti sredstva povučena iz fondova ministarstava RH i fondova EU-a, a prema predviđanjima radovi bi trebali početi krajem 2016. ili početkom 2017. godine – zaključio je gradonačelnik i dodao kako će se nakon Zelenke nastaviti raditi i
na planiranju izgradnje vrtića na Istoku Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

25.02.2016. u 19:33 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 22.02.2016.

Snažno rastu cijene stanova u Njemačkoj

U Münchenu je cijena kvadratnog metra u prosjeku oko 6200 eura, slijedi Stuttgart sa cijenom od 4350 eura, te Berlin sa 4100 eura. Jeftinije opcije za kupce nekretnina su Zwickau -
gdje su cijene kvadrata 1650 eura te Frankfurt sa 1600 eura nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

22.02.2016. u 19:44 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 18.02.2016.

Maistra gradi 300 mil. kuna vrijedan hotel Amarin za obitelji s djecom

Hotel se gradi iz temelja na mjestu nekadašnjeg starog hotela Valdaliso iz 1980. godine koji je lani srušen
Adrisova turistička kompanija Maistra kod Rovinja gradi novi hotel Amarin koji će se otvoriti ovoga ljeta, a u koji će se uložiti čak 300 milijuna kuna.
Riječ je o svojevrsnoj greenfield investiciji, budući da se novi objekt gradi iz temelja na mjestu nekadašnjeg starog hotela Valdaliso iz 1980. godine
koji je srušen krajem prošle sezone.
Hotel Amarin bit će, kako se najavljuje, novi vrhunski proizvod ove tvrtke, a namijenjen je obiteljima s djecom. Novi će hotel raspolagati sa 276 uglavnom obiteljskih soba i četiri apartmana u koje će se moći smjestiti 560 gostiju.
Dječja igrališta nove generacije, mini adrenalinski park, bogata ponuda sportskih aktivnosti za sve uzraste te posebno osmišljen baby, mini i teen klub, vanjski i unutarnji bazeni s oazama, rijekama i vodopadima, rekreativne staze kroz šumu, wellness centar, četiri ugostiteljska objekta s posebnim menijem za najmlađe - samo je dio sadržaja koje će nuditi novi hotel, a sve kako bi gosti imali nezaboravan odmor.
Maistra u ovoj i sljedećoj godini planira uložiti dodatnih 1,6 milijarda kuna kako bi više od 95 posto njihovih hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri i pet zvjezdica.
Ove jeseni trebalo bi početi i rušenje rovinjskog hotela Park, na mjestu kojeg će se izgraditi luksuzni hotel stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

18.02.2016. u 15:59 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 16.02.2016.

Zračna luka Zadar ugovorila posao od devet milijuna kuna bez javnog natječaja

Radovi su već počeli, a izvodi ih varaždinska tvrtka Colas Hrvatska. Direktorica zadarskog aerodroma Irena Ćosić tvrdi da je posao vrijedan gotovo devet milijuna kuna bez javnog nadmetanja ugovoren na njezinu inicijativu zbog hitnosti postupka.
'Prema zakonu postoji mogućnost pregovaračkog postupka bez prethodne objave i mi smo se na to odlučili stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

16.02.2016. u 14:23 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 12.02.2016.

Razvoj golf ishodio prvu dozvolu za golf na Srđu

DUBROVNIK - Tvrtka "Razvoj golf", u vlasništvu izraelskog poduzetnika Aarona Frenkela, ishodila je prvu građevinsku dozvolu za gradnju Sportsko-rekreacijskog centra s golf-igralištem na Srđu.
Dobili su dozvolu za izgradnju glavne javne prometnice s infrastrukturom od ulaza u centar do prilazne ceste prema turističkoj zoni Bosanka - sjever.
- To je prvi korak prema ishodovanju silnih dozvola koje su potrebne prije realiziranja cjelokupnog projekta, prva od 230 dozvola koje još moraju imati - kaže Mato Franković (HDZ), predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika.
- Sve te dozvole trebaju ishodovati sukladno lokacijskoj dozvoli koju su dobili nedavno. Ova dozvola odnosi se na javnu cestu koja bi trebala ići od Žarkovice prema Šumetu.
Inače, ta javna cesta bit će u vlasništvu Grada Dubrovnika, a tvrtka "Razvoj golf" je investitor, kako bi se izgradila javna cesta kojom će se služiti i oni,
ali u prvom redu Dubrovčani - dodao je Franković nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

12.02.2016. u 08:55 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 09.02.2016.

HT u Zagrebu testirao internet brzine 415 Mbps preko telefonskih žica

Tihe pripreme za utrku za gigabitni internet su započele, a korist će imati i stanovnici izvan gradova.
Iako niz statističkih izvora, poput StateOfInternet.com-a, ukazuju da građani i tvrtke u Hrvatskoj imaju jedan od najsporijih fiksnih pristupa internetu u Europi,
najviše zbog nedovoljno iskorištenih kapaciteta postojećih bakrenih telefonskih žica, čini se, da bi se to moglo uskoro promijeniti.
Tragom informacije da Optima telekom, koja je nakon predstečajne nagodbe postala dio HT grupe, testira tehnologiju G.fast, što je operater potvrdio online portalu ICTBusiness.info,
otkrili smo da više operatera intenzivno radi na traženju načina kako iskoristiti postojeću infrastrukturu i preko nje ponuditi veće brzine interneta iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

09.02.2016. u 13:52 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 05.02.2016.

Mall of Split dobio uporabnu dozvolu, uskoro otvorenje

Pitanje pristupnih cesta, uključujući i rekonstrukciju raskršća priključenja na Vukovarsku ulicu, koje je bilo jednim od razloga neizdavanja dozvole, riješeno je sukladno Zakonu o gradnji, navode iz gradske uprave. Odnosno, ceste su izgrađene i preko njih je omogućeno prometovanje u javnom režimu, rečeno je.
"Inspiracija za idejno arhitektonsko rješenje trgovačkog centra pronađena je u glavnoj povijesnoj znamenitosti grada Splita, Dioklecijanovoj palači. Četiri kuta Dioklecijanove palače predstavljaju četiri ključna područja unutar trgovačkog centra. Izgled vanjskih fasada centra inspiriran je dalmatinskim kamenom čime se želio prenijeti ritam i teksture lokalnih građevina“, navodi se u opisu objekta.
Radi lakšeg snalaženja Mall of Split podijeljen je u tematske zone koje centar dijele na četiri "ulice" i "trga". Svaki trg ima svoju boju: plava - inspirirana Jadranskim morem, zelena - gradskim parkovima, narančasta - splitskim Prokurativama, te ljubičasta mediteranskim cvijetom bugenvilijom.
Inače, za dizajn interijera shoppping centra bila je zadužena londonska tvrtka Conran, dok je dizajn eksterijera djelo također londonske tvrtke Benoy.
Mall of Split prvi je trgovački centar u ovom dijelu Europe s LEED Gold certifikatom nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

05.02.2016. u 17:45 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 03.02.2016.

Kuća iz bajke na raspolaganju je svima koji ispune samo dva uvjeta

Kuća je renovirana i ima kupaonicu, kuhinju, dvije spavaće sobe. Između spavaće sobe i kuhinje nalazi se velika peć na drva. Kompletno je opremljena svim potrebnim pokućstvom, ali nema telefon i TV.
U oglasu se nudi kuća, renovirana je i ima kupaonicu i dvije spavaće sobe između kojih se nalazi kuhinja sa velikom peći na drva. Potpuno je opremljena svim potrebnim pokućstvom, ali nema telefon i televizor.
Za one koji bi htjeli pobjeći iz grada ili jednostavno nemaju gdje stanovati pojavila se idealna ponuda u multikulturalnom vojvođanskom selu Jaša Tomić,
koje se graniči sa Rumunijom. Kuća iz bajke na raspolaganju je svima koji ispune samo dva uvjeta: da su u braku i da žele obrađivati zemlju, prenose vojvođanski mediji Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

03.02.2016. u 12:28 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 01.02.2016.

Najveći Oreškovićev izazov - kako unovčiti prazne nekretnine?

IJF upozorava da treba unaprijed definirati koje će se nekretnine oporezivati, po kojem kriteriju, tko će utvrđivati osnovice i stope....
Neodlučnost, nervoza i na kraju povlačenje, tipične reakcije investitora na poreznu nepredvidljivost, registrira i tržište nekretnina.
Loš učinak na tu su branšu imale najave poreza na nekretnine bivše Vlade, a isti slučaj mogao bi se i danas ponoviti.
Iako je riječ o porezu koji imaju sve članice EU te je s tog aspekta i za nas neupitan, jer bismo zamijenili tek postojeću komunalnu naknadu,
pravo je pitanje kad se on realno može uvesti. Naime, stručnjaci smatraju da to nije moguće bez temeljitih priprema i stvaranja preduvjeta.
Tako iz Instituta za javne financije pojašnjavaju da treba unaprijed definirati koje će se vrste nekretnina oporezivati, po kojem kriteriju, hoće li osnovice i stope utvrđivati država ili lokalne jedinice, koliko se prihoda očekuje i kome će pripadati, ali i voditi računa o troškovima ubiranja. Utoliko je i najava uvođenja poreza na nekretnine u 2017., koju je ovih dana lansirao premijer Tihomir Orešković, nalik 'hladnom tušu', osobito za agencije koje posreduju u prometu nekretnina. "Jasno je da je takva mjera izgledna, ali ne bez prave baze i procjene nekretnina", kaže Boro Vujović iz tvrtke Opereta nekretnine, no za tržište ještetna svaka najava jer otvara špekulacije. "Na svaki Linićev spomen poreza na nekretnine uslijedile su negativne reakcije, investitori su odustajali, a tržište je imalo štetu",
podsjeća Dubravko Ranilović iz agencije Kastel-Zagreb, ujedno i predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

01.02.2016. u 14:06 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis