Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

petak, 02.03.2018.

Investicija od 390 milijuna kuna zaposlit će 175 osoba

Kako piše Glas Slavonije, time je prihvaćena ponuda trgovačkog društva V. V. F. AGROTECH d.o.o. Virovitica. Agrotech planira sagraditi proizvodni objekt ukupne površine 34.000 četvornih metara koji će se sastojati od četiri proizvodne jedinice, i to: proizvodnje cisterni za prijevoz biogoriva, proizvodnje pogonskih dijelova za mlinsku industriju, proizvodnje biognojiva i drvne industrije, s ukupno 175 zaposlenih osoba. Planirana vrijednost investicije je oko 390 milijuna kuna,
a planirani rok za realizaciju je listopad 2019. godine. nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

02.03.2018. u 10:53 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 08.02.2018.

Štromar: Nema uvođenja poreza na nekretnine

ZAGREB - Nema uvođenja poreza na nekretnine i siguran sam da zbog utvrđivanja vrijednosti nekretnina to uopće neće biti moguće učiniti u mandatu ove Vlade, poručio je u srijedu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva
i prostornoga uređenja Predrag Štromar nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

08.02.2018. u 15:30 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 24.08.2017.

Splitska zračna luka u očekivanju 2-milijuntnog putnika

"Ako sve bude prema planu, u četvrtak 24. kolovoza, trebali bi dočekati ovogodišnjeg 2-milijuntnog putnika, što je gotovo mjesec dana ranije nego prošle godine", naglasio je za Hinu Davor Cvitanović iz splitske zračne luke. Iznio je i podatke da u tu luku slijeće 60 zrakoplovnih kompanija, koje povezuju Split sa 105 različitih destinacija svijeta.
Ta je zračna luka prošlu godinu završila s ukupno gotovo 2,3 milijuna putnika, a prvi puta u svojoj dugoj povijesti 2-milijuntnog putnika dobila je krajem rujna prošle godine.
Statistički podaci pokazuju i da je splitska zračna u zadnjih pet godina svake godine imala porast broja putnika, odnosno od njih 1,6 milijuna u 2013. dosegnula je oko 2,3 milijuna prošle godine, dok ih ove godine, kako su ranije iz te luke najavljivali,
očekuju oko 2,5 milijuna nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

24.08.2017. u 18:44 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 05.02.2016.

Mall of Split dobio uporabnu dozvolu, uskoro otvorenje

Pitanje pristupnih cesta, uključujući i rekonstrukciju raskršća priključenja na Vukovarsku ulicu, koje je bilo jednim od razloga neizdavanja dozvole, riješeno je sukladno Zakonu o gradnji, navode iz gradske uprave. Odnosno, ceste su izgrađene i preko njih je omogućeno prometovanje u javnom režimu, rečeno je.
"Inspiracija za idejno arhitektonsko rješenje trgovačkog centra pronađena je u glavnoj povijesnoj znamenitosti grada Splita, Dioklecijanovoj palači. Četiri kuta Dioklecijanove palače predstavljaju četiri ključna područja unutar trgovačkog centra. Izgled vanjskih fasada centra inspiriran je dalmatinskim kamenom čime se želio prenijeti ritam i teksture lokalnih građevina“, navodi se u opisu objekta.
Radi lakšeg snalaženja Mall of Split podijeljen je u tematske zone koje centar dijele na četiri "ulice" i "trga". Svaki trg ima svoju boju: plava - inspirirana Jadranskim morem, zelena - gradskim parkovima, narančasta - splitskim Prokurativama, te ljubičasta mediteranskim cvijetom bugenvilijom.
Inače, za dizajn interijera shoppping centra bila je zadužena londonska tvrtka Conran, dok je dizajn eksterijera djelo također londonske tvrtke Benoy.
Mall of Split prvi je trgovački centar u ovom dijelu Europe s LEED Gold certifikatom nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

05.02.2016. u 17:45 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 06.03.2015.

Državni fondovi pomamili se za poslovnim nekretninama

Investicijska uprava Abu Dhabija kupila je luksuzne boutique hotele iz sastava hotelskog lanca Marriott.Poslovne nekretnine trenutno su vrlo tražena roba za
ulaganje velikih državnih investicijskih fondova, poput norveškog Naftnog fonda nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

06.03.2015. u 12:07 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 03.09.2014.

Razmjerno snažan pad prometa u trgovini na malo u srpnju

Prema preliminarnim kalendarski prilagođenim podacima DZS-a, promet u trgovini na malo je nakon vrlo blagog lipanjskog rasta od 0,1%, u srpnju zabilježio razmjerno snažan godišnji pad. Naime, u odnosu na srpanj 2013. godine promet u trgovini na malo realno je niži za 2% (nominalno za 2,4%). Spomenuta stopa pada najviša je od ožujka prošle godine. Na mjesečnoj razini prema desezoniranim podacima zabilježen je također pad prometa u trgovini na malo i to u realnim iznosima za 1,7% te nominalnim za 1,2%.
Pri tome je negativan utjecaj (i na godišnjoj i na mjesečnoj razini) vjerojatno došao i od razmjerno lošijih rezultata iz turističkog sektora gdje je zabilježen pad u noćenjima turista što se potencijalno odrazilo i na obujam njihove potrošnje (dok su s druge strane u lipnju zabilježeni povoljni rezultati fizičkih pokazatelja u turizmu) nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

03.09.2014. u 15:37 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 19.12.2013.

Počeli pripremni radovi za gradnju novog terminala MZLZ-a

Postavljanjem table i instalacijom gradilišta te dolaskom prve mehanizacije počeli su danas pripremni građevinski radovi za početak gradnje novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) što će početi nakon zime odnosno u proljeće iduće godine kada će se postaviti i kamen temeljac, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije u toj zračnoj luci nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

19.12.2013. u 15:23 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 28.11.2013.

Grčka: Osam puta veći porezi na nekretnine

ATENA - Vlasnici nekretnina u Grčkoj će tokom naredne godine morati platiti osam puta veće poreze u usporedbi sa 2009. godinom, piše dnevnik Katimerini, jer, prema prijedlogu proračuna za narednu godinu, prihodi od svih vrsta poreza na vlasništvo trebaju dostići 3,93 milijarde eura. Tokom 2009. godine prihodi od poreza iznosili su 526 milijuna eura, potom je Grčka u proračunu 2010. godine od poreza prikupila 487 milijuna eura, a 2011. godine duplo više - 1,17 milijardi eura i to uvođenjem mehanizama za plaćanje poreza putem računa za električnu energiju.
Grčke vlasti, s ciljem rješavanja financijskih problema, usvojile su i zakon o naplati taksi za kretanje na moru, a te će takse biti prikupljanje od malih brodova pod svim zastavama, neovisno od toga da li su trgovački ili su vlasništvo fizičkih lica, a duži su od sedam metara nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

28.11.2013. u 14:52 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 18.11.2013.

Sad ili nikad

Statistika i stvarni život pokazuju da se tržište nekretnina, nakon četiri godine stagnacije cijena ili njihova blagog pada, napokon počelo čistiti. U procesu predstečajnih nagodbi manjih građevinskih poduzeća sada se mogu kupiti novosagrađeni stanovi za trećinu cijene iz 2008.
Moguće je da će taj trend prihvatiti građevinska poduzeća i banke koji na svojim bilancama skladište prazne neprodane stanove ili kredite za izgradnju tih stanova, čime riskiraju daljnje gubitke u budućnosti, nelikvidnost, nesolventnost, pa čak i stečaj.
U prvoj polovini ove godine napravilo je veću korekciju cijena nego u prethodne četiri godine zajedno, a u odnosu na prvu polovinu 2008. kada su cijene bile na vrhuncu, korekcija iznosi 27 posto. Rekla nam je to dr. Maruška Vizek s Ekonomskog instituta Zagreb komentirajući posljednje podatke o padu traženih cijena nekretnina u Hrvatskoj.
Tražene su prosječne cijene, dakle one koje prodavatelji stanova traže od kupaca, u listopadu kliznule u odnosu na mjesec ranije za 0,7 posto, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 4,9 posto. Iz CentarNekretnina koji je u izračun indeksa cijena uzeo više od 1,3 milijuna traženih cijena nekretnina, ističu da su te cijene ispod razine cijena iz 2006.
Slično je i s ostalim podacima, primjerice, nedavno je Eurostat, statistički ured Europske unije, objavio da su u drugom kvartalu ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pale za 19,7 posto, što je rekordno smanjenje, a rame uz rame Hrvatskoj je Španjolska s padom od 10,6 posto, dok ostale zemlje bilježe minuse manje od 10 posto ili lagani rast cijena.
I domaća statistika govori o tome: prosječne cijene novih prodanih stanova u zemlji su prema Državnom zavodu za statistiku u prvom polugodištu ove godine iznosile 10.580 kuna po metru četvornom, što je ne samo manje od iste cijene iz 2008. od 13.399 kuna po kvadratu, nego i od 2006. kada je kvadrat koštao 10.780 kuna.
Nakon pet godina otezanja i traženja izlaza u programima poticanja kupnje stanova potpomognutim javnim novcem, očito je barem dio igrača na tržištu shvatio da je jedini način izlaska iz beznadne situacije rasprodaja postojećih zaliha stanova.
Sada nam preostaje da vidimo koliko će dugo trajati rasprodaja i koliko će u konačnici vrijediti prosječni kvadrat stambenog prostora - veli dr. Vizek koja ističe da su i sadašnje, niže cijene nekretnina previsoke nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

18.11.2013. u 15:44 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 08.07.2013.

Neće se financirati baš sve što nam treba!

Na pitanje može li sjetiti projekta koji je obilježio predpristupni put u Europsku uniju u Zadarskoj županiji Sanja Peričić, direktorica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA-e odgovara kako je teško izdvojiti samo jedan.
Ulaskom u Europsku uniju otvorila se prilika za realizaciju nekih velikih projekata koji se već duže vrijeme najavljuju u javnosti, ali i intenzivno pripremaju posljednje dvije-tri godine. Odobravanje sredstava za njih očekuje se negdje tijekom godine, dvije, ovisno o kojem se projektu radi i njegovoj kompleksnosti.
To su regionalni projekti u kojima je Razvojna agencija nositelj, a radi se o projektu Zdravstveno-turističkog centra Biograd, projekt Centra novih tehnologija koji će biti smješten u zoni Poličnik te Plavozeleni centar novih tehnologija za preradu ribe i povrća koji će biti smješten u Bibinjama.
Projekt Zdravstveno-turističkog centra u Biogradu vrijedan je 25 milijuna eura i prepoznat je od strane Ministarstva regionalnog razvoja od kojeg su dobiveni novci za pripremu dijela tehničke dokumentacije.
Sad smo ušli i u drugu fazu gdje smo dobili dodatna sredstva za izradu idejnoga rješenja, također i projekt Centra novih tehnologija je jedan od 30 projekata prepoznatih na nacionalnoj razini koje podupire i Ministarstvo nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

08.07.2013. u 15:06 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 08.05.2013.

Krediti za pripremu sezone i razvoj turističke ponude

Programi kreditiranja Hrvatske banke za obnovu i razvitak jedan su od temelja razvoja domaćeg turizma, dok će se novim Programom poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2013., sufinancirati projekti razvoja smještajne i dodatne turističke ponude, te unapređenje javne i poslovne turističke infrastrukture na takvim područjima.
Jedno od ključnih područja rada Ministarstva turizma, prema riječima ministra Darka Lorencina, biti će nastavak stvaranja povoljnih uvjeta za investicije, uz važnu ulogu HBOR-a, kao izvora povoljnih uvjeta financiranja projekata u turizmu. Jedan od prioriteta je i stavljanje državne imovine, s naglaskom na bivšu vojnu imovinu, u funkciju turizma te poticanje greenfield investicija u hrvatskom turizmu
Posebno važno područje na koje će ministarstvo biti usmjereno je povlačenje sredstava iz fondova za područja turističkog proizvoda, s naglaskom na smještaj i kreiranje novih proizvoda, ljudske resurse i upravljanje destinacijom nepremičnine Hrvaška.

Oznake: nepremičnine Hrvaška

08.05.2013. u 11:25 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis