Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

četvrtak, 31.12.2015.

Zagreb dobio najmoderniji McDonald’s restoran

Nakon nedavnog otvorenja restorana u Zadru, u Zagrebu je otvoren 25. McDonald’s restoran u Hrvatskoj, i to najmoderniji u zemlji target=_blank>iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

31.12.2015. u 16:39 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 29.12.2015.

Oporavak građevinskog sektora ovisi o korištenju fondova EU

ANALIZA - Posljednji podaci DZS-a o indeksu građevinskih radova u listopadu potvrđuju nastavak negativnih kretanja obujma građevinskih radova.
Tako je uz mjesečni pad od 1,8% obujam građevinskih radova u listopadu (prema izvornim neprilagođenim indeksima) zabilježio snažan godišnji pad od 6,2%. Na godišnji pad obujma građevinskih radova utjecao je godišnji pad radova na izgradnji zgrada od 3,4% (uz blagi mjesečni rast od 0,3%), dok su radovi na izgradnji ostalih građevina uz mjesečni pad od 3,4% na godišnjoj razini niži za 8,4%.
Prema kalendarski prilagođenim podacima godišnji pad građevinskih radova u listopadu iznosio je 4,8%. Na godišnji pad obujma građevinskih radova utjecao je godišnji pad radova na izgradnji zgrada od 2,4%, dok su radovi na izgradnji ostalih građevina na godišnjoj razini niži za 6,4%.
Promatrano kumulativno, u razdoblju od siječnja do listopada ove godine (prema izvornim, neprilagođenim indeksima)
obujam građevinskih radova je niži za 1% u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je u istom promatranom razdoblju
obujam građevinskih radova na izgradnji zgrada na godišnjoj razini stagnirao. Značajniji doprinos godišnjem padu
došao je od pada izgradnje ostalih građevina (1,7%). U strukturi odrađenih sati na gradilištima 56,2% se odnosi
na gradnju ostalih građevina dok se ostatak od 43,8% odnosi na izgradnju zgrada. Prema vrsti radova, u prvih
deset mjeseci ove godine, više od polovice (52,8%) odnosi se na izgradnju novih objekata, dok se preostalih 47,2%
odnosi na ostale radove.
Negativan doprinos kretanju obujma građevinskih radova i dalje će dolaziti od niske razine investicija, koje su prvenstveno posljedica još uvijek nedovoljnog gospodarskog oporavka. Uz potrebu snažnije fiskalne konsolidacije u narednoj godini u cilju smanjenja proračunskog deficita država se najlakše odriče upravo kapitalnih investicijskih projekata (što ima izrazito negativan utjecaj na građevinski sektor).
Fokus se stavlja na mogućnost upotrebe značajnih sredstava za pokretanje investicija u okviru fondova Europske unije, čija apsorpcija uvelike ovisi o pripremljenosti projekata te administrativnim kapacitetima povlačenja sredstava. S druge strane, otvaraju se mogućnosti za poboljšanje rezultata preko programa energetske obnove zgrada. Privatne investicije su u isto vrijeme zakočene nepovoljnim poslovnim investicijskim okruženjem
te još uvijek niskom razinom poslovnog optimizma nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

29.12.2015. u 16:38 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 25.12.2015.

Privodi se kraju izgradnja novog terminala Zračne luke Zagreb

Nova Zračna luka trebala bi biti završena krajem sljedeće godine
Izgradnja novog terminala Zračne luke Zagreb privodi se kraju, objavila je na društvenim mrežama Vlada. Projekt koji je započeo u svibnju 2014. trebao bi biti završen potkraj iduće godine, a ukupna investicija procjenjuje se na 331 milijuna eura.
Novi putnički terminal prostirat će se na 65 tisuća četvornih metara površine, a jednom završen, trebao bi godišnje moći primiti pet milijuna putnika,
uz dostizanje C razine usluge po međunarodnim standardima IATA. Prema podacima Međunarodne zračne luke Zagreb, ove je godine (bez podataka za prosinac)
zračna luka u Zagrebu primila 2,4 milijuna putnika nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

25.12.2015. u 19:20 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 22.12.2015.

Rast cijena kuća globalno ubrzao; u Hrvatskoj minimalan

ZAGREB - Rast cijena kuća na globalnoj razini u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci dodatno ubrzao, predvođen većinom zemalja u Europi, Sjevernom Amerikom i nekim dijelovima Azije, dok je u Hrvatskoj zabilježen minimalan rast cijena, pokazalo je najnovije istraživanje Global Property Guidea. Među pet najsnažnijih tržišta nekretnina u svijetu su Katar, s rastom cijena u navedenom razdoblju od 16,42 posto u usporedbi s godinom ranije. U stopu ga prate Novi Zeland i Hong Kong, gdje su cijene porasle za 14,86 posto, odnosno 12,64 posto, pokazalo je u ponedjeljak objavljeno istraživanje te istraživačke tvrtke i specijalizirane internet stranice za stambene nekretnine.
Od europskih zemalja među vodećih pet tržišta su Švedska, s rastom cijena za 11,26 posto, te Island, s rastom od 9,24 posto, pokazalo je istraživanje koje prati tržišne trendove u 101 zemlji.
U Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, u prvih je devet mjeseci ove godine na godišnjoj razini zabilježen rast cijena na tržištu nekretnina od blagih 1,73 posto.
Time se Hrvatska našla u skupini europskih tržišta nekretnina s minimalnim rastom cijena kuća u navedenom razdoblju, a u toj skupini još se nalaze Latvija,
s rastom od 1,95 posto, te Slovačka, s 1,43-postotnim rastom. Slijede Cipar i Španjolska, gdje su cijene porasle za oko 0,5 posto te Portugal,
s rastom od svega 0,03 posto. Istraživanje je pokazalo da su u trećem kvartalu zemlje iz te skupine redom zabilježile
rast cijena u odnosu na tromjesečje ranije.
Europa, promatrano po regijama, nastavlja bilježiti procvat cijena nekretnina i njezina četiri tržišta nalaze se među 10 najjačih tržišta, pokazalo je istraživanje Global Property Guidea. Ukupno gledano, 15 od 20 europskih tržišta za koje su podaci bili dostupni u trećem je kvartalu pokazalo rast cijena u usporedbi s istim razdobljem godine ranije.
Na globalnoj razini, najizrazitiji pad cijena u prvih je devet mjeseci 2015. na godišnjoj razini zabilježen, pak, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje su cijene pale za 14,1 posto. Slijede Rusija i Egipat, s padom cijena od 13,38 odnosno 12,48 posto.
Kako je pokazalo to globalno istraživanje, u prvih devet ovogodišnjih mjeseci cijene kuća porasle su na 28 tržišta od ukupno 41 svjetskog tržišta nekretnina koja su dosad objavila odgovarajuće statistike, prema cijenama usklađenim za inflaciju. Mnogo povoljnije nominalne brojke, poznatije javnosti, pokazale su rast cijena kuća u 30 zemalja, a pad u njih 11,
navodi se u priopćenju Global Property Guidea nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

22.12.2015. u 19:03 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 17.12.2015.

Grčkoj novih milijardu eura

Bruxelles očekuje da će preostali reformski zakoni danas proći parlamentarnu proceduru i biti usvojeni. Europski kreditori uvjetovali su sljedeću tranšu novčane pomoći Ateni provođenjem 13 reformi, a napredak po tom pitanju razmotren je na sastanku zamjenika ministara financija održanom prošlog petka. Paket reformi uključuje nastavak privatizacije, kao i poreznu reformu, promjene na planu loših kredita i financijskog sektora te promjena u javnoj upravi.
"Sedam od 13 reformi je dovršeno", izjavio je Reutersov izvor koji je upućen u sadržaj sastanka od petka. Dodao je da će nakon usvajanja preostalih zakonskih prijedloga u grčkom parlamentu izvješće institucija koje predstavljaju vjerovnike biti sastavljeno u srijedu. Nakon izvješća zamjenici ministara financija eurozone održat će telekonferenciju do kraja tjedna kako bi dali zeleno svjetlo za puštanje nove tranše,
opisao je hodogram Reutersov izvor stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

17.12.2015. u 22:09 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 15.12.2015.

Hoteli Podgora postaju Medora hoteli i ljetovališta

Uz 313 moderno dizajniranih soba i hotelskih apartmana s pogledom na more i obližnje dalmatinske otoke, novi će HOTEL imati niz sadržaja
Hoteli Podgora, hotelsko poduzeće u istoimenom mjestu na Makarskoj rivijeri, započelo je intenzivan proces osuvremenjivanja i razvoja vlastite ponude koji uključuje formiranje novog tima, temeljitu obnovu dijela hotela te pozicioniranje na tržištu pod novim krovnim brendom - Medora hoteli i ljetovališta, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.
"U novom razvojnom konceptu dosadašnji hoteli Minerva i Mediteran spajaju se u jedinstven odmorišni kompleks - Medora Auri Family Beach Resort koji se nalazi na samoj šetnici uz obalu mora i u koji će biti uloženo 75 milijuna kuna, u skladu s prethodno preuzetim obvezama iz predstečajne nagodbe“, kazao je predsjednik Uprave tvrtke Zrinko Kamber.
Kako je dodao, hoteli koji su do sada bili kategorizirani s dvije ili tri zvjezdice,
obnovom će zasjati u novom ruhu i biti dignuti na razinu 4 zvjezdice immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

15.12.2015. u 22:23 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 14.12.2015.

Northstar traži izdavanje uslova za gradnju u Rosama

HERCEG NOVI - Kompanija Northstar zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju objekta na Rosama kod Herceg Novog. Urbanističko tehnički uslovi za izgradnju objekta na Rosama traže se za objekte na deset katastarskih parcela, prenosi Radio Jadran.
Kompanija Northstar trebalo bi u novi turistički grad da uloži 1,1 milijardu eura. Početak realizacije projekta najavljen je još sredinom godine. Vlada je prošle godine odlučila da izmijeni i dopuni državnu studiju lokacije, sektor 32, na kojoj se planira gradnja objekata.
Na taj način je omogućeno fleksibilnije investiciono rješenje za izgradnju turističkog kompleksa kompanije Northstar.
Međutim, zbog kašnjenja u realizaciji projekta, ukoliko do februara investitor ne dostavi bankarsku garanciju,
Vlada stiče pravo da raskine ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta na hercegnovskom dijelu poluostrvu
Luštica sa konzorcijumom Northstar i Equest Capital Limited Jersey.
Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za razvojne projekte Vlade, Biserka Dragićević kazala je krajem novembra, da je evidentno da zakupac kasni sa ispunjenjem ugovornih obaveza, osim u dijelu onih koji se tiču plaćene zakupnine. Ukoliko zakupac ne dostavi prihvatljivu bankarsku garanciju do 27. februara, Vlada, kako je navela, stiče pravo na raskid ugovora.
Ona je podsjetila da je zakupac isplatio iznos zakupnine za prvih deset godina zakupa u dvije tranše.
Ugovor o dugoročnom zakupu hercegnovskog dijela poluostvra Luštice potpisan je 11. septembra 2009. godine. Ugovor je stupio na snagu u 26. avgusta 2013. godine potpisivanjem Protokola o pravnosnažnosti ugovora, kada je praktično istovremeno potpisan i Aneks ugovora o dugoročnom zakupu. To je datum od kada počinju rokovi za ispunjenje ugovornih obaveza zakupca, uključujući investicione obaveze.
Ugovorom i Aneksom ugovora, zakupac se obavezao da će u periodu od pet godina u prvu fazu projekta investirati 141,8 miliona EUR.
Naredni rok u kojem Vlada stiče pravo da raskine ugovor je 26. novembar stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

14.12.2015. u 18:10 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 08.12.2015.

Božićna bajka u centru Zagreba

Naime, ispred kavane Johann Franck postavljene su božićne jelke prekrivene snijegom i kućice koje "skrivaju" odličnu gastronomsku ponudu. Svoje specijalitete nude, uz kavanu i Kuća božićnog piva, Mala kavana, Okrugljak, PIK Vrbovec, Zagrebačka kuća, Food Lab, restoran Tač, slastičarnica Zagreb, Gost&ona i Aida - bečka kavana i slastičarnica.
Također, posjetitelji su specijalno za tu prigodu imali priliku uživati u prvom zagrebačkom "snijegu" ove sezone.
Da sve bude "onak' kak' se šika", kako bi rekli pravi Purgeri, najljepše božićne pjesme izvodili su Joe Pandur na gitari i pjevačica Jana Fabijanić. Tu se našao i DJ Robert Mareković,
koji je uz najbolje hitove izvodio i svoju nazaobilaznu uspješnicu Sretan Božić svakome stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

08.12.2015. u 23:01 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.12.2015.

Obnavlja se kuća Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu

Kuća u kojoj su napisana neka od najvećih djela jedne od najvažnijih hrvatskih književnica otvorit će se za posjetitelje nakon uređenja
U sklopu trogodišnjeg projekta obnove kuće Brlić na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu,koju financira Ministarstvo kulture,ovih su dana započeli radovi na obnovi južnog i zapadnog pročelja zgrade vrijedni oko 430.000 kuna. Za obnovu je odobreno ukupno oko 975.000 kuna, a iz tih sredstava dosad su financirani radovi na obnovi krovišta, te istočnog pročelja kuće.
Nakon dovršetka radova na vanjskom uređenju idući je korak projektiranje interijera, te radovi na restauraciji namještaja koji je pripadao obitelji Mažuranić. Naime, inventar kuće, koji je zaštićeno kulturno dobro kao i obiteljska arhiva te cijela kuća, značajno je svjedočanstvo kulturne razine viših građanskih slojeva Slavonskoga Broda i njihove vezanosti uz europska kulturna strujanja u 19. i 20. stoljeću.
Namještaj je visoke obrtničko-umjetničke razine, skladno se uklapa i čini stilsku cjelinu. Čine ga ormari, vitrine, stolovi, stolice, fotelje, kalijeve peći bogate
dekoracije, škrinje, te brojni uporabni i ukrasni predmeti novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

04.12.2015. u 08:22 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 02.12.2015.

Francuski turizam već pati zbog bojazni od terorističkih napada

Teroristički napadi na Pariz od 13. studenog su stvorili bojazan da bi se ova tragedija mogla odraziti i na gospodarstvo ne samo Francuske nego i šire. Jesu li ove bojazni opravdane, pitaju se iz DW…
Pariz je jedno od najpoželjnijih turističkih odredišta na svijetu i dobar dio gradskog budžeta pune gosti iz cijelog svijeta. Francuska je najposjećenija zemlja na svijetu, prošle godine je samo Pariz posjetilo 32,2 milijuna turista. Nakon terorističkih napada od 13. studenog, nakon prvobitnog šoka, mnogi su se, isprva više u sebi, a kasnije i sve glasnije zapitali kako će se ovi događaji odraziti na turističku branšu.
Dva tjedna nakon napada se, usprkos ustrajnosti ugostitelja i hotelijera da nastave s poslom kao da se ništa nije dogodilo, ipak pokazalo da su teroristički napadi
nanijeli štetu turističkom sektoru. Prema istraživanju tvrtke Forward Keys u danima nakon napada, broj letova za Pariz pao je, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine,
za 27 posto. Francuska zrakoplovna kompanija Air France-KLM kao i najveći francuski hotelski lanac Accor pretrpjeli su velike gubitke na burzi. Institut Markit je
zabilježio i pojačani pesimizam kod francuskih menadžera glede predstojećeg razdoblja što se povezuje s terorističkim napadima. No, kako tvrdi ekonomist Markita Chris
Williamson, efekti ovakvih događaja su kratkoročni.
Još nije potpuno jasno kakvog bi utjecaja napadi mogli imati na, za trgovce, najvažniji dio godine. Početkom Adventa božićni sajmovi diljem Njemačke bilježe manji broj posjetitelja od očekivanog. No istodobno to ne znači da će trgovina ostati bez svog najznačajnijeg godišnjeg utrška. “Moguće je da će poneki potrošač izbjegavati božićne sajmove i da će umjesto toga više novaca potrošiti u online sektoru”, kaže Golf Bürkl iz Društva za analizu potrošnje (GfK). Giganti poput Amazona po prvi put ove godine u Europi pokušavaju etablirati tzv. Cyber Monday, online pandan udarnom danu za rasprodaje u SAD-u Black Friday koji je krajem prošlog tjedna opet polučio rekordne utrške trgovcima s one strane Atlantika. No udruge za zaštitu potrošača Amazonu predbacuju „mazanje očiju“. Kod mnogih artikala koji će se početkom tjedna naći na, kako ju mediji nazivaju, „internetskom rasprodajom godine“, se zapravo radi o sniženju na preporučenu cijenu proizvođača, što je najviša moguća cijena kojom se u maloprodaji već odavno ne
barata jer proizvodi već u početak prodaje idu s znatno manjom cijenom.
Gospodarski rast i poslovni indeks unutar zone eura pokazali su se stabilnima i nakon napada od 13. studenog. Iako je Francuska, kao druga najveća zemlja u kojoj je na snazi euro, pretrpjela gubitke, u ostalim velikim euro članicama Italiji, Španjolskoj i pogotovo Njemačkoj je raspoloženje glede daljnjeg razvoja optimistično. „Njemačko gospodarstvo se pokazalo otporno na neke negativne globalne čimbenike. Čak ni napadi na Pariz se nisu odrazili na pozitivnu bilancu“, kaže predsjednik ekonomskog instituta Ifo Hans-Werner Sinn
objašnjavajući ispitivanje provedeno među 7.000 njemačkih menadžera nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

02.12.2015. u 10:00 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis