Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 08.05.2018.

Mesna industrija iz Osijeka stipendira učenike i nudi im stalno zaposlenje

Uz podjelu promotivnih plakata i letaka po školama projekt će se, zbog usmjerenosti ka mlađoj populaciji, dodatno promovirati
i preko društvenih mreža stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.12.2017.

Veliki iskorak za Brodosplit: Počinje gradnja polarnog broda klase LR PC6, prvog takvog u svijetu

U Brodosplitu je u ponedjeljak položena kobilica za izgradnju broda za krstarenje polarnim područjima kojeg će unajmiti tvrtka Polar Expeditions Inc., a brod će imati dopuštenje uplovljavati u područja Arktinka i Antartika gdje je debljina leda
do 1,5 metara stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 09:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.05.2017.

Vodeći ljudi Podravke i Microsofta dogovorili suradnju na projektu Coolinarika

„Partnerstvom s Microsoftom, jednom od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, započinje nova, digitalna era poslovanja Podravke. Podravka je i do sada u prehrambenoj industriji predvodila trendove u segmentu inovacija i modernih tehnoloških rješenja, a suradnja s Microsoftom najveći je iskorak prema digitalnoj transformaciji i snažnoj digitalnoj konkurentnosti Podravke na globalnoj razini.“ –
izjavio je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.04.2017.

Strah u Ministarstvu okoliša zbog neobičnog e-maila zbog kojeg su mnogi strahovali za posao

Prava panika zavladala je krajem prošlog tjedna među djelatnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike nakon što su putem elektronske pošte dobili službeni mail u kojem ih se traži da Glavnom tajništvu dostave svoje životopise.
“Poštovani, potrebno je da najkasnije do kraja idućeg tjedna Glavnom tajništvu dostavite svoje najnovije životopise u svrhu prikupljanja i objedinjavanja podataka potrebnih za predstojeću izradu Pravilnika o unutarnjem redu Ministarstva”, stajalo je u mailu poslanom s adrese Glavnog tajništva.
Napisala ga je i poslala glavna tajnica, jedna od najbližih suradnica ministra Slavena Dobrovića stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.03.2017.

Dubrovnik i Split mogli bi ostati bez milijuna: Kruzeri bježe iz Dalmacije i okreću se crnogorskoj hit destinaciji

Prema najavama, u dubrovačke luke Gruž i Stari grad bi trebalo 'uploviti' 56.000 gostiju s kruzera manje, a u Splitu će ih biti 15.000 manje.
Izgleda kako ćemo ipak osjetiti posljedice turbulentne godine u kojoj su s uobičajenih ruta ispale luke sjeverne Afrie i Turske. Tako će 2017. godina biti prva nakon niza godina u kojima se neće nastaviti rast dolazaka kruzera u najveće mediteranske luke, piše Slobodna Dalmacija.
Prema najavama, u dubrovačke luke Gruž i Stari grad bi trebalo 'uploviti' 56.000 gostiju s kruzera manje, a u Splitu će ih biti 15.000 manje.
U Zadru brojka ostaje ista, čak se malo povećava s obzirom na prošlu godinu stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.10.2015.

Dvorac Kutjevo sjaji novim sjajem

Vlasnik je u obnovu uložio 50 milijuna kuna
Dvorac Kutjevo, zaštićeni spomenik graditeljske baštine i jedan od najljepših kulturnih spomenika tog dijela Slavonije, doživio je temeljitu obnovu te je ovaj tjedan predstavljen javnosti.
Nekadašnja Isusovačka rezidencija restaurirana je prema najvišim konzervatorskim zahtjevima,
a sadašnji vlasnik, Koncern Agram, u obnovu je uložio 50 milijuna kuna. Dvorac će ubuduće biti korišten za potrebe tvrtke,
prije svega za interne edukacije. Kutjevo je u njihovu vlasništvu od 2004. godine i od tada počinju
radovi na očuvanju povijesne građevine.
Sama obnova je, nakon dobivanja svih potrebnih dozvola, počela u siječnju prošle godine. Na poslovima obnove u najvećoj su mjeri angažirane domaće kompanije, a pri uređenju interijera majstori su koristili najbolji hrvatski kamen, pločice i parket od hrastovine.
U prostoru od više od 3.400 četvornih metara uređeno je 30 soba, učionica, konferencijska dvorana, restoran, vinski podrum te prostori za fitness i wellness. Dvorac okružuje i 15.000 četvornih metara uređenog perivoja koji je zaštićeni spomenik vrtne arhitekture u kojem se nalazi nekoliko vrijednih vrsta stabala.
Zidove i prostore zdanja za sada ne krase umjetnine jer se originalne nalaze u vlasništvu nekoliko hrvatskih muzeja, ali u planu je vlasnika da dio njih, ali i ostalih memorabilija
koje su sastavni dio njegove povijesti, vrate u dvorac stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.09.2015.

LALOVAC: BANKAMA JE BOLJE DA NE ZAPOČINJU SUKOB S VLADOM

Hrvatska Vlada ispunila je ovogodišnje financijske planove, deficit će biti manji od 5% i ne treba očekivati novo zaduživanje prije iduće godine, najvjerojatnije u drugom tromjesečju, kazao je ministar financija Boris Lalovac u intervjuu za Reuters…
Istaknuo je kako očekuje da će ove godine deficit općeg proračuna biti ispod ciljane razine dogovorene s Europskom
komisijom od 5% bruto domaćeg proizvoda (BDP). “Mislim da će deficit biti manji i do 4 milijarde kuna,
zahvaljujući većim poreznim prihodima i potrošnji građana. Još ne znamo kakav će biti deficit javnih poduzeća,
no ukupni deficit bit će sigurno ispod 5%”, dodao je ministar.
Lalovac je kazao da iduće godine planira daljnje smanjenje troškova, ponajprije u zdravstvenom sektoru i javnim poduzećima. “Prihodi proračuna mogu rasti samo s većim stopama rasta gospodarstva, ne planiramo nove ili veće poreze. Očekujemo već iduće godine primarni proračunski suficit, što bi trebalo pridonijeti stabilizaciji javnog duga”, kazao je Lalovac.
Izrazio je nadu da banke neće započeti sukobe zbog konverzije kredita u švicarskim francima u eure. Nadam se da banke neće otvoriti nikakve sukobe s Vladom jer bi ugrozile svoje vlastito poslovanje, s obzirom da je država najveći i najpouzdaniji dužnik, kazao je Lalovac.
Istaknuo je da konverzija neće ugroziti stabilnost bankarskog sektora i da ne postoje fiskalni rizici. Fiskalni rizik (u slučaju pravnih akcija banaka) teško da postoji jer država uvijek ima instrumente za kompenzaciju troškova, kao što je uvođenje poreza na aktivu banaka,
kakav već postoji u nekim članicama Europske unije, kazao je Lalovac http://www.stanovizagreb.com/stanovi/Vrbani target=_blank>stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 31.03.2015.

Novi Zeland gradi kosi toranj

WELLINGTON - Novi Zeland namjerava izgraditi kosi toranj kontrole leta koji će imati veći nagib od znamenitog kosog tornja u Pisi. Toranj u glavnom gradu Wellingtonu bit će sagrađen pod kutom od 12,5 stupnjeva. Toranj u Pisi sada je nagnut pod kutom od četiri stupnja, a prije zahvata kojim je 1990-ih djelomično bio ispravljen nagib talijanskog tornja, bio je pod kutom od deset stupnjeva.
Toranj kontrole leta bit će visok 32 metra i bit će okrenut prema snažnim sjevernim vjetrovima.
"Naklonom poznatim vjetrovima Wellingtona ovaj toranj kombinira izrazito snažnu i sigurnu građevinsku strukturu s izvrsnom funkcionalnošću i zadivljujućom arhitekturom", kaže predstavnica uprave kontrole letenja Airways Pauline Lamb.
Airways se nadau da će izgradnja započeti u studenom stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.02.2015.

Transparentnost Srbija: Prikrivanje o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Urbanistički zavod Beograda (UZB) našao se u ćorsokaku, stešnjen između medijskog promovisanja projekta "Beograd na vodi" od strane državnih organa i poštovanja propisa, saopštava Transparentnost Srbija (TS). Pošto je direktor Zavoda javno govorio da je prilikom izrade "detaljnog plana regulacije" za područje Savskog amfiteatra, polazna osnova bio plan za izgradnju "Beograda na vodi", koji je izradio potencijalni investitor ovog projekta, Transparentnost Srbija je tražila dokumente sa ciljem da se razjasne navodi, koji ukazuju na kršenje procedure planiranja.
Urbanistički zavod u zvaničnom odgovoru tvrdi da ne poseduje informacije o pregovorima sa potencijalnim investitorom, pa čak ni plan za izgradnju Beograda na vodi koji je izradila firma "Eagle Hills".
To znači da direktor Zavoda nije govorio istinu u intervjuu, što je malo verovatno, s obzirom na očite sličnosti prostornog plana sa ranije predstavljenim namerama potencijalnog investitora, ili da se kriju dokumenti koji bi mogli da predstavljaju dokaz o kršenju procedure prilikom izrade prostornog plana.
Urbanistički zavod Beograda je, naime, 20. februara dostavio Transparentnosti odgovor po rešenju Poverenika za informacije od
javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.Povod za intervenciju TS bio je intervju direktora UZB za Politiku, iz oktobra 2014. godine, kada je svesno ili nehotice, izneo mnoštvo podataka koji ukazuju na to da je u izradi "detaljnog plana regulacije" za područje Savskog amfiteatra, polazna osnova bio plan za izgradnju "Beograda na vodi", koji je izradio potencijalni investitor ovog projekta, da su sa predstavnicima te firme vođeni "pregovori" i da je bilo pritisaka kojima su domaći urbanisti odoleli stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 21:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #