Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Dvorac Kutjevo sjaji novim sjajem

Vlasnik je u obnovu uložio 50 milijuna kuna
Dvorac Kutjevo, zaštićeni spomenik graditeljske baštine i jedan od najljepših kulturnih spomenika tog dijela Slavonije, doživio je temeljitu obnovu te je ovaj tjedan predstavljen javnosti.
Nekadašnja Isusovačka rezidencija restaurirana je prema najvišim konzervatorskim zahtjevima,
a sadašnji vlasnik, Koncern Agram, u obnovu je uložio 50 milijuna kuna. Dvorac će ubuduće biti korišten za potrebe tvrtke,
prije svega za interne edukacije. Kutjevo je u njihovu vlasništvu od 2004. godine i od tada počinju
radovi na očuvanju povijesne građevine.
Sama obnova je, nakon dobivanja svih potrebnih dozvola, počela u siječnju prošle godine. Na poslovima obnove u najvećoj su mjeri angažirane domaće kompanije, a pri uređenju interijera majstori su koristili najbolji hrvatski kamen, pločice i parket od hrastovine.
U prostoru od više od 3.400 četvornih metara uređeno je 30 soba, učionica, konferencijska dvorana, restoran, vinski podrum te prostori za fitness i wellness. Dvorac okružuje i 15.000 četvornih metara uređenog perivoja koji je zaštićeni spomenik vrtne arhitekture u kojem se nalazi nekoliko vrijednih vrsta stabala.
Zidove i prostore zdanja za sada ne krase umjetnine jer se originalne nalaze u vlasništvu nekoliko hrvatskih muzeja, ali u planu je vlasnika da dio njih, ali i ostalih memorabilija
koje su sastavni dio njegove povijesti, vrate u dvorac stanovi Vrbani

Post je objavljen 21.10.2015. u 10:58 sati.